Skocz do zawartości
IGNORED

Wladza a przecietny Polski obywatel - patologie

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

Obywatele Polski wnoszą do trybunału europejskiego najwięcej pozwów przeciwko Polsce.

Polska jeszcze żadnej sprawy nie wygrała. Wszystkie były zasadne.

To najlepszy dowód gdzie władza ma obywateli.

Czekaj a kto tą władzę wybiera ?

I tą lokalną i tą z Wiejskiej....

żydzi ? cykliści ? różowa alternatywa ? Pewnie też, ale i wszyscy piszący choćby w tym wątku....

Jednym słowem obywatele

- weźmie taki za żonę dziwkę, a później płacze że do pokoju wejść nie może, bo poroże nie pozwala.....

(ogrze przysłowie)

P.S. Bosze broń to nie jest aluzja do czyjeś żony !!! Muszę to dopisać, bo aluzja, kpina, ironia to powoli egzotyka dla większości... Mniejszość raczy mi ten PS wybaczyć. Dziękuję.

W komunie tez ludzie wybierali. Więcej, rzeczywista frekwencja wyborcza była na pewno zdecydowanie wyższa niż obecnie.

Takie stwierdzenia nie są do końca prawdziwe.

W komunie tez ludzie wybierali. Więcej, rzeczywista frekwencja wyborcza była na pewno zdecydowanie wyższa niż obecnie.

Takie stwierdzenia nie są do końca prawdziwe.

Ty troll, czy demagog (ew. krzyżówka ;P ) ? Bo to co powyżej napisałeś Cię dyskwalifikuje jako poważnego rozmówcę.

Muszę Ci tłumaczyć czemu, czy sam rozumiesz ?

Może w skrócie napiszę, za PRL-u miałeś PZPR i przybudówkę - wybór zerowy. Teraz masz wybór (nie piszę że lepszy) możesz też sam coś założyć.

I wystartować w wyborach, choćby lokalnych i forsować swoje pomysły. Taka mała różnica między PRL, a x Rzeczypospolitą.

Ty troll, czy demagog (ew. krzyżówka ;P ) ? Bo to co powyżej napisałeś Cię dyskwalifikuje jako poważnego rozmówcę.

Muszę Ci tłumaczyć czemu, czy sam rozumiesz ?

Może w skrócie napiszę, za PRL-u miałeś PZPR i przybudówkę - wybór zerowy. Teraz masz wybór (nie piszę że lepszy) możesz też sam coś założyć.

I wystartować w wyborach, choćby lokalnych i forsować swoje pomysły. Taka mała różnica między PRL, a x Rzeczypospolitą.

Stajesz się chamsko napastliwy. Znaczy, że emocje biora górę nad rozumem.

Wybieramy z tych którzy chcą być wybrani. A ci którzy chcą są tacy jak społeczeństwo czyli pazerni, chciwi, małostkowi dbający o własną dupę i bez żadnego pomysłu politycznego.

Ale czy akurat spośród nich nie można było wybrać lepiej? Można było i to już w 1989 roku. Tylko, że ludzie kierują się przy wyborach propagandą, a do rzeczywistości muszą dorosnąć w czym skutecznie im przeszkadzają władcy.

ok konczymy poprzedni watek... jedziemy dalej.....

...................................................................................

2. Wiele dyskusji wsrod obywateli Polskich slyszalem ostatnio i jeden temat mnie zaciekawil a mianowicie wniosek z dyskusji:

Dlaczego polacy wbrali drugi raz PO mimo ze juz za pierwszej kadencji PO wyraznie zaczelo sie pogarszac obywatelom, i to trwa do dzis dzien tylko ze teraz nabralo wiekszego rozbiegu? Jak to mozliwe? czy z braku alternatyw czy z naiwnosci ze Polak jednak cos potrafi? ale nie Ci polacy niestety.... a raczej zwykly bo musi walczyc z coraz wiekszymi problemami ktore im serwuje od dluzszego czasu pseudorzad,

ps. ja jestem tutaj neutralny wiec dyskutujemy tylko w temacie nie najezdzamy na siebie, bo zastosuje rzadowa metode... zabierz...

chwilowy brak działalności w audio.

ps. ja jestem tutaj neutralny wiec dyskutujemy tylko w temacie nie najezdzamy na siebie, bo zastosuje rzadowa metode... zabierz...

Generalnie mam fakt zarządzania przez Ciebie tym tematem głęboko w dupie. Możesz mnie od razu zbanować. Będę jedynie wdzięczny,

Generalnie mam fakt zarządzania przez Ciebie tym tematem głęboko w dupie. Możesz mnie od razu zbanować. Będę jedynie wdzięczny,

spokojnie bo ci zylka peknie...

podziel sie swoimi problemami w zwiazku z moim tematem jesli potrafisz i to wszystko a jesli nie to nikt ci nie kaze zabierac glosu...

"2. Wiele dyskusji wsrod obywateli Polskich slyszalem ostatnio i jeden temat mnie zaciekawil a mianowicie wniosek z dyskusji:

Dlaczego polacy wbrali drugi raz PO mimo ze juz za pierwszej kadencji PO wyraznie zaczelo sie pogarszac obywatelom, i to trwa do dzis dzien tylko ze teraz nabralo wiekszego rozbiegu? Jak to mozliwe? czy z braku alternatyw czy z naiwnosci ze Polak jednak cos potrafi? ale nie Ci polacy niestety.... a raczej zwykly bo musi walczyc z coraz wiekszymi problemami ktore im serwuje od dluzszego czasu pseudorzad,"

chwilowy brak działalności w audio.

Dlaczego polacy wbrali drugi raz PO mimo ze juz za pierwszej kadencji PO wyraznie zaczelo sie pogarszac obywatelom,

bo PO miało PIS pod ręką.

Skutecznie odwracając ich oszołomstwem uwagę od swojej nieudolności gospodarczej.

Dlaczego polacy wbrali drugi raz PO mimo ...

A co mieli wybrać psychopatów ;)

Zresztą jedni warci drugich .

I nie czarujmy się; kto idzie w politykę albo w posługi kapłańskie...

Najwięksi nieudacznicy i ludzie pełni kompleksów...

Co tu wybór ma do rzeczy.

Należy dziwić się Obywatelom, dlaczego w ogóle idą do wyborów...?

Władza jest patologią, dla władzy patologią jest obywatel.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• 2 miesiące później...
Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Władza jest patologią, dla władzy patologią jest obywatel.

masz rację opresją kamińskiego i Ziobry wobec narodu to patologia. świetny wątek. trafiony. popatrz wymuszanie obciążających zeznań przez aparat opresji ziobry i kamińskiego...ehhh niedługo obozy śmierci nam założą. ludzie trzeba się na holocaust szykować. szkoda bo fajnie było.
  • 1 rok później...

Odnosnie polskich patologii.

Kupilem plyty na Allegro, sprzedawca ok, zintegrowal koszty wysylki i zapakowal w paczke i wyslal za pomoca Poczty Polskiej jako paczka priorytetowa dn. 09 lipca 2014 z Gdanska do mnie do Lodzi.

Po prawie dwoch tygodniach pisze do sprzedawcy bo plyt ciagle nie ma. Dostalem skan formularza Poczty Polskiej na ktorym widac moj adres, date nadania, priorytet.

22 lipca 2014 - ide u mnie w Lodzi na osiedlu na poczte. Oczywiscie paczka jest.

Pytam na poczcie dlaczego nie bylo ani jednego awizo - pani mi mowi, ze to kurier roznosi paczki i moge zlozyc reklamacje na poczcie gdzies na al.Wlokniarzy.

Na pytanie dlaczego listonosz nie przynisl awizo - odpowiedz, ze listonosz nie roznosi awizo na paczki kuriera.

Pytam czy jest kierownik - oczywiscie nie ma.

Niewazne, ze paczka z formularzem Poczta Polska i zaznaczonym priorytetem - to jest kurier.

Niewazne, ze paczka lezy pokoj obok okienka na poczcie osiedlowej (Radogoszcz-Wschod) z ktorej sie odbiera paczki i w ktorej sie wysyla paczki. Awizo nie bedzie.

Niech adresat sie domysli, ze jest paczka!

Miej pretensje do byłego ministra cyfryzacji Boniego.

Teraz paczki doręczają kurierzy paczkowi, listonosze doręczają tylko na wsi.

Zawinili Ci z Włókniarzy. Kobitka na twojej poczcie nic nie mogła tutaj począć.

Na poczcie teraz takie panie reformy jak kiedyś na kolei.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Państwo jest tworem prawnym.

Jego sens istnienia i działania, manifestowany jest w prawie.

W Polsce jest zbyt dużo prawa i koszt obsługi tego prawa jest przez to zbyt wysoki. (przytoczone z pamięci)

"Optimus miał szansę być globalnym mocarzem"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tam gdzie Państwo jest słabe, tworzy się dużo skomplikowanego i zagmatwanego prawa. (przytoczone z pamięci)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.