Skocz do zawartości
IGNORED

Unison Research Simply 845

chilon

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchałeś kolumn czy wzmacniacza?

System na ktorym gral Raven to Zingali i Simply 845. Moje spostrzezenia dotyczyly dzwieku w tym systemie. Po prostu oczekiwalem czegos wiecej po 845. Zaznaczylem ze nie znam kolumn wiec moze to one tak podawaly dzwiek.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Dwa dni temu sluchalem Simply 845 w systemie Zingali overture 2s zrodlo TW Acoustic Raven One ramie Jelco SA750E wkladka AT33PTG phono OMTEC nie wiem jaki model, kabelki nie wiem jakie. Powiem tak. Bylem zaskoczony ale nie pozytywnie.(...)

Jak to jest z tym Simply bo kiedys bardzo powaznie go rozwazalem i zasze chcialem uslyszec ta magie 845 a tu niestety nie do konca. Czy te lampy lagodza dzwiek kosztem detalu? Czy po prostu cos bylo nie tak w tym systemie.

Hmmm... To może jednak 300B? Dużo lamp do wyboru, można eksperymentować. Z 845 pole jednak węższe.

Co sądzicie np. o Mastersound 300B SE? Mieliście okazje posłuchać?

Wczoraj udało mi się posłuchać UR Smart 845 (monobloki). Powiem tak: spokojnie mogłem słuchać na siedząco, nie musiałem na kolanach...

Kurczę, jakoś nie poraziła mnie owa najcudowniejsza średnica pod słońcem. UR nie trzyma poziomu czy ogólnie lampa przereklamowana???

Jest szansa, że 300B (myślę o Mastersound) pokaże więcej?

No to pojedź do Rogera do RCM-u, przekonaj się sam i nie marudź.

Inaczej się nie dowiesz.

Podejrzewam, że w Polsce u ludzi są może 2-3 wzmacniacze Mastersound.

Pytałem na AS - RCM nie ma w Polsce ani jednego Mastersounda:-( Może skorzystam z Twojej oferty i podskocze do Krakowa. Jeśli pozwolisz ofkors.

A marudzić trzeba - inaczej te wszystkie fora i grupy duskusyjne umierają.

Wczoraj udało mi się posłuchać UR Smart 845 (monobloki). Powiem tak: spokojnie mogłem słuchać na siedząco, nie musiałem na kolanach...

Kurczę, jakoś nie poraziła mnie owa najcudowniejsza średnica pod słońcem. UR nie trzyma poziomu czy ogólnie lampa przereklamowana???

Jest szansa, że 300B (myślę o Mastersound) pokaże więcej?

No to jest nas przynajmniej dwoch. Ja tez nie bylem jakos zachwyony jakoscia srednicy.

• 1 miesiąc później...

Z jakim źródłem i przedwzmacniaczem grał Smart? Mystery Unisona?

CD Wadia z regulowanym wyjściem, UR Smart 845 i Sonus Faber Stradivardi. Kabli nie pamiętam.

Dźwiek nie był zły, był dobry, może nawet bardzo dobry ale nie wybitny.

Czy brak dedykowanego przedwzmacniacza mogł zadecydować o inalnym efekcie?

Gdybym kupował sprzęt bez odsłuchu (na tzw. pałę) to bym tak twierdził. Idź coś posłuchaj bo ludziska mają wrażenie, że nic nie robisz tylko siedzisz na forum a to niezdrowo!

Ale u mnie cały czas gra muza i to na 2 systemach.Ciągle dostaje też na odsłuchy różne sprzęty, kable.

Teraz miałem DAC-a Bricasti, takiego jak ty testowałeś ale ten mój to najnowsza wersja z USB, pilotem i nowymi filtrami i u mnie wypadł bardzo dobrze a pamiętam że u ciebie średnio.

Bo to kolejny mit że lampa daje barwę i piękną średnicę.

Jedne dają inne mniej, podobnie jak tranzystory.

Sly

Mam takie pytanie do Ciebie

Kiedy można wpaść z lampą do Ciebie?

• 3 lata później...
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Mimo całej sympatii do Sylwestra, ta cięta, inteligentna riposta będzie w moim top 5 Audio Stereo :)

Czy nie można byłoby,z uwagi na wzgląd,usunąć tego pana,bez prawa powrotu,skutecznie i dożywotnio?

Chodzi o pana L

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.