Skocz do zawartości
IGNORED

Drapak peezeeta

peezeet

Rekomendowane odpowiedzi

Oj boli jak się patrzy na to ostatnie zdjęcie,że ceweczki jadą po płycie brrrrrrrrr.-). Dobrze by było nieco ostudzić emocje. Szkoda nerwów i urody.

Nie, na szczęście nie jadą.

Powstaje takie złudzenie bo po pierwsze outering jest wyżej niż powierzchnia płyty, po drugie zdjęcie nie jest idealnie w linii powierzchni płyty. Ale z outeringiem musze uważać aby spód wkładki (ten przezroczysty plastik) nie zawadził o brzeg outeringu. Podniesienie ramienia o 1mm definitywnie załatwi sprawę ale jak wiesz za tydzien zdejmuje ramię więc i tak docelowo będziemy wszystko ustawiać od początku.

A obniżenie VTA spowodowało dodanie do dźwięku odrobiny masy, tak jak radził umka.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Nie najlepiej nagrane i kiepskie tłoczenia też.

Tak naprawdę ta żadna wkładka cudów nie zrobi jak jest skopane źródło. Owszem może coś pokazać innego ,wcześniej nieobecnego w nagraniu . Ostry szlif raczej uwydatni zła realizacje materiału. Może być łaskawszy dla samego plastiku i dobrać się w rowku do mniej zużytych miejsc.

Ostry szlif raczej uwydatni zła realizacje materiału. Może być łaskawszy dla samego plastiku i dobrać się w rowku do mniej zużytych miejsc.

Sorry, nie mogę się powstrzymać ... taka właśnie jest Colibri. Ten szlif to szpadel ogrodowy jak pisali redaktorzy poczytnych audiofilskich pism i portali (na szczescie nie z naszego rodzimego podworka gdzie "wszyscy siedzą w kieszeni wszystkich"). Wygrzebuje wszystko.

U mnie wygrzebal na razie trzy plyty, ktorych nie mogę słuchać i dlatego niektórzy tutaj wieszają na nim psy nawet nie sluchawszy samemu.

Pozdro

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Jest w Polsce jakikolwiek sklep, który wypożyczy człowiekowi z ulicy, za kaucją, wkładkę, powiedzmy na tydzień?

Bo jeśłi nie, to zawsze mamy zabawe w ciemno. Trzeba kupić na podstawie opinii, danych technicznych, może recenzji i wierzyć, że to będzie, to.

Jest w Polsce jakikolwiek sklep, który wypożyczy człowiekowi z ulicy, za kaucją, wkładkę, powiedzmy na tydzień?

Bo jeśłi nie, to zawsze mamy zabawe w ciemno. Trzeba kupić na podstawie opinii, danych technicznych, może recenzji i wierzyć, że to będzie, to.

W Polsce raczej nie. Natomiast ja delikatnie poprosiłem dystrybutora Miyajimy z USA o wkładkę do testów i prób z nowymi ramionami i po pięciu dniach miałem nóweczkę, (byłem przekonany że wyśle swoją używkę demo) mogłęm ją odesłać po wszystkim ale wpadła w ucho i już została.

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Nie ma takiego sklepu. I nie będzie. Ja ze swojego doświadczenia wiem ,że jak nie powiesisz u siebie wkładki i nie posłuchasz ,to wszystkie gadki i recenzje mozesz sobie w dupę wsadzić. To jak mówienie ślepemu o kolorach.

Nie ma takiego sklepu. I nie będzie. Ja ze swojego doświadczenia wiem ,że jak nie powiesisz u siebie wkładki i nie posłuchasz ,to wszystkie gadki i recenzje mozesz sobie w dupę wsadzić. To jak mówienie ślepemu o kolorach.

Gadki z portali i owszem ale recenzje Colibri z prasy zachodniej sie sprawdziły i ja mogę potwierdzić co tam piszą. Polskie portale i prasę czytam zeby dowiedzic sie co jest nowego, potem grzebie "na zachodzie", a gdy mam mozliwosc slucham samemu. Nestety w przypadku starszych ciekawych klockow z gornej polki, ktore uzywane zaczynaja kosztowac rozsadne pieniazki (jak Klyne) zazwyczaj odsluch nie jest mozliwy i pozostaje licytowanie w ciemno.

Zrobię reklamę: dużo moich klocków, zarowno tych nowych jak i używanych pochodzi/ło z Hi-Fi Clubu gdzie zawsze mogłem je posluchac u siebie w domu. I cena zawsze była atrakcyjna. Pozdrawiam serdecznie.

Pozdro

Gość rydz

(Konto usunięte)

Wlasnie wrzucilem ma talerz cyfrowy winyl ... Natalie Cole - Still Unforgettable.

I co? Miało być super, audiofilsko, wspominki z klimatem, te rzeczy.

I co? Doopa blada.

Hehe ,Oczekiwania co do lepszego dżwięku, po wydaniu większej "mamony" na sprzęt są WIELKIE , " nie wszystko złoto co się świeci" tak mawiają ? :)

Albo , "im dalej w las tym wiecej drzew"

Jedne płyty zagrają super , inne obnażone zostaną aż nad to :)

Zgadzam sie choc raczej tu chodzilo o mamone wydaną na nową realizacje na winylu, a cena sprzetu do rzeczy ma mniej.

Ten winyl to cyfrowy winyl i z analogiem z winylu nie ma nic wspólnego, ze sprzetem tez.

Pozdro

Gość rydz

(Konto usunięte)
<br />Zgadzam sie choc raczej tu chodzilo o mamone wydaną na nową realizacje na winylu, a cena sprzetu do rzeczy ma mniej.<br />

Raczej nie ,jak położysz i zakręcisz takiego Re-mastera na przymulony zestaw zagra strawnie , ale te super wydania zagrają tylko lepiej.

W twoim przypadku , albo gra , albo nie.

Raczej nie ,jak położysz i zakręcisz takiego Re-mastera na przymulony zestaw zagra strawnie , ale te super wydania zagrają tylko lepiej.

W twoim przypadku , albo gra , albo nie.

OK, teraz zrozumiałem, zgadzam się.

Pozdro

Ja taki znalazłem i to w Bydgoszczy :), znam właściciela baaardzo dobrze ( on mnie też ) dzięki temu miałem przez 2 tygodnie Ortofona Winfield'a + Verto i to bez kaucji.

Cuda się zdarzają bo mogłem mieć jeszcze inne wkładki ze stajni Ortofona.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Rozumiesz, że się sam zdyskwalifikowałeś :) Tak naprawdę żonglować do woli i chwalić się, że sobie dobrali wkładkę po odsłuchach, a ich sprzęt jest skomponowany w związku z tym cacy rzeczywiście mogą:

a) dystrybutorzy,właściciele i pracownicy sklepów audio,

b) ich znajomi,

d) recenzenci prasy audio,

c) znani, cenieni, rokujący profity na przyszłość producenci, kontrahenci sklepów audio itp.

A przysłowiowy człowiek z ulicy, o którym wcześniej pisałem? No nie bardzo.

Ale w sumie mnie to nawet nie dziwi. Wkładka jest szalenie delikatną mechanicznie historyją. Tylko nie ma co cwaniaczyć, że ktoś kupił niemal w ciemno. Co miał zrobić?

Rozumiesz, że się sam zdyskwalifikowałeś :)

b) ich znajomi,

Jeżeli sklep widzi potencjalnego klienta to stara się mu pomóc :). Ciężko kupić wkładkę za xxxx kasy bez sprawdzenia.

Gdybym tylko chciał sobie posłuchać to pewnie by mnie olali.

Słuchaj, ale w sumie to mnie zaskoczyłeś. Jest naszej wiosce sklep, który ma jakakolwiek ofertę wkładek na półce? Bez zamawiania, mecyi?

może nie na półce, ale baaardzo dobrze działa z Panami z Krakowa z zakresie Ortofona i Nottingham'a

( Dais'a też miałem na odsłuchach :) ).

Ja taki znalazłem i to w Bydgoszczy :), znam właściciela baaardzo dobrze ( on mnie też ) dzięki temu miałem przez 2 tygodnie Ortofona Winfield'a + Verto i to bez kaucji.

Cuda się zdarzają bo mogłem mieć jeszcze inne wkładki ze stajni Ortofona.

Ciekawe za ile taka wkładka już używana potem pójdzie? Coś mi się zdaje że jako nówka za normalną cenę.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Tak samo jak używane, 2 letnie wkładki na alle-drogo schodzą jako "grane góra 60-80 godzin". Żadna nawet 100 godzin nie przegrała, nic tylko brać i cieszyć się dźwiękiem.

obiecane foty pre phono rcm

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-25306-0-82430700-1384806746_thumb.jpg

post-25306-0-04162600-1384806756_thumb.jpg

post-25306-0-71008600-1384806774_thumb.jpg

post-25306-0-96615400-1384806784_thumb.jpg

post-25306-0-30400800-1384806799_thumb.jpg

post-25306-0-86327100-1384806815_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja bym nie wytrzymał i wygrzebał te kondzie za 20 baksów oraz powymieniał opampy :)

A co sądzicie o cenie nowego wytworu Adamka czyli theriaa. Jak patrzę na flaczki i cenę to przypomina mi się historia z Opierduscullum czy jakoś tak...

Przy okazji sobotniej premiery nowych aut w salonie BMW odbyła się kolejna edycja Musiic&Wine Night- jak zwykle prowadzony przez Macieja Kydryńskiego. Były wystawione trzy gramofony- Verdier, z 10"SME i wkładką Ortofon SPU, Dr. Fickert z ramieniem Morh " z wkładką Benz Micro Reference i drapak. Gościu z B. Białej który przywiózł Feickerta miał właśnie takie phono. Była też "komisja" ( ja w niej nie bylem) która wybierała najlepszą konfigurację do reprodukcji. Imprezę obsłużył drapak, a Feickert zagrał tylko dwa kawałki na45rpm tylko z powodu wygody obsługującego bo było ciemno i zmiana prędkości w drapaku po ciemaku nieco utrudniona. Przy okazji wcześniej podpinane było to phono i tzw, dopy nie urwało - nawet ja głuchy to słyszałem dosyć wyraźnie.

Czy to Phono posiadasz w swoim torze Piotrku?

Bardzo dobrze wspominam Sensora.

Za pieniądze, które kosztuje to mało co jest mu w stanie dorównać.

I się rozstałeś?

>>

Użytkownik stary audiofil dnia 18.11.2013 - 21:34 napisał

Czy to Phono posiadasz w swoim torze Piotrku?

Piotrek ma alergię na tą firmę. U niego tylko Abraxas i za to Go lubię.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.