Skocz do zawartości
IGNORED

Klub strzelecki

fox733

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję powyżej 7 nabojów (w magazynku). Gwałciciela trudniej utłuc niż jelenia.

Screen-Shot-2013-01-19-at-3.38.47-PM-620x480.png

Tylko PRZESTĘPCY i RZĄD pragną nieuzbrojonego społeczeństwa!

gun-rallies-ny-09ef3a797f79457b.jpg

Ten gość miał łeb:

gun-control1.jpg

Ci ludzie popierali twoje prawo do posiadania broni, a ci nie. Jakieś pytania?

65555_10151346865360994_223439575_n.jpg

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ja bym dał broń społeczeńswu. Wiekszość takich pajaców co chcą takiej wolności posiadania,postrzeliła by się sama,nosząc ganata za pazuchą abo walneła w łeb bo przeciez nie mogliby sie nacieszyć i ogladali by se nabytek non stop zapominając że nabita.

Jeśli zabrać ludziom broń, to tylko rząd będzie ją posiadać.

56 milionów ludzi zostało wymordowanych rzez ich własne rządy w XX wieku.

Odebranie ludziom broni to warunek wstępny do ludobójstwa.

804236051.jpg

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

geniusz na etapie czlowek syberyjski lata 2000 pne.z zlodowacen.

Odebranie ludziom broni to warunek wstępny do ludobójstwa.

na poczatku wyksztalcila mu sie pała potem jak zaczał wyksztalcac sie musg nastała era zlodowacen.

Hi-Point-As-Seen-By-World.jpg

gun_ownership_shirt-r290e8ddda7fa4bb0a702e7d0aa15f58d_f0c6d_512.jpg

6055887.jpg

82361698.jpg

Tym razem bez tłumaczenia z angielskiego, żeby dyżurni idioci tego forum mogli sobie trochę w słownikach pobuszować... :)

Żeby mieć hobby strzeleckie to najpierw musisz mieć broń.

Kupioną bez łaski rządu, choćby w Biedronce, tak jak Amerykanie kupują w sklepach sieci 7/11.

Po prostu leży na półce, bierzesz, płacisz i realizujesz swoje hobby.

Dotarło?

Aby mieć zabawkę dla dorosłych trzeba być stabilnym emocjonalnie człowiekiem ,tak jak np z penisem i cipką ale..tym dwoma mozesz uczynić nowe istnienie a bronią -zabić. Dotarło.Jeśli ci tak spieszno postrzelać,zapraszam na strzelnicę,pomogę ci w operowaniu, nauczę strzelać z otwartch ,z optyki biorąc poprawkę etc etc.

Jeśli juz naprawdę chcesz postrzelać bez pozwolenia kup sobie CP.

W Polsce prawo jest regorystyczne ale powinno takie być.Pozwolenie na broń mozna jednak łatwo i szybko uzyskać,Oczywiscie stopniowo ,uzaleznione od tego do czego bedzie slluzyc.Poswiecic nalezy temu jednak trochę wysiłku,poswiecisz to- to bedzie oznaka ze zalezy ci na tym i emocjonalnie(po czesci jestes na to gotowy, a nie pienisz sie i slinisz na forum), abstrahując jednak od widzimisie lokalnych przedstawicieli prewencji.

Nie masz racji. Nie powinno być żadnych pozwoleń na broń.

Tylko dowód osobisty przy zakupie, że klient ma skończone 18 lat i jego OŚWIADCZENIE (NIE ZAŚWIADCZENIE TYLKO OŚWIADCZENIE) że nie leczy/leczył się psychiatrycznie i nie był karany.

Koniec kropka.

Bo od wydawania pozwoleń na broń palną już tylko krok do wydawania pozwoleń na zakup noża kuchennego, który jest bronią równie śmiercionośną.

Cuż kolego,inni to pozwolenie mają i się świetnie bawią. Ponieważ są zdrowi psychicznie i emocjonalnie dojrzali by strzelać z broni, odróżniając krojenie chleba i kiełbasy nożem od tej broni własnie. Innym pozostaje wklejanie obrazków w necie.

Dlatego czytając wpisy j/w o nożu i broni palnej jako sprawy tożsamej nie wydałbym ci pozwolenia,nie przeszedłbyś testu psychologicznego. Porównując twoj tok myślenia musiałbym z domu nie wychodzić z czarnym pasem karate.Dojrzałość emocjonalna jest to ,czego brakuje wiekszej czesci ludzkosci a sama chęć posiadania to nie panaceum na to by -dać lub kupić, lub by sobie zabrać.Ja skończyłem.Wklejaj dalej.

Dzięki! To już wklejam humour_no_weapons.JPGi tradycyjnie nie tłumaczę z angielskiego by dyżurni forumowi idioci mieli choć minimalną zagwozdkę.

Ludzie inteligentni zaś się uśmiechną i wyciągną właściwe wnioski. :)

50852.jpg

gun_rights_tshirts-r62295cfd6796411f9ebc5ca5d2a05cad_f0c6u_512.jpg

Panowie, nie jest to wątek o prawie do posiadania broni oraz konsekwencjach z tym związanych. Są już na forum poświęcone temu zagadnieniu wątki, które już tu kol. misiomor linkował. Tu rozmawiamy o strzelectwie szeroko rozumianym jako pasji oraz broni, niezależnie od sposobu wejścia w jej posiadanie:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

.Dojrzałość emocjonalna jest to ,czego brakuje wiekszej czesci ludzkosci a sama chęć posiadania to nie panaceum na to by -dać lub kupić, lub by sobie zabrać.Ja skończyłem.Wklejaj dalej.

pelna zgoda, jak widac dojrzalosc emocjonalna to nie sprawa wieku.Dobrze jednak wiedziec JACY ludzie i dlaczego pragna strzelac...na przyszlosc kiedy bedzie trzeba decydowac.Dobrze jest miec obraz ..psychopaty.
Gość vasa

(Konto usunięte)

Żeby powrócić do tematu strzeleckiego z nawiązaniem do dyskusji o obrocie bronią napiszę o moich postępach strzeleckich.

Zrobiłem przegląd broni po zimie, ustawiłem tarczę na tyłach firmy i zacząłem strzelanie.

Muszę przyznać, że 6 miesięcy przerwy zrobiło swoje. Skupienie już nie takie jak jesienią ale nie jest źle. Na 12 strzałów z odległości 70m wszystkie były w okręgu o średnicy 15cm. Po trzech miesiącach będzie pewnie 10 lub 8cm :) a z 90m jakieś 17-18cm.

Swoją drogą jak to jest? Broń palna zabroniona, mocniejsze wiatrówki rejestrowane, kusze zabronione a łuki bloczkowe pozwalające przybić delikwenta do ściany bez żadnej kontroli.

Dobrze jednak wiedziec JACY ludzie i dlaczego pragna strzelac...na przyszlosc kiedy bedzie trzeba decydowac.Dobrze jest miec obraz ..psychopaty.

Jako potencjalny psychopata informuję że zacząłem strzelać z łuku żeby wyćwiczyć mięśnie pleców i pozbyć się pewnych dolegliwości kręgosłupa. Podziałało :)

Jako potencjalny psychopata informuję że zacząłem strzelać z łuku żeby wyćwiczyć mięśnie pleców i pozbyć się pewnych dolegliwości kręgosłupa. Podziałało :)

nie mam nic przeciwko strzelaniu ale wiele bym dal za zastrzelenie paru idiotow dla ratowania..irlandyji.

W weekend wybieram sie postrzelac, moze ktos sie pisze?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Obiecuje ze nie bedziemy rozmawiac o kablach.

Ukryta Zawartość

?👈

W weekend wybieram sie postrzelac, moze ktos sie pisze?

Obiecuje ze nie bedziemy rozmawiac o kablach.

jesli masz mocny łeb do picia moge sie wybrac z toba i z tym kałachem.

Gość vasa

(Konto usunięte)

wiele bym dal za zastrzelenie paru idiotow dla ratowania..irlandyji.

Niby nic do Irlandii nie mam. Ale jakoś specjalnie mi na sercu też nie leży.

Jeżeli dodatkowo przyciąga magnetycznie kolesi typu medycznego to nawet dobrze.

• 3 tygodnie później...

Ok, wybór padł na CZ 75 sp-01 shadow jeśli chodzi o centralny 9x19 parabellum. Natomiast jeśli chodzi o 22LR to mam problem. Rugery są praktycznie nie osiągalne. Niektórzy czekają w kolejce już od stycznia br. I nadal nie wiadomo czy będą. Natomiast przypadkiem u siebie w sklepie z bronią widziałem takie coś:

Ukryta Zawartość

Czy ktoś z Was miał styczność z bronią firmy Alfa z Czech? Cena bardzo przystępna. Za 2 koła można mieć już rewolwer w bocznym zapłonie z anatomiczną rękojeścią i trzema lufami od 3 do 6 cali. Broń jest robiona na zamówienie bo to mała manufaktura.

Ukryta Zawartość

Swoją drogą jak to jest? Broń palna zabroniona, mocniejsze wiatrówki rejestrowane, kusze zabronione a łuki bloczkowe pozwalające przybić delikwenta do ściany bez żadnej kontroli.

mało tego, delikwenta przybijesz do ściany z mocniejszego łuku sportowego za 300 zł (jak wybierzesz słabszy naciąg to po prostu przebijesz :) ).

A ile razy słyszeliście, żeby kogoś z łuku bloczkowego zabili, a ile razy z broni palnej? Druga sprawa co łatwiej przetransportować, łuk czy glocka, następnie z czego można szybciej oddać strzał itd, itd. Ogólnie można zabić ze wszystkiego. Jak dobrze się wyćwiczysz to i kartką papieru przetniesz tętnicę:) Chcielibyście aby wszystko było wpisane na listę jako broń?:) Oby nie!

Zresztą, nie ważne.

Ponawiam pytanie, miał ktoś do czynienia z Alfa - proj?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Ok, wybór padł na CZ 75 sp-01 shadow jeśli chodzi o centralny 9x19 parabellum. Natomiast jeśli chodzi o 22LR to mam problem. Rugery są praktycznie nie osiągalne. Niektórzy czekają w kolejce już od stycznia br. I nadal nie wiadomo czy będą. Natomiast przypadkiem u siebie w sklepie z bronią widziałem takie coś:

http://www.alfa-proj.cz/en/products/firearms/licensed-arms/revolvers/revolvers-alfa-steel-22-wmr-22-lr/2361-s551638

Czy ktoś z Was miał styczność z bronią firmy Alfa z Czech? Cena bardzo przystępna. Za 2 koła można mieć już rewolwer w bocznym zapłonie z anatomiczną rękojeścią i trzema lufami od 3 do 6 cali. Broń jest robiona na zamówienie bo to mała manufaktura.

Nie znam tej firmy. Jedyny cieszący się sławą dobrą rewolwer do strzelań sportowych wyprodukowany w Czechach lub Słowacji - to ten: http://www.alfacharl...8:bro&Itemid=51. Za te pieniądze należy przyjrzeć się bliżej tej ofercie. Wszystkie rewolwery opierają się w zasadzie te same rozwiązania. Należy wiec zwracać uwagę na wykonanie lufy, szkieletu, przyrządów celowniczych czy spustu. Do tego na wyważenie broni i jej układanie się w ręku. Produkty renomowanych firm będą na pewno dużo droższe. Możesz też zwrócic uwagę na wyroby z Brazylii i Argentyny.

militaria0011sd4.th.jpg (zdjęcie pochodzi z: http://strzelecka.net/viewtopic.php?t=1661)

W ok. 1998 roku miałem styczność z rewolwerem Holek kal. 38 spec z krótka u lekka lufą, ale nie wzbudził on mojego zainteresowania. Przy dobrych sklepach z bronią są strzelnice. Możesz wypróbować jak strzela się z danej broni.

Moim zdanie skoro zdecydowałeś się na CZ do naboju 9x19 para - najlepszym rozwiązaniem jest zakup CZ75 Kadet kal. 22LR:

CZ_75_KADET.png

http://www.arelmilitary.pl/katalog/bron/bron-sportowa/pistolet-cz-75-kadet-kal-22lr-detail

• 4 miesiące później...

Dzis poraz pierwszy strzelalem ze swojej cz 75 sp 01 shadow:) Wynik 86 pkt na 25m nie jest moze powalajacy, ale to tylko i wylacznie moja wina. Pistolet jest bardzo celny. Spokojnie da sie po dluzszym treningu same 10 i 9 strzelac na 25 m.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.