Skocz do zawartości
IGNORED

Klub użytkowników sprzętu ZAGRA-Darek Kulesza.

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

w kwestii formalnej.

jak na razie jest to przypadkowy zestaw desek i głośników - czyż nie tak?

Jak śmiesz tak twierdzić? Do tego zestawienia pan Darkul doszedł w drodzie objawienia audio-mistycznego, niedostępnego dla żadnego innego konstruktora.

Gość Gość

(Konto usunięte)

No tak to można o każdej konstrukcji powiedzieć.

Jak śmiesz tak twierdzić? Do tego zestawienia pan Darkul doszedł w drodzie objawienia audio-mistycznego, niedostępnego dla żadnego innego konstruktora.

Tubatoon proszę albo konkretnie i rzeczowo albo wcale. Nie pozwolę prostackie sprowadzanie dyskusji do rynsztoka.

Poskładanymi kolumnami już mogę się pochwalić:

Na pewno wszystkich najbardziej interesuje czy jesteś zadowolony z brzmienia.

Jak grają w porównaniu do Kappa 8.2 ?

Gość Gość

(Konto usunięte)

Niestety, tak jak napisałem, na razie mam poskładane paki. Czekam na elektronikę. Nie jestem w stanie kolumn wypróbować na obecnym wzmaku. Kolumny nie mają zwrotnicy bo są przygotowane do aktywnego systemu. W czwartek powinienem mieć u siebie aktywne ośmiokanałowe pre i końcówke. Wtedy oczywiscie podzielę się wrażeniami.

HQ czy będziesz stosował pod te skrzynie jakieś kolce czy może jeszcze coś innego ? Co zaleca producent w tej kwestii ?

Skrzynie są na pewno bardzo ciężkie.

• 2 miesiące później...
Gość Gość

(Konto usunięte)

Mam nadzieję, że wreszcie będę mógł na odsłuch w tym tygodniu zaprosić.

Końcówka wróciła do Darkula celem naprawy. Dzisiaj mi ją odeśle. Może jutro dojdzie.

dlaczego dyskusja przeniosla sie tutaj? a pan HQ zaprasza na te odlsuchy bez zestrojenia systemu bo ta historia w 3 watkach sie toczy i mozna sie pogubic..?

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

Uwaga, tu jest klub UŻYTKOWNIKÓW wyrobów Darka Kuleszy.

Radzę wypowiadać się merytorycznie. Od bicia piany macie już swój klub.

uuuu...powialo chlodem ..... :D

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

Zgadza się, to jest klub UŻYTKOWNIKÓW.

Rochu, wyjaśnię. Ty byłeś użytkownikiem, nie jesteś już. Więc do widzenia, razem ze mną i resztą. Oj, będą banany, będą.

Ordnung muss sein.

Gość Gość

(Konto usunięte)
<br />Jestem BYŁYM użytkownikiem wyrobów Darka Kuleszy.<br />Mam chyba prawo do swojego zdania na ten temat? <br />

Ale oczywiście. Witamy.

Z chęcia usłyszymy co miałeś za sprzęt, z czym Ci to grało i jak wrażenia z odsłuchu.

Może jakieś zdjęcia. No i na co jak rozumiem wymieniłeś?

Z chęcia usłyszymy co miałeś za sprzęt, z czym Ci to grało i jak wrażenia z odsłuchu.

Może jakieś zdjęcia.

O to to! HQ150, dawaj! Ja bym jeszcze dodał j

pytania: dlaczego był zepsuty, czy dotarł w środę i czy "Pan Darek" był zadowolony?

Gość Gość

(Konto usunięte)

Sprzęt wreszcie od paru dni cieszy moje ucho.

Pre Pure Class A, z aktywną zwrotnicą ośmiokanałową, w pełni zbalansowane, z DAC-iem na pokładzie, do tego ośmiokanałowa końcówka, zbalansowana.

No i czterokanałowe aktywne kolumny.

Tak to wygląda:

post-27264-0-93043100-1371318311_thumb.jpg

post-27264-0-43460700-1371318322_thumb.jpg

post-27264-0-15882900-1371318335_thumb.jpg

Dzisiaj byl u mnie kolega z forum, mial monitory DIY na ilumniatorach niska efektywnosc ponizej 85 dB. Wzmak Darkula robil z nimi co chcial. Dzwiek, gora i sredniaca kapitalna, wybrzmienia, trojwymiarowsc, moze czegos tam brakowalalo ale robil wrazenie z tak malych kolumienek. Basik troche dudnil ale nie byly wygrzane, dwa dni od uruchomienia. Bylem pod wielkim wrazeniem. Dzwiek porywal. Zmienilem zdanie o monitorach.

nie gniewaj się, ale trudno znaleźć Pre nie w klasie A.

możesz pokazać końcówkę?

Koncowke to moze pokazac ale na innym forum :)

Z bliska.

nie gniewaj się, ale trudno znaleźć Pre nie w klasie A.

To ciekawe.... tym bardziej gdy się weźmie pod uwagę poziom jałowego prądu spoczynkowego przy niskich impedancjach obciążenia.

Większość pre chodzi w AB , mało który w klasie A.

To że coś biega w klasie A jeszcze ( fakt ) o niczym pozytywnym poza grzaniem nie świadczy. Ale jak jest dobrze to ta klasę A słychać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-958-0-52263500-1371328816_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

HQ150 jak widzisz

ataki personalne w każdym zdaniu wpisu i w statusie

rozumiem że reklama wymaga kolejnej awantury w temacie

kierunek raczej jeden -bocznica

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość Gość

(Konto usunięte)

Nie zgadzam się. Ile jest tematów w których krzykacze robią syf. To po co jest moderacja ze swoimi restrykcjami?

Nie macie metod na zaprowadzenie porządku? Najłatwiej skierować temat na bocznicę.

Jest tu parę faktycznych użytkowników sprzętów Darkula i wychodzi na to , że nie mamy prawa mieć swojego klubu?

Uwaga, tu jest klub UŻYTKOWNIKÓW wyrobów Darka Kuleszy.

Radzę wypowiadać się merytorycznie. Od bicia piany macie już swój klub.

Ja sam staram się ich dyscyplinować jak widzisz. Niech moderacja wreszcie użyje swoich narzędzi i będzie O.K.

Jak jeden z drugim dostaną ostrzeżenie to się zastanowią.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.