Skocz do zawartości
IGNORED

Acoustic Enegry Aelite 3 vs Monitor Audio BX6

lamerblamer

Rekomendowane odpowiedzi

Kompletuję zestaw stereo. Które z powyższych kolumn wybrać? Mam wzmacniacz Yaqin MC100B.Słucham muzy pop,rock na 25 m2. Słyszałem że AE są lepsze niż MA. Czy ktoś je testował?

Przez krótką chwilę (3 utwory) porównywałem AE Aelite 3 i monitor audio RX6 i RX6 grało jakby minimalnie lepiej, przy różnicy w cenia prawie tysiak było to zdecydowanie do pominięcia. Bardzo możliwe zatem, że aelite są lepsze od BX6.

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Witaj.

teoretycznie to podobna klasa, wybór jednak zależy od indywidualnych preferencji. Posłuchaj obydwóch na Twoim wzmacniaczu.

A czy koniecznie musisz ograniczać wybór tylko pomiędzy AE a MA ? Jest jeszcze wiele innych, świetnych kolumn.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj.

teoretycznie to podobna klasa, wybór jednak zależy od indywidualnych preferencji. Posłuchaj obydwóch na Twoim wzmacniaczu.

A czy koniecznie musisz ograniczać wybór tylko pomiędzy AE a MA ? Jest jeszcze wiele innych, świetnych kolumn.

Mam Yaqina MC100B i ktoś mi doradził że ociplone brzemienie tego lampiaka bedzie dobrze grało na MA BX6 lub AE Aelite 3 lub innych anglikach.

Te AE Aelite 3 i MA RX6 testowałem na xindaku mt-3 i grało to rewelacyjnie, tylko, że AE i MA po prostu ze wszystkim grają lepiej bo to świetne kolumny są :)

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Witam. Miałem okazję przesłuchiwania w domu MA RX 6 oraz AE Aelite 3. Słuchałem z zestawem marantza 7001. Obie kolumny brzmieniowo znakomite, aczkolwiek inne. AE są bardziej kremowe, mięsiste. Maja przewagę w oddaniu barw i bardziej prawdziwą górę, grają większym dźwiękiem. AE brakowało nieco powietrza. W mojej opinii wymagają też nieco miejsca wokół siebie. RX 6 zagrały jednak dla mnie dynamiczniej, zdecydowanie przestrzenniej i jakoś całościowo przyjemniej, choć mają przesuniętą nieco w górę równowagę tonalną stąd zastąpiły je u mnie RX 8 . Pokój ok. 33 metrów. Z amplifikacją lampową stawiałbym na MA. Widzę , że kolega ma już model Aelite 2 - czy zamiana na Aelite 3 w 25 metrach ma sens? Uważam , że się zaduszą, chyba, że zapewni im się nieco swobody - zawsze decydujący jest odsłuch i osobiste preferencje. Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.