Skocz do zawartości
IGNORED

Uwaga oszust na naszym forum: simon84

pmcomp

Rekomendowane odpowiedzi

Może nie zauważył posta i trzeba mu wysłać wiadomość z linkiem.Albo zwyczajnie ma to w pompie.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

• 5 tygodni później...

A ja mysle ze to sprawa miedzy mna a osoba zamieszajaca ten wpis Sprawa sie wyjasni i mam nadzieje ze post bedzie usuniety

Minął kolejny miesiąc...jest kasa ? Nie ma ? To post się podepnie dla potomnych :)

Gość StaryM

(Konto usunięte)

A ja mysle ze to sprawa miedzy mna a osoba zamieszajaca ten wpis Sprawa sie wyjasni i mam nadzieje ze post bedzie usuniety

Źle myślisz. Sprawa stała się publiczna. To w twoim interesie jest jej publiczne wyjaśnienie.

wyjaśnienia na prv

Chłopie ... jakie wyjasnienia ???

Cytuje poniżej co dostałem od rzeczonego osobnika:

Wysłano 20.07.2012 - 15:23

zwracam pieniądze bo z tego co widze moja dziewczyna niezłe na mieszała z tymi paczkami i druga juz nie doszla i sa tylko niepotrzebne problemy i nerwy .jako ze na odległość nic nie wyjaśnię odeśle kasę z jakis rabatem na flaszkę a jak przyjadę i sie wyjaśni a bedzie pan zainteresowany możemy sie dogadać .pozdrawiam

Wysłano 25.07.2012 - 13:50

nic pan nie mowil o odbiorze osobistym tylko zwrocie pieniazkow ?? jutro z rana robie przelw i wysle potwierdzenie na meial

Wysłano 07.09.2012 - 11:25

bylem za granica i to panu pisalem ostnia wyslana wiadosmoc do pana byla przed wyjazdem i od tego czasu nie kontaktowal sie pan zemna nawet meilowo czy poprzez prv tylko jakies dziwne posty z oszczerstwami .sprawe dzis wyjasniam jesli sie zaksieguja u pana pieniazki prosze o kontak i usuniecie tego wpisu !!

Widze osobnik nie umarł. zyje i miewa sie dobrze. patrzcie ... za granicą był. Babcia nie chora, słońce w oczy nie świeciło ale za granicą był !!! Kasę zwraca, pardon ... obiecuje zwrócić od prawie dwóch miesięcy. Pod górkę i wiatr w oczy. Ciekawe co teraz bedzie ... rękę złamie?

Od 7 wrzesnia przelew powinien wejść na moje konto z 5 razy. Pod jednym warunkiem ... jak sie go zleci.

Kto oszustem był i oszustem jest ... oszustem pozostanie.

Jak z powyższego widać ów wątek jeszcze długo tu bedzie wisieć jako ostrzeżenie dla innych.

Pozdro (dla wszystkich oprócz osobnika).

Muszę przewietrzyć mój system…

Do wszystkich piszących że i tak umorzą bo za niska kwota.

Nie ma mowy o umorzeniu bo to troszkę inaczej jest.

A mianowicie jest to oskarżenie o rozporządzanie mieniem nie zgodnie z jego przeznaczeniem no bynajmniej coś w tym stylu. Jak gość myśli że nic mu nie grozi to się grubo myli.

Lekko licząc jakieś 1000 zł koszty przygotowawcze i sądowe chyba 1000zł grzywny no i na koniec i tak będzie musiał oddać te 100zł.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Na dodatek może się okazać, że tych nabranych na sto złotych jest więcej. Znam taki przypadek. Gość sprzedawał importowane sportowe zegarki po bardzo atrakcyjnej cenie, a potem kazał dopłacać, bo bla bla bla...

Dopłata nie miała być mała, więc sporo osób zrezygnowało. Okazało się, że łączna suma przekroczyła 1000, więc sprawa poszła do sądu, na dodatek okazało się, że gość ma na Allegro dużą sprzedaż bez zarejestrowanej żadnej działalności, więc US też zaciera łapki.

Numer z dziewczyną, która to wysyła i nie potrafi jest już stary i oklepany.

Mimo wszystko ja bym sprawę zgosił na policję. Znamiona przestępstwa jak dla mnie są wyczerpane. Osobnik podał swoje dane. Jeśli są prawdziwe to wszystko w porządku, jest utopiony, jesli nieprawdziwe, będzie miał dodatkowy zarzut, a znaleźć gościa w obecnych czasach nie jest trudno. W tym powinna pomóc administracja AS ( na polecenie policji lub prokuratury), jesli zależy im na dobrym imieniu. Kwota w przypadku tego czynu nie ma znaczenia. Jesli policja lub prokuratura odmówi ścigania sprawcy należy złożyć w ustawowym terminie zażalenie na tę czynność. Dla każdej osoby kwota ma szczególną wartość i należy zwrócic na to uwagę w czasie sporządzania zażalenia. Te czynności nic nie kosztują a satysfakcja gwarantowana.

Jeśli jednak postępowanie zostanie już wsczęte należy pamiętać aby powstrzymywac się od opisywania czegokolwiek na forach bo można narazić się samemu na odpowiedzialność karną.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• 3 tygodnie później...

Chyba nie myślicie że dostałem jakąś kasę od oszusta simon84?

Dobrze doczytałem, że tu chodzi o 100zł?

Jest takie przysłowie, że jak ruchać to księżniczki, a jak kraść to miliony.

Te sajmon przestań sobie robić jaja z pogrzebu, oddaj mu te stówę i się kurna nie ośmieszaj człowieku.

Sto złotych, normalnie masakra jakaś...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość SlawekR

(Konto usunięte)

A ja bym jednak poszedł na Policję z tym. Nieistotne, że kwota jednostkowa nie jest duża i mała szkodliwość. Ale, tak czy inaczej, Policja będzie musiała sprawdzić, czy w grę nie wchodzi więcej oszukanych osób i czy potencjalnie w związku z tym, kwota nie robi się większa i nie przekracza znamion "małej szkodliwości".

Może to każe się zastanowić osobie zainteresowanej, czy "skórka warta wyprawki" i czy nie lepiej oddać stówkę, niż bujać się po komisariatach i składać zeznania, a to nigdy krótko nie trwa.

Bo ten tekst "Przygotowanie pozwu sądowego" to rozumiem w ramach żartu? zważywszy na kwotę i formę przeprowadzenia transakcji... Ale potencjalne wizyty na Policji, w celu składania wyjaśnień, to już jak najbardziej realny "bat" na drugą stronę, że się tak wyrażę. A do tego Pmcomp ma zawsze prawo, jeśli czuje się pokrzywdzony. A Policja tego nie zostawi tak sobie, nawet przy tej kwocie. A to z powodów jak wyżej. Będą musieli ustalić skalę zjawiska. Szczególnie, że kwestia dotyczy forum dyskusyjnego, gdzie jest całkiem sporo ludzi.

A jak biedny simon84 wydymał tak sto księżniczek... tfu, przepraszam, klientów?

No to tym bardziej stówka w lewo czy w prawo mu nie stanowi.

Po prostu jestem w szoku, że komuś w ogóle do łba strzeliło robić sobie syf i siarę za jakieś sto złotych,

a jak niechcący trafi na jakiegoś porywczego typa co miskę mu sklepie i kły powybija, to dopiero mu się opłaci...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Dobrze doczytałem, że tu chodzi o 100zł?

Jest takie przysłowie, że jak ruchać to księżniczki, a jak kraść to miliony.

Te sajmon przestań sobie robić jaja z pogrzebu, oddaj mu te stówę i się kurna nie ośmieszaj człowieku.

Sto złotych, normalnie masakra jakaś...

Nieważne czy 100zł czy kilka milionów. Ten ktoś jest takim samym złodziejem i tyle. No może o tyle innym, że większą kwotę ukradł. Kradniesz to jesteś złodziejem, nie ma dyskusji.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

A jak biedny simon84 wydymał tak sto księżniczek

tak może sprawa wyglądać ,ale ja jeszcze myślę ze simon-owi84 wytrzepuje kieszenie z pieniędzy jego księżniczka (biedaczysko), jeśli to on zleca swojej dziewczynie swoje

transakcję ,które potem dziwnym trafem nie dochodzą do skutku.

Nie ma simon84 lekkiego żywotu z taką babą ,nie pozazdroszczę :(

Pozdrawiam

Tomasz

A ja bym jednak poszedł na Policję z tym. Nieistotne, że kwota jednostkowa nie jest duża i mała szkodliwość. Ale, tak czy inaczej, Policja będzie musiała sprawdzić, czy w grę nie wchodzi więcej oszukanych osób i czy potencjalnie w związku z tym, kwota nie robi się większa i nie przekracza znamion "małej szkodliwości".

Może to każe się zastanowić osobie zainteresowanej, czy "skórka warta wyprawki" i czy nie lepiej oddać stówkę, niż bujać się po komisariatach i składać zeznania, a to nigdy krótko nie trwa.

Bo ten tekst "Przygotowanie pozwu sądowego" to rozumiem w ramach żartu? zważywszy na kwotę i formę przeprowadzenia transakcji... Ale potencjalne wizyty na Policji, w celu składania wyjaśnień, to już jak najbardziej realny "bat" na drugą stronę, że się tak wyrażę. A do tego Pmcomp ma zawsze prawo, jeśli czuje się pokrzywdzony. A Policja tego nie zostawi tak sobie, nawet przy tej kwocie. A to z powodów jak wyżej. Będą musieli ustalić skalę zjawiska. Szczególnie, że kwestia dotyczy forum dyskusyjnego, gdzie jest całkiem sporo ludzi.

Droga sądowa będzie prostsza niż policja i prokuratura.

Z mojej strony koszty "zerowe", wpisowe 8% od kwoty 120 zł. Dam radę.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Nieważne czy 100zł czy kilka milionów.

Bardzo ważne.

Jak kradniesz 100 zł to jesteś złodziejem i trzeba cie ukarać.

Jak kradniesz miliony to jesteś bynesmenem i trzeba z tobą negocjować.

Jest ponizeJ 200 zet. nic .nie wskorasz. Mozesz go tylko wxywac w drodze upomnien o zaplate. To mozesz dac do sadu ale to zadna sprawa karna. Potem komornik. A na temat spraey karnej o niekorzystne rozp. Mieniem np. prokurator cie wysmieje i nie bedzie wszczynal. Natomiast jesli teraz gosc zobaczy co wypisales moze ciebie oodac do prokuraturyz art. 212 i tutaj ty bedziesz mial pewna sprawe karna. Gostek moze cie tez na drodze cywilnej niezaleznie scigac. Wiem ze cie to wkur. Ale lepiej zrobisz hak skasujesz te dane bo to perfidny skur moze byc.

co wy za bzdury wypisujecie ? do mnie tydzień temu zadzwonił kurator sądowy i gość który 6 lat temu przekręcił mnie na 120 pln ma nakaz sądowy uregulować ze mną należność!

ja już o tym nawet zapomniałem...

a na policji podajemy że to oszustwo anie inne popierdki...

• 1 miesiąc później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.