Skocz do zawartości
IGNORED

Świetlówki to znakomite źródło światła!

PomeraniaPianist

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)
Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 22 Września 2012 - bezsensowne pyskówki
Ukryte przez Fr@ntz, 22 Września 2012 - bezsensowne pyskówki

Ja nie mam problemu :) To tobie nie podoba sie swiatlo ktore ci otacza :))) Jak zle sie czujesz to moze warto zrobic wyniki, a nie zwalac na zarowki :))) Haha.

Żarowka Edisona swieci jak slonce, bo jest tez gorace? :))) Jak slonce? :) moze mniej grania na maszynie 700W :)

Przykro mi, ale jesteś debilem, jeżeli nie rozumiesz tego, co napisałem.

Nie graj tyle na tym swoim kombajnie. A za debila to juz polecialo zgloszenie.

?👈

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Ojeeeeeeeej, chyba się popłaczę ;-( Naskarżyłeś pani.

A teraz serio: poważnie, jest mi cię bardzo żal, że nie potrafiłeś pojąć tego, co napisałem wcześniej. Musi ci być bardzo ciężko w życiu.

Niewiedza naszego interlokutora w jakiejś dziedzinie nauki , nie upoważnia nas do zwymyślania go od debila !

Arogancja nie przydaje wdzięku intelektowi !

Piotr

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Ty też możesz naskarżyć pani. Wystarczy zniżyć się do jego poziomu.

Jak skomentujesz jego kretyński wpis? Może też jesteś z tych, co publicznie zabierają głos, nie mając o czymś pojęcia?

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Ja nie mam problemu :) To tobie nie podoba sie swiatlo ktore ci otacza :))) Jak zle sie czujesz to moze warto zrobic wyniki, a nie zwalac na zarowki :))) Haha.

Żarowka Edisona swieci jak slonce, bo jest tez gorace? :))) Jak slonce? :) moze mniej grania na maszynie 700W :)

Ponieważ moderacja skasowała, muszę to napisać znowu: żal mi osoby, która to napisała. Nie ogarniam, jak można nie zrozumieć tego, co napisałem wcześniej i wypisywać publicznie takie rzeczy...

Nie jestem skarżypytą , to nie jest w moim stylu , niemniej zwymyślanie rozmówcy od debila jest w złym tonie i świadczy tylko o Twoim chamstwie . Wpisy kolegi Rafała 735r pozostaw indywidualnej ocenie każdego czytającego ten wątek i nie zasłaniaj się nimi (wpisami) aby usprawiedliwić własne grubiaństwo .

Piotr

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Za to przypi***alanie się żenującym ironiczno-kpiącym wpisem jest super i należy to poprzeć, co właśnie uskuteczniasz. Nie mam więcej pytań, żenada goni żenadę.

Ale zrozum , mądry głupiemu ustąpi , natomiast obrażając swojego rozmówcę de facto zniżasz się do jego poziomu i nolens volens sam uprawiasz żenadę . W imię spokoju tegoż forum i Moderacji lepiej jest czasem odpuścić , czy mówiąc słowami Lema : czy zawsze musisz powiedzieć wszystko do końca ?

Mnie osobiście znacznie bardziej mierzi chamstwo niż głupota . Wiedzę można uzupełnić , a z grubiaństwa nie można się wyleczyć , pozdrawiam i bez urazy .

Piotr

a które ledy dostępne na rynku mają po 70w?

Faktycznie, chodziło mi o 17W LED Philipsa AmbientLED, który jest odpowiednikiem 75 W. Są wydajne i dają naprawdę ładne światło. Niestety są jeszcze drogie.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Faktycznie, chodziło mi o 17W LED Philipsa AmbientLED, który jest odpowiednikiem 75 W. Są wydajne i dają naprawdę ładne światło. Niestety są jeszcze drogie.

2700K jeśli chodzi o temperaturę barwową światła to dobre ale do garażu.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Wracając do świetlówek to nowoczesne oprawy posiadające po 3 rury mają kondensatorem przesuniętą fazę miedzy sobą i efekt mrugania jest minimalizowany.Można to jeszcze zminimalizować w dużych pomieszczeniach podłączając każdy sąsiadujący rząd świetlówek do innej fazy. W przemyśle efekt mrugania tzw. stroboskopowy był bardzo niebezpieczny (obracające się części przy pewnych obrotach wyglądały ze stoją) i te kondensatory zaczęto stosować dawno. No ale ludziska pozapominali o tym i czasem faktycznie kupuje się oprawy bez tego kondensatora z powodu głupiej oszczędności!!!

Wracając jeszcze do oświetlenia pracodawcy nie zdają sobie sprawy ile tracą na jego niskim natężeniu na stanowiskach pracy; spada jakość wyrobów, wydajność pracy,no i rośnie absencja bo ludzie dostają doła i żygają taką pracą na dłuższą metę.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

A jaki jest sens kupowania takiego leda, skoro jego wydajność jest na poziomie świetlówki, która raczej da fajniejsze światło, niż led? No i kosztuje 3x mniej...

Ceny LED są jeszcze dość wysokie, ale jeszcze z parę miesięcy a będą po kilkanaście złotych za sztukę. A dlaczego LED jest lepszy od zwykłej świetlówki? Zakupiłem jedną na próbę 10 W, światło daje na poziomie 60- 70 watowej żarówki. Idealna do lampki nocnej. W czym jest lepsza? Światło bardziej naturalne, przyjemniejsze dla oka, faktycznie ciepłe, trochę mniej żre od świetlówki no i podstawowa zaleta. Gdy ją włączę w pokoju jest od razu jasno. Nie trzeba czekać z minutę aż się rozświetli. To zawsze działało na mnie przygnębiająco. Poza tym nie ma limitu włączeń. Za pół roku, może rok pojawią się pewnie odpowiedniki 100W. Wtedy szarpnę się i kupię w całym domu.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Mam takiego chińskiego leda na E28, 100 diod, 18W. Nie da się tego używać, bez soczewek oślepia, słabo świeci, nie polecam przygód z takim oświetleniem. Ale mam też takie żarówki LED H14 Polux Platinium 2,6W i te są super nad biurkiem. Kąt 50st, soczewki, fajnie się pracuje, ładny strumień światła. Z tą ekologią to kit nad kity. Nie mają już nam czego wciskać. A puste ulice całymi nocami się świecą, w niektórych miejscach oświetla się pusty las przez całą noc, a mi się mówi, że żarówki nie mogę używać. Jeszcze przepłacam 1000x ponieważ powinna być 1000x trwalsza. Jeszcze by mi się przydał namiar na żarówki, które się nie przepalają i jestem ustawiony. Nikt takiego czegoś nie produkuje? Jakieś specjalistyczne rzeczy?

akieś specjalistyczne rzeczy?

Te właśnie specjalistyczne najlepiej się sprzedają od 75 w górę :)

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.