Skocz do zawartości
IGNORED

Drapak peezeeta

peezeet

Rekomendowane odpowiedzi

Sami dopowiedzcie sobie DLACZEGO.

Może dlatego, że potrzeba do niego tandetnej maty za pińć dych, która przykryje "guzy na talerzu"?

Może dlatego, że ma silnik w nóżce?

Może dlatego, że ma ramię w drugiej nóżce?

Może dlatego, ze wymusza zmienianie płyt "w locie", co nie każdemu się podoba?

Może po prostu dlatego, że został skonstruowany przez kogoś kto ma pierwszy gramofon od 1,5 roku?

Gość absolute magnitude

(Konto usunięte)

Do kompletu do ptaszka przyleciał wczoraj z katowickiego RCMu morderca przestworzy ... japoński Zero:

Wkładka ma podatność 8, niby japońską, juz po konstrukcji cantileavera widać, że jest twarda, potrzebne ciężkie ramię. Zontek wystrugał ramię do Miyajimy Shilabe, wystruga tez i do tego samolocika. Zaczniemy próbne loty jeszcze przed Świętami.

Co ciekawe na tej wkładce "wolno" czytać wyłacznie płyty mono i ma wg. opisu prdoucenta pawdziwy diament. CZy to znaczy, że inne niższe wkładki mają diament syntetyczny? A jak jest u innych producentów?

Za niedługo dam znać jak jest, ciekawi mnie tylko co tym razem staremu audiofilowi nie będzie sie podobać? Może czarna obudowa z czarnego afrykańskiego drewna? Bo, że się nie będzie podobać to pewne jak w banku. Nie skonsultowałem z Nim tego zakupu, nie zapytałem o radę, nie dostałem pozwolenia, nie wiedział, nie widział i ... na pewno na Zontku zagra do doopy.

:)

Pozdro

Fajna, zazdraszczam.

Chyba będę zmuszony kupić kolejną mono, bo ostatnio DL-102 wykonała baaardzo efektowny lot, walnęła w płytę - od tej pory skwierczy i popiarduje z niej... wyeliminowałem inne przyczyny, wkładka padła.

Ślicznie zgrywała się z ramieniem 21,5 g, posłuchałem ze dwa tygodnie i bęc.

Zastanawiam się teraz poważnie nad Kotetu, ale do tego potrzebny będzie step up. Albo prościej Spirit High. W sumie jestem przyzwyczajony do HO.

Ostatecznie dalej po taniości dl-102? Nie wiem, trzeba posłuchać.

Piotrze, mogę wypożyczyć Ci to 21,5 g ramię (fotki!) w ramach eksperymentu z Zero, bo i tak będzie będzie stało bezczynnie ze dwa miesiące jeszcze.

Czy ono za lekkie jest??

P.S.

Zanim Zontek przewierci się przez to 14" drewienko to z miesiąc minie ; )

Nikomu nie zazdraszczam.Można sobie kombinować do woli i porównywać brzmienie wkładek, wzmacniaczy,kabli czy kondensatorów.Kto bogatemu zabroni? Ja natomiast skupiłem się na muzyce, mam co mam i jestem szczęśliwy. Jak mi się stępi igła to kupię sobie nową i pojadę dalej:)

Gość absolute magnitude

(Konto usunięte)

Nikomu nie zazdraszczam.Można sobie kombinować do woli i porównywać brzmienie wkładek, wzmacniaczy,kabli czy kondensatorów.Kto bogatemu zabroni? Ja natomiast skupiłem się na muzyce, mam co mam i jestem szczęśliwy. Jak mi się stępi igła to kupię sobie nową i pojadę dalej:)

Uff, wreszcie odwyk od mono. Po rozwaleniu DL-102 wróciłem na stare śmieci - msze, motety, madrygały i inne takie tam dźwięki stereo.

Pmcomp, ty może otwórz okno i poodychaj trochę, bo zaraz jakiegoś wylewu dostaniesz. Udawadniasz tylko, że nie wiesz niestety o czym mówisz. Jesteś wciąż bardzo zielony, a to, że każde "rozwiązanie", w pocie czoła opracowane przez kolegę EL Megakonstruktorre, wydaje ci się genialne, to już twój problem. No koniec masz foto talerza z "guzami":

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i talerz bez "guzów";

post-15186-0-39284200-1387038772_thumb.jpg

.. natomiast nie cierpię ludzkiej głupoty tak w ogóle :):):)

to jak w lustro patrzysz???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A ja dzisiaj tylko zameldowałem o przylocie Zero ... i się zaczęło

Do niedawna omijałem szerokim łukiem tłoczenia mono, ale kilka pozycji w japońskim tłoczeniu otworzyło mi oczy na świat. I to na wkładce uśredniającej zapisany w rowku sygnał. Nie dziwię się, że poszedłeś w tą stronę.

Do niedawna omijałem szerokim łukiem tłoczenia mono, ale kilka pozycji w japońskim tłoczeniu otworzyło mi oczy na świat. I to na wkładce uśredniającej zapisany w rowku sygnał. Nie dziwię się, że poszedłeś w tą stronę.

Przywieziesz, posłuchamy. Ok. 20% mojej kolekcji to mono, stąd ten ruch.

Pozdro

Skąd Yul wziął te guzy? bo chyba nie z mojego gramofonu, chyba że czytał wątek i oglądał zdjęcia po łebkach i palnął coś nieprzygotowany.

Zakładam, że te guzy Yula to czopy (z napisem stal niemagnetyczna) jak Ty to nazywasz, mające na celu zwiększenie masy talerza.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Panie Yul już kiedyś próbowałeś mnie wytrącić z równowagi bez skutecznie tym razem też się nie uda. Twoje wpisy świadczą dobitnie o braku jakiejkolwiek wiedzy na temat mojej konstrukcji i do tego dorabiasz nowe teorie. Sądzę że kontrowersję (Twoją) wzbudza fakt że pozytywne wypowiedzi na temat mojego gramofonu głównie podają jego użytkownicy i to jest dla mnie bardzo miłe, a Ciebie krew jasna zalewa.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

No dobra. Skupmy się na problemie purchli na talerzu. Skąd Yul taki zarzut? Zdjęcie pochodzi Z Bernarda i nic, a nic nie udowadnia.

Oglądałem ten gramofon ( Zontek), rzeczonych wad nie namierzyłem, choć talerza nie zdejmowałem, tam są one ukryte, na spodzie?

Skąd zapach nieprzyjemny jaki roztoczyłeś, a dotyczący wad talerza?

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Póki co Yul coś tam napisał. Ale nie poparł tego żadnymi dowodami. Na domiar złego żołnierze z drugiej strony barykady jakoś tez nie odpowiedzieli w sposób jednoznaczny na te zarzuty. Zupełnie jakby obie strony satysfakcjonowało naparzanie :)

No nadal nie wiem o co chodzi z napędem w nóżce, ramieniem w drugiej,dlaczego tak zrobiono a nie inaczej, czy wrzucamy płyty w locie a talerz kręcimy z palca? Zamiast merytorycznych wyjaśnień mamy napiżdżanie w stylu tych kotków, które wkleiłem i wrzucania sobie w stylu "a twoja stara..." Rozumiesz już peezeet dlaczego wkleiłem naparzające się kotki i obrazek o starej?

Ten wątek już dawno zyskał dość abstrakcyjny w stosunku do założonego kierunek. To już dawno nie jest wątek o gramofonie Zontek i jego rozwoju. Już dawno konstruktor się tu nie chwali ulepszeniami, zdjęciami, więc sobie odplynął w różne dziwne zaułki.

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Idźmy wszyscy na wódkę, każdy na swoją :) Yul, przesadził i to wie. Merytorycznie nie powinien wypowiadać się w tym wątku, co świetnie robi w innych i za to go ogromnie cenię. A skąd złośliwości jego, nie wnikam. Ja zakładam, że Paweł czerpnął garścią z najlepszych konstrukcji i przemówił swoją, autorską, chwała mu za to. Jak mi firma stanie bardziej na nogi to mam nadzieję wypróbować. Słów krytyki do tego czasu nie zamieszczę, do puki nie posłucham. Ale konstrukcja i idea wydają się słuszne. Zresztą, to chyba dobrze, że coś się dzieje w tej branży, bo nie łatwy to chleb. Vinyl to nadal nisza a w wykonaniu Zontkek'a - przedział cenowy, to już nisza niszy. Cieszmy się, że coś, ktoś, może ten nasz kraj w czym i czymś fajnym reprezentowac, łatwo jest udupić cos na starcie. No i spokojnie trzeba do tego podejść. Oblukać a potem skrobać na temat :) Pozdrowienia dla tych i tamtych ;)

Gość rochu

(Konto usunięte)

IMO zrobienie mass loadera nie jest wielkim halo.

Ad Fontes jest dowodem, że da się praktycznie z tego co jest pod ręką zrobić coś takiego.

Epatowanie potem jego wagą czy długością ramienia to zwykłe szczeniactwo.

Ciekaw jestem czy ktoś miałby odwagę zrobić miękko zawieszony albo jeszcze lepiej - sztywny i lekki gramofon, który dobrze zagra.

Taki dla ludzi a nie dla tych co szukają zaspokojenia w wiecznym setupowaniu swojego gramofonu.

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Ad Fontes jest dowodem, że da się praktycznie z tego co jest pod ręką zrobić coś takiego.

Ciekaw jestem czy ktoś miałby odwagę zrobić miękko zawieszony albo jeszcze lepiej - sztywny i lekki gramofon, który dobrze zagra.

Taki dla ludzi a nie dla tych co szukają zaspokojenia w wiecznym setupowaniu swojego gramofonu.

Nie wydaje mi się by AA wszedł do garażu i od tak sobie zrobił Fontesa. To nie było takie małe halo. Z Drapakiem jest podobnie. I nie chodzi tu o wagę i długość. To przemyslane konstrukcje. Jedne mniej a drugie bardziej zaawansowane.

Moim skromnym zdaniem i po latach inwestowania w analog :

Thorens td 318 zbudowany na srebrnych SME razem z wkladką moim zdaniem najlepszą w dzIsiejszych czasach dostępną czyli Ortofon Black jest ciężki do pobicia .

Reszta zależy od pieca a ciekawe kto ma 2x trafa po 1000 Watt . Hahahaaaa

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Ale tylko Twoim zdaniem.

Moim zaś peezeet powinien zgłosić moderacji wątek do czyszczenia, bo trochę się narobiło. Pmcomp mógłby otworzyć swój autorski wątek o swoich przygodach, bo często odjeżdża w rejony orkiestr i nijak ma się to do konstrukcji drapaka.

Coś jak "pmcompa nirvana" :) Tam mógłby wzorem Excela spierać się z wilkami ( człowiek człowiekowi wilkiem jest), że wie co robi i ma wszystko obcykane.

No no... ja też z parapetu zrobiłem pierwszą plintę (najprawdziwsza prawda), A jak sztachety w płocie miał bym hebanowe to moja suka, latała by bez przeszkód do burka sąsiada, tego od tej snopowiązałki com łożysko z niej wydłubał.

Chyba nie czytałeś tego? Musisz zwrócić uwagę na wyjątkowo dojrzałą treść.

watek miał slużyć wymianie doświadczeń osób ktore mialy kontakt z gramofonem i wszystko było dobrze póki pare osób go nie kupiło

wtedy swiat podzieli sie na tych którzy go maja i reszte która jest rozżalona z rozmiatych powodów /brak wolnej kasy , brak propozycji oficjalnej dystrybucji gramofonu :) , czy wreszcie brak zainteresowania samym sprzetem a jedynie chęć dowalenia kolejnemu producentowi /konstruktorowi na forum

sprzatanie watku niestety jest konieczne ,mysle że cała akcja była zamierzona zwłaszcza ze wczesniej w watku rozrabiały "pewne" klony ale jakoś nikt nie dal sie im sprowokowac , tym razem było inaczej . Po sprzataniu kolejne próby beda skutkowaly banami bo peezeet jak widze ma opory :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Proponuje zostawić 5 pytan Yula choc w bardziej cywilizowanej, a nie prowokatorskiej formie i pozwolić odpowiedzieć na nie peezeetowi, a nie mnie.

Yul wk***ił mnie niemiłosiernie ... dalem sie poniesc i byc moze podpuscic, za co wszystkich przepraszam.

A chcialem tylko zapowiedziec rychle proby i doswiadczenia z wkladka mono na drapaku.

Teraz zaczynam miec przemyslenia "mienia wszystkiego w dupie", robcie se "niezalezne branżowe" testy sprzetu z wysokiej polki sami i za wlasną kase ... beze mnie. Ja w tym zadnego interesu nie mam, żadnym guru i znawcą nie jestem i być nie zamierzam.

Jesli teraz ktos uslyszy o moim egzemplarzu Zonteka, jaka jest konfiguracja, jak gra itp. to moze od osób trzecich, przyjaciol i znajomych ktorych z przyjemnoscią zaprosze do siebie na posluchanie muzyki, glownie bigbandowej a nie ałdjifilskiej oraz szklaneczke czegos mocniejszego, moze Wam cos potem napiszą.

Pozdro

Proponuje zostawić 5 pytan Yula choc w bardziej cywilizowanej, a nie prowokatorskiej formie i pozwolić odpowiedzieć na nie peezeetowi, a nie mnie.

Yul wk***ił mnie niemiłosiernie ... dalem sie poniesc i byc moze podpuscic, za co wszystkich przepraszam.

A chcialem tylko zapowiedziec rychle proby i doswiadczenia z wkladka mono na drapaku.

Teraz zaczynam miec przemyslenia "mienia wszystkiego w dupie", robcie se "niezalezne branżowe" testy sprzetu z wysokiej polki sami i za wlasną kase ... beze mnie. Ja w tym zadnego interesu nie mam.

Pozdro

Wkladke już dobrałeś taką z dedykacją...........bo na razie to dedykacje ma miniabyr na drapaku..............ha,ha,ha,ha,ha.

OK peezeeta zglaszamy jako branże choć kazdy wie że watek jest o jego własnym gramofonie Zontek stąd zapewne dlatego nikt go nie zgłaszał , na forum najczesciej sa zglaszane osoby ktore ukrywaja swoją dzialalnosc w tej branzy :)

peezeet moze teraz spokojnie odpowiedziec na watpliwosci Yula w temacie konstrukcji gramofonu Zontek

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

- pmcomp - wulgarne słownictwo, którego namiętnie używasz, obraża mnie, ale sądzę że też wszystkie osoby , które to czytają, dlatego wychamuj, bo tym nikomu nie zaimponujesz, w moim watku byłbyś już dawno zbanowany i odszedł w niebyt ale peezet tego nie zrobi - wiadomo dlaczego - więc spróbuj zachować klasę i oglądaj tvp kultura...

excelvinyl winylmania blog szukaj

Przynajmniej ze trzy razy wszystkich przeprosiłem ... to się więcej nie powinno powtórzyć.

Pozdro

PS. w Twoim wątku już byłem za dwa razy banowany choć z innego powodu :) :) :)

Przynajmniej ze trzy razy wszystkich przeprosiłem ... to się więcej nie powinno powtórzyć.

Pozdro

Jednak spory niesmak pozostał. Każdy Piotrze ma swój margines tolerancji na prowokację, jednak należy mieć świadomość, że pisze się na otwartym forum. Nawtykajcież sobie na PW jak was to kręci. Ta pyskówka zaszkodziła zarówno Pawłowi, jego gramofonowi, wam samym i także całemu forum. To było nieprofesjonalne.

Szkoda:-(

Włodek.

Napisze raz jeszcze ... przeprosilem. Jeśli komus nie wystarcza ... trudno, będę musial z tym żyć.

BTW ciekawe dlaczego nie zapytacie o to samo Yula?

Ale jeśli tak to ja już więcej w tym wątku nic nie napisze, Paweł proszę daj mi bana żeby mnie nie korciło.

A jeśli komuś na tym zależało to niech ma satysfakcję.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i do usłyszenia może w innych wątkach.

A odpowiadając staremu audiofilowi na jego ostatni wpis i stos płaczliwych PW, ktore otrzymalem od niego przez ostatnie dwie godziny ... niech mu jego dedykowany i referencyjny gramofon wreszcie wygra jakieś starcie ze sprzętem do trzech tysiów ... ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha.

BTW ciekawe dlaczego nie zapytacie o to samo Yula?

Nieprawda, zwracałem się do Was obydwu, a pisałem do Ciebie ponieważ raczyłeś być bardziej wulgarny, i to właśnie Tobie "puściły hamulce".

Absolutnie obydwaj popisaliście się w tej pyskówce. To moje osobiste zdanie i możecie spokojnie je olać, jeśli taka Wasza wola.

Pozdrawiam jak zawsze serdecznie, Włodek.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.