Skocz do zawartości
IGNORED

Test ABX (ślepy test) na AUDIO SHOW 2012

corner

Test ABX (ślepy test) na AUDIO SHOW 2012  

64 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcesz raz na zawsze przekonać się, czy kable sieciowe (i nie tylko) grają ?

Rekomendowane odpowiedzi

Radio Erewań pod auspicjami Ojca Dyrektora StaregoM dla słuchaczy polskich:

- Dzisiaj o świcie chińskie czołgi zaatakowały radzieckie traktory. Traktory odpowiedziały na to ogniem z wszystkich dział, po czym odleciały.

Radio Erewań pod auspicjami Ojca Dyrektora StaregoM dla audiofilów z audiostereo:

- Dziś po południu chińskie kable zaatakowały audiofilskie wzmacniacze. Wzmacniacze odpowiedziały na to radosnymi okrzykami: Ach, co za wspaniałe kable! Nie ma, nie było i nie będzie lepszych! Po czym umarły i zastąpiono je chińskimi, które są tańsze, niewierzące i proaborcyjne.

Według naukowego, fizycznego pomiaru, zwanego doświadczeniem z dwiema szczelinami, pojedynczy foton podąża od źródła światła do ekranu dwiema drogami jednocześnie. Połączenie tego ze zdrowym rozsądkiem może być trudne. Jak dotąd nikomu się nie udało.

Udało, udało.

Postudiuj teorię strun.

W twoich kablach fotony podążają we dwa jednym, czy każdy swoim?

Udało, udało.

Postudiuj teorię strun.

W twoich kablach fotony podążają we dwa jednym, czy każdy swoim?

Nie mam kabli optycznych więc jak już, to nie fotony. A teoria strun jako wiedza zdroworozsądkowa brzmi bardzo zabawnie. Na ilu tam wymiarach stanęło? Ostatnio zdaje się było jedenaście. Tyle to ja sobie bez trudu wyobrażam jeszcze przed śniadaniem, jak powiadała Alicja z Krainy Czarów.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Radio Erewań pod auspicjami Ojca Dyrektora StaregoM dla audiofilów z audiostereo:

Piotruś, strasznie sprymitywniałeś. A może to tylko prawdziwa natura wylazła, jak to szydło z worka?

Nie mam kabli optycznych więc jak już, to nie fotony. A teoria strun jako wiedza zdroworozsądkowa brzmi bardzo zabawnie. Na ilu tam wymiarach stanęło? Ostatnio zdaje się było jedenaście. Tyle to ja sobie bez trudu wyobrażam jeszcze przed śniadaniem, jak powiadała Alicja z Krainy Czarów.

Kombinujesz z tymi szczelinami, fotonami, działaniem radia. Można by pomyśleć, że właśnie w którymś tam wymiarze grają kable. Teraz się naśmiewasz...

Wracamy do realu?

Tu nie grają...

Gość rydz

(Konto usunięte)

On go pałą,tamten dzidą,on go pałą,tamten dzidą,on go pałą,tamten dzidą,on go pałą,tamten dzidą,on go pałą,tamten dzidą,.............k...wa,nie mogą się zatłuc!

Piotruś, strasznie sprymitywniałeś. A może to tylko prawdziwa natura wylazła, jak to szydło z worka?

Proponowałbym obrać jakąś jedną linię ataku i się jej trzymać. Albo sprymitywniałem, albo jestem idealnym wyborem na autora wątku o chamstwie.

Kombinujesz z tymi szczelinami, fotonami, działaniem radia. Można by pomyśleć, że właśnie w którymś tam wymiarze grają kable. Teraz się naśmiewasz...

Wracamy do realu?

Tu nie grają...

Cały czas jestem w realu. I tutaj kable grają, a wyjaśnienia naukowe nie pasują do zdrowego rozsądku. Dokładnie na odwrót niż sądzisz.

Cały czas jestem w realu. I tutaj kable grają, a wyjaśnienia naukowe nie pasują do zdrowego rozsądku. Dokładnie na odwrót niż sądzisz.

No to nie potrzeba nawiązywać do fizyki i natury dwoistej cząstka-fala.

Przecież granie kabli to efekt realny; uwarunkowań psychoakustycznych lub ograniczeń sprzętowych.

No to nie potrzeba nawiązywać do fizyki i natury dwoistej cząstka-fala.

Przecież granie kabli to efekt realny; uwarunkowań psychoakustycznych lub ograniczeń sprzętowych.

Sławetne naukowe wyjaśnienia odnośnie koniecznej tożsamości brzmienia wszystkich kabli - te oczywiste oczywistości rodem z podręczników fizyki dla szkoły podstawowej, które nigdy nie ujrzały światła dziennego - to nie moja specjalność.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Proponowałbym obrać jakąś jedną linię ataku i się jej trzymać. Albo sprymitywniałem, albo jestem idealnym wyborem na autora wątku o chamstwie.

Zdaje się, że masz z logiką kłopoty, elementarne. Nie albo tylko i. Poza tym nie autora tylko zarządcę, albowiem myślałem sobie, że prowadziłbyś wątek o chamstwie bez chamstwa. Ale chyba się pomyliłem.

Zdaje się, że masz z logiką kłopoty, elementarne. Nie albo tylko i. Poza tym nie autora tylko zarządcę, albowiem myślałem sobie, że prowadziłbyś wątek o chamstwie bez chamstwa. Ale chyba się pomyliłem.

Miałem na myśli dysjunkcję i jej użyłem. Nijakiego kłopotu logicznego w tym nie ma. Odnośnie wątku o chamstwie, to nie zniżaj się do odwracania kota ogonem. Jako bady wyłożyłeś sprawę wystarczająco wymownie.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Odnośnie wątku o chamstwie, to nie zniżaj się do odwracania kota ogonem. Jako bady wyłożyłeś sprawę wystarczająco wymownie.

Przecież bady to jest twój klon. Za dużo ich masz i ci się mylą.

• Użytkownicy+

Jestem zawiedziony. Ten wątek, jest najbardziej merytoryczny na całym forum. Jest o chamstwie i tego się trzymacie. Inne są np. o kablu Tara Labs i po kilku wpisach, nikt nie pamięta, jaki był tytuł wątku. Tam macie chamskie wpisy, a Tu to jest NA TEMAT...

Jest jakaś szansa, że na audio szoł będzie można usłyszeć DWA kable różniące się brzmieniem?

Jeśli tak to przyjedziemy grupą.

Źle to napisałem - DWA różne kable wpływające na brzmienie jakiegoś zestawu.

Jest jakaś szansa, że na audio szoł będzie można usłyszeć DWA kable różniące się brzmieniem?

Jeśli tak to przyjedziemy grupą.

nie przesadzaj, temat nie jest wart tak wielkiego nadszarpnięcia budżetu jak wstęp na AS

po prostu - przełóż sobie odwrotnie, w jednym kanale, ten drut którym masz podłączone głośniki, jeśli słyszysz to usłyszysz

a jak nie to 30 zeta na piwo :)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Użytkownik Adrian Silesian dnia 13.10.2012 - 17:02 napisałble ble ble

zrobi w końcu ktoś porządek z tymi debilnymi klonami ?!

palton ! - nieco wyżej pisałeś, że to jeden z bardziej merytorycznych wątków

ROLF

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nie przesadzaj, temat nie jest wart tak wielkiego nadszarpnięcia budżetu jak wstęp na AS

po prostu - przełóż sobie odwrotnie, w jednym kanale, ten drut którym masz podłączone głośniki, jeśli słyszysz to usłyszysz

a jak nie to 30 zeta na piwo :)

Nie słyszę żadnej różnicy.

Jestem zawiedziony. Ten wątek, jest najbardziej merytoryczny na całym forum. Jest o chamstwie i tego się trzymacie. Inne są np. o kablu Tara Labs i po kilku wpisach, nikt nie pamięta, jaki był tytuł wątku. Tam macie chamskie wpisy, a Tu to jest NA TEMAT...

Z tym trzymaniem tematu i zawodami faktycznie dobrze nie jest. Bo na przykład przy rzeczowniku moderator nie ma żadnego objaśnienia, a potem zachowanie okazuje się pasować akurat do tego wątku.

Nie słyszę żadnej różnicy.

to masz dobrze, parę złotych w kieszeni

a że muzyka w tańcu nie przeszkadza to też nie mój problem

a tu popatrz jak chłopa wciągnęło

Ukryta Zawartość

(wymiana kabli)

Ukryta Zawartość

I znowu wątek o głuchych dla głuchych. Jak ja chciałbym nie słyszeć żadnej różnicy w sprzęcie audio, kupiłbym se Soniaka i miał święty spokój. A tak to se muszę wmawiać że nie słyszę. Mój stary znajomy mawiał jak Kogoś nie stać na dobrą rzecz to musi ją obrzydzać tym, których na nią stać. Wtedy chociaż trochę czują się dowartościowani. Patrząc na sprzęty i pokoje odsłuchowe "nicniesłyszących" nie mam wątpliwości, iż nie słyszą różnicy:)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Patrząc na sprzęty i pokoje odsłuchowe "nicniesłyszących" nie mam wątpliwości, iż nie słyszą różnicy:)

W tym sęk, że oni nie specjalnie chcą się pochwalić swoimi pokojami i sprzętem.

Ciekawe czemu? :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.