Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz (Atoll, Roksan) do Paradigm Studio 60v5

martingor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poszykuję wzmacniacza do moich Paradigm Studio 60v5. W zasadzie w grę wchodzą tylko te dwa wzmacniacze Atoll IN100SE albo Roksan KANDY K2.

Przerabiałem już Nady, Naimy jednym słowem dramat. Za ostro, za dużo wyższej średnicy, przy głośniejszych odsłuchach robi się mały jazgot.

Szukam wzmacniacza który utemperuje wyższą średnice i uspokoi górę, doda jej miękkości aby dźwięk był bardziej klarowny i można było się cieszyć długimi odsłuchami. Bas musi trzymać tempo z dobrym dociążeniem.

Proszę tych forumowiczów którzy mieli bezpośredni kontakt ze wzmacniaczami Atoll IN100SE i Roksan KANDY K2 z Paradigm Studio bądź kolumn o podobnej charakterystyce o wasze spostrzeżenia.

Muzyki jakiej słucham to przewaga lekkiego Rocka: Coma, Kings of Leon, Guano Apes, Pink Floyd, Dire Straits,.... ale i spokojniejsze klimaty: Diana Krall, Katie Melua, Sting.....

Obecnie CD to poczciwy NAD C542 a kable głośnikowe NAIM

Pokój odsłuchowy to 21m, umeblowany.

Pozdrawiam

Marcin

Wzmacniacz najlepiej jakby był nowy, raczej nie mam zaufania do używek chyba że nadarzy się okazja... ;) Dysponuję kwotą do 4000zl ponieważ cena Atolla jak i Roksana to cena wyjściowa i realnie można je kupić za niecałe 4000zl a używek tych wzmacniaczy jak na lekarstwo :/

Zarówno używany Atoll 100 jak i Kandy 2 są na giełdzie hifi.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Witaj,

biorąc pod uwagę Twoją specyfikę systemu i preferencje zwróciłbym uwagę na dwa wzmacniacze - wymieniony przez Ciebie Roksan Kandy K2 Integra oraz hybrydę lampową Vincent SV-226MK2 (w tym przypadku na początek ze zmianą lamp na lepsze niż fabryczne).

Serdecznie zapraszam jednak na odsłuchy, które pozwolą Ci na wybór idealnie dopasowanej konfiguracji systemu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) zaintrygowałeś mnie tym wzmacniaczem powiedz jak się ma AA Map 306 do Roksana bądź Atolla. Zależy mi na delikatnej trochę nawet wycofanej górze i średnicy plastycznej po raczej ciepłej stronie brzmienia. W ten czas idealnie zgrałoby się to z Paradigmem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

martingor co tu dużo pisać Map 306 gra takim dzwiękiem jak pisałeś czyli śrenica duzo łagodniejsza,plastyczniejsza,kremowa niz np nady,denony,anthemy i jeszcze znalazło by się więcej.Góra jest ciutke wycofana,miła,ale nie zaciemniona.

Ogólnie to ten wzmacniacz w połączeniu z B&W 685 i paradigm 9v6 to takie wzajemne uzupełnianie się i miły odsłuch,ale z innymi kolumnami może być nawet lepiej.

Dodam,że wskazniki w Map 306 robią fajne wrażenie na żywo.

Map 308 rózni się tylko od Mapa 306,że ten pierwszy ma dodatkowo 3 wejścia koaksjalne 1 optyczne oraz 1 w standardzie AES/EBU tak przynajmniej piszą na stronach z AA MAP 308.

Kandy K2 nie słyszałem,ale z opowieści duzo osób gra podobnie do Mapa.

Wszystko zależy od preferencji co do brzmienia.

Najlepiej samemu odsłuchać,ale ten wzmacniacz to taki bezpieczny wzmacniacz ,że tak napiszę.

Pozdr.

Życzę więcej szczęścia w temacie, niż miałem ja. Po ćwiczeniach ze wzmacniaczem i CD z monitorami3 Paradigma skończyło się na utylizacji kolumn. Nie dałem rady. Ale już po wymianie na kopułkę tekstylną "byłem w domu". Zapewne Twój model jest lepszy, ale szukanie do nich elektroniki jest chyba jednym z trudniejszych zadań, godnym Herkulesa. Obym się mylił. I oby Twoje preferencje brzmieniowe zostały zaspokojone, bo mnie się nie udało i nawet stary rock, jak Led Zeppelin czy Deep Purple był nie do przyjęcia; o trudniejszych gatunkach nie wspomnę. Obawiam się, że powalczysz też pewnie z kablami, sterując w stronę linek lub plecionek o dużym przekroju, ale tu mogę się mylić.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.