Skocz do zawartości
IGNORED

Drapak peezeeta

peezeet

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Bardzo wszystkim dziękuję również za czynny udział w projekcie :)

Moje ulubione miejsce gdzie praca nabiera ostatecznych kształtów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To chyba raczej "assembling room". "Mounting" jest ryzykownie wieloznaczne, kojarzy się bardziej z Canadian Mounted Police.

Ukryta Zawartość

hmmm....tak się zastanawiam jaką rolę pełnią te promieniście ułożone cylindry w talerzu...dociążają talerz czy zapobiegają dzwonieniu talerza czy może pomagają stabilizować obroty...czy co...? w każdym razie rozbijają nudną płaszczyznę talerza, wprowadzają element hi-tec i hipnotyyyzuuują

hmmm....tak się zastanawiam jaką rolę pełnią te promieniście ułożone cylindry w talerzu...dociążają talerz czy zapobiegają dzwonieniu talerza czy może pomagają stabilizować obroty...czy co...? w każdym razie rozbijają nudną płaszczyznę talerza, wprowadzają element hi-tec i hipnotyyyzuuują

Gdybys raczyl poczytac caly watek lub zajrzał na fejsa to byc wiedzial :).

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Ależ można. Tylko po co?

Tylko potem gość "w dżungli zamiast walczyć o życie" będzie zadawał zbędne pytania !!!

Wędka zamiast ryby.

Widzę, że w dobie gugla, smartfuna i netu już się samemu nawet w spodniach grzebać nie chce tylko łatwiej zapytać czy to przyjemnie. Fuj.

Jak widzę użytkownik młody przynajmńiej stażem. Dziś czy wczoraj na gazeta.pl (fuj) było ile młodzi chcą zarabiać po studiach. To zupełnie tak jak z tym zapytaniem.

Pozdo

To chyba raczej "assembling room". "Mounting" jest ryzykownie wieloznaczne, kojarzy się bardziej z Canadian Mounted Police.

Dzięki, już poprawiłem.

Paweł wspina się na każdy napęd i w ten sposób testuje... jak ciężki docisk można stosować :-)

O ile pamiętam to nawet 17kg, więc wspinanie odpada :)

jaką rolę pełnią te promieniście ułożone cylindry w talerzu...dociążają talerz czy zapobiegają dzwonieniu talerza czy może pomagają stabilizować obroty.

3x tak

Ależ można. Tylko po co?

Tylko potem gość "w dżungli zamiast walczyć o życie" będzie zadawał zbędne pytania !!!

Wędka zamiast ryby.

Widzę, że w dobie gugla, smartfuna i netu już się samemu nawet w spodniach grzebać nie chce tylko łatwiej zapytać czy to przyjemnie. Fuj.

Jak widzę użytkownik młody przynajmńiej stażem. Dziś czy wczoraj na gazeta.pl (fuj) było ile młodzi chcą zarabiać po studiach. To zupełnie tak jak z tym zapytaniem.

Pozdo

ok, po części masz rację. ale tu nie o tym.

Zontek + Harbeth = Miazga :-) Panowie szacun, byłem u Was kilka razy dziś, piękne granie! Muse genialnie rwało z winyla. Na drugim biegunie dramat z McIntoshu, w porównaniu z Wami, u nich źle ustawiona wkładka, przestery i przekoszona scena na lewo, brudne płyty smażące, drugi rok SRV trzaskający jak kominek na zimę, wstyd...

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

byłem podziwiałem -PIĘKNE.

żal, że trzeba było gonić na pociąg i wracać do domu -żal wyjść z pokoju Zontka i towarzyszących systemów.

pomysł "z przełączaniem w locie" ramion z różnymi wkładkami super -porównanie dźwięku tego samego utworu i na podobnym torze -ale różne wkładki -nowe doświadczenie.

DZIĘKUJĘ a właściwie DZIĘKUJEMY wraz z Żoną.

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

byłem podziwiałem -PIĘKNE.

żal, że trzeba było gonić na pociąg i wracać do domu -żal wyjść z pokoju Zontka i towarzyszących systemów.

pomysł "z przełączaniem w locie" ramion z różnymi wkładkami super -porównanie dźwięku tego samego utworu i na podobnym torze -ale różne wkładki -nowe doświadczenie.

DZIĘKUJĘ a właściwie DZIĘKUJEMY wraz z Żoną.

Dzieki za entuzjazm ,było miło . Z naszej strony staramy się być trochę bardziej "na luzie". Można wpaść do nas z własnymi winylami i popróbować, jak ten sam materiał zabrzmi własnie na róznych wkładkach. Nie puszczamy tylko i wyłącznie ałdjofilskich postękiwań i jęków i z dżezikiem w tle ,ale walim muzykę z krwi i kości .........w niedzielę przyniosę coś bardziej ostrego

Strasznie mi miło że się podobało ale nie dacie wiary ile trudu i udręki to kosztowało, mojej i przyjaciół pracy. Oczywiście jak to zwykle bywa na finiszu, spiętrzyło się jakoś więcej problemów niż zwykle, WIELKIE DZIĘKI dla Miniabyra I Benpe za pomoc, bez Was i bez cało nocnej "zabawy" z regulacjami było by cieniutko! Mamy wyśmienity pokój, a Marcin z SoundBoxu napracował się nie licho z panelami akustycznymi, było z pięć różnych ustawień a i tak ideału nie udało się uzyskać. Zestrojone pomieszczenie zostało do pięciu może siedmiu słuchaczy ale nasze założenia się nie sprawdziły a większa ilość widzów mocno tłumiła i się robiła "buła", Na jutro pomieszczenie będzie przygotowane nieco ostrzej to może się nieco wyrówna. Mirek Tomaszewski z Linnart Też pojechał na całego i swoje nowe Phono rozbudował w ostatniej chwili tworząc zmiany w zasilaczu tak że teraz jest podwójny- jeden zasilacz na kanał... czy jakoś tak MALINA! Mimo że dzisiaj ciut brumił to może jutro już nie będzie :). Zatem zapraszamy, miło nam będzie zapuścić dla Państwa parę taktów z czarnego krążka.

Ps. Pojechałem smartfonem z biodra dla zobrazowania sytuacji ale dopiero teraz się zorientowałem że było ustawione na słabą rozdzielczośćsorry.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

- widzę, że tu też moderacja pousuwała wpisy - zauważcie przerwę między postem 1880 a 1881 - między innymi został usunięty i mój wpis w którym odniosłem się do klipu, gdyż uważam, że zamieszczanie w tym wątku relacji z pokoju Zonteka, nakręconej z biodra marnym smartfonem to jakaś kpina.....

excelvinyl winylmania blog szukaj

widzę, że tu też moderacja pousuwała wpisy - zauważcie przerwę między postem 1880 a 1881 - między innymi został usunięty i mój wpis w którym odniosłem się do klipu

to akurat im się chwali, jako że ten komentarz kwalifikuje się jako SPAM ;)

• Redaktorzy

Chodzi o ten klip czy nieobecne już brumienie?

He okazało się że to od lampki, która stała w pobliżu.

Witamy w świecie lamp halogenowych/diodowych. Też to przerabiałem z gramofonem, piękna sprawa: przysuwasz światełko bliżej - bruuu, odsuwasz - słabnie, jeszcze dalej - znika.

uważam, że zamieszczanie w tym wątku relacji z pokoju Zonteka, nakręconej z biodra marnym smartfonem to jakaś kpina

O tym, czy autor wątku i producent Zonteka zamieszcza w wątku o Zonteku film zrobiony smartfonem z prezentacji Zonteka, decyduje zasadniczo jednak autor wątku (i producent Zonteka), nie zaś opinia publiczna. Ryzyko spadku sprzedaży tych gramofonów wśród forumowiczów podejmuje w tym wypadku sam autor.

gdyż uważam, że zamieszczanie w tym wątku relacji z pokoju Zonteka, nakręconej z biodra marnym smartfonem to jakaś kpina.....

Nie jest to profesjonalny materiał reklamowy, a wyłącznie reporterska "wkrętka" na gorąco z imprezy otwartej o długości 37s.

Uwaga powyższa jest więc wyłącznie złośliwością jej autora, a jej forma wykazaniem poziomu kultury osobistej.

W.

Nieczęsto bywam,tak raz na kilka lat.Nie mogłem sobie odmówić poznania Pawła osobiście i zerknięcia na Jego dokonania.Coś PIĘKNEGO!!!Gratuluję.O dźwięku świadczyły rozanielone twarze słuchaczy..Choćby dlatego warto było.Szacunek ogromny.A

Nieczęsto bywam,tak raz na kilka lat.Nie mogłem sobie odmówić poznania Pawła osobiście i zerknięcia na Jego dokonania.Coś PIĘKNEGO!!!Gratuluję.O dźwięku świadczyły rozanielone twarze słuchaczy..Choćby dlatego warto było.Szacunek ogromny.A

bardzo Dziękuję. Cieszę się niezmiernie że w końcu uścisnąłem dłoń MISTRZA osobiście, to dla mnie zaszczyt P. Andrzeju że znalazł Pan chwilę aby nas odwiedzić, szkoda że na tak krótko. :)

- widzę, że tu też moderacja pousuwała wpisy - zauważcie przerwę między postem 1880 a 1881 - między innymi został usunięty i mój wpis w którym odniosłem się do klipu, gdyż uważam, że zamieszczanie w tym wątku relacji z pokoju Zonteka, nakręconej z biodra marnym smartfonem to jakaś kpina.....

A cos ty sie taki hardy zrobil Dominik, czy to marketing szemrany dla twojej nirwany ?

Cieszę się Andrzeju, że mogłem Cię znowu spotkać. Jakoś ostatnio do Włcławka mi nie po drodze, za szybko pędzę tą autostradą ;).

Pozdro

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.