Skocz do zawartości
IGNORED

Transport sacd, dvd-audio, cd

maciek1

Rekomendowane odpowiedzi

oh,sorry,nie widzialem napedow Krella SACD.Istnieja dac'e do takiego napedu? dcs mial Gutek,takze nie widzialem dac'a do SACD.

zapatrzony jestem troche w dvd-a,bo tym mozna sie pobawic,zwlaszcza ze b.istotnie kontrybuowal do formatu

Accu ,PS Audio ... ... ale niestety te jak i te powyżej muszą mieć dedykowane DAC-i i w zależności od producenta dedykowany sposób transmisji.

Kolega Maciek1 jak już koniecznie chce mieć SACD i DVD Audio to niech sobie kupi jakiegoś używanego DVD z obsługa tych formatów i raczej

dobrym DAC-iem wewnętrznym bo i tak nie "wypuści" tego SACD do swojego DAC-a.

oh,sorry,nie widzialem napedow Krella SACD.Istnieja dac'e do takiego napedu? dcs mial Gutek,takze nie widzialem dac'a do SACD.

jakies jaja z wpisami?

Są oczywiście transporty czytające SACD i przesyłające sygnał do DAC ale musi to być dedykowany DAC

i specjalne połączenia cyfrowe np Dual AES/EBU, HS-Link czy po USB.

Ma takie rozwiązania dCS, Accuphase, EMM Labs, MSB, Esoteric i jeszcze kilka ale to są bardzo drogie opcje

a chyba nie tego szuka założyciel wątku.

Poza tym one nie czytają DVD-Audio.

Mam też wrażenie że założyciel wątku nie wie iż do zwykłego a nawet dobrego DAC-a po złączu cyfrowym

może przejść sygnał max 24/192 i SACD nie przejdzie.

Jedyną opcją jest zintegrowany wieloformatowy odtwarzacz CD/SACD/DVD a takich jest sporo,

niektóre grają całkiem dobrze.

Mam też wrażenie że założyciel wątku nie wie iż do zwykłego a nawet dobrego DAC-a po złączu cyfrowym

może przejść sygnał max 24/192 i SACD nie przejdzie.

Jedyną opcją jest zintegrowany wieloformatowy odtwarzacz CD/SACD/DVD a takich jest sporo,

niektóre grają całkiem dobrze.

Masz absolutną rację. Założyciel sporo nie wie. W zasadzie szukam wieloformatowego odtwarzacza CD/SACD/DVD z wyjściem cyfrowym. Przepraszam za taką sporą nieścisłość.Czy z takiego odtwarzacza sygnał SACD stereo także nie wyjdzie? Sprawdzę jak wrócę do domu.

Każdy wieloformatowy odtwarzacz ma wyjście cyfrowe ale nie wyjdzie z niego sygnał SACD. Tylko z CD.

Może być tak że bedziesz miał hybrydową płytę SACD/CD i wtedy po wyjściu cyfrowym wyjdzie tylko sygnał z warstwy CD.

SACD będzie grało po analogowych wyjściach na wzmacniacz ale nie na twojego DAC-a..

wyjdzie dvd-a,probowalem Marantz i Yamaha za ok 3 tys.Kiepawe,

OPPO 83SE, 93SE, 95.. wszystkie formaty i gra wg mnie przyzwoicie nawet z własnych wyjść audio. Ale ja używam jako transportu też ale oczywiście tylko do dvd-a. SACD w tańszej wersji DAC nie znam na rynku jak koledzy powyżej.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

OPPO 83SE, 93SE, 95.. wszystkie formaty i gra wg mnie przyzwoicie nawet z własnych wyjść audio. Ale ja używam jako transportu też ale oczywiście tylko do dvd-a. SACD w tańszej wersji DAC nie znam na rynku jak koledzy powyżej.

Dobrze ze napiaales...moim zdaniem

Masz absolutną rację. Założyciel sporo nie wie. W zasadzie szukam wieloformatowego odtwarzacza CD/SACD/DVD z wyjściem cyfrowym. Przepraszam za taką sporą nieścisłość.Czy z takiego odtwarzacza sygnał SACD stereo także nie wyjdzie? Sprawdzę jak wrócę do domu.

ps3 do zripowania sacd i domolny komputer aby odtwarzac to plus cd i dvd ;)

A tak powaznie to problemem jest tutaj sacd. Jesli bys z tego zrezygnowal to znajdzie sie wiele dobrych urzadzen sluzacych jako transport cd/dvd.

server unreachable;--

wyjdzie dvd-a,probowalem Marantz i Yamaha za ok 3 tys.Kiepawe,

Ewidentnie masz coś z konfiguracją lub właściwym podłączeniem.

Za takie pieniądze powinieneś mieć jakość wyśmienitą.

Ja mam odtwarzacz DVD-A Denon 3910 za 600 zł i brzmienie jest rewelacyjne.

Ewidentnie masz coś z konfiguracją lub właściwym podłączeniem.

Za takie pieniądze powinieneś mieć jakość wyśmienitą.

Ja mam odtwarzacz DVD-A Denon 3910 za 600 zł i brzmienie jest rewelacyjne.

To zależy kto z czym porównuje.

Ja też mam Denona 3930 i uważam że to klocek świetnie wykonany

ale brzmieniowo słabiutki w porównaniu z dobrymi high endowymi

odtwarzaczami.

Jako DVD do filmów to rewelacja, ale do muzyki słaby.

To zależy kto z czym porównuje.

Ja też mam Denona 3930 i uważam że to klocek świetnie wykonany

ale brzmieniowo słabiutki w porównaniu z dobrymi high endowymi

odtwarzaczami.

Jako DVD do filmów to rewelacja, ale do muzyki słaby.

Dziękuję za rady i wyjaśnienie wielu spraw. Muszę ewidentnie zweryfikować moja plany:) Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.