Skocz do zawartości
IGNORED

Nie zabijam. Nie kradnę. Nie wierzę.

bady

Rekomendowane odpowiedzi

...w tytule powinno być jeszcze.....nie chcę żyć wiecznie..

...kogo Jezus powołał na spostolow?

Ludzi grzesznych ale pragnących ba nawet zabójcę pierwszych chrześcijan który został świętym......bo swiety to ten który powraca ciągle do Boga...

Jezus narodzil się by zbawić złodziei, prostytutki , bandtytow....pedofilów wszystkich słabych i grzesznych nie tych którzy myślą ze są wzorem cnót i bez skazy....

Czyż to nie chory potrzebuje lekarza ?

To ostatnie wiele wyjaśnia, dlaczego ich tak wielu w KK.

Niczego nie wyjaśnia , gdyż nie tylko w kk występuje niegodziwość .

Piotr

Owszem, masz rację w zasadzie, ale nie zapominaj, że każdy człowiek ma wlasną wolę i moralność - są w życiu sytuacje, które trzeba rozstrzygać na takiej podstawie stosując nauki posiłkowo. Ogólnie skomplikowany temat... Szczerze powiem, że a) nie wiem jak sam zachowałbym się w pewnych sytuacjach (wyznaję maksymę, że znamy się na tyle na ile nas sprawdzono, wszystko co ponadto to spekulacja), b) wolałbym przed pewnymi dylematami nigdy nie zostać postawiony. I po trzecie: KK jest wspólnotą grzeszników, nikt nie jest idealny, dlatego świętych i żyjących 100% zgodnie z wiarą w nim ze świecą szukać.

Ja o niczym nie zapominam. Ale przytaczam tylko oficjalne stanowisko kościoła, wg którego pewnie z 90% spowiedzi jest nieważnych.

Nie musisz mi tłumaczyć, jaki jest człowiek. Człowiek po prostu jest.

Ostatnia sprawa: piszesz, że wkurzają Cię katolicy z krzyżykiem na szyi popelniający grzeszki, oszustwa, etc. A co z ateistami niby zadeklarowanymi, a jednocześnie tuptającymi do kościoła na swój ślub, chrzciny, etc.? Przykłady takiej hipokryzji byly tu już na forum omawiane i zawsze byly jakieś wymówki. To jak to jest panowie z Wami/.

Spokojnie, tego jest coraz mniej. Ale nie każdy potrafi się wyrzec rodziny, bo nie wierzy. Nie tłumaczę ślubu kościelnego "bo biała suknia", da się mieć białą suknię na ślubie cywilnym (byłem ostatnio), To się w każdym razie zmienia, ale naciski rodzinne podsycane przez kościół potrafią być niemiłe. Nie życzę nikomu.

Zresztą niewierzący również widzą ten problem, skąd też akcje typu: "nie bierz ślubu dla babci"...

Czyli?

Jeśli nie jestem pedofilem, złodziejem etc., to nie dla mnie jest wiara? ;)

Każdemu brakuje Chwały Bożej !

Na prawdę nic sobie nie masz do zarzucenia ? (to nie jest pytanie zobowiązujące - sobie nań odpowiedz)

Piotr

• 1 miesiąc później...

polonia ochujana strikes back:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Numerek?

Którą klapę kanalizacyjną taszczyłeś na chwałę bożą w Łódzkim pochodzie imienia świętej faustyny patronki Łodzi???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A dlaczego się tłumaczysz z czegokolwiek Bademu?

Bady to jest Twój spowiednik? Znasz Badego? - Ten su***syn ma większy problem od Ciebie , a załatwił Cię na szaro.

Rozumiem, że ludzie szukają guru. Taki Guru rozwiązuje za nich problemy.

Ale pier**lony Bady, ze swoją antykatolicką fobią, nie będzie dla Ciebie Guru.

Zresztą lubię Badego, to sympatyczny człowiek. Ale na guru się nie nadaje.

Później tylko pukasz w klawiaturę, bez refleksji, jak warzywo.

To jest Twoja wiara, deklarujesz sie w niej i postępujesz w dekalogu.

Zdumiewające, jest jak lewactwu udało sie postawić w kącie katolików.

Popierdolony psychicznie muzułmanin, porwał samolot i zamordował 3000 osób.

A Tobie będą bełkotać o zdeprawowanym papieżu Borgii ( bo obejrzeli serial?)

Naucz się używać mózgu - nie kopiuj kalki.

Romekjagoda jest katolikiem. Ba nawet sie stara żyć jak katolik.

I I trochę to dla niego krępujące.

Pewnie, że krepujące - doprowadzić dorosłego faceta do takiego stanu!

Romek jagoda, nie morduje ludzi, nie topi z żoną swoich dzieci w jeziorku~! Co za obciachowwiec!

Romekjagioda, tłumaczy się przed troglodytą Badym!

A tak sobie był zwyczajnym katolikiem - lubił ludzi, ratował psa, potrąconego przez samochód, przeprowadzał ociemniałą sąsiadkę przez jezdnię.

I wreszcie trafił na Bady'ego

I k**wa jego mać, odzyskał sens życia

I może, żeby dokonać ostatniego aktu, tej żenady.

Pod czaszką masz swój mózg

Użyj go od czasu do czasu.

A papcia bady'ego zostaw dla mnie

Skynard, b. lubię Twoje bezkompromisowe wpisy i walenie kawy na ławę, choćby miała poparzyć przy tym osobę, której ją serwujesz ;)

Ja się przed nikim nie tłumaczę, czy spowiadam, a już na pewno nie przed Badym. Tylko, że staram się być obiektywny i uczciwy i umiec dostrzec problemy, albo przynajmniej podyskutować o tym, co inni wytykają mi, albo grupie do której przynależę, z którą się identyfikuję. A, że sprawy wiary uważam za sprawy osobiste (tak jak sumienie) to po prostu napisałem, że 'głupio mi się tłumaczyć'. ot wszystko. Swojej wiary na pewno się nei wstydzę, nie mam żadnych kompleksów, etc. i dlatego czuję się na siłach podjąć dyskusję z krytykiem, ateistą, etc.

pozdro

Powrót po dłuższej przerwie...

Numerek?

Którą klapę kanalizacyjną taszczyłeś na chwałę bożą w Łódzkim pochodzie imienia świętej faustyny patronki Łodzi???

Ukryta Zawartość

Święcenie czegokolwiek w tym klapy kanalizacyjnej uważam za kuriozalne i nie mające NIC wspólnego z Biblią ! Moim patronem jest Bóg !

Kto ci wmówił , że pani Faustyna jest święta ?

Ukryta Zawartość

Piotr

Faktem jest,że Jehowi poważniej traktują swoją wiarę niż katolicy.Ale przez to są bardziej upierdliwi!

Ale w dzisiajszych czasach permanentnego treningu z radzeniem sobie z natrętnymi komiwojażerami jest już znacznie łatwiej. W zasadzie wyrażnie rzucone "nie" wystarcza.

Faktem jest,że Jehowi poważniej traktują swoją wiarę niż katolicy.Ale przez to są bardziej upierdliwi!

Czy poważniej, czy bardziej fundamentalistycznie? Bo chyba nie dostrzegasz różnicy. Ciekawe, że fundamentalizm budzi repekt niewierzących. Jeszcze może porozmawiajmy o oświeconym fundamentaliźmie, to już w ogóle zrobi się interesująco.

Powrót po dłuższej przerwie...

romekjagoda

Użyłem słowa poważniej nieco żartobliwie ale coś w tym jest.Chodziło mi o to,że przestrzegają zasad swojej wiary a katolicy niekoniecznie.To może budzić pewien szacunek ale fanatyzm,którym się kierują( jehowi) już nie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.