Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  264 członków

Audio-gd
IGNORED

Klub Audio-gd

Rekomendowane odpowiedzi

Audio-gd ma imho jeden z najbrzydszych design wśród całego sprzętu audio.

Brzydziej się już chyba nie da ;]

oj da się da się :)

A co do audio gd to design jest okej - tylko kolorystyka i podświetlenie deczko tandetne , ale wykonanie (aluminiowa obudowa, metalowe toczone pełne pokrętło głośnośći , metalowe przyciski - to już okej... :)) !

oj da się da się :)

A co do audio gd to design jest okej - tylko kolorystyka i podświetlenie deczko tandetne , ale wykonanie (aluminiowa obudowa, metalowe toczone pełne pokrętło głośnośći , metalowe przyciski - to już okej... :)) !

Pewnie ,że się da !:)

Ja np. w swoim audio gd zmieniłem kolor podświetlenia z nudnego rażąconiebieskiego na dwukolorowy:

-na czerwono skala głośnośći dwie ostatnie cyfry (aby sie nie myliły z resztą , świecą też delikatnie jaśniej niż pozostałe , ale i tak słabiej niż orginalne- niebieskie)

-na delikatnie zielony aby nie raził w oczy - reszta cyfr/liter

-dodatkowo zmieniłem górną pokrywę z nudnej czarnej na.... przeźroczystą z pleksi 2mm (dodatkowo dałem 4x więcej otworów wentylacyjnych aby lepsze chłodzenie maszyna miała :))

oto zdjęcia:

201604161_ssewpaq.jpg

201604161_ssewhrq.jpg

Edytowane przez bokser7778

niestety na zamówienie nie robie - tylko dla siebie :(:) , ale....:

koszt cyferek na wyświetlacz to 1zł sztuka :P trza tylko wlutować :P - mi sie udało.... - to tylko 50 punktów do przelutowania (10 na cyferkę) do wyboru są żółte, zielone, czerwone, białe i niebieskie

Nic dziwnego,że wyciąłeś tyle tych wentylacyjnych otworów. Aluminiowa płyta , która była wcześniej sama w soębie była radiatorem i oddawała ciepło do otoczenia. Teraz masz izolator z dużą ilością dziur. Jak lubisz odkurzać wnętrze urządzenia to ok. Dodam, mój Master 2 H nie ma żadnego otworu wentylacyjnego i wcale nie jest bardzo ciepły jak go używam.

@up

tak - wiedziałem o tym robiąc tę pokrywke :)

kurz i tak wleci czy aluminium czy pleksa - nie ma to znaczenia :) , bo w aluminum też są/były otwory , ponadto na spodzie w aluminium też są otwory wentylacyjne - musiała by być obudowa hermetyczna aby kurzu nie było chyba...

@ master 2 H nie potrzebuje otworów wentylacyjnych bo radiatory ma na zewnątrz :):P , - swoją drogą - niegłupie rozwiązanie ! reszte ciepła obudowa przejmuje

zdecydowanie NIE ! (a testuje od prawie pół roku) - mam ją także na końcówce mocy i mimo iż radiatory w niej są tuż pod pleksą to nic nie śmierdzi i sie nie przegrzewa - nawet chłodniej sprzęt ma :)

A tak zapytam.

Użytkuję AG Reference 5.32 4xPCM1704 od ok.roku i puki co zakończyłem poszukiwanie DAC-a dla mnie :)

Z jakimi ustawieniami słucha się Wam najlepiej oversampling x2 x4 x8 czy NOS?

Czy porównywaliście jakie zmiany w dźwięku wnoszą te ustawienia?

Edytowane przez grzecho

Z jakimi ustawieniami

Od jakiegoś czasu słucham w trybie NOS.Jednak to nie wszystko.Dodatkowo włączyłem filtr na -90 db i wyłączyłem data dithering.

Sam tryb NOS wnosi złagodzenie wysokich tonów i generalnie dźwięk może wydawać się nieco przyciemniony.Dodatkowe ustawienia ,w tym głównie zmiana filtru wpływa na dolny zakres pasma.

Dźwięk nabrał masy i wypełnienia ,również zyskuje średnica.Nie odczułem zbytniej utraty przejrzystości czy spowolnienia dźwięku.Piszę o dźwięku z użyciem transportu cd (coaxial).

Sam mam pewną wątpliwość,czy układ usb daje sygnał przez procesor !? Z wrażeń odsłuchowych wynika ,że tak.Najważniejsze,że usb stara się dorównać wejściu spdif .

Jaki masz układ usb ? Waham się ,czy zmieniać VIA na Amanero !? VIA sprawuje się bardzo dobrze.Obawiam się powrotu do sterylności i nadmiernej analityczności dźwięku.Możliwe,że różnice mogą być znikome ?

Trochę tak :)

Ale ostatnio cierpię na nadwrażliwość gdy na tym forum padają opinie o sprzęcie na poziomie "zdecydowana poprawa", "klasa wyżej", "miażdży", "przepaść" itp.

W totalnej większości są to nadużycia słowne zwyczajnie wprowadzające w błąd.

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

W totalnej większości są to nadużycia słowne zwyczajnie wprowadzające w błąd.

Z tym się zgodzę w kontekście detali ( kable itd ) ...ale same urządzenia naprawdę potrafią wnieść wiele - tutaj wiele zależy od toru i słuchacza..

Generalnie jestem sceptykiem, ale jak miałem okazję posłuchać pożyczonego meridiana (jakiś starszy odtwarzacz CD) to miałem wrażenie że przez pokój "maszeruje mi niemiecki oddział krokiem defiladowym" ;) Wszystko było tak poukładane i tak zaakcentowane że po pewnym czasie zaczęło mnie męczyć.

Dwa urządzenia i kompletnie dwie różne "szkoły grania" - polecam ci poszukanie starszego meridiana i posłuchanie. Jakby co to dowiem sie dokładnie co to za model był.

Ahh i mam pytanie - czy nowy firmware do NFB 1.32 daje jakieś dodatkowe atuty ?

Edytowane przez M-K

U mnie siedzi VIA. Ciekaw jestem czy mogę u siebie wymienić go na AMANERO ?

Możesz wymienić, ale operacja wymaga troche wiedzy technicznej.

Edytowane przez marekzawa

miałem okazję posłuchać pożyczonego meridiana

Nie bez powodu używam Meridiana jako transportu.W moim systemie 508.20 gra bardzo dosadnie,twardo na basie,większa scena ,średnica dosadna ,wysokie mocne.Odtwarzacz jest bardzo neutralny,bezlitosny dla słabych realizacji.Nie ma tu sztucznych zabiegów ,polegających na upiększaniu dźwięku.

A-gd jest bardziej smooth ,ciemniejszy i ma lepiej wypełnione dźwięki.Dynamicznie nie odstaje aż tak bardzo,basik ma miększy ,ale walnąć potrafi :)

O dziwo z usb nie traci swoich walorów.Najsłabszy element to lokalizacja,węższa i płytsza scena,oraz pewne złagodzenie dźwięku,to akurat mi odpowiada.

Co do Amanero,faktycznie nie da się ot tak wypiąć kostki i wstawić .

Ciekawi mnie jeszcze układ Xmos,ma ktoś może takowy w swoim dac ?

post-6581-0-19494000-1461442500_thumb.png

Możesz wymienić, ale operacja wymaga troche wiedzy technicznej.

Z wymianą chyba sobie poradzę. Coś tam czasami buduję.

Rozumiem że zamówię w 4HiFi? Czy zegar także jest wymienny? I co polecacie?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.