Skocz do zawartości
IGNORED

Klub użytkowników sprzętu ZAGRA-Darek Kulesza.

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Brakuje jakiegos logo, tabliczki na tych bezcennych produktach. Zeby mozna sie bylo utozsamiac, w kluby latwiej laczyc :-) Proponuje stylizowany napis Lemur Rollo. Moze byc na dole motto konstruktora: muzyka sama sie obroni.

Bo takie surowe te produkty, nieprzyjazne w odbiorze. Ale to tak rzucam poza glownym nurtem.

zagra.jpg

zagra1.jpg

Gość Gość

(Konto usunięte)

Z tą tandetną gumą, której jest więcej niż membrany głośnik Peiying nadaje się jedynie do wożenia w bagażniku samochodu, a nie do pokazywania w salonie.

Ten głośnik pięknością nie jest.

Ale powiem Ci że mam w kinie domowym suba Velodyne DD12. Kosztuje obecnie coś koło 19000zł.

Więc już raczej arystokracja wśród kolumn. I wyglada bardzo podobnie do tego samochodowca.

Też guma z zawieszenia dominuje nad całością. Więc może w tym wypadku właściwości soniczne wzięły górę nad pięknością?

Bo nie wierzą że w Velodyne też dało byle co nie patrząc na jakość. Może ta szeroka guma jednak ma sens?

Polemizowałbym.

Oczywiście że masz rację. Osoby które nigdy nie słyszały a natrząsają się z dźwięku choćby jednak przekonały się nausznie że nie jest źle, to i tak nie kupią.

No bo jak. Mają się przyznać że nie są nieomylni?

Tu nie ma co najeżdżać na tego konstruktora ,

mnie dziwi tylko co mają w głowach ci co zamawiają

coś u niego.

Dalej masz tą wiertarkę kolumnową w mieszkaniu w bloku???:):):)

Mój 15 letni syn ma wieksze pojęcie o estetyce wyrobu ,

Gość Gość

(Konto usunięte)

Tu nie ma co najeżdżać na tego konstruktora ,

mnie dziwi tylko co mają w głowach ci co zamawiają

coś u niego.

Słuchałeś jakichś jego wyrobów?

Nikt tutaj z osob krytykujacych o jaksci dzwieku nie wspomina (pisze to Tobie nie jako pierwszy) wiec postaraj sie to zrozumiec. Cala ta nagatywna otoczka jaka ma miejce w watku Twojego guru idzie o to, ze pan Kulesza byl i jak sie okazuje nadal jest osoba nieslowna i nieuczciwa. Jak bedzie przyszlosc czas pokaze - choc ja jestem sceptykiem widzac co wyprawia osoba miszcza i jaki jest jego stosunek do "klienta".

Osoby które nigdy nie słyszały a natrząsają się z dźwięku choćby jednak przekonały się nausznie że nie jest źle, to i tak nie kupią

Z mojej strony przyznam Ci racje.Nie kupilbym tego produktu ( choc nie wiem czy kolumny megakonstruktora mozna tak nazwac - raczej polproduktem skoro o skrzynki musisz zatroszczyc sie sam ale nie dziwie sie widzac skrzynie wykonane na zlecenie darkula) nawet, gdyby dzwiekowo byla to nirvana, ze wzgledu na walory estetyczne.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Gość Gość

(Konto usunięte)

Z mojej strony przyznam Ci racje.Nie kupilbym tego produktu ( choc nie wiem czy kolumny megakonstruktora mozna tak nazwac - raczej polproduktem skoro o skrzynki musisz zatroszczyc sie sam ale nie dziwie sie widzac skrzynie wykonane na zlecenie darkula) nawet, gdyby dzwiekowo byla to nirvana, ze wzgledu na walory estetyczne.

Ten wątek jest nie tylko o kolumnach Pana Darka. Robi i inne rzeczy. Co do estetyki kolumn to niestety wybitna nie jest. To prawda.

Dlatego też moje skrzynki robi kto inny.

pan Kulesza byl i jak sie okazuje nadal jest osoba nieslowna i nieuczciwa

Oszukał Cię kiedyś? Napisz konkretnie w jaki sposób.

Jak narazie mnie nie oszukal bowiem ja oszukac sie nie dam nie bedac zainteresowanym wyrobem Kuleszy. Oszukal za to kilkaosob na tym forum co bylo juz przytaczane m.in. przelozony wzmacniacz phono pro-ject'a za 300zl do innej puszki, za ktory skasowal delikwenta 1500 zeta. Ciebie zwodzi tez juz nie pierwszy raz, a nie jestes pierwszym. Czekam na final sprawy i zycze powodzenia.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Ale powiem Ci że mam w kinie domowym suba Velodyne DD12. Kosztuje obecnie coś koło 19000zł.

Więc już raczej arystokracja wśród kolumn. I wyglada bardzo podobnie do tego samochodowca.

Też guma z zawieszenia dominuje nad całością. Więc może w tym wypadku właściwości soniczne wzięły górę nad pięknością?

Mocne suby, które ja widziałem wszystkie mają tak duże resory, one maja wychyły membrany po 4 cm, więc resor musi być spory, nie ma inne opcji.

W subie najczęściej nie zwraca się na to uwagi, tutaj resor jest na wierzchu i wszyscy go zauważyli, sąd cała dyskusja.

Tu nic nikt nie kapuje?Żeby kupić kolumny,które tak grają trzeba dać z 10- 15kzł.Nikt nie pomyślał,że może najłatwiej to kupić takie skrzynki nie drogo i posłuchać,aby sie przekonać bo nie do wiary.Każdy widzi jak wyglądają,myślicie że jestem ślepy wystarczyło by to przełożyć do jakiejś cacanej budy ,pejinga schować do podłogi,na front wstawić coś bardziej audiofilskiego i co lepiej by grało.W tej skrzynce jest głośników za 700 stówek,a gra tak,że niejeden wywalił z 10 koła na wzmak i drugie tyle na kolumny ,a po wizycie u mnie ,wyjdzie z głową na dół.Jak potrzebujesz więcej estetyki jeden z drugim proszę bardzo.Ja mam doś duży zmysł estetyki.Wykonuje w pracy bardzo estetyczne rzeczy zbliżone do stolarstwa .Nowe skrzynki już w produkcji,Takie ala Avalon ,ale środek będzie z tych co do sztuki..To służy do słuchania muzyki.Nie do wiary jak kroją was w sklepach za taki dżwięk i dorabiają do tego audiofilskich teorii.Póżniej każdy się wsłuchuje i szuka dziury w całym i wymiana.Nikt nie słyszał a każdy wie że to nie gra dobrze.Tu liczy sie radość ze słuchania muzyki,a nie kable,wtyczka,czy złoty bezpiecznik,bo podobno ktoś nawet takie zakładał.Dzisiaj słuchałem sprzętu za tyle kasy ile dałem Darkowi za wzmak i kolumny i to sklepowe coś tam pierdziało.Było to żenujące.

Gość vasa

(Konto usunięte)

Jak narazie mnie nie oszukal bowiem ja oszukac sie nie dam nie bedac zainteresowanym wyrobem Kuleszy. Oszukal za to kilkaosob na tym forum co bylo juz przytaczane m.in. przelozony wzmacniacz phono pro-ject'a za 300zl do innej puszki, za ktory skasowal delikwenta 1500 zeta. Ciebie zwodzi tez juz nie pierwszy raz, a nie jestes pierwszym. Czekam na final sprawy i zycze powodzenia.

Do Amina

Mam propozycję aby rozszerzyć funkcjonalność forum i obok kufla piwa wprowadzić drugą możliwość oceny, np. wiadro wody dla ochłody lub woreczek lodu na rozpalone czoło albo może tabletkę uspokajającą.

Czasami brakuje możliwości wyrażenia opinii a w polemikę wejść nie sposób.

Do Amina

Mam propozycję aby rozszerzyć funkcjonalność forum i obok kufla piwa wprowadzić drugą możliwość oceny, np. wiadro wody dla ochłody lub woreczek lodu na rozpalone czoło albo może tabletkę uspokajającą.

Czasami brakuje możliwości wyrażenia opinii a w polemikę wejść nie sposób.

Szegolnie kiedy argumentu brak.

Nowe skrzynki już w produkcji,Takie ala Avalon ,ale środek będzie z tych co do sztuki..

Zagra standard - najpierw obudowa zastępcza a potem...DIT.

Jeszcze raz z uporem maniaka kichonadęta napiszę ci jak mczaj'owi. Wy obaj te same.

Floyd00 to mój kolega. Dzięki waszemu pisaniu głupot doszedł do wniosku że chciałby abym mu ztuningował Naim CD5i... ja akurat to odradziłem bo uważam że w jego systemie jest inny problem.

Jesteście niczym.

Mczaj doskonale wie o w.w.

-------------------------------------------------------------------------------------

Vasa ma doskonały pomysł.

Ale negatywny kufel tez powinien mieć uzasadnienie.

Jeden z nabywców mojego nowego phono z pełną equalizacją opisze niedługo wpółpracę phono z Denon DL304.

Polecam bo zagadnienie dopasowania do DL304 proste nie jest.

Widzę miny zmarszczonych jak zobaczą seryjne kolumny , w dobrej cenie i bardzo pięknym wykończeniu.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Do równania ciągle brakuje ostatniej danej. Ceny jakiej zażądał konstruktor. Wiemy więc, że kolumny niszczą wszystko za 10 tys, wiemy, ze głośniki w niszczycielu kosztowały 700zł. Ale nie wiemy czy niszczyciele kosztowały tysiaka czy na przykład 8 tys by coś sensownego sobie w głowie ułożyć.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Miałem być ignorowany. Obiecałeś.

Nie wiem czy źle. Jak kolumna o takim wyglądzie kosztowała 750zł x 2= 1500zł i niby niszczy wsio za 10 tys to może jest to jakiś deal. Nawet jak termin się wydłuża do pól roku. Opłaca sie przeszczepić głośniki, bebechy do bardziej wyjsciowego opakowania. Jak kosztowały zaś 6 tys. to gra jest nie warta świeczki. Poza tym co jest? Jakiś Amway? Produkt=cena, a nie podchody.

Jeszcze raz z uporem maniaka kichonadęta napiszę ci jak mczaj'owi. Wy obaj te same.

Floyd00 to mój kolega. Dzięki waszemu pisaniu głupot doszedł do wniosku że chciałby abym mu ztuningował Naim CD5i... ja akurat to odradziłem bo uważam że w jego systemie jest inny problem.

Jesteście niczym.

Mczaj doskonale wie o w.w.

-------------------------------------------------------------------------------------

Vasa ma doskonały pomysł.

Ale negatywny kufel tez powinien mieć uzasadnienie.

Jeden z nabywców mojego nowego phono z pełną equalizacją opisze niedługo wpółpracę phono z Denon DL304.

Polecam bo zagadnienie dopasowania do DL304 proste nie jest.

Widzę miny zmarszczonych jak zobaczą seryjne kolumny , w dobrej cenie i bardzo pięknym wykończeniu.

Jesli do tego dojdzie i beda dostepne w sklepie w przyzwoitei obudowie , a dzwiek jak piszesz Ty i Twoi klakierzy taki, ze.. jestem w stanie zakupic i potwierdzic.

Jesli do tego dojdzie i beda dostepne w sklepie w przyzwoitei obudowie , a dzwiek jak piszesz Ty i Twoi klakierzy taki, ze.. jestem w stanie zakupic i potwierdzic.

Chciałbym ten kaktus na dłoni zobaczyć :)))

Ze wzgledu na troche upierdliwą technologię ( waga 1 sztuki 60...90 kG ) tanie nie będą. Ale drożyzną też nie będą.

To produkt dla tych co wiedza jak brzmią instrumenty, atak , wybrzmienie , barwa.

Chciałbym ten kaktus na dłoni zobaczyć :)))

I vice versa.

Kolega mczaj prosił mnie bym zamieścił conieco, bo niestety nie ma możliwości pisania w tym wątku:

"Zostałem zbanowany w klubie poświęconym wyrobom darkula. Od założyciela tego klubu, jak i tego wątku wiem, że on nie ma nic z tym wspólnego. Co ciekawe, z rana napisał do mnie moderator MLB, któremu darkul się na mnie poskarżył. Moderator MLB poprosił o "wyjaśnienie" mojej postawy wobec darkula, zaznaczając jednocześnie, że jest "nieakceptowalna". Dziwne, bo nie zauważyłem, żeby moje wpisy były usuwane przez moderację, podczas gdy wybitnie chamskie wpisy Darkula znikają raz po raz. Tak czy inaczej, moderator MLB nie czekając na moją odpowiedź zbanował mnie w tamtym klubie. "

Prosiłby o wyjaśnienie słowa "nieakceptowalne".

mczaj

prosta sprawa załóz drugi watek w ktorym beda pisac niezadowoleni klienci

ciekawe ilu jeszcze osobom po prawie 10 latach bedzie sie jeszcze chciało pisac wkółko to samo :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.