Skocz do zawartości
IGNORED

Opinia na temat zestawu Maya U5 + "wzmacniacz" + STX F-200 n

Klemento

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od jakiegoś czasu przeglądam forum i składam swoje stereo do PC, z przeznaczeniem do słuchania muzyki i oglądania filmów. Pomieszczenie ~15m. Stosunkiem ceny/jakości i swoich ograniczeń budżetowych podjąłem decyzję co do kolumn:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , oraz zewnętrznej karty dźwiękowej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Decyzję teoretycznie podjąłem ale jeśli ktoś ma propozycję NOWEGO sprzętu w tych cenach to chętnie ich wysłucham bo może coś bardziej mi podpasuję dzięki waszym opiniom ;) Teraz moje pytanie co do WZMACNIACZA, chcę przeznaczyć na niego do 350zł, nie zadużo, ale tak ustaliłem przedziały budżetu. Moje typy to w kolejności:

1)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

2)

Ukryta Zawartość

Czy może zainteresować się czymś nieznanym, a za to z gwarancją na 2 lata i pilotem:

Ukryta Zawartość

Jak uważacie który z tych typów jest najlepszy cena/jakość oraz czy macie inne propozycje?

P.S. Prosił bym też o poradę jakie kable (najchętniej z linkiem) kupić do połączenia kolumny-wzmacniacz i wzmacniacz-karta dzwiekowa.

Dzięki z góry za wasze opinie i czekam niecierpliwie na podpowiedzi ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Hej, podzielicie się opinią na ten temat ;)?

Z tego wszystkiego to tylko ta karta muzyczna trzyma jakis poziom... Poczytaj jeszcze troche forum zanim cos kupisz, bo szkoda pieniedzy na nietrafione zakupy...

Dzięki za kubeł zimnej wody ;p troszeczkę poczytałem w różnych miejscach i taka propozycję sobie wysnułem ;) Może zacznę od początku i zadam pytanie co forumowicze zaproponowali by dla mnie w cenie do 1000-1200zł za kolumny + wzmacniacz. Kolumny koniecznie nowe 3 drożne, wzmacniacz może być używany? Pomysle sam jeszcze raz o tym i podam nowe pomysly.

Dzięki za kubeł zimnej wody ;p troszeczkę poczytałem w różnych miejscach i taka propozycję sobie wysnułem ;) Może zacznę od początku i zadam pytanie co forumowicze zaproponowali by dla mnie w cenie do 1000-1200zł za kolumny + wzmacniacz. Kolumny koniecznie nowe 3 drożne, wzmacniacz może być używany? Pomysle sam jeszcze raz o tym i podam nowe pomysly.

A dlaczego 3-drozne? A dlaczego wzmacniacz moze byc uzywany, a kolumny akurat musza byc nowe?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

albo uzywane:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wczoraj przyszła do mnie Maya U5... Karta za swoją cenę rewelacyjna. Osobiście używam monitorów GDN15 + GDWK z serii AWX STXa plus lampiak na EL84. Zestaw całościowo gra bardzo fajnie.

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Co do tej May to dużo dobrych rzeczy słyszałem produkt cena/jakość :) SZROT myślałem o nowych kolumnach ponieważ troszeczkę obawiam się używanych jak to sprzęty używanego, coś trzeszczy coś piszczy itd. Z tych podesłanych przez Ciebie mimo że używane najbardziej podobają mi się Monitor Audio Bronze B4 te za 800zł, tylko musisz mnie utwierdzić w przekonaniuu że warto zaryzykować kupno używanych ;) 3 drożne dlaczego, to raczej z kaprysu, ale wydaje mi się, że milej mi się ich słucha. Wracając do kolumn to w podobnej cenie znalazłem tajemnicze niby niemieckie kolumny:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Szukałem o nich opini ale jest ich mało w polskich serwisach, i niewiele o nich wiem... Wyglądają fajnie, niemieckie, ale czy dobrze grają? Czy nie zagrają lepiej od używanych B4? I ostatnia sprawa w tym poście to bardzo fajna propozycja amplitunera :) dość nowy, z mozliwoscia pilota wiec dzieki za podpowiedz :) Moc 65W, czy nie zamało do takich 140W B4? Do usłyszenia i dzięki za poruszenie tematu to dla mnie bardzo pomocne :)

Ukryta Zawartość

Czytałem ten temat i nie znajduję w nim do końca odpowiedzi nowe czy używane, tam mowa o dużo wyższym przedziale cenowym ~2000zl to za taka kase jasne, że nowe bo juz sa renomowanej firmy. A te Dragony... no nic o nich nie wiem więcej...

Te kolumny, które pokazałeś to jakaś padaka o parametrach wyssanych z palca...

Jakże dosadne lecz prawdziwe. Jeśli chodzi o Mayę - to osobiście dołożyłbym kilka PLN do CUBE'a tej samej firmy.

Ukryta Zawartość

PLUS

Ukryta Zawartość

Daje rade?

A może któryś z tych Denonów? Czy te ceny nie są podejrzane?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"

Ukryta Zawartość

PLUS

Ukryta Zawartość

Daje rade?

A może któryś z tych Denonów? Czy te ceny nie są podejrzane?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Opinie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No to narobiłeś, wymieniłeś bardzo porządne, Monitor Audio Bronze na beznadziejny model Jamo. W dodatku za duże na ten metraż i bardzo ciężkie w ustawieniu (boczny bas).

Zestaw kupiony: Jamo S 718, Pioneer A-604R, Maya U5, kabelki i wtyki Prolink.

Nie ma to jak zapytac o rade a potem zrobic zupelnie po swojemu ni w 5 ni w 9. Rozumiem ze sluchasz glownie hip-hopu i bas ma walic a gora cykac. Tylko ze to wcale nie tak ze jak wstawisz duze kolumny do malego pomieszczenia to bedziesz mial duzo basu... Zycze powodzenia. Zupelnie innym budzet na koniec sie okazuje wiec coz tu doradzic. W cenie tych kolumn na pewno by sie znalazly lepsze i lepiej pasujace do pokoju. Ale coz, podobno juz po dokonaniu zakupu sami siebie przekonujemy ze to byl najlepszy wybor, tak dziala nasza psychika zebysmy sie za duzo w zyciu nie dolowali :) Wzmacniacz tez sredni ale pewnie kryterium bylo takie zeby mial jaknajwiecej mocy :))) na pewno poczytales troche wczesniej to forum i wyciagnales wlasnie takie wnioski z tego co tu ludzie pisza? Chyba czytalismy zupelnie inne posty :))) Mimo wszystko zycze przyjemnosci z sluchania, moze uda sie cos z tego wydobyc, jesli kryterium bedzie nie ilosc tylko jakosc...

Jest spoko, te Monitory miały XX lat, a Jamo 3 letnie i przy kinie domowym wiec wolalem je. Jestem osobiscie zadowolony ;) A dobor wzmaka to musiala byc moc do nich i tez chcialem zeby byl pilot. Jestem zadowolony z wyboru :)

A czytając forum to tak naprawdę każda kolumna jest zła i każdy wzmacniacz, w takich przedzialach cenowych. Duzo osob poleca kupic mega starocie ale okryte chwala. Kupilem pod siebie i jest super :) Male monitorki niebardzo mnie interesowaly. Chce posluchac mocniej, mam czego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.