Skocz do zawartości
IGNORED

Diana Krall - "Glad Rag Doll"

Violet

Rekomendowane odpowiedzi

soso

Zmieniłeś zdanie?Wydawało mi się,że kiedyś byłeś na nie?( w stos.do D.K.)

Nie przepadam za Jobkowa, Frackowiak i Kunicka - moze cos sie pomieszalo? Krallowne zbieram :) ale ostaniej plyty nie mam.

pzdrw

soso

Czekając na winyl, nabyłem polskie wydanie CD. Nieźle pani Krallowa prezentuje się na wkładce :)

Muzyka całkiem OK.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17176-0-50811500-1349847693_thumb.jpg

post-17176-0-62990700-1349847704_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Czekając na winyl, nabyłem polskie wydanie CD. Nieźle pani Krallowa prezentuje się na wkładce :)

Muzyka całkiem OK.

Violet i przez ciebie zakupie ta płytę , impnujesz mnie jak idziesz przez nowości. Był taki film z De Niro Depresja Gangstera - ja ostatnio przechodze depresje melomana - kupowałem a nie miałem czsu odsłuchiwać . Doszło do tego ze większą przyjemność sprawiało mi powstrzymanie od zakupu , byłem dumny ze swojej wstrzemiężliwości , teraz pękłem

Muzyka całkiem OK.

A tak na marginesie takie okładki to chwyt poniżej pasa , najpierw Melody Gardot a teraz Danka - przecież płyty powinno się kupować dla muzyki a nie okładki

A tak na marginesie takie okładki to chwyt poniżej pasa , najpierw Melody Gardot a teraz Danka - przecież płyty powinno się kupować dla muzyki a nie okładki

Ja tam kupuje plyty wylacznie dla okladek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Violet,

Z całym szacunkiem.

Ty, który testujesz i recenzujesz sprzęt, Ty, który słyszysz niuanse i drobinki różnicy w brzmieniu, Ty kupujesz tansze cd "Zagraniczna płyta polska cena"?

Przeciesz tutaj różnica w brzmieniu względem niewiele droższej wersji eu jest slyszalna bardziej, niż pomiędzy sieciowkami i interkonektami razem wziętymi.

Dlaczego?

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

To prawda. A co do Diany, photoshop rulez! Niedługo osiemdziesięciolatkom będą robili cycki pod brodą :)

To łatwe. Chwytasz myszą sutek i do góry, pod samą brodę :)

whiter1,

No przecież napisałam, że czekam na winyl :)

CD jest tylko na "przeczekanie".

Chyba istnieje duże prawdopodobieństwo, że wkrótce to będzie najpopularniejszy album Diany...Ale z drugiej ręki.

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Najpierw niech w końcu Universal sprowadzi je do kraju (LP) a potem będziemy się martwili o s/h.

Cała moja nadzieja w LP. Czekając kupiłem na HDtracks wersję 24/96 i szczerze mówiąc jest taka sobie. Nie pisze oczywiście o materiale muzycznym tylko o realizacji nagrań.

To prawda. A co do Diany, photoshop rulez! Niedługo osiemdziesięciolatkom będą robili cycki pod brodą :)

To łatwe. Chwytasz myszą sutek i do góry, pod samą brodę :)

frywolny problem to będzie wtedy jak będziemy swoją męskość stawiać do pionu za pomocą photoshopa - u Diany może jeszcze nie trzeba dużo poprawiać

Alez na tej okladce to nie ja!

pzdrw

soso

to dobrze , gdyż mógłbym sie na cibie rzucić

whiter1,

No przecież napisałam, że czekam na winyl :)

CD jest tylko na "przeczekanie".

a czy u nas będzie w najbliższym czasie dostępny ?

A propos winylu pani DK to warto go zamówić tu:

Ukryta Zawartość

19 Euro za 2LP 180 gram plus 4 Euro za przesyłkę do PL, to razem około 94 zł. A można przy okazji kupić jeszcze coś.

Ukryta Zawartość

Gość masza1968

(Konto usunięte)

No dobra. Mam.

I... dupy nie urywa niestety. Płyta nagrana zza kotary, tak na styl lat 20-30ych ale mam porównanie z (żeby nie było) legalnie zakupionymi plikami 24/96 z HDTracks i tam to wygląda wiele lepiej niż na LP. Na winylu, zgodnie z większością nowych tłoczeń bas przewalony na maksa, przestery na średnicy!!!, góry brak. Generalnie powinno sie o tej płycie pisać w wątku "Źle brzmiące winyle".

To tyle.

No dobra. Mam.

I... dupy nie urywa niestety. Płyta nagrana zza kotary, tak na styl lat 20-30ych ale mam porównanie z (żeby nie było) legalnie zakupionymi plikami 24/96 z HDTracks i tam to wygląda wiele lepiej niż na LP. Na winylu, zgodnie z większością nowych tłoczeń bas przewalony na maksa, przestery na średnicy!!!, góry brak. Generalnie powinno sie o tej płycie pisać w wątku "Źle brzmiące winyle".

To tyle.

" Słuchajcie " panowie czy dobrze nagranych płyt już nigby nie będzie ????
Gość masza1968

(Konto usunięte)

" Słuchajcie " panowie czy dobrze nagranych płyt już nigby nie będzie ????

Ależ są. Tylko gwarancją dobrego brzmienia jest wytwórnia (ECM, NAIM, Harmonia Mundi itp.)

A druga Danka, którą dzisiaj otrzymałem "Quiet Nights" jest nagrana fenomenalnie.

Wolę od Diany, Melody Gardot. Więcej w tej muzyce emocji, fajny wokal w połączeniu z bogatą barwą nagromadzonych dźwięków.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Wolę od Diany, Melody Gardot. Więcej w tej muzyce emocji, fajny wokal w połączeniu z bogatą barwą nagromadzonych dźwięków.

Wczoraj odsłuchałem ponownie dwie płytki Melody Gardot , faktycznie jej sposób śpiewania jest jak cukierek , mocno eksponowany wokal , muzyka pozostaje tłem

Ależ są. Tylko gwarancją dobrego brzmienia jest wytwórnia (ECM, NAIM, Harmonia Mundi itp.)

A druga Danka, którą dzisiaj otrzymałem "Quiet Nights" jest nagrana fenomenalnie.

masza, to analog, czy cd?

Bo cd w wersji europejskiej z Empiku jest przeciętna, a chętnie bym się zaopatrzył w fajnie zrealizowaną wersję, bo to całkiem przyjemna płyta.

Za to cd Melody "The Absence", którą mam z Francji, to jedna z lepiej zrealizowanych płyt (poza tymi z dobrych wytwórni audiofilskich) w mojej skromnej płytotece.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

A wracając do Diany K, to GRD jest krokiem w dobrym kierunku. Jak ktoś lubi słodki wokal, ma np. Melody i jeszcze parę innych. Dla mnie realizacja Diany jest stylowa, czytelna i wysokiej klasy, jeśli idzie o dźwięk. A to, że jest zamierzoną stylizacją to tylko dobrze. Dla mnie to trochę jak narzekania, że "Kid" Chaplina jest jakiś taki łzawy i jeszcze czarno-biały, zamiast pięknie komputerowo pokolorowany. "Glad Rag Doll" ma taka właśnie być; chropawa, momentami agresywna czy ponura. Ma być chyba sporym krokiem w bok od dotychczasowego wizerunku Diany, nagrywającej płyty takie, jak QN czy inne z towarzyszeniem nawet nie Big Bandu, ale całej orkiestry symfonicznej z lekkim pogłosem. I hate them. Co do basu, to jest go jak dla mnie tyle, co trzeba, ale dużo zależy od wnętrza i innych czynników. Dla mnie 5 *. Może jest minimalnie gorsza niż "All for You", ale tylko trochę. I to mimo, że lubiłem jej minimalistyczne płyty, najlepiej w trio.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

masza1968 >>> Dzieki za odpowiedz , QN mam na winylu tyle ,ze odkupilem uzywana i ma jakies wady tloczenia (slyszalne dropy ,piski na 2 kawalkach) dalem polowe ceny nowej i nie mam zalu, gra przyjemnie ale muza troche ,,do kotleta,, czyli pod publiczke dla przecietnego ,,Kowalskiego,, widac taki trend aby odcinac kupony.

robix

nowa Casandra Wilson - Another Country... duzo ciekawsza, lepiej nagrana... i tez gitarowa...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Jakoś ta płyta pani Krall mi "nie wchodzi". Niby jest OK, a jednocześnie "coś" nie pasuje. Jakoś tak smędowato, bez wyrazu.

Numer 5 nie do pobicia - nie znam lepszego wykonania.

pzdrw

soso

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.