Skocz do zawartości
IGNORED

Pomocy potrzebuje kupić amplituner do 4500zł

Dar79

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam głośniki Yamahy Zestaw kolumn 5.0 YAMAHA NS-555 NS-C444 NS-333 i do tego w najbliższym czasie kupie odtwarzacz bluray i subwofer

Zastanawiałem się nad amplitunerem tej samej firmy Yamaha AV RX-A 1020

ale nie wiem czy to dobry wybór bo słyszałem ze amplitunery yamaha nie maja basu

może lepiej kupić ONKYO TX-NR 818 potrzebuje pomocy ...........................

Zestaw ten będę używał głownie do oglądania filmów z bluray ale miedzy czasie lubię słuchać na co dzień muzykę

Proszę o jaką kol wiek opinie o tych amplitunerach a może co inne polecacie z góry dziękuje :))

Witaj,

do Twoich kolumn zdecydowanie polecam amplituner Yamaha serii Aventage. Gwarantuję, że nie będzie brakowało basu.

W kwestii subwoofera jeśli zależy Ci na jakości basu, przyjrzyj się ofercie REL.

Zapraszam na odsłuchy, jeśli będziesz miał pytania, służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Do tych kolumn poszukaj jasnego i detalicznego amplitunera. Wg mnie wydawanie 4 tys. jest bez sensu do tego zestawu, lepiej by to zagrało jakbyś kupił np amplituner za 1-2 tys mniej a resztę dołożył do kolumn. Ewentualnie możesz kupić lepszy amplituner z myślą o ciekawszych kolumnach w przyszłości. Do 4 tys. kupisz Cambridge 551R albo może okazyjnie Marantza 7005 / Cambridge'a 650R. CA nie mają bajerów ale za to grają.

Może Marantz SR5007? Można go wyrwać za ok 3500 pln. Za resztę dobry subwoofer, jak kolega wyżej napisał coś z velodyne impact i niedrogi Blu-ray do kompletu. Te kolumy które masz nie są mistrzem w jakości odtwarzania dźwięku, ale Marantz powinien je trochę rozruszać.

6006 jest tańszy a między 5006 a 6006 była wyraźna różnica w brzmieniu. W przypadku 5007 jakiś tysiąc zł więcej płacimy od 5006 a pewnie brzmią tak samo tylko dodali w nowym obsługę najnowszego ipada 6.0se i tym podobne śmieci.

Dar79 nie sugeruj się tylko tym, że masz kolumny Yamahy to i ampli musi być tej marki. Na Onkyo również zauważyłem jest ostatnio jakiś niezrozumiały boom. Do 4k. poleciłbym CA Azur 551R. Amplituner ten gra po prostu rewelacyjnie i jest jednocześnie wyposażony w najnowsze funkcje.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

za 4 tys masz już NAD T-748

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.