Skocz do zawartości
IGNORED

Excel's Audio Nirvana - tylko winyl !

excel

Rekomendowane odpowiedzi

Dupa blada! nie ma:)

- fakt, w tym przypadku można odnieść takie wrażenie na pierwszy rzut ucha, nawet zastanawiałem się czy to puszczać, żeby nie dawać pożywki czcicielom zer i jedynek :) - jednak trzeba się dokładnie wsłuchać, najlepiej odtwarzając na zmianę poszczególne fragmenty - generalnie jednak różnica na korzyść winnyla jest, muszę tu dodać, że moim zdaniem - bezdyskusyjna...

excelvinyl winylmania blog szukaj

- no chyba odblokowałem na jakiś czas wdając się w spór z YT - rzeczywiście te klipy były zablokowane na całym świecie, nawet na Wyspach Dziewiczych..:)

A jak mnie się marzy posłuchać na żywo Tadzia Nalepy i Miry Kubasińskiej, ale tych z "tamtych lat". :-((

Wiem, stary gupi i sentymentalny już jestem:-(

po co na żywo, jak tu masz lepszom jakościom :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A jak mnie się marzy posłuchać na żywo Tadzia Nalepy i Miry Kubasińskiej, ale tych z "tamtych lat". :-((

Wiem, stary gupi i sentymentalny już jestem:-(

Wiesz , Włodku - dwie rzeczy są na bank pewne : podatki i ... fakt , że wcześniej czy później - wszyscy wpadniemy na koncert Nalepy i Kubasińskiej :)

Wiesz , Włodku - dwie rzeczy są na bank pewne : podatki i ... fakt , że wcześniej czy później - wszyscy wpadniemy na koncert Nalepy i Kubasińskiej :)

Jednak na ten koncert jakoś mi nieśpieszno:-)

Jacuniu a gdzieś że się podziewał jak żeś był zniknięty?

Pozdrawiam W.

Jednak na ten koncert jakoś mi nieśpieszno:-)

Jacuniu a gdzieś że się podziewał jak żeś był zniknięty?

Pozdrawiam W.

Emigracja wewnętrzna ! :) Łkam i szlocham z rozpaczy , widząc jak dwa z bardziej fascynujących wątków na Forum - umierają w agonii. Które to wątki ? Ano - tak odpowiem : " Łotry! Szubrawcy! Kanalie! Obwiesie! Bez czci i honoru! O, szalbierze! Szarlatani! Żeby tak mnie podejść! Czekajcie, oczajdusze i szwindlarze! Skórę będę darł! " Koniec cytatu :))) A na poważnie - robota mnie dopadła. Tudzież meblowanie chałupy...:( Generalnie - wciąż jestem.

- ależ ten winyl ładuje !!! :)) - powiedziałem to ja, excel, w trakcie słuchania kilku płyt na większym czadzie.... m.in. zespołu The Spotnicks..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Excel, pomóż moderatorom - zbanuj się sam!

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Excel, pomóż moderatorom - zbanuj się sam!

- zbyt sympatyczne to nie było, czego zresztą należało się spodziewać....no, ale przynajmniej podniosłeś temat do góry :)

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Tak a propos dyskusji o jakości winyli i sprzętu "do winyli". Natrafiłem na "hajendzie" fragmencik z Youtuba - hajendowe kolumny i chyba (choć nie widać) z gramofonu muzyka. Posłuchajcie końcówki, na mój gust to tam są trzaski gdy muzyka cichnie. Aż sam nie wierzę. ;)

To nie leci z winyla, znam ten sampler i wg mojej najlepszej wiedzy był wydany tylko na CD. To płyta testowa Mangera, rzadko spotykana, słabo dostępna (przynajmniej kilka lat temu), ale chętnie "męczona" na prezentacjach, bo zrealizowana wybitnie. Ten konkretnie numer Policjantów wykonuje The Yuri Honing Trio.

Tak jak powiedział Dominic2509 - ktoś coś przy końcu nagrania majstrował przy kamerze.

Poprawka - widzę, że pojawiła się też wersja na winylu. W takim razie na dwoje babka...

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Ktoś tylko kręci pokrętłem na kamerze, to wszystko.

Troszkę miałem w życiu do czynienia z rozmaitymi kamerami i żadna nie powodowała trzasków podobnych do winylowej płyty.

Na trzask winyla to mi nie wygląda, zresztą fragment jest bardzo krótki, by stwierdzić w 100% co to było. Właściwie "śledztwo" niewiele wniesie do sprawy: i tak wiadomo, że winyle hałasują, to ich nieodłączna cecha.

• 2 tygodnie później...

- witam w analogowym grajdole - jestem w Łebie - pogoda jest, ale ostatnie dwa dni lało jak z cebra albo nawet jak z kubła - kwatera trochę ciasna , ale ujdzie, za to śniadanie szwedzkie rewelacyjne ! to dobrze bo dzień zaczyna się w dobrym nastroju - w pewnym wieku jedzenie jest równie wazne, a może i ważniejsze niż pieprzenie :) - dojazd z Łodzi dobry, chociaż Włocławek radzę omijać, najlepiej od zachodu, bo tam robili, robią i pewnie będą robić....plaża ładna, bałwany, ale estetyka ciał makabryczna, gorzej jak rok temu ! - wiem, że winna jest temu płyta cd, ale też pewnie dlatego, że jedzenie jest tanie i łatwo dostępne - widok osoby z dużym brzuchem i półmetrową zapiekanką w ręce nie nastraja optymistycznie - ewolucja dryfuje w złym kierunku - winyli nie ma, sieć tylko w okolicach recepcji.....pzdr.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Łeba plaża i deptak - sobota...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak a propos dyskusji o jakości winyli i sprzętu "do winyli". Natrafiłem na "hajendzie" fragmencik z Youtuba - hajendowe kolumny i chyba (choć nie widać) z gramofonu muzyka. Posłuchajcie końcówki, na mój gust to tam są trzaski gdy muzyka cichnie. Aż sam nie wierzę. ;)

Nie wiem co Was tak dziwi u mnie winyl gra jeszcze lepiej:)

Łeba plaża i deptak - sobota...

Jak klikam w filmiki excela z Jeby, to mi się wyświetla że to film prywatny i widzę ciemność na ekranie jeno. A tak bym kciał zobaczyć excela wśród bałwanów...:) No i jak utrzymuje nienaganną sylwetkę.

- przepraszam za niedopatrzenie - już chyba jest dobrze :) - czy można żyć bez winyla ? - można, ale nie za długo....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A gdzie winyl, winylu brak...

Jak to gdzie winyl? Winylowe koła dmuchane do pływania, winylowe rękawki, jest panieee winylu że hej :-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.