Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  264 członków

Audio-gd
IGNORED

Klub Audio-gd

Rekomendowane odpowiedzi

Zapytaj w serwisie. Mi jak wymieniali to musieli pisać do Chińczyków, żeby przysłali instrukcję, bo po samej zmianie płytki nie chciało grać. Mówili , że jakiś soft trzeba było wgrać, ale do czego ten soft nie zapytałem. Co do zegarów to o ile wiem w starszych niż wrzesień 2014 trzeba wymieniać.

Czy zegar także jest wymienny? I co polecacie?

Każdy zegar można wymienić. W jednym modelu jest to bardzo proste - montowane w podstawkach, a w innym zegar jest lutowany i trzeba się napracować aby wymienić.

Wybór zegara to nie może być zamiana siekierki na kijek. Nowy zegar musi być wyraźnie lepszy parametrami od wymienianego. Bardzo dobre są wybrane modele Crystek.

Jest jeszcze problem zakupu jednej sztuki zegara w rozsądnej cenie :)

• 2 tygodnie później...

Czy ktoś próbował połączenia daca przez złącze i2s bezpośrednio z pc? Jak to się robi i jak to wygląda? Nie każde urządzenie ma to wejście to wiem.

STACJONARNY: PC->NFB 1.32->HA2013 MOBILNY: HTC 10->CCA C16/FiiO FH5

i2s bezpośrednio z pc?

http://www.audiostereo.pl/jak-polaczyc-pc-z-dac-port-i2s_126930.html

Tu jakaś rozmowa była,jednak nie doszli do konkretnych rozwiązań :)

Był temat o kartach do PC : http://www.pinkfaun.com/portal/portal/productaanbod/dac-streaming-audio/1440-i2s-bridge

Czy ktoś tego używa ? Osobiście wystarcza mi poczciwe usb.

O tych pinkfaun coś tam czytałem, opisy w stylu czary mary usb ble... No i w dacu montaż gniazda hdmi po i2s prosto do daca i połączenie kablem hdmi pc i dac... Ale audiogd mają gniazdo rj45 i nie znalazłem odpowiedników pinkfaun z tym gniazdem... Taka ciekawość czy faktycznie lepiej to wypada...

STACJONARNY: PC->NFB 1.32->HA2013 MOBILNY: HTC 10->CCA C16/FiiO FH5

Upominam Cię po raz kolejny. Zrobiłeś sobie prywatne miejsce ogłoszeń w tym klubie.

Nie wydaje Ci się że czepiasz się, bo nie jestem nachalny,tylko raz na jakiś czas wspominam o tym że chce sprzedać swoje urządzenie.

Nie traktuje wątku jako miejsce ogłoszeń,tylko wychodzę z założenia że klub AGD jest najlepszym miejscem aby to wspaniałe urządzenie jakim jest NFB28 nabył godnego następcę

wspaniałe urządzenie jakim jest NFB28

Ja też uważam, że to są fajne urządzenia i przez moje ręce przeleciało kilka DAC-ów już, ale jeśli chciałem coś sprzedać - wrzucałem do działu ogłoszeń i tyle.

Każdy ma dostęp do działu ogłoszeń i może sobie przeczytać, że masz na sprzedaż to czy tamto..

sterowniki

Bez problemu instalujesz platformy Audio-Gd na Win 10.Można dosłownie skopiować exe. z innego Windows (np. 7,Vista).Jak używałem W 10 ,tak zrobiłem,kopie exe. wrzuciłem na dziesiątkę i o dziwo działało :)

http://www.4hifi.pl/info/Sterowniki_dokumentacja.html

Na samym dole strony masz wsio dla VIA

Jak to bywa z Windows,dla pełnego sukcesu ,warto użyć KS Asio lub Wasapi .Kwestia playera z jakiego chciałbyś korzystać.

Bez problemu instalujesz platformy Audio-Gd na Win 10.Można dosłownie skopiować exe. z innego Windows (np. 7,Vista).Jak używałem W 10 ,tak zrobiłem,kopie exe. wrzuciłem na dziesiątkę i o dziwo działało :)

http://www.4hifi.pl/info/Sterowniki_dokumentacja.html

Na samym dole strony masz wsio dla VIA

Jak to bywa z Windows,dla pełnego sukcesu ,warto użyć KS Asio lub Wasapi .Kwestia playera z jakiego chciałbyś korzystać.

dzięki, tak właśnie zrobiłem, czyli sterownik 2.0 ze strony 4hifi i działa.

• 2 tygodnie później...

Witam

Czy ten dac:

http://www.4hifi.pl/audio-gd-nfb-3-384_4625.html

gra ciemniej niż ten:

http://www.4hifi.pl/audio-gd-nfb-10es3_4784.html

Czy ogólnie układ Texas Instruments PCM5102 jest ciemniejszy w barwie niż sabre es 9018 ?

Czy może lepiej Wolfson WM8741 się spisze?

• 4 tygodnie później...

No i wypożyczyłem i sprawdziłem, a szczegółowiej sprawdzam NFB 28. Ten DAC sprawił, że na nowo odkrywam muzykę.

Nie powiem żeby był fenomenalny, bo mogę sobie wyobrazić, że da się jeszcze lepiej zagrać, ale sprzęt naprawdę robi swoją robotę. Muzyka ma świetny drive, masę, namacalność i przy tym wszystkim dobrą scenę. Góra nie natarczywa, blachy ładnie wybrzmiewają podkreślając walory, a nie wybijając się na pierwszy plan, tak jak miało to miejsce w moim poprzednim Heglu HD 10. Hegel to niezły DAC, ale nie spasował się z resztą moich klocków, może gdzie indziej zagra lepiej. W międzyczasie miałem u siebie przez moment Calyx'a DAC 24/192. Ten z kolei okazał się bardzo kulturalny, spokojny wręcz, miał w sobie jakiś trudny do opisania czar i powab, ale nie był tym czego szukam, to coś odnalazłem właśnie w AGD :)

Przy okazji tego małego opisu mam pytanie, czy NFB 1.32 zagra podobnie jak 28? Pytam, bo nie potrzebny mi ani przedwzmacniacz, ani wzmak słuchawkowy, szukam po prostu dobrego DAC.

No i wypożyczyłem i sprawdziłem, a szczegółowiej sprawdzam NFB 28. Ten DAC sprawił, że na nowo odkrywam muzykę.

Nie powiem żeby był fenomenalny, bo mogę sobie wyobrazić, że da się jeszcze lepiej zagrać, ale sprzęt naprawdę robi swoją robotę. Muzyka ma świetny drive, masę, namacalność i przy tym wszystkim dobrą scenę. Góra nie natarczywa, blachy ładnie wybrzmiewają podkreślając walory, a nie wybijając się na pierwszy plan, tak jak miało to miejsce w moim poprzednim Heglu HD 10. Hegel to niezły DAC, ale nie spasował się z resztą moich klocków, może gdzie indziej zagra lepiej. W międzyczasie miałem u siebie przez moment Calyx'a DAC 24/192. Ten z kolei okazał się bardzo kulturalny, spokojny wręcz, miał w sobie jakiś trudny do opisania czar i powab, ale nie był tym czego szukam, to coś odnalazłem właśnie w AGD :)

Przy okazji tego małego opisu mam pytanie, czy NFB 1.32 zagra podobnie jak 28? Pytam, bo nie potrzebny mi ani przedwzmacniacz, ani wzmak słuchawkowy, szukam po prostu dobrego DAC.

A nie mówiłem że Ci się spodoba.

Ja swój sprzedałem teraz za 3 krotnie mniejsza kasę kupiłem Simple Audio Roomplayer+ i barwa dźwięku gorsza jak w AGD tu nie ma wątpliwości, dźwięk z dużo bardziej nasyconym basem troszkę czasami góra nachalna i gorszy zdecydowanie środek.

Ale za to scena i stereofonia nie osiągalne była takich rozmiarów w NFB28.

I AGD strasznie czułe na jakość nagrań jest w porównaniu z Simple AR+

• 3 tygodnie później...

Witam

W związku iż użytkuje przedwzmacniacz Audio-GD Phoenix mam 2 pytania do Was:

czy 10 letnia gwarancja na nasz sprzęt obowiązuje również w Polsce i czy trzeba mieć dowód zakupu aby ją wyegzekwować?

Czy ma ktoś następujący problem: nie mogę zwiększyć głośności oraz przełączyć źródła za pomocą pokręteł, z pilota działa bez zarzutu... słychać jak przekaźniki w środku przełączają.

Pozdrawiam

Edytowane przez wunder

czy 10 letnia gwarancja na nasz sprzęt obowiązuje również w Polsce

Audio-Gd zakupione w Polsce,posiada trzyletnią gwarancję.

10 lat ,to taka gwarancja naprawy,realizowana raczej jedynie u producenta.

Kupiłeś w ChRL ?

A tak,nawiasem Audio Gd świętuje 12 lecie istnienia :)

Audio-Gd zakupione w Polsce,posiada trzyletnią gwarancję.

10 lat ,to taka gwarancja naprawy,realizowana raczej jedynie u producenta.

Kupiłeś w ChRL ?

A tak,nawiasem Audio Gd świętuje 12 lecie istnienia :)

Tak w China, sprzęt sprowadził w 2010 gość który jest recenzentem na pclab działu słuchawki ... ja od niego odkupiłem phoenix`a

Rzeczywiście nie doczytałem, chodzi o to że gwarantują 10 letnią naprawę,

czy ktoś ma problemy z pokrętłem czy wszyscy mają wersje guzikowe ?

Edytowane przez wunder
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.