Skocz do zawartości
IGNORED

Klub użytkowników sprzętu ZAGRA-Darek Kulesza.

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Na razie , przedwzmacniacz zbalansowany z DAC i filtrami aktywnymi.

Wszystko w czystej klasie A , po 4 tory aktywne na stronę.

Na razie ok.30% zabudowy.

Oprócz głównego wzmocnienia , lokalne wzmocnienia i regulacja fazy.

Wyjścia oczywiście też zbalansowane i mutowane.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

No to sobie kolega jeszcze troche poczeka :)

A nie lepiej coś takiego? Obsłuży 8 kanałów i kosztuje marne 70$

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1> fajne , małe , fakt.

2 > niskie zasilanie

3 > cieniutkie ścieżki

4 > na 90% lutowanie bezołowiowe

5 > to trochę tak jak ze stołami realizacyjnymi , te cyfrowe grają chudo , owszem można tam cuda niewidy nastawić ale dzwięk względem dobrego analogowca jest słabszy. Przynajmniej tak to wygląda z tego co słyszę tu i ówdzie.

6 > problem z serwisowaniem

7> chętnie udostępnię tobie dac na bazie starego TDA1545A , 16 bit. Niby dinozaur a gra.

---------

HQ umożliwi porównanie jakbyś chciał , to może będzie najlepszy poligon.

2. Adekwatne

3. Wystarczające (to wersja z samą cyfrą, czyli odbiornik, src i dsp)

5. To zależy. Grać ma cała reszta, a to ma tylko jak najmniej schrzanić. Z tego co slyszalem nie gra ani grubo, ani chudo, poprostu gra, a slyszalem.

6. To sie nie popsuje, chyba że na własne życzenie.

7. Mialem kiedys jakiś stary plajer na tym TDA, z dyskretnym filtrem zeby bylo ciekawie. Grało. Teraz mam dac'a na troche lepszej kosci i plytce technologicznie podobnej do tej twojej :)

Porównanie czego z czym? Ja dopiero jestem przy PCB koncówki, i na dodatek stary projekt DAC'a poszedl sobie razem z dyskiem.

Ja mam często do czynienia z aktywnymi filtrami PC , nie jestem ich fanem.

Być może nie trafiłem na odpowiedni, nie wiem , może kiedyś się uda.

Elektronika to sztuka kompromisów.

Każdy dodatkowy element coś tam psuje , dlatego jestem zwolennikiem minimalizmu , niezbędnego minimalizmu.

Lubię fety w rożnej postaci , łączą w sobie wiele pozytywnych cech.

Wtyczka ktora sie to obsluguje ma podwojny EQ. Mozna najpierw mieszac w sygnale stereo i potem w już podzielonym na góre i midbas dajmy na to. Robilem taki eksperyment, ze zamieszalem na wejsciowym EQ i potem po filtrze, ktorego nie ruszalem odwrocilem ten filtr na drugim EQ. Potem na DAC i wzmacniacz jeden tak przefiltrowany sygnal i drugi orginalny. Nie bylem w stanie rozróżnić, a to byl prawdziwy slepy test. No ale moze juz sluch nie ten. Albo wtyczka taka mądra i sie zorientowala, ze nie musi nic przeliczać, ale wątpie :)

No ale te pare opampow, ktore będziesz musial powklejać to też żaden puryzm.

Czy mi sie chce???

Troche tak, chociaż motywacja troche inna jak u ciebie :)

Przyjemne z pożytecznym. Można zaoszczedzić pare koła, no i ta satysfakcja :)

No ale aż tak na piechote to by mi sie nie chciało. Nie po to chlopaki wymyslają super hiper szybkie op ze zniekształceniami 0,000nic, żeby sie meczyc :)

No wiesz..... na piechotę masz głębszą możliwość ingerencji i z pojedynczych koralików masz low tim i thd.

Ale to jest tylko margines tematu.

Zmierz skrzypce..... i według pomiary zrób kopię... dramat :))))

Amplituda, prądy , impedancja i liniowość.

Owszem mam swoje typy kostek ale te w sumie sumarycznie mają wyższe szumy.

Lepsze czasem wrogiem dobrego.

Wszystko zależy od potrzeb.

Słyszałem, że problemem jest generowanie szumów, a nie sumowanie, bo ponoć szumy jako przebiegi przypadkowe się nie sumują.

Ale ja mam nieco inne podejście do sygnałów. Ważne żeby nie słyszeć tego co psuje, a nie wsłuchiwać się i próbować wychwycić jakieś ćwierkanie, które może usłyszałem, a może mi się zdawało. Najważniejsze są głośniki i jak z nimi wzmacniacz współpracuje. TO SIE SŁYSZY :)

Ano niestety. O ile źródło i wzmacniacz można nazwać przetwornikiem, to głośniki (które nota bene tak się zwykło nazywać) to już instrument. A może i na szczęście. Inaczej wszystko grałoby tak samo (podobnie).

A co tu sie tak cicho zrobiło? :)

1 > knujom panie

2 > cekajom

3 > spiom

4 > zaintubowali siem

5 > cekajom we steresie

6 . obijajom siem

7 > łobejzeli wiadomości ze zrozumieniem i nic już niemogom

8 > nieznajo sie

9 > spiom

10 > albo peiyinga klepiom

------------------

P.S.

Co do robótek na piechotę , to jfet szeroko gada i ma sam z siebie naturalny spadek Ft.

Pzdr. Fajnie się gadało.

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Ja na przykład liczę cotangens kąta zmieszczenia się Peiyniga w obudowę.

Za poźno, ktoś nie policzył wcześniej i Peiying teraz wystaje.

Bo droselklapa tandetnie zblindowana i ryksztosuje.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Raczej walcuje na miazgie... ale to dopiero 6tego dnia miesiąca...roku pańskiego: anno domini sekula sekulorum.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Kaberetu c.d.?

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Leszcze jeszcze nie spokojne , potargały wsad :)))))

Łyso mu :)

Nie stoję po żadnej stronie, bo co komu do domu jak chałupa nie jego.

Ale to jak zamontowano ten basowiec to chyba nie jest powód do dumy..? Jestem tylko majsterkowiczem, ale b. łątwo bym to naprawił dodając po prostu z boku kolumny dodatkową warstwę mdfu, z ładnym podfrezowaniem i kładąc na nowo okleinę. Estetycznie byłaby noc a dzień. Dźwiękowo - sztywniejsza boczna ściana, większa masa kolumny.

Powrót po dłuższej przerwie...

Gwoli jasności,

Obudowy były fizycznie wcześniej. Za wiedzą udokumentowana i udostepnioną przed odbiorem zostało zaznaczone że zostaną zaadoptowane.

Tu nikt nikogo w bambuko nie robił i niezrobił.

Głośnik bez nakładanego kołnierza wchodzi tak jak trzeba , z nakładką wystaje po 1,8 mm.

Na fotografii widać było śrubkę..błyszczącą , akurat w tym rzucie było ją widac przez otw. kołnierza. , wszystko było solidnie dokręcone.

Tak że sorry ale nie ma tematu.

------------------

Owe Peiyingi 300F4 uważam za doskonałe głośniki.

Z mojego punktu widzenie nie nadają się do car audio , z prostej przyczyny , nie maja resora gumowego , ten nie jest podatny na niskie zakresy temperatur pracy.

Tak że są to typowe głośniki do pracy w warunkach domowych.

Wiele głosników w życiu przewaliłem ale jak do tej pory tylko te , postawione na podłodze i wysterowane dają taki efekt dzwięku w niskich rejestrach którego nie doświadczyłem z wielu zacnych przetworników , a które o znacznie droższe.

Wiem że cena może kogoś boleć , 90 pln wali po oczach. Ale nie jest to przetwornik łatwy w wysterowaniu. Byle amplifier go nie napędzi.

Swoją Zagrą III , IV chętnie stanę w szranki z każdym klockiem zintegrowanym czy klockami dzielonymi z wrednym obciążeniem.

Na fotografii widać było śrubkę..błyszczącą , akurat w tym rzucie było ją widac przez otw. kołnierza. , wszystko było solidnie dokręcone.

Tak że sorry ale nie ma tematu.

Pewnie, powietrze jest gęste w tym temacie to i śruby trzymają:))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.