Skocz do zawartości
IGNORED

Drapak peezeeta

peezeet

Rekomendowane odpowiedzi

Tu znalazłem jakiś ślad o naszej prezentacji :http://www.my-hiend.com/vbb/showthread.php?7827/page7

Jest tam też Fonica - nasi sąsiedzi z Targów.

Jak by komuś udało się coś wyłuskać w necie to śmiało proszę załączać, będę wdzięczny. Pozdrawiam

.> peezeet

gratuluję zapału, uporu i świetnego produktu, ciężko jest wprowadzić coś na dość hermetyczny i mimo wszystko nasycony rynek

ale jak zdefiniujesz sobie swoją niszę i nazwiesz cechy które są unikatowe w stosunku do innych gramofonów, będzie łatwiej, wyrazistość produktu zdecydowanie pomaga,

ponadto jest sporo takich sposobów które powodują że klient ma wrażenie że produkt został zrobiony specjalnie dla niego, np numerowanie,

indywidualne dedykacje, własny dobór materiałów itp...to już są działania na poziomie emocjonalnym, w segmencie dóbr ekskluzywnych kluczowe.

A tak z innej beczki o ile to nie tajemnica kuchni jaki silnik zamierzasz wykorzystać w produkcji jednostkowej czy docelowo już seryjnej?

mam silniki z ruskiej radiostacji polecane przez Andrzeja Analogowego i one są trochę głośne, silników z Maka już raczej nie spotyka sie na rynku;

sa fajne niskoobrotowe modelarskie typu Graupner nawet z dedykowanymi regulatorami ale nie wiem czy ktoś je stosuje w gramofonach

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Nazwa tego portalu jest niestety zabroniona na naszym forum i wywala wpis. Chętnie bym się dowiedział dlaczego.

No cóż drogi Her Konstruktorze, nie było cię raptem 5 dni ,które to 5 dni wystarczyły do złapania oddech od naszego piekiełka. Witamy ponownie w piekle
  • 2 tygodnie później...

zdjęcie widowni chyba wykonane jest przed rozpoczęciem prezentacji

wnioskuję to po braku obsadzenia pierwszych rzędów, które były zarezerwowane przed organizatorów dla różnych VIP'ów

potem się zapełniło i pomimo dosyć długiego trwania (skończyło się nieco po 22) mało osób wyszło między płytami

Moje zdanie - grało bardzo dobrze.

Obserwując widownię widziałem zadowolenie, kiwanie głowami w rytm muzyki i tupanie.

Jedna Pani chciała tańczyć...

Nie było wspomagania sprzętem estradowym, a sprzęt jaki grał nie był estradowy.

Jak sobie przypomnę te wszystkie wrzuty na temat Zontek'a, że konstrukcja do doopy, że to nie ma prawa grać itp. Teraz gratki i małe lizanko.

Peezeet... cóż... można pogratulować, super "adapter".

:]

Pozdrawiam.

P.S.

Nie chcę zbyt się podlizywać ;) ale wspomnę, że jak zobaczyłem samą tylko plintę, we wczesnej fazie powstawania sprzętu to mnie zauroczyła.

:D

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Nie chcę zbyt się podlizywać ;) ale wspomnę, że jak zobaczyłem samą tylko plintę, we wczesnej fazie powstawania sprzętu to mnie zauroczyła.

:D

Bo ten gramofon stylistycznie łączy stare z nowym . Mi bardzo odpowiada to połączenie wyglądy oraz dźwięku. A moje zadowolenie trwa już od prawie dwóch lat-)
  • 3 tygodnie później...

Zaczynamy ekspansję, kierunek wschód. :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Wszystkim Piotrom I Pawłom wszystkiego najlepszego w nasze święto.Za wasze zdrowie wypijam kielonek imieninowego porto. No właśnie będąc wczoraj u Her Nadkonstruktora zostałem poddany experymentowi, któren to experyment polegał na założeniu opaski na oczy i słuchaniu różnic pomiędzy dwiema parami kolumn firmy Herbeth . Nie wiem który model ,ale były to te same konstrukcje a dzieliły je zmiany/ulepszenia które firma wprowadziła do tych modeli. Efekt ciekawy ,kiedy wyłaczony jest zmysł wzroku.wszystko słychać inaczej Powiem tak ,jestem zadowolony z tego ślepego testu i nie rozumiem oporów przeciw takiemu organizowaniu porównań.Te nowsze modele miały inną i większą membranę głośnika szerokopasmowego i na ucho wynikało ,że miały inny podział pasma pomiędzy głośnikami. Po odsłuchach doszliśmy wniosku ,że brzmienie tego nowszego modelu odpowiada mam bardziej. Słuchaliśmy na nowym ramieniu( z innego drzewa )oraz na wkładce Lyra Dorian.Jaka szkoda że nie produkują już tego modelu wkładki. To był kiler we wkładkach do 3000 zł.Teraz oferta Lyra zaczyna się od 5000 tysi za Delos.Porównywaliśmy też do brzmienie z dwóch ramion i różnych wkładek czyli Lyra Dorian i Miyjajima Shilabe. Wkładki dzieli przepaść ceny Lyra-3000zł.;Miyjajima chyba13000zł.Mimo różnic klas Lyra wcale nie ustępuje tak bardzo droższej koleżance.Mnie zachwyciła prezentacja środka pasma Lyra i jej muzykalność .Miyajima miała krystaliczną górę(dosłownie) i bardzo precyzyjnie rozprawiała się z dołem pasma. Zaleta Lyra jest podatność-wszystkich modeli- co wiąże z dopasowaniem tej marki do większości ramion. Miyajima to opcja dla doświadczonego wariata i hiper ciężkiego ramienia.Efekt- -Nirwana. To ja teraz idę spełnić imieninowy obowiązek ,kielonek porto.

Tydzień temu jedna Lyra Dorian poszła na Ebay za 300 funciaków, długo ta aukcja nie wisiała - nawet jakby trzeba było retipować to dalej cena była OK.

Najlepszego Piotrom i Pawłom - no ale alkohol przed 9 rano ?

Twardziele !

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Wkładki były podłaczone do transformatora Audio Note Riaa2 http://www.audionote.co.uk/products/analogue/tx_an-s2_01.shtml , a następnie do pre gramofonowego (MM) w Copland'e . Piszę tak, bo nie znam parametrów Coplanda.Może Paweł poda dokładniejsze dane.tu wklejam dane od transformatoraThe AN

S2/L (low impedance) and the

AN

-

S2/H (high impedance).

The ‘L’ version has a swit

chable input impedance of 3 Ohms and 12 Ohms; the ‘H’

version, 15 Ohms and 60 Ohms.

The 3 Ohm input of the ‘L’ version has been primarily designed to partner the Audio

Note IO Moving Coil cartridges, and the 12 Ohm input is intended to be used with

cartri

dges with an internal impedance of around 3 to 4 Ohms.

The 15 Ohm input of the ‘H’ version is designed to partner cartridges with an internal

impedance of around 4 to 5 Ohms; the 60 Ohm input is designed for cartridges with

internal impedances in the regi

on of 15 to 20 Ohm

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.