Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy audiofilski pokój

Marek Lacki

Rekomendowane odpowiedzi

Co powiecie na 22x9.5? A na to 305/45/22?... :-)

To opony dla murzyna w czarnym Hummerze (i złotym kajdanie na gołej klacie). Jakoś nie pasujesz mi do tego opisu ;)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

hehe…jest w tym trochę prawdy. Nie powiem, czasem w samochodzie posłucham dobry hip hop. Wiem, że dla fanów muzyki klasycznej i jazzu, to hip hop nie jest muzyką ale niektóre numery oparte na dobrych, znanych samplach fajnie się słucha. Escalade jest duży, prawie Hummer, ten sam silnik 6.2L i koła też musi mieć duże. Oczywiście złote łańcuchy odpadają… :-)

Największy rozmiar jaki własnoocznie odczytałem z opony na pojeździe miał rozmiar 650/65R42.

A swoją drogą, wczoraj kompletnie przemeblowałem pokój. Odwróciłem go ponownie o 90 st., czyli na krótszą ścianę, ale z zupełnie innymi wyliczeniami niż na samym początku. Jest lepiej. Tym razem lepiej niż na długiej. Wygląda to dość dziwnie, bo pokój ma 8,45 m długości, a kolumny stoją po 1,96 metra ode mnie i od siebie. Zrobiłem coś w rodzaju odsłuchu w polu bliskim. Od tylnej ściany dzieli je teraz ok. 2,8 metra. Ja do ściany za plecami mam ok. 4 m.

<br />Oczywiście złote łańcuchy odpadają… :-)<br />

No nie mów, zima idzie śnieg, ślisko i takie tam; na koła jak znalazł.

<br />Zrobiłem coś w rodzaju odsłuchu w polu bliskim<br />

Dokładnie tak, jeśli pasuje Ci takie kreowanie sceny to nie masz co dalej kombinować.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

U mnie nie ma aż takich różnic w proporcji pokoju, ale kolumny też stoją przy krótszej ścianie.

U mnie też na krótszej :)

Tamek kiedy stałeś się recenzentem? Czy będziesz pisał prawdę i tylko prawdę? Podaj link do Swojej strony bo zapodziałem.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

U mnie też na krótszej :)

Tamek kiedy stałeś się recenzentem? Czy będziesz pisał prawdę i tylko prawdę? Podaj link do Swojej strony bo zapodziałem.

Piszę sobie od wielu lat, tylko nikt tego publikować nie chciał:-) A piszę zawsze to co słyszę i staram się zacować obiektywizm. Jak pisałem pozytywnie o Amplifonie to też mnie dopadali. Z Martonem podobnie. Da się przywyknąć;-) Nie mam własnej strony, piszę na audiostereo ale i na blogu założonym przez mojego kolegę www.audiolife.pl.

piszę na audiostereo ale i na blogu założonym przez mojego kolegę

Jakaś taka moda, kiedyś pisało się do szuflady a obecnie na blogach :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.