Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  264 członków

Audio-gd
IGNORED

Klub Audio-gd

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem u siebie DAC19. Miałem wielkie oczekiwania i srogo się zawiodłem. Bardzo słaba dynamika i detal spowodowały, że odesłałem sprzęt. Jedyna rzecz na plus, to że było dużo basu. Co z tego skoro był bułowaty i mało zróżnicowany. Cienko Panie Kingwa, oj cienko.

Poczytaj ogólnoświatowe fora audio i zrozumiesz jak mało słyszysz.

Aby wydawać takie osądy trzeba mieć porównanie.

Bardzo słaba dynamika i detal

Po raz kolejny zapytam. Jak u Ciebie z akustyką ? Jaki masz system ? Nawet DAC za 80tys. nie zagra jeśli reszta nie pozwoli...

Edytowane przez Different

fakamada =>

skąd takie negatywne doświadczenia?

"Bardzo słaba dynamika i detal"?

Coś chyba w Twoim systemie jest nie tak. ;)

U mnie HE-7 sprawuje się po prostu rewelacyjnie.

A czy są lepsze urządzenia?

Z pewnością tak, co nie przekreśla (a wręcz właśnie podkreśla znakomitą relację ceny do jakości) umiejętności tego daca w budowaniu spektaklu muzycznego.

I żeby nie było: nie jestem fan-boyem żadnej marki, a tym bardziej Audio-GD.

Po prostu - jako właściciel tego urządzenia - zgłosiłem się do klubu. :)

U mnie gra tubowe, wysokoefektywne DIY na driverze BMS4550, tubie SEOS 12 i wooferze Beta8a. Napędzam to SETem na lampach 2a3. Do tego aktywny bas w zamkniętych budach.

Takie systemy są dość suche i bardzo dynamiczne. Raczej wymagają lekkiego wygładzania niż wyostrzania. I taki właśnie jest kierunek grania AudioGD DAC19. Tylko że jest pod tym względem mocno przesadzony. O ile w kwestii detaliczności można powiedzieć, że te detale tam są, tylko są podane w mniej oczywisty sposób, to już buły na basie nie da się obronić.

PS. Podobno wyższe, droższe modele na PCM1704 są lepsze pod względem kontroli basu.

PPS. HE7 to inna liga cenowo i konstrukcyjnie. Szczególnie pod względem zasilania, a ono ma bardzo dużo do powiedzenia w kwestii basu.

Edytowane przez fakamada

Different - widzisz - twoje zapytania o akustykę- mają nic do rzeczy skoro inne sprzęty w tym pomieszczeniu grają - to co do licha ma akustyka. Ale rozumie to strategia podważania wiarygodności, doświadczenia i słuchu interlokutora. Natomiast powiedz mi skąd znasz znawco zestawy głośnikowe Amplifikatora - bo powstały 3 zestawy - jeden ma konstruktor, drugi mam ja. Trzeci też wiem kto ma. Coś twoja motywacja do wmówienia że czarne jest białe ( kolejność nieprzypadkowa ) jest wysoka - jak to mówią - kiedy nie wiadomo o co chodzi to chodzi zawsze o ...pieniądze. Widzisz ja mówię że dac-e kingwy na 1704 nie grają - potem kolejny człowiek piszę że też nie jest kolorowo - a ty go o akustykę pytasz - kolejny element przeniesienia dyskusji na boczny tor byle nie o obiekcie promocji...... Ale nic nie zmieni tego że grało to jak groch z kapustą - a to jest forum dyskusyjne - a nie trzy może cztery portale na których pojawia się hurraoptymistyczny review "Audio-GD" - to się nazywa zapewnienie poczucia racjonalizacji decyzji o dokonanym zakupie i pewności przed zakupem. Prosto się to robi - ale to nie zmienia faktu że nie gra.

Tobie nie gra.. Wielu innym osobom jednak gra.

Zapytanie o akustykę jest istotne - bez odpowiedniej akustyki ocenianie sprzętu z tej półki jest mało miarodajne...

Pisałem o kolumnach SHL5, a nie Amplifikatora - tego producenta znam wzmacniacz i odtwarzacz CD.

Kończę z Tobą dyskusję - nie chcę Cię w żaden sposób dyskredytować, oskarżać ani ubliżać. Z drugiej strony uważam, mając już kilka urządzeń A-Gd, że robi świetne urządzenia w swojej cenie które grają rzetelnie i neutralnie - jeśli reszta systemu na to pozwoli.

Proszę o zakończenie OT w tym wątku.

Dokładnie tak,

to są urządzenia bardzo dobrze skonstruowane i bardzo dobrze brzmiące.

Przynajmniej wiadomo za co się płaci, a nie tak, jak w przypadku wielu innych producentów - za audiofilskie powietrze wewnątrz obudowy...

oj długa droga przed tobą - no ale od czegoś trzeba zacząć.

Ty kolego zawsze takie negujący wszystko ? czy z konkurencji ? :):):) jest jeszcze szansa, że nie umiesz przyjąć alternatywnego zdania, jesteś zawodowym hejterem, albo po prostu Twoje jest zawsze najlepsze ? :) hmm a może są inne powody. Sam nie wiem.

Sam mogę podpisać się pod opinią iż urządzenia AGD z PCM-ką grają świetnie. Nie ujmując oczywiście innym, bo na pewno są lepsze, na pewno są też gorsze.

Niemniej jednak po co przepłacać hmm ;>

Ty widzę jak Kaczyński, kto nie z nami ten przeciwko nam - od razu z konkurencji najlepiej . A może ty od dystrybutora ? :-) - bicie piany. nic więcej . Problem w tym ze kiedy dotknąłem merytoryki w zakresie budowy konwersji I/V w tych DAC-ach nagle larum ..tylko o co - po co te emocje , jakby chodziło co najmniej....niech zgadnę o spadek sprzedaży ?

Trochę wiem o świetnym graniu z PCM 1704 - do tej pory miałem kilkanaście urządzeń na tej kości - jedyne dwa które kiepsko grały to Ref 5.32 i HE-7. Ale na pewno mam problemy ze słuchem , systemem itp....

Edytowane przez amppG

Wciąż w dyskusji używasz 'ja' - słyszałem, uważam, wiem..

Nie masz monopolu na wiedzę i rację absolutną.

Próbowałem powtórzyć Ci to wiele razy - Tobie się nie podoba i ok, ale przecież inni Koledzy wybrali te urządzenia i mają prawo do tego, prawda ?

Odnośnie zysków itd.. A-Gd jest w Polsce na tyle niszową marką, że swoimi insynuacjami ośmieszasz się zwyczajnie. Ludzie w większości kupują marki popularne i to się nie zmieni przez jeden wątek , forum czy opinie kilku entuzjastów.

Koniec - kropka!

Edytowane przez Different

Nie ma to jak wpaść do wątku klubowego jakiejś marki, i napisać że to szajs :D

amppG czego oczekiwałeś swoimi rewelacjami? że po Twoich postach większość posiadaczy urządzeń od Audio-GD sprzeda je i zanabędzie sprzęt polecany przez Ciebie? LOL

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Ty widzę jak Kaczyński, kto nie z nami ten przeciwko nam - od razu z konkurencji najlepiej . A może ty od dystrybutora ? :-) - bicie piany. nic więcej . Problem w tym ze kiedy dotknąłem merytoryki w zakresie budowy konwersji I/V w tych DAC-ach nagle larum ..tylko o co - po co te emocje , jakby chodziło co najmniej....niech zgadnę o spadek sprzedaży ?

Trochę wiem o świetnym graniu z PCM 1704 - do tej pory miałem kilkanaście urządzeń na tej kości - jedyne dwa które kiepsko grały to Ref 5.32 i HE-7. Ale na pewno mam problemy ze słuchem , systemem itp....

Gdyby Ci zalegał jakiś 5,32, to chętnie go odkupię. Moim zdaniem, to był najlepiej wyceniony DAC i najbardziej uniwersalny w ofercie AGD. Wycofali go, aby klienci kupowali 3 x droższego mastera, bo aktualny, podobny cenowo model z 1704 nie jest zbalansowany. Mi się osobiście nie podoba design AGD z tym studyjnym wyświetlaczem. Jeśli chodzi o dźwięk to jest doskonały zakup. DAC, to zresztą początek zabawy i w mało rozdzielczej reszcie systemu może nie oferuje takiego efektu wow jak Sabre. AGD potrzebuje dobrego transportu aby pokazał, co potrafi. Transport może być największym ograniczeniem dla tego doskonałego DAC'a.

A chciałem zapytać kolegi amppG, jakie to urządzenia na kościach 1704UK, które to kolega wcześniej odsłuchiwał, zrobiły pozytywne wrażenie?

Ja też mam w tym zakresie pewne doświadczenie. ;)

u mnie dobra robote robi nfb28.....poprawil srednice, wypchnal dzwiek do przodu, pojawilo sie wiecej detali i wybrzmienia talerzy ulegly uszlachetnieniu...ale ja mialem dosc ciemne brzmienie zestawu...nie wiadomo jak zachowa sie w jasnym, takze najlepiej wypozyczyc i sprawdzic

na 1704 ...muł nie granie

Jestem trochę zdziwiony twoimi wrażeniami.

Początkowo,kiedy zakupiłem dac na PCM 1704 ,grał on bardzo gęstym ,przyciemnionym dźwiękiem.Z czasem,dźwięk się otworzył (wygrzewanie ?) i stał się bardziej jasny i dobitniejszy.Żadnego mulenia nie zaobserwowałem,a tym bardziej problemów z basem.Parę miesięcy temu zacząłem szukać nowego dźwięku i skończyło się na zmianie ustawień dsp.Te (użyłem 3 zworek) przywróciły dźwięk do tego,jaki mi się podobał najbardziej,czyli bardzo gęsty i mocny.Polecam tryb NOS na początek.

Co do samej konstrukcji,nie wypowiem się,czy konwersja jest skopana ? Z pewnością nie !Nie jest bynajmniej skopiowana i samo wprowadzenie dsp czyni konstrukcję odmienną od wcześniej zastosowanych przez inne firmy.Z pewnością brak dostępności dedykowanego filtra DF 1704 zmusił Kingwę do zastosowania dsp.

Miałem do czynienia z trzema urządzeniami na tej kości (PCM 1704) ,Wadia 301,Primare cd 30.1 i dac Cec Dx71. Słuchałem tego na różnych systemach u znajomych i grało to skrajnie różnie.Najbardziej podobał mi się dźwięk cd Wadia :)

Mam sporo z tego dźwięku za mniej niż 4 kzł. Używana 301 to ok 6kzł, Cec przegrywa w tym starciu,wymaga dedykowanego transportu i gra całkiem odmiennie.

Podejrzewam,że nie trafiłeś z dźwiękiem w swój system i tyle.

Jak dla mnie Audio-Gd jest jednym z nielicznych producentów rozsądnie wycenionego dac na PCM1704.

Patrząc na 19-tkę widzę małe cięcia księgowych w tym modelu :) Pierwowzór miał filtr DF 1704.

Najlepiej wypada wersja 5,tu jeszcze było zasilanie podwójne.post-6581-0-30757000-1453052188_thumb.pngpost-6581-0-37323600-1453052206_thumb.jpg

Który model DAC Audio-gd możecie polecić do muzyki rockowej? Zależy mi przede wszystkim na energetycznym, dociążanym brzmieniu i mocnym prowadzeniu rytmu. Cena do 5000pln.

Z pewnością NFB1(2014) - DAC (bez wzmacniacza słuchawkowego, bo ten mam osobny). Bardzo dobrze brzmi na rocku i elektrycznym bluesie a la Nalepa, Clapton czy Bonamassa. Wspaniały PRAT (Pace, Rhytm & Time).

Z pewnością NFB1(2014) - DAC (bez wzmacniacza słuchawkowego, bo ten mam osobny). Bardzo dobrze brzmi na rocku i elektrycznym bluesie a la Nalepa, Clapton czy Bonamassa. Wspaniały PRAT (Pace, Rhytm & Time).

Czy duża jest różnica między NFB-1(2014) a NFB-7.32 ?

Edytowane przez tatachabera

Czy duża jest różnica między NFB-1(2014) a NFB-7.32 ?

Nie słuchałem 7.32 więc nie wiem, ale biorąc pod uwagę że jest prawie dwukrotnie droższy (i przekracza podany przez Ciebie limit ceny) powinien być lepszy wyraźnie. Ja też miałem swój limit - i w ramach tego limitu oceniam NFB1 (2014) jako bardzo dobry.

Jeśli w obu zainstalujemy Amanero na USB lub zapewnimy dobry napęd po spdif to różnica jest naprawdę znaczna.

W czym jest ta znacząca różnica ?

Jeśli chodzi o źródło po usb to czy tylko komputer wchodzi w grę czy może jest możliwość współpracy z serwerem Synology ?

Bert z Kolonii kupił niedawno - już sprzedaje - ciekawe co się stało - podejrzewam że za dobrze grało - i myśl o tym nie dawała mu żyć - pomyślał że nie zasłużył - że musi podzielić się tym dobrem z innymi - a nuż z powrotem wróci do Polski.... chociaż..może lepiej nie...raczej na pewno nie...i jeszcze długo ..długo nie :-)

http://www.ebay.pl/itm/Audio-Gd-He-7-Dac-/111862814837?hash=item1a0b8b1875:g:TzcAAOSwk1JWd7vq

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.