Skocz do zawartości
IGNORED

Artyści wizjonerzy.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam wizje,że psychiczny może wylądować w szpitalu w razie...........rozpierduchy.

A tak na poważnie,to czy trudno jest przewidzieć,że kryzys może doprowadzić do rozpierduchy.......właśnie?

Ludzie jak nie wytrzymają obciążeń,których coraz więcej,to pewne,że wyjdą na ulice i nie po to by śię przejść

Artysta-to człowiek o większej wrażliwości- a więc nie ma w tym nic dziwnego,że przewiduje.

Artyści o większej wrażliwości raczej nie wytrzymują w zderzeniu z rzeczywistością - odchodzą sami przedwcześnie.

Nam kryzysy nie straszne. Kryzys mamy od 1945 roku i to zdążyło wszystkich już zahartować na dobre.. Wraz z każdym Nowym Rokiem bierzemy na klatę kolejne podwyżki nie zastanawiając się nawet, że od jakiegoś czasu euro znacznie potaniało i jakby podstawy do tego są mniejsze. O zielonej wyspie nie wspomnę. Taka już przecież tradycja noworoczna, to co się tu zastanawwiać.

Na ulicę raczej nie wyjdziemy. Płaczemy i płacimy. Nie jesteśmy przecież Grekami, to naród słabeuszy. :)

nie sadze zeby artysci byli genialniejsi w tym niz reszta.Każdy okres ma swoj klimacik,czasami podskorny, czasami ledwie uchwytny.Ale sie go czuje.Zaczynaja sie pewne ruchy,nastroje.Artysta to czlowiek zwykle...przewrazliwiony a wiec czuje szybciej.Witkacy nie musial az tak czuc.W jego czasie juz bylo wiadomo co sie dzieje w rosji.Wejscie bylo dopelnieniem.

.Artysta to czlowiek zwykle...przewrazliwiony a wiec czuje szybcie

muls,przewrażliwiony to artysta-inżynier, normalny artysta(może być z dyplomem)to człowiek o większej wrażliwości od innych.

Przecież to proste!Znowu cóś komplikujesz,jak zwykle.Na artystach się też znasz?Jak tak to jezdeś człowiek-orkiestra.Nie pomyl tylko z Owsiakową.

muls,przewrażliwiony to artysta-inżynier, normalny artysta(może być z dyplomem)to człowiek o większej wrażliwości od innych.

Przecież to proste!Znowu cóś komplikujesz,jak zwykle.Na artystach się też znasz?Jak tak to jezdeś człowiek-orkiestra.Nie pomyl tylko z Owsiakową.

przewrazliwiony a nadwrazliwy to wrazliwy inaczej.rozumicie szeregowy??

747

Na temat,na temat.To nie jest wątek polityczny.

Bardzo ciekawa konstatacja.

Ciekawi mnie tylko obiektywny fakt, że wpisy w tym temacie dokonują z wyjątkiem pomeranii, osoby często goszczące w temacie polityka.

Bardzo interesujące.

hujana kim jest wielką artystką

może też coś przewidzi

Artyści, nawet ci wielcy, mają inne zadania.

Artysta i wizjoner, to nieszczęśliwe połączenie.

Odkrywca i wizjoner, to rozumiem, to zdrowa symbioza.

Przecież polityka to sztuka w czystej postaci!

Polityki nie ma już od dawna.

Jest dyktat pieniądza, pieniądza korporacyjnego, prawa korporacyjnego, stylu życia w korporacjach.

Zniszczona jest wiara i rodzina.

Niczego już nie ma.

Przyszedł Donald Tusk i wszystko zniszczył.

Ludzie się zabijają jeden po drugim.

Zabijają swoje ukochane osoby, następnie siebie samych.

Rzucają się z nożami na własne żony, które kiedyś były obiektem westchnień, następnie się zabijają.

Policja nie reaguje, wchodzi po fakcie i trupy są zabierane.

Nie ma nadziei na życie w Polsce Donalda Tuska.

To przykre co ONI ci zrobili, ale walcz, nie poddaj się, jeszcze nie przyszedł czas...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

przewrazliwiony a nadwrazliwy to wrazliwy inaczej.rozumicie szeregowy??

– Osłabiacie mnie muls, osłabiacie mnie... Dajecie sobie skakać po pagonach, szwejom, przy młodzieży.

– No ale panie kapitanie... zaskoczył mnie.

– Co ty mi tu pier**lisz... Albo piszesz na niego raport albo dajesz sobie z nim radę. No co, boisz się dziadka ścignąć?

– Panie kapitanie, od jutra on będzie za***rdalał jak perszing na wysokości lamperii no.

– I o to chodzi muls. Albo my ich albo oni was...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Ale moim ulubionym autorem jest Philip K. Dick i u niego mamy całą spójną wizję przyszłego świata

Bardzo podobnie jak u Orwella, który w swoich nowelach Folwark Zwierzęcy i 1984 opisał struktury totalitaryzmu istniejące do dziś w wielu regionach świata i zataczające nowe podstępne koło w państwach, wydawałoby się demokratycznych. Płyta The Wall Floydów i film Alana Parkera pod tym samym tytułem oddają też min. ducha epoki totalitarnej.

Parker's Mood

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.