Skocz do zawartości
IGNORED

Słabiej grajacy prawy kanał!

kasta29

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich ! Mam problem z słabiej grającym lewym kanałem , mam wzmacniacz TECHNICS SU-VX700 do tego CD , TUNER , I KOREKTOR oraz kolumny JBL ES30. Problem polega na tym że jak przełączam na lewy kanał to kolumna gra czysto bas jest głęboki a jak przełączam balance na prawo to kolumna gra ciszej bas jest słabszy i nie gra tak czysto jak prawa! Kolumny przekładałem, zmieniałem kable, i nadal jest tak samo co może być przyczyną? Może końcówka w prawym kanale? Nie mam pojęcia dlatego proszę o porady! Pozdrawiam JACEK!

https://www.audiostereo.pl/topic/96662-s%C5%82abiej-grajacy-prawy-kana%C5%82/

czy jak wyłączysz loudness to grają tak samo?

Witam jak jest włączony loudness to jest tak samo!

Zdejmij osłone z przekażnika i przemyj styki sprajem typu Kontakt, nie zaszkodzi tez przetarcie drobnym papierem sciernym.

Witam jak wrócę dzisiaj z pracy to to zrobię i napisze czy pomogło!

dokladnie, chyba ze papier scierny wodny 2000, na pewno nic poniżej 400 bym nie używał. Lepiej jużwziąć kontakt PR albo nawet spirytusem na bagietce lekko przemyć.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

A może to wina potencjometra głośności? u mnie właśnie tak było, że jeden kanał grał ciszej od drugiego jakby góra pasma została "przycięta" po wymianie potka gra normalnie.

korektor podłączony chinchem? Na jakiejś starej diorze z lat 80 też miałem kiedyś nie mało zabawy. Problemem był kabel korektora. Sprawdź dokładnie każdy drucik, i uważaj by przy słabym styku nie uszkodzić kolumn.

Korektor podłączony ale jak go rozłączyłem to bez korektora tak samo grało czyli prawy kanał słabszy! Jeśli chodzi o osłonę przekaźnika to nie wiem czy sam się do tego zabiorę bo nigdy tego nie robiłem i nie chcę coś zepsuć!

W takich przypadkach sprawdza się w pierwszej kolejności elementy mechaniczne: przełączniki, przekażnik.

Jeśli nie potrafisz tego sam sprawdzić to daj to komuś obeznanemu w temacie do naprawy, bo szkoda wzmacniacza.

.....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.