Skocz do zawartości
IGNORED

Coś zamiast winampa do SPDIF

bartleby

Rekomendowane odpowiedzi

Tu wklejasz loga i sobie sprawdzasz co jest co i jak nas gryzie ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

{pzdrp.

Ukryta Zawartość

Z winsdowsem startują 3 zainstalowane przeze mnie rzeczy, antywirus, soft do grafiki ATI i obsługa myszy i klawiatury logitech.

Być może już próbowałeś i/lub moja propozycja jest totalnie głupia, ale sprawdzałeś już, czy odinstalowanie logitechowych sterowników myszy i klawiatury coś zmienia?

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Być może już próbowałeś i/lub moja propozycja jest totalnie głupia, ale sprawdzałeś już, czy odinstalowanie logitechowych sterowników myszy i klawiatury coś zmienia?

Trochę tak a trochę nie. Wyjąłem unifyinga i uruchomiłem system z wyłączonym całym tym softem logitecha. Nie po drodze mi z odinstalowywaniem tego, bo na setpoint mam zainstalowane uberoptions i tam sporo pozmieniane w stosunku do ustawień dostępnych w setpoint.

I Tobie się to wszystko ładuje przy starcie systemu? Toż to wielki bur...del jest :) Nic dziwnego, że się tnie i czka. Linuks chodził płynnie bo załadowało się tylko to, co potrzebne. Masz na Windzie masę bzdur poinstalowanych.

Ja mam co prawda WinXp, ale ja mam log kilka razy dłuższy, mam (według Twojego nazewnictwa ;) :) ) mnóstwo "bzdur" poinstalowanych, ale jakoś nic się nie tnie i nie czka ;) :) .

EDIT

Ja bym spróbował odinstalować stery od grafiki, zrestartować, usunąć resztki sterów od grafiki programami typu: DriverCleaner, DriverSweeper (ostrożnie!!!), zrestartować, zainstalować najnowsze stery do grafiki i na koniec jeszcze raz zrestartować.

PS.

CCleaner użyłem tylko raz i więcej go nie użyję...

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

Garść nowych informacji:

Zrobiłem jak radził neofozzie i sprawdzałem latency w poszczególnych chwilach procesu włącznie ze sprawdzeniem w chwili jak w systemie nie było żadnych sterowników karty graficznej - bez wpływu na latency.

Odinstalowałem z systemu wszystkie javy, flashe, net framework, c++, nie pomogło.

Gdzieś po drodze przestało mi działać oprogramowanie logitecha, wiec posprzątałem i zainstalowałem najnowsze, bez rezultatu.

Gdzieś w czasie całej tej "zabawy" okazało się, że facebook i google maps działały bez albo prawie bez latency w firefoxie, w tym samym czasie dawały latency ma maksa w operze i w IE. Teraz mam wszystko poinstalowane od nowa i w firefoxie jest kaszana jak wszędzie.

Próbowałem włączać i wyłączać po kolei wtyczki w operze ale zawsze jest tak samo, nawet jak wszystkie wtyczki są wyłączone.

Jestem przekonany, że to ma jakiś związek z przeglądarkami i internetem. Jak gram, robię defrag albo włączę film, wtedy latency jest ok. Mogę mocno obciążyć procesor, pamięć, dysk i nic złego się nie dzieje aż do chwili jak włączę przeglądarkę. 2 czerwone słupki daje np. samo wyłączenie opery.

A tak w ramach testow uruchom nowa sesje opery z jakasstrona z flashem, zmierz latency, zabij w menagerze procesow plugin wrappera opery i zmierz latency ponownie.

server unreachable;--

A tak w ramach testow uruchom nowa sesje opery z jakasstrona z flashem, zmierz latency, zabij w menagerze procesow plugin wrappera opery i zmierz latency ponownie.

Niestety... :(

Ja nie mam już pomysłów. Największe latency jakie mam, jest jak puszczę film 1080p na full screen na youtube, jest po prostu 100% czerwone okno i słyszę w głośnikach jak napier... tymi zakłóceniami. Gdyby nie to, że facebook generuje latency nawet jak wyłączę wtyczki w operze, pomyślałbym, że to wszystko wina flasha. Jak tu przewinę na to okienko flashowe gdzie właśnie piszę zaczyna wywalać te czerwone woły w dpclat, ale jak przewinę wyżej, to już mam wszystko ładnie na zielono.

killer

Facebook muli straszliwie zawsze, bardzo sie ludzie na to skarza. Pododawali jakis badziewi do silnika serwisu i teraz jest taki efekt.

Co do flasha to mozesz sprobowac jeszcze porownania: film w kontenerze flv przeciagniety do okna przegladarki vs ten sam film z youtube vs ten sam film w odtwarzaczu filmow. Jak zawsze sie bedzie cielo to znaczy ze chyba karta graficzna cos nie daje rady. Wtedy update sterownikow albo moze ich downgrade cos mogloby zdzialac. W dziale kino domowe kots juz pisal, ze mu taka operacja pomogla.

Jest jeszcze opcja, ze to karta sieciowa... U mnie tak bylo. Doraznie pomoglo wylaczenie karty sieciowej, ale na dluzsza mete lepiej zadzialalo czyszczenie systemu przez otl.

server unreachable;--

Jak się przeciąga film do okna przeglądarki? Ten film z królikiem jest w wysokiej rozdzielczości jako mp4, jako flv jest do rozdzielczości 854x480. Jako mp4 działa ładnie bez latency w media playerze, jako flv zaczyna robić latency na poziomie 2000 (żółte słupki co któryś).

Karta sieciowa raczej nie, wyłączałem i sprawdzałem.

Przeciaga sie tak samo jak przenosi do jakiegos folderu. :)

Musialbys znalezc jakis filmik dostepny jako flv w wysokiej rozdzielczosci. W sumie to mozesz nawet przeciagnac nawet i mp4 tylko, ze wtedy pojdzie pewnie to przez plugin quicktime a nie flasha. Ale to tez da jakis poglad czy to flash w przegladarce tak bruzdzi czy przegladarka jako calosc.

server unreachable;--

Sorry ale nie rozumiem. Mam film na pulpicie i otwarte to forum w operze, łapię myszą film i przeciągam na forum? Jak tak, to pyta mnie czy ściągnąć czy otworzyć i jak kliknę otworzyć, to i tak otwiera w MPC.

Ach, no tak, trzeba by bylo powywalac w systemie i przegladarce powiazania typow plikow. Nie warto, za duzo roboty.

Zawsze masz opcje zainstalowania systemu od nowa.

server unreachable;--

• 5 miesięcy później...

W kwestii latency... Przy wykorzystywaniu foobara z WASAPI na Icon HD i ustawieniami laptopa (core i3, 3 GB RAM) w trybie maksymalizującym czas pracy na baterii, latency osiąga wysokie wartości, dźwięk szarpie przy chodzeniu po WWW.

Zainstalowanie ASIO4ALL na domyślnych ustawieniach w tej samej konfiguracji sprzętowej całkowicie załatwia problem - szarpania dźwięku brak.

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Nie chcę zakładać nowego tematu więc pozwolę sobie odświeżyć ten. Jak w tym cho..... foobar2000 zainstalować jakąkolwiek skórkę ?

Męczyłem się 30 minut i mam dość, w każdej instrukcji ta sama bajka i te same braki (albo stare nie ładujące się wtyczki a nowych brak) i za każdym razem „script error”.

Nie ma jednej uniwersalnej metody. Każda skórka potrzebuje odmiennych wtyczek i w inny sposób się ją konfiguruje.

Wyjściem z sytuacji jest skorzystanie z całego pakietu dodatków wraz ze skórką w pliku zip przygotowanym przez autora. Rozpakowuje się takie coś wg instrukcji autora w folderze foobara i wtedy wszystko mamy gotowe. Kiedyś korzystałem z takiej stronki:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja już kiedyś wspominałem na ten temat.

Ja mam coś takiego:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość cycus12

(Konto usunięte)

ok jeszcze pomęczę jeszcze ale te co chodzą to nie widzą obrazków bo w nowym foo brak zakładki "general" inne nie chodzą bo pluginy są stare i sie nie ladują... chorea jakieś, pomijam fakt ze aplikacja sama w sobie nie obsługuje prawie niczego.

Gość cycus12

(Konto usunięte)

nie mów chop... brak ingerencji w strumień to jak narazie jedyny argument dla którego wogle warto na niego zwrócić uwagę. (bo ja nie widzę żadnej innej, poprawcie jeśli jest inaczej)

argument że jest za free to marna rzecz bo czas który się traci na uruchomienie podstawowych rzeczy w aplikacji też kosztuje, często nie mało (o nerwach nie wspominając). Wiec jest opłacony...

http://browse.deviantart.com/customization/skins/media/foobar2000/#/d5tc71f

http://browse.deviantart.com/customization/skins/media/foobar2000/#/d5kczkj

http://browse.deviantart.com/customization/skins/media/foobar2000/#/d5hdse7

zgodnie z instrukcją w każdym ten sam efekt

"AW crashed", "Scripting Engine Initialization Failed" (po kilak razy). Więc łopatologicznie proszę krok po kroku, pewno problem jest banalny tylko nikt o tym nie pisze.

po za tym jak zrobić by na liście były widoczne utwory z CUE ?

sama w sobie nie obsługuje prawie niczego.

(bo ja nie widzę żadnej innej, poprawcie jeśli jest inaczej)

Myślę że to nie jest program dla Ciebie. Chyba faktycznie powinieneś skorzystać z winampa lub innego darmowego programu. Program ten jest idealny dla osób, które wiedzą co robią i co chcą osiągnąć. Co do obsługi to obsługuje wszystko i możliwość konfiguracji są ogromne przy jednoczesnej prostocie.

Ja korzystałem z wielu programów i mówiąc szczerze w reszcie zawsze coś było zrobione gorzej.

i co zrobić by nie grał tak metalicznie i sztucznie ?

Myślę że dla Ciebie jest Jplay. Opisów jak "gra" ten program jest multum.

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Myślę że to nie jest program dla Ciebie. Chyba faktycznie powinieneś skorzystać z winampa lub innego darmowego programu. Program ten jest idealny dla osób, które wiedzą co robią i co chcą osiągnąć. Co do obsługi to obsługuje wszystko i możliwość konfiguracji są ogromne przy jednoczesnej prostocie.

Ja korzystałem z wielu programów i mówiąc szczerze w reszcie zawsze coś było zrobione gorzej.

- brak kontroli wersji i fallback;ów (i to przy takiej różnorodności wtyczek)

- przeciętna ergonomia ogólna, stare GUI

- brak kompatybilności wstecznej

- brak podstawowych wtyczek w stanradzie

- duże ilości błędów i problemów z prostymi rzeczami (fora o tym huczą)

- brak konwencji struktury

- bardzo mozolna praca przy dużej ilości plików

jak to dla Ciebie jest idealna aplikacja no to kalkulator chyba zaawansowanym komputerem do obliczeń nuklearnych. W pewnym momencie zacząłem się zastanawiać czy autor jeszcze ma kontrolę nad tą aplikacją

Skiny jakieś udało mi się zainstalować ale niewiele mają one wasalnego z ergonomią (widać kilka lat przy projektowaniu GUI mi zaszkodziło), "fajne skiny" (na scr) wymagają wtyczek których nie ma do najnowszej wersji. N wersji jednej wtyczki, wszystko w systemie a i tak nie wszystko działa. Sory ale jak mam na tym pracować wygodnie i zdalnie to standardowy antyk się nie nadaje.

Ja wiem czego chce, ale tracenie czasu na kopaniu for gdzie i tak wszystko kończy się na "aplikacja gra" albo opisach rzeczy których już dawno nie ma to chyba nie ten kierunek. Po za tym skoro to takie proste i jesteś przekonany do takiego ideału to może byś pomógł a nie pisał byle co ?

Myślę że dla Ciebie jest Jplay. Opisów jak "gra" ten program jest multum.

SlawekR już się na ten temat wypowiedział.

- brak kontroli wersji i fallback;ów (i to przy takiej różnorodności wtyczek)

Otwarta architektura powoduje, że różni ludzie robią wtyczki. No a jak robi to wielu ludzi to jest jak jest,

- przeciętna ergonomia ogólna, stare GUI

gadaj z autorem wtyczki.

Czego oczekujesz od playera? Możliwość ustawienia przycisków funkcyjnych w dowolnym miejscu. Zaś opcje w drzewo przy logicznym podziale i jest ok. Co do GUI masz otwartą architekturę możesz zrobić wszystko z jego interfejsem, popatrz jak wygląda mój. Więc podstawowy jest minimalistyczny z założenia. Nie potrzeba P4 żeby słuchać muzyki bo z niektórymi "programami" to bez 3 GB ramu nie podchodź.

- brak podstawowych wtyczek w stanradzie

Jak brak masz wszystko co potrzeba by odtworzyć prawie każdy plik muzyczny. Chyba że ty potrzebujesz coś na wzór winampa 3. Który miał problem by odpalić się na ówczesnych maszynach i robił wszystko oprócz tego, że to do czego został napisany sprawiało mu wiele problemów....

- duże ilości błędów i problemów z prostymi rzeczami (fora o tym huczą)

Kurczę jak widać jestem na tyle prostym userem, że te kwestie mnie nie dotyczą

- brak konwencji struktury

Konwencja jest chodzi o prostotę, minimalizm i maksymalną otwartość. Z programem zrobisz co chcesz a przez wtyczki dopasujesz go do każdych potrzeb. Jak tak Ci mało wtyczek to napisz kilka ciekawych może z czegoś skorzystam.

Kolego jak Ci zależy na jakiejś starej wtyczce to zainstaluj sobie wersję 0.8.3 i będziesz zadowolony. Będziesz korzystał ze starych wtyczek jeśli z nowym są niekompatybilne. Poza tym przecież jeśli masz już zdanie wyrobione na temat tego playera to nie pozostaje Ci nic innego jak szukać innego.

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Graj i oglądaj z XBMC zatem

zostaje jeszcze przy aimp'ie bo pc używam jako pc, do htpc będę jeszcze szukał, ale zrobiłem porównanie z XBMC (tu przynajmniej jest klarownie) to różnic nie słyszałem ale ucho już zmęczone po całym dniu.

Otwarta architektura powoduje, że różni ludzie robią wtyczki. No a jak robi to wielu ludzi to jest jak jest,

to akurat plus ale jest wiele aplikacji do których każdy może sobie napisać wtyczkę i nie ma nawet w połowie takiego burdelu.

gadaj z autorem wtyczki.

raczej programu...

Konwencja jest chodzi o prostotę, minimalizm i maksymalną otwartość. Z programem zrobisz co chcesz a przez wtyczki dopasujesz go do każdych potrzeb. Jak tak Ci mało wtyczek to napisz kilka ciekawych może z czegoś skorzystam.

konwencja to jest ustalony styl / standard struktury aplikacji, nazewnictwa funkcji, zmiennych itd. nie wygląd... (w tym rozumieniu)

Czego oczekujesz od playera? Możliwość ustawienia przycisków funkcyjnych w dowolnym miejscu. Zaś opcje w drzewo przy logicznym podziale i jest ok. Co do GUI masz otwartą architekturę możesz zrobić wszystko z jego interfejsem, popatrz jak wygląda mój.

tak ten skin działa, miałem (w trudniejszych miejscach się rozjeżdża) i jest to chyba jedyny znośny skin. Warto też zauważyć że skinów które są przeznaczone do nowych wersji jest bardzo niewiele.

czego oczekuje od wyglądu palyera:

- przejrzysta i ograniczona do prawienie minimum nawigacja (zarządzanie z pilota)

- czytelne guziki / napisy / infomracje (nie biały karakan na czarnym tle.. lata 1998 mi się przypominają)

- uniwersalnej (nie tematycznej) kompozycji

- wygodnego poruszania się po zasobach / bibliotece z dobrze zorganizowaną listą (wszystkie gadżety opisów, sortowań filtrów itd są mi w 100% zbędne, więc naprawdę najczystsza postać) - to się pewno da zrobić, szkoda tylko że standardowo ustawienia są user unfriendly

- no i chyba działania, a tu pewno jak autor znowu zmieni zdanie wszystko przestanie działać.

Nie potrzeba P4 żeby słuchać muzyki bo z niektórymi "programami" to bez 3 GB ramu nie podchodź.

pokaż jeden, bo ja już takich nie znam. To że foo kiedyś był dobry i się zatrzymał w miejscu to nie znaczy że inni też śpią.

Jak brak masz wszystko co potrzeba by odtworzyć prawie każdy plik muzyczny. Chyba że ty potrzebujesz coś na wzór winampa 3. Który miał problem by odpalić się na ówczesnych maszynach i robił wszystko oprócz tego, że to do czego został napisany sprawiało mu wiele problemów....

czyli to co cała reszta świata... i nie wszystkich (jak już się tak czepiasz), po za tym mamy rok 2013 o ile się mylę... i praktycznie każda aplikacja została zoptymalizowana w większym bądź mniejszym stopniu, foo od lat pozostaje jaki jest co widać do logach i wtyczkach (dopiero wersja 1.x coś zmieniała) skupiono się głównie na usuwaniu błędów i zgodnościach.

Żeby nie było ten konserwatyzm akurat jest dla mnie plusem, brak głupich wytczek do FB, wysyłania infomracji w świat co robie, braku zbędnych wodotrkysków etc.

Kurczę jak widać jestem na tyle prostym userem, że te kwestie mnie nie dotyczą

ja też większości nie uświadczytłem, ale może inni mieli mniej szczęścia

Kolego jak Ci zależy na jakiejś starej wtyczce to zainstaluj sobie wersję 0.8.3 i będziesz zadowolony. Będziesz korzystał ze starych wtyczek jeśli z nowym są niekompatybilne. Poza tym przecież jeśli masz już zdanie wyrobione na temat tego playera to nie pozostaje Ci nic innego jak szukać innego.

z założenia powinni się rozwiajć a nie uwsteczniać, nie uważasz żę coś tu nie tak z logiką... ?

Zastanawiam się nad placebo co gra lepiej... bo mam pewne wątpliwości, przetestowałem kilka aplikacji to jedyna różnica foobar2000 gra najgłośniej (temu walił mi po uszach), XBMC najcisze, reszta tak samo. Po czytaniu soczystych opinii, nagle pojawił się bas, scena stała pełniejsza itd... powiem tak nie usłyszałem żadnej różnicy. Test przeprowadziłem niestety na zintegrowanej karcie i słuchawkach (może to było przyczyną), głośność max wszystkie dsp, equalizaery itd. powyłączane.

Słuchałem całe piosenki jak i porobiłem sobie wyzwalacze które sekunda po sekundzie w danej aplikacji puszczą mi takie same dźwięki.

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Tyle pisania na nic...

w nocy do DAC'a mam niestety zbyt daleko.

Jedno co sensowne i prawdziwe, Foobar trochę przesterowuje sygnał

Ale gra i nie ingeruje w strumień

.....

W każdym razie, udało się :) nie jest jak bym chciał ale blisko a pozostałe elementy pewno z czasem sobie dopracuje. Olałem skiny, dodatki zacząłem pracować na czystej podstawie i efekt jest dużo lepszy niż te bezguścia. Muszę tylko podorabiać pierdoły typu porządek w tagach, explode cue itd.

W każdym razie zacząłem ze złej strony, niestety co kolejny dodatek to zmieniała się obsługa poszczególnych elementów, nie wina aplikacji tylko autorów dodatków. Zwracam honor.

Jak szukałem rozwiązań problemów to nadziałem się na temat resamplingu i kilku wtyczek do tego. Ma to jakiś sens ? i którą wtyczkę byście polecili ?

I czy są jakieś rzeczy / wtyczki na które warto zwrócić uwagę ?

Dzięki za zainteresowanie i przepraszam za ton ale nerwy..... grrrrr (wysiwyg się popsuł ?)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.