Skocz do zawartości
IGNORED

ADMIN: kolejna zmiana

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

polaczcie po prostu wypowiedzi Zegarmistrza i nzyniera. na forum potrzeba rozsadku. najczesciej trafiaja to ludzie normalni, sami potrafia oddzielic belkot od wartsciowych wpisow. ignorujac watek, autora, juz sami przeprowadzamy zdrowa selekcje, glosujac na "nie" w drodze demokracji bezposredniej mozna przesunac watek/autora do innej zakladki, moze w ostecznosci usunac wpis odpowiednia iloscia glosow. i to jest ok. ale nie jest ok, uznaniowe usuwanie wpisow przez jednego czlowieka - to zawsze bedzie budzilo glosy sprzeciwu.

zreszta nie ma co panikowac. wszyscy pamietamy jak wrozono masowy exodus polakow za praca do unii (brytania np.) i co? i nic? jakos nie wyjechala cala polska - choc mogla.

tak samo forum nie potrzebuje uszczelnienia, barier i cenzury. ograniczenia tylko kusza by je lamac. a kilka reklam "domoroslych producentów" (nikogo nie obrazam, sam doceniam i cenie konstrukcje DIY) nie szkodzi forum za bardzo -tym bardziej ze mozna z nimi tak jak wyzej postepowac.

problemem bylyby reklamy komercyjnych/duzych producentow sprzetu. ale takich nie widac na szczescie.

oni albo omijaja forum,albo dobrze sie maskuja. zreszta jak ktos napisal w innym watku dobrze byloby gdyby czasem nawet producent czegos ustosunkowal sie na forum do wypowiedzi innych. przeciez kazdy z nas potrafi czytac i interpretowac.

budowanie muru nic nie - tak sadze

pozdrawiam serdecznie :)

Ja tez jestem nowy...

Ale jedno jest zawsze takie samo - krzyki a propos tego, kto powinien pisac... kto nie... ze ten jest glupi.. a tamten ma racje itd itp.

Nikt na to jeszcze nie znalazl jak widac sposobu i szczerze mowiac nie sadze zeby Szanownym Adminom tutaj sie to udalo... Jasne.. moga wyciac nowych nawet na 2 lata ale wtedy forum umrze. Ile czasu zamknieta grupa moze powtarzac ten sam temat?

I jeszcze jedno:

Kasowanie tematow tylko dlatego ze sie nie podobaja jednemu czlowiekowi to nie jest fair. Administrator musi starac sie byc duuuzo bardziej fair niz cala reszta. Wiem, bo taka mam prace nawet i za to mi placa (moze nie administruje forum ale mam jakos 70 niezdyscyplinowanych uzytkownikow pod soba i wiem czym to smierdzi ;)

pozdro

Dlaczego starania o przestrzeganie ogólnych zasad kultury ma być niemoralne? Dlaczego prawa chama mają być wazniejsze od praw kogoś kulturalnego. Czy ci wszyscy, którzy takim krzykiem obrońców praw tak samo podchodzą do wychwywania własnych dzieci? Czy wymagania rodziców czy nauczycieli to zachowanie niemoralne?

Przeciez nikt tu nie chce ograniczać nikomo dostepu, ale każdy tu ma również prawo być traktowanym kulturalnie. Nie walczymy z poglądami tylko z chamstwem.

Gość

(Konto usunięte)

=>jar1

a jeśli chodzi o dzieci-twój syn przyprowadza do domu kolege-sadzasz go w kącie na 7 dni ,on się przygląda ,potem dopiero sie bawią?Chyba nie?!A pozatym dlaczego się chcesz obsadzić w roli mojego nauczyciela- to że ja jestem nowy nie znaczy głupszy!Reguły/zasady trzeba przedstawić , a dopiero gdy Gość się nie dostosuje - eksterminować-a ile osób ma to zrobić to druga sprawa,można powołać coś w stylu "rady starszych' i niech oni się tym zajmują.

Ależ ja nie mam ochoty nikogo tu wychowywać. Spytam więc inaczej, czy pokazywanie na Allegro pozytywów i negatywów dla sprzedawcy to rzecz pożyteczna czy też naruszenie praw handlarza?

jacch

Hmm masz dwoje dzieci. Twoje dzieci sa grzeczne ale one zapraszaja jakis innych urwisow. Dzieci te niszcza Ci sprzet i kolekcje czeskiej porcelany ( to tylko przyklad)

Dzieje sie tak kilka razy az masz tego dojsc. Swoje dzieci znasz i wiesz jak sie beda zachowywac ( chociaz wplyw innych na nie jest niepokojacy niszczenie zaczyna im sie podobac) ale inne dzieci ze wzgledow praktyczno finansowych nie bedziesz pozwalal zapraszac do swojego pokoju gdzie masz sprzet i kolejna kolekcje porcelany !!!

Czy sie rozumiemy ;-)

Gość

(Konto usunięte)

pawelm

Czy ty widzisz( i inni zwolennicy kary dla nowych) błąd w swoim rozumowaniu- czy według Ciebie wszystkie dzieci (goście) to rozrabiaki?Ja wyniósł bym z pokoju porcelane,dzieci podzielił na grzeczne i niegrzeczne,te drugie won, i wtedy porcelana wróciłaby na swoje miejsce :) Bo gdybym to zrobił na twój sposób to czuje że moje dzieci bawiłyby się same!

Ja raczej widze blad w Twoim sposobie myslenia (jak i niezrozumienie mojego przykladu.... przepraszam albo go niewaznie przeczytales albo nie chcesz zgodzic sie z moimi argumentami)

Zaufanie rodzi sie dopiero po jakims czasie ( a nie jak Ty chcesz od razu wszystko wszystkim)

Mysle ze zanim bys dal jakiemus dziecku cos bardzo wartosciowego a co moglo by zniszczyc zastanowilbys sie i poobserwowal wytlumaczyl itp.

Ja nie napisalem ze dzieci nie mogly by sie bawic z Twoimi dziecmi a jedynie ze dostep, po wczesniejszych zniszczeniach, do oddzielonego pokoju bylby nie od razu i nie dla wszystkich. A to jest chyba roznica

Mam nadzieje ze nie napisalem w obrazliwym tonie bo tego nie chce ;-)

Lukar -> jeżeli uważam że wątek jest nie na temat to wybieram "nie na temat" u założyciela i ty ewentualnie usuwasz go kiedy takich głosów jest dużo, czy przenosisz na bocznicę?

Drugie pytanie czy i jak działa "nie na temat" w wypadku czyjejś idiotycznej wypowiedzi w danym wątku gdy nie jest jej założycielem.

Jestem za sankcjami!!!Nawet dzisiaj J.S. alias igod... mnie wpienia robiac upierdliwe wpisy.Jak by nie mogl zalozyc swojego wotku i tam sie produkowac.Mozna sie spierac ale niech to bedzie ludzkie....

wlasnie mocno zaczynam sie zastanawiac na zakonczeniem umieszczania roznych swoich projektow w dziale DIY... no bo po co sie meczyc?Rozmawialem z Lukarem..lecz on nie chce lub niema narzedzi do batowania kolesi ktorzy smieca forum.W koncu Lukarlandia ma sluzyc milosnikom dzwieku czy ogolnie AV....samo uniewidocznienie jakiegos goscia w watku niewiele daje!

jacch

No to Ci podam jeszcze jeden przyklad

Dziecko gra w szchy ( lubi i jest pasjonujaca partia) a tu przychodzi brzdac i lup klockiem w szachownice ;-(

Na 2gi raz dziecko grajace w szachy ma prawo do obrony i trzymanie brzdaca z dala. A jesli brzdac ucieknie....bywa ze do pewnych spraw trza dorosnac. Inaczej nie bedzie mozna grac w szachy

P

Darkul - nie dramatyzuj. Bez pyskówek czytanie o o jakis tam ampach jest smiertelnie nudne. Mozna by przy tym usnąć. A tak, staje się fascynujące i może więcej ludzi to przeczyta - może nawet tych mało trybliwych w temacie.

pozdr.

Witam.

Odnośnie wpisow na forum dotyczących wlasnej produkcji osobiscie uważam , że nie ma co przesadzać i takie ogloszenia nie będą generowaly jakiegos wielkiego niesmaku szanownych forumowiczów.

Bo ilu jest takich zdolnych konstruktorów korzy oprocz swojej produkcji mają czas na czytanie forum ?

Natomiast handel na forum sprzętem nowym powinien być pietnowany przez adminów forum.

Pozdrawiam Wszyskich

PS.

Popatrzcie wokół siebie , ilu nas jest ? Szanujmy siebie i cieszmy się , że ktos cos chce zrobić i może zaplacimy za to mniej niż za firmowe a będzie takie samo.

Gość

(Konto usunięte)

pawelm

Wszystko wporządku , ale co gdy przyjdzie inny brzdąc? Też się będzie przed nim bronił ?Przyjdzie jeszcze jeden i znowu to samo- czyli ten szachista nieufny i niedostępny jest.Do mnie te argumenty nie przemawiają bo mi się brzydko kojarzą.Istnieją pewne prawidła w naszym życiu , które mówią że karze się winnego ,a nie podejrzanego !Przecierz gdy ktoś tu przychodzi to chce popytać,porozmawiac- zabronisz mu tego , czyli ukarzesz,choćby tylko na siedem dni , ale jednak jest to kara na siedem dni.

Gość

(Konto usunięte)

A za pewnymi ograniczeniami oczywiście że jestem. Może nie tyle ograniczeniami co kontrolą.Wcześniej już pisałem- niech admin da uprawnienia kilku starym bywalcą ( sam nieda rady)- i jeśli ktoś jest wulgarny , albo naruszył jakieś zasady- niech go usuną

do jacch

Sorki ale do mnie nie trafiaja Twoje argumenty. Nieufny szachista...raczej przezorny i mysle ze nie pozyczasz pieniedzy pierwszemu lepszemu na ulicy ;-) Jesli ktos poswiecil iles czasu ( np na partie szachow) nie chce zeby ktos inny bezmyslnie to mu zniszczyl, dlatego sa srodki zapobiegawcze w postaci info, pytan czy zachowania odleglosci.

Ja jestem ciagle karany, idac Twoim tokiem rozumowania, chcac udac sie na studia musialem odbyc kilkugodzinne kary w postaci egzaminu, jadac na wakacje rowniez jestem karany tym ze nie od razu samolot odlatuje, albo tym ze na innych czekamy iles tam min. Albo jazda samochodem no straszna kara trza chodzic na jakies kursy, jazdy i cos zdawac zamiast od razu prosto samochodem na ulice wyjechac ;-) Co za pacan wymyslil prawo jazdy ;-))

Gość

(Konto usunięte)

No dobra , ale ta kara - egzamin , egzaminującemu coś o tobie powiedział. A co tobie powie o mnie moje milczenie - przecież nawet nie bę dziesz wiedział że istnieje.Idąc dalej tokiem twojego rozumowania, to na ulicy nie powinieneś absolutnie nawiązywać konwersacji z nieznajomym bo niewiesz kim on jest , albo że może okazać się że jest wulgarny. O rany chyba sam już niewiem o co wam chodzi, ale sam pomysł wydaje mi sie kuriozalny.

popieram pomysł utworzenia nowej zakładki "ogłoszenia"

W dotychczasowym dziale ogłoszenia powiedzmy to sobie wprost - gówno widać - i nijak ten dział swojej roli nie spełnia.

Posty z ogłoszeniami trafialy i bedą trafiać na forum, i każdy z piętnujących takie zachowanie zachowałby się identycznie gdyby tylko mial coś na sprzedaż.

A tak w nowej zakładce "ogłoszenia " będzie można komentwoać, zapytywać, wklejać fotografie itd. Wątki starsze niż miesiąc mogą być kasowane. Przyczyni się to tylko do uporządkowania forum.

Pomysły czasowego ograniczania dostępu do forum uważam za absurdalne - taka już jest przypadłość internetu, że nikt nie korzysta z wyszukiwarek, faqów itd. , tylko od razu wali ze swoim problemem na forum. Niewiele chyba można na to poradzić.

I nawet jeżeli ktoś po raz 50 pyta o jakość kolumn "hi end KBRX" czy "MANTA TURBO" to zgodnie z zasadą solidaryzmu społecznego należaloby go nawrócić na właściwą drogę, a nie chlastać na boku ile tylko można.

Ortodoksom przypominam że każdy z was od czegoś zaczynał - pewnie większość od Technicsów, które dzisiaj są dla niektórych pośmiewiskiem. Warto by sobie przypomnieć dawne czasy ;)

Pozdrawiam, Mciej

-> Mciej

"Posty z ogłoszeniami trafialy i bedą trafiać na forum, i każdy z piętnujących takie zachowanie zachowałby się identycznie gdyby tylko mial coś na sprzedaż."

Wmawianie innym własnych przekonań jest nie tylko nieeleganckie, ale może również zdradzać początkowe objawy paranoi.

Zakladka Ogloszenie jest bez sensu. Nie widze sensu toczyc dysput o sprzedawane rzeczy. Po prostu, to co sie podoba komus moze sie nie podobac komus innemu. Poza tym forum ogloszeniowe bedzie wtedy poletkiem do wojen pomiedzy nielubiacymi sie forumowiczami, ktorzy negujac sprzety adwersarzy beda odbijali sobie swoje kompleksy.

Ogloszenia sa OK jak ktos nie umie sie po nich poruszac, to niech sie nauczy czytac i klikac. Klikanie nie zwalnia od myslenia - taki sig ma znajmoy i jest on bardzo prawdziwy.

A moim zdaniem np tygodniowy ban na forum za pierwsze ogloszenie, miesieczny za drugie i wieczny za trzecie wydaje mi sie, ze ostudzilby zapedy tym, ktorym nauka czytania w szkole nie szla najlepiej.

>Jarzabek - bez urazy, ale poczekamy ,zobaczymy ;)

Barni chyba nie doczytałeś, ale wybaczam ci tym razem.

Chodzilo mi o to że możliwości prezentacji towaru w obecnym dziale ogłoszeń jest delikatnie mówiąc niedobra. A i potencjalna widownia nie taka. Dlatego nowy dzial to po prostu naturalne rozwiązanie/

• 2 tygodnie później...

Ale mnie Panowie nastraszyli. A już chciałem założyć nowy wątek, ale teraz to się zastanowię. Ja już tu zaglądam od roku, muszę jednak przyznać że rzadko i można mnie uważać za nowego :) Nie wiem czy założyć nowy wątek, a sprawa jest poważna, bo chodzi o kolumny za 4 tys zł.

PS. Forum jest NAPRAWDĘ ŚWIETNE i dzięki niemu uniknąłem życiowego błędu jakim mogło być właśnie kupno niewłaściwych kolumn głośnikowych :)))

I love the sound of crashing guitars

• 3 lata później...

Może by tak nowi włodarze rozważyli możliwość cofnięcia tego bezsensownego zarządzenia?

Tydzień to szmat czasu... nowych forumowiczów na pewno dzięki temu nie przybywa ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.