Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  264 członków

Audio-gd
IGNORED

Klub Audio-gd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam pytanie do posiadaczy master 3 lub 10 gdzie kupowaliscie te cacka i czy porównywaliście z innymi wzmakami z tego przedziału, czy ktoś sprowadził sobie z Chin pozdrawiam.

Master 10 - u polskiego dystrybutora, porównanie z 3 modelami innych firm. Ściągać samodzielnie się nie opłacało - cholerstwo waży całkiem sporo :):):)

Na pewno z nim lepiej niż ze zwykłym to fakt, ale izolatory dobrze dobrane robią też swoje, selektywność, uspokojenie, lepsza scena i plany.

To żaden cud to fakt, mogę stanąć w szranki z droższymi systemami, a też takie słyszałem i nie zamieniłbym się na tamte.

Nie musisz wierzyć w "uzdrawiacze" twój wybór, jednak zawsze uśmiech politowania wywołują u mnie opisy i gloryfikowanie jednych rzeczy nad drugimi w momencie, gdy autor udostępnia zdjęcia systemu i w jakich warunkach to jest słuchane, a dziś nietrudno o takie pożal się boże marne akustycznie nowoczesne wystroje z aneksem w tle.

I tak jak pisałem wcześniej, zamiast zmieniać wzmacniacze, kolumny etc. lepiej zadbać o akustykę z pewnością większy pożytek.

A do uzdrawiaczy, kabli sieciowych, listew i kondycjonerów oczywiście nie namawiam, to indywidualne podejście każdego z nas, chociaż jeśli chodzi o zasilanie i akustykę wielu niestety nie docenia tego elementu całej układanki.

Masz w 100% racje. Akustyka to podstawa a o tym wlasnie elemencie zapomina wiecej niz polowa deklarowanych pasjonatow muzyki i dobrego dzwieku . Co z tego , ze kupuja urzadzenia za dziesiatki tys skoro stoi to potem byle jak i byle gdzie .

A co do kondycjonerow to oczywiscie jak ze wszystkim , najlepiej sprawdzic to samemu u siebie w domu ale jesli kondycjoner to dobra konstrukcja, niemal zawsze i wszedzie wniesie poprawe wiec warto przynajmniej to sprawdzic.

Akustyka - rzecz oczywista, ale podkładki antywibracyjne (pod streamer czy DAC?!) i bezpieczniki to autosugestia i czary-mary.

Piszesz tak bo wiesz, sprawdziles to wszystko u siebie czy tylko tak sobie wymysliles?

Vibrapody nr 2 to ja miałem pod DAC A-gd NFB1 (2014). Jak je wyjąłem spod DAC-a i postawiłem go na kolcach to zaraz przestał mulić. Vibrapody lepiej się sprawdziły pod moim starym wzmacniaczem słuchawkowym - Vincentem KHV111. Nie wszystko pasuje do siebie, trzeba trochę posprawdzać.

To rzecz oczywista ale jak moza sie tu przekonac , czytajac niektore posty, nie dla wszystkich.

Witam

Od jakiegoś czasu śledzę ten wątek [od początku przeczytany] i przymierzam się do zakupu prostego DAC`a, aby w połączeniu z laptopem móc korzystać z Tibal`a [laptop Win 7 i z chwilę Win 10]. W przyszłości może będę rozbudowywał system o dodatkowy komputer pod audio, jednak na chwilę obecną zależy mi na info odnośnie obecnie dostępnego źródła+ cd z Denon dcd 1290 [reszta obecnego zestawu, to wzmacniacz Luxman 410 oraz kolumny Dali 850 i MB Quart 980S]

Ponieważ, jak to zazwyczaj bywa w Klubach, większość Użytkowników jest już na etapie zdecydowanie bardziej zaawansowanych [i drogich] przetwornikach oraz dedykowanych systemów pc pod audio, trudno znaleźć opinie o podstawowych modelach i wersji na start. Z racji, iż od strony elektroniki i konfiguracji systemów, mam zaledwie wiedzę podstawową, zależy mi na na rozwiązaniu możliwie najbliższym opcji plug&play + konfiguracja sterowników i laptopa pod Tibal pod usb. Poza tym, chciałbym uniknąć sytuacji, że za 2-3 lata zostanę z dac, który nie ma żadnego wsparcia pod nowe wersje systemów Win. I stąd moja prośba i pytania zarazem.

Czy rozpoczęcie od podstawowego dac`a 15.32, pozwoli spełnić powyższe założenia i wystarczy, aby wejść w temat strumieniowania z Tibal`a [na chwilę obecną bez plików] czy z punktu powinienem celować w wyższe modele - minimum 11.32 lub 3.384. Może jakieś inne sugestie?

Wstępnie rozważałem również inne marki i modele [rDac, DacMagic 100], jednak z historii tego tematu wnioskuję, że zdecydowanie Audio GD wypada najkorzystniej w stosunku jakość [wykonania i brzmienia] vs. cena. Ponieważ tak, jak wspominałem, nie mam zbyt wielkiej wiedzy, zależy mi na rozwiązaniu ze wsparciem softowym oraz serwisowym. Czy polscy dystrybutorzy wspomagają również od strony serwisowej w przypadku zakupu AGD z drugiej ręki?

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pomoc.

Pozdrawiam

Leszek

[...]

Piszesz tak bo wiesz, sprawdziles to wszystko u siebie czy tylko tak sobie wymysliles?

Bierzesz mnie za idiotę - mam bezpieczniki audiofilskie testować? Co jeszcze - podstawki pod kable?

Bierzesz mnie za idiotę - mam bezpieczniki audiofilskie testować? Co jeszcze - podstawki pod kable?

Kamyki na wzmacniacz i nakładki na płyty CD, a i obowiązkowo, tybetański dzwon. Edytowane przez firekage

Witam

Od jakiegoś czasu śledzę ten wątek [od początku przeczytany] i przymierzam się do zakupu prostego DAC`a, aby w połączeniu z laptopem móc korzystać z Tibal`a [laptop Win 7 i z chwilę Win 10]. W przyszłości może będę rozbudowywał system o dodatkowy komputer pod audio, jednak na chwilę obecną zależy mi na info odnośnie obecnie dostępnego źródła+ cd z Denon dcd 1290 [reszta obecnego zestawu, to wzmacniacz Luxman 410 oraz kolumny Dali 850 i MB Quart 980S]

Ponieważ, jak to zazwyczaj bywa w Klubach, większość Użytkowników jest już na etapie zdecydowanie bardziej zaawansowanych [i drogich] przetwornikach oraz dedykowanych systemów pc pod audio, trudno znaleźć opinie o podstawowych modelach i wersji na start. Z racji, iż od strony elektroniki i konfiguracji systemów, mam zaledwie wiedzę podstawową, zależy mi na na rozwiązaniu możliwie najbliższym opcji plug&play + konfiguracja sterowników i laptopa pod Tibal pod usb. Poza tym, chciałbym uniknąć sytuacji, że za 2-3 lata zostanę z dac, który nie ma żadnego wsparcia pod nowe wersje systemów Win. I stąd moja prośba i pytania zarazem.

Czy rozpoczęcie od podstawowego dac`a 15.32, pozwoli spełnić powyższe założenia i wystarczy, aby wejść w temat strumieniowania z Tibal`a [na chwilę obecną bez plików] czy z punktu powinienem celować w wyższe modele - minimum 11.32 lub 3.384. Może jakieś inne sugestie?

Wstępnie rozważałem również inne marki i modele [rDac, DacMagic 100], jednak z historii tego tematu wnioskuję, że zdecydowanie Audio GD wypada najkorzystniej w stosunku jakość [wykonania i brzmienia] vs. cena. Ponieważ tak, jak wspominałem, nie mam zbyt wielkiej wiedzy, zależy mi na rozwiązaniu ze wsparciem softowym oraz serwisowym. Czy polscy dystrybutorzy wspomagają również od strony serwisowej w przypadku zakupu AGD z drugiej ręki?

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pomoc.

Pozdrawiam

Leszek

Uważam że jeśli już to DAC 19 polecam gorąco bardzo przejrzyste granie mikro makro dynamika na świetnym poziomie takie trochę lampowe granie bez żadnych wyostrzeń , świetne stereo w taj klasie cenowej jak dla mnie leader.

Mam zainstalowanego Windows 10, poblokowane wszelkie bzdety przy pomocy Spybot Anti-Beacon, zainstalowałem sterowniki do mojego NFB10ES3, zainstalowałem Foobar i wtyczkę WASAPi do niego, zainstalowałem Spotify.

We właściwościach karty muzycznej/DAC na sztywno ustawiłem w mikserze systemowym 44kHz/24bit

Ot cała moja konfiguracja pod audio :D

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Panowie opiszcie jak macie skonfigurowane swoje pcty pod AGD

Pod JPlay 6.2 playing via: KS Audio-gd, Engine: ULTRAstream, AudioPC: This computer, Bitstream: Native, Bitperfect Volume: OFF, Polarity: Normal, DAC Link: 10Hz, PC Buffer: 0,5seconds, XtreamSize: 250, Throttle: On, Hibernate Mode: OFF lub ON w zależności od nastroju.

Pod Foobarem

w zakładce file>preferences>output ASIO: JPlay Driver

w ustawieniach audio karty 24 bity 192 kHz, stereo

Do konwerterów via nie ma sterowników ASIO.

Tylko, że jak widzisz wyżej to nieprawda.

Uważam że jeśli już to DAC 19 polecam gorąco bardzo przejrzyste granie mikro makro dynamika na świetnym poziomie takie trochę lampowe granie bez żadnych wyostrzeń , świetne stereo w taj klasie cenowej jak dla mnie leader.

Niestety grubo ponad budżet.

Stąd właśnie pytanie dotyczyło modeli ponad połowę tańszych. W cenie dac19 można już spokojnie szukać i przebierać w modelach.

Mi chodzi o "nieco" tańsze rozwiązanie na start, które pozwoli uzyskać parametry dźwiękowe z laptopa i Tibal`a na poziomie zbliżonym do obecnego zestawu w opcji odsłuchu płyt z cd.

Panowie opiszcie jak macie skonfigurowane swoje pcty pod AGD

Już tu kiedyś pisałem o swoim „wynalazku”, może komuś się przyda, więc powtórzę.

Rzecz w tym, że ja jednego kompa używam do wszystkiego, łącznie z pracą, 30 otwartych jednocześnie okienek różnych aplikacji to nie jest u mnie rzadkość. Rozwiązanie umożliwiające w takich warunkach uzyskanie doskonałego dźwięku jest bardzo proste: do słuchania muzyki używam Foobara, do filmów MPC-HC — i w nich mam ustawione ASIO. Domyślnie do YouTube'ów, Skype'ów etc. używam optycznego wyjścia z płyty głównej. W zależności, czy w danym momencie koncentruję się na muzyce lub filmie, czy też tylko coś tam leci w tle wybieram na swoim Audio-GD 5.32 wejście U lub O (na C mam CD).

Wydzielenie Foobara na inne wyjście gwarantuje mi dźwięk pozbawiony zakłóceń, chodzi tu nie tylko o jakiś filmik lub reklamę uruchamiającą się w którejś zakładce przeglądarki, ale też o „cyknięcia”, gdy jakaś aplikacja żąda dostępu do wyjścia audio (a najgorzej, gdy różne aplikacje żądają różnego próbkowania). Oczywiście przy tej konfiguracji podczas słuchania muzyki nie słyszę dzwoniącego Skype'a, ale przecież o to chodzi :)

Sterowniki via nie obsługują asio. To co jest na stronie Audio gd to emulacjav asio taka sama jak asio4all czy jplayowe asio. Karty z obsługą asio nie potrzebują dodatkowych sterowników do wspierania tego standardu.

Sterowniki via nie obsługują asio. To co jest na stronie Audio gd to emulacjav asio taka sama jak asio4all czy jplayowe asio. Karty z obsługą asio nie potrzebują dodatkowych sterowników do wspierania tego standardu.

Czyli że na nowszym Audio-GD moja konfiguracja by nie działała? W takim razie cieszę się, że posiadam tego starocia, na szczęście w przeciwieństwie do audiofilów nie odczuwam potrzeby upgrade'u, ten dźwięk ciągle mnie zachwyca.

(Skądinąd różni „psycholodzy” i inni mądrale często twierdzą, że największą radochę dają zakupy, sprawianie sobie nowych rzeczy, a potem to już nie cieszy — w moim wypadku ten wzmacniacz słuchawkowy i słuchawki zachwycają mnie co wieczór, kiedy puszczam jakąś piękną muzykę)

Edytowane przez mtu

Być może masz rację, nie znam się tym aż tak dobrze. W każdym razie JPlay gra i uszy cieszy.

Moim skromnym zdaniem Audio-gd pomimo stosowania pcm1704 w modelach 19, ref 5.32 master 7 i he-7 - ma skopany konwerter I/V - nie bez kozery amerykanie mówią że musisz umrzeć 1000 razy żeby zrobić dobrą konwersję I/V do 1704 - ale kiedy się uda jest wybitnie - tutaj się nie udało. do dlatego porzuciłem tą teoretycznie obiecującą ( 1704) drogę. W moim CD - mam porównanie co to znaczy udana aplikacja pcm 1704 w Bitofonie Amplifikatora ( 8000 zł ) - nie ma tam ani czterech ani nawet ośmiu kości - są dwie - przestrzeń, szybkość, gładkość, naturalność. A w Dacach Kingwy - jak na 1704 ...muł nie granie. 1704 to wybitna kość - ale wymaga wybitnego konstruktora - a nie naśladowcy - to nie jest kość do sztampowego powielania w modułowej konstrukcji - praktycznie bez zmian raz Sabre, raz Wolfson , raz Burr/Texas...

Edytowane przez amppG

Wypowiadasz się jak byś słyszał wszystkie konstrukcje Agd na PCM1704 . Szczególnie z dobrym transportem. O Twoim systemie też nic nie wiemy. Przychodzisz tu narzekać ?

Dla mnie Twój Ayon to również słabe granie...

Moim skromnym zdaniem Audio-gd pomimo stosowania pcm1704 w modelach 19, ref 5.32 master 7 i he-7 - ma skopany konwerter I/V - nie bez kozery amerykanie mówią że musisz umrzeć 1000 razy żeby zrobić dobrą konwersję I/V do 1704 - ale kiedy się uda jest wybitnie - tutaj się nie udało. do dlatego porzuciłem tą teoretycznie obiecującą ( 1704) drogę. W moim CD - mam porównanie co to znaczy udana aplikacja pcm 1704 w Bitofonie Amplifikatora ( 8000 zł ) - nie ma tam ani czterech ani nawet ośmiu kości - są dwie - przestrzeń, szybkość, gładkość, naturalność. A w Dacach Kingwy - jak na 1704 ...muł nie granie. 1704 to wybitna kość - ale wymaga wybitnego konstruktora - a nie naśladowcy - to nie jest kość do sztampowego powielania w modułowej konstrukcji - praktycznie bez zmian raz Sabre, raz Wolfson , raz Burr/Texas...

No to ciesz ucho i słuchaj brachu muzyki na swoich zabawkach ile wlezie ;)

Pozdro.

Najpierw wydałem 3700 zł na ref 5.32 z amanero - grał z daphile i jako dac zasilany z raz bitofona i stareńskiej ale świetnej wadii 860 - było cieniutko a aspekt napędu odpada - od dealera interprojekt czy jakoś tam - poszedł na allegro. potem był HE-7 karminony zarówno przez i2s ( pink faun ) jak i coaxial - ta sama smutna powolna sygnatura grania - tyle ze tutaj jeszcze zainwestowałem w streamer pink fauna wierząć że to kwestia napędu - za 1700 EURO . Łącznie 4200 EURO - i dalej nic - słabo - potem jakoś to poodsprzedawałem - tracąc jakieś 1500 EUR - no bo oczywiście wypożyczyć nie ma gdzie - trudno, odżałowałem te pieniądze - ale obiecałem sobie że nie będę siedział cicho - fajnie, że napędzacie klientów dystrybutorowi - ale nie zmieni to faktu że to nie gra - może dla kogoś kto wchodzi w temat audio - i nie jest osłuchany - to wydaje mu się ze to gra - ale panowie - NIE - po prostu jest słabo. Napisałem do chin - odpisali HE -7 cię zadowoli - dobra płacę , robimy, szybką wysyłkę, agencja celna szybciutko załatwiła sprawy - czekam ma być rewelacja.cytat" brilinat, state of the art."... Po HE- 7 nie mam co do tego żadnych wątpliwości - że wszystkie negatywne doświadczenia pomimo różnicowania pomiędzy modelami łączy jeden element - mierna konwersja I/V w przypadku PCM 1704. Z tym poziomem wiedzy - to dobry producent daców z ess - który ma wszystko "w sobie" i trudno go skopać - ale pcm 1704...za wysokie progi.

A co do S-5 Ayona i Bitofona - Different zbastuj - albo to jest klub - i szczerze piszemy o tym co jest a czego nie ma - no bo inaczej to mam wątek promocyjny polskiego dystrybutora AGD.....

Ale skoro wczoraj przyszły pieniądze za HE-5 i streamer - to pewnie moje pożegnanie z tymże klubem

Edytowane przez amppG

Z tym poziomem wiedzy - to dobry producent daców z ess - który ma wszystko "w sobie" i trudno go skopać - ale pcm 1704...za wysokie progi.

Dalej nie znamy Twojego systemu.

Skoro ten Ayon gra lepiej niż HE-7, a powyższe zestawienia grają słabo to chyba jednak nie DAC muli.... :)

Owszem "znamy" mój system - właściwie dwa systemy - tzw duży i "mały" system źródło to Amplifkator Bitofon i Ayon S-5 na 2x Amplifkator G w bi-ampingu oraz Amplifikator Konwencja - polski nie istniejący już producent - drugi tzw. "mały" wadia 860 i Leben S300 i Harbeth Super HL5+ - wszystko na okablowaniu XLO Signature 3 - zarówno w jednym jak i i drugim systemie nie grało - gdyby grało tylko trochę gorzej nie sprzedawałbym tylko zostawił w drugim systemie .....Dobrze - a teraz oczywiście zapewne czas na krytykę mojego systemu - bo zapewne nie godny tych że precjoz. Teraz jako marketingowiec będziesz zapewne strał się spychać dyskusję na atki poboczne - podważając zapewne moją wiarygodnośc jako człowieka, moich słów, mojego słuchu, mojego systemu, a jak braknie argumentów - zapewne wszystkiego czego nie da się sprawdzić a na czy można się podeprzeć - taka twoja rola - ale niezależnie od tego - powiedzmy sobie to wprost - 1704 - Kingwie nie wyszło.

Najpierw wydałem 3700 zł na ref 5.32 z amanero - grał z daphile i jako dac zasilany z raz bitofona i stareńskiej ale świetnej wadii 860 - było cieniutko a aspekt napędu odpada - od dealera interprojekt czy jakoś tam - poszedł na allegro. potem był HE-7 karminony zarówno przez i2s ( pink faun ) jak i coaxial - ta sama smutna powolna sygnatura grania - tyle ze tutaj jeszcze zainwestowałem w streamer pink fauna wierząć że to kwestia napędu - za 1700 EURO . Łącznie 4200 EURO - i dalej nic - słabo - potem jakoś to poodsprzedawałem - tracąc jakieś 1500 EUR - no bo oczywiście wypożyczyć nie ma gdzie - trudno, odżałowałem te pieniądze - ale obiecałem sobie że nie będę siedział cicho - fajnie, że napędzacie klientów dystrybutorowi - ale nie zmieni to faktu że to nie gra - może dla kogoś kto wchodzi w temat audio - i nie jest osłuchany - to wydaje mu się ze to gra - ale panowie - NIE - po prostu jest słabo. Napisałem do chin - odpisali HE -7 cię zadowoli - dobra płacę , robimy, szybką wysyłkę, agencja celna szybciutko załatwiła sprawy - czekam ma być rewelacja.cytat" brilinat, state of the art."... Po HE- 7 nie mam co do tego żadnych wątpliwości - że wszystkie negatywne doświadczenia pomimo różnicowania pomiędzy modelami łączy jeden element - mierna konwersja I/V w przypadku PCM 1704. Z tym poziomem wiedzy - to dobry producent daców z ess - który ma wszystko "w sobie" i trudno go skopać - ale pcm 1704...za wysokie progi.

A co do S-5 Ayona i Bitofona - Different zbastuj - albo to jest klub - i szczerze piszemy o tym co jest a czego nie ma - no bo inaczej to mam wątek promocyjny polskiego dystrybutora AGD.....

Ale skoro wczoraj przyszły pieniądze za HE-5 i streamer - to pewnie moje pożegnanie z tymże klubem

Współczuję kolego :)

Przejdź się na koncert jakiś.

Słuchasz muzyki, czy sprzętu?

Bo jak sprzętu, to słabe masz te artystyczne wyczucie :D

Współczuję kolego :)

Przejdź się na koncert jakiś.

Słuchasz muzyki, czy sprzętu?

Bo jak sprzętu, to słabe masz te artystyczne wyczucie :D

Przestań człowieku wysyłać wszystkich na koncerty, bo to chyba Twój jedyny sposób na zamknięcie dyskusji.

Znowu się zaczyna :) zastanawiam się czemu każdy zapomina, że odczucia muzyczne to coś subiektywnego. Szanuje opinię innych, myślę swoje i wierzę w to co ja słyszę. Tylko niech te opinię będą po prostu kulturalne.

Co do producenta : uważam, że w zestawieniu jakość - cena PCM-ka wyszła Kingwie doskonale. Jednak każdy lubi coś innego :):):)

Dobrze - a teraz oczywiście zapewne czas na krytykę mojego systemu - bo zapewne nie godny tych że precjoz

Znam wzmacniacz, znam kolumny - razem nie słyszałem. Krytykować nie mam zamiaru bo to co podoba się Tobie - komu innemu nie musi, prawda ?

Wypowiadasz się krytycznie słuchając tych urządzeń w swoim systemie. To trochę za mało! Możesz napisać, że w Twoim systemie i Tobie się nie podobało - ok, Twój gust.

Obiektywnie jednak Kinwie udało się wiele DAC na Sabre i na 1704.

Teraz jako marketingowiec będziesz zapewne strał się spychać dyskusję na atki poboczne

Chyba mnie z kimś mylisz. Poczytaj cały wątek i zobaczysz kto założył wątek - ten klub i kto zajmuje się sprzedażą Audio Gd.

Przestań człowieku wysyłać wszystkich na koncerty, bo to chyba Twój jedyny sposób na zamknięcie dyskusji.

Przepraszam.

Już nikogo nie będę wysyłał na koncerty :)

Edytowane przez BeatX

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.