Skocz do zawartości
IGNORED

A gdzie swastyka?

Piotr Ryka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Raczej drugi Rzym, jeśli szukać bezpośredniej analogii.

za wiki;

"W swej historii Babilon według danych szacunkowych dwukrotnie był pod względem populacji największym miastem na świecie. Pierwszy raz około roku 1770 p.n.e. wyprzedził Teby i drugi raz około roku 612 p.n.e. wyprzedził Niniwę jako pierwsze miasto z populacją powyżej 200 tys."

Babilon był (ponoć) również miastem "tysiąca języków".

Dlatego porównanie UE do Babilonu wydaje mi się bardziej trafne.

Tak sobie poczytałem i widać wyraźnie , jak działają duchy "zbiorowe", np. "duch narodowy" czy "duch europejski". Wyłączają rozum i eskalują emocje. Typowo destrukcyjne działanie.

Trochę nie rozumiem przebiegu tej dyskusji. Kolega zaprezentował skądś wyciągnięty plakat z faktycznie nieprzyjemnym elementem graficznym.

Dla kogo nieprzyjemnym?

Masz na mysli krzyż ???

Tak sobie poczytałem i widać wyraźnie , jak działają duchy "zbiorowe", np. "duch narodowy" czy "duch europejski". Wyłączają rozum i eskalują emocje.

Duchy, jak to duchy.

Straszą.

Cały ten plakat jest porąbany i zupełnie bez sensu.Coś komuś się zupełnie popieprzyło i poumieszczał symbole zupełnie przypadkowo, bo jaka jest tego wymowa całości i kto takie coś w ogóle zatwierdził?

Oczywiście, jeśli dla ciebie przyjemny jest sierp i młot, to znaczy że jednak się myliłem.

Akurat dla mnie sierp z młotem jest bardziej obojętny niż krzyż którym mnie straszą na każdym kroku choć pod jego znakiem mordowano ludzi znacznie dłużej i więcej niż pod sierpem i młotem.

Cały ten plakat jest porąbany i zupełnie bez sensu.

Faktycznie symbole zbrodniczych religii przemieszano z symbolami nieistniejących mocarstw. i jeszcze coś z buddyzmu do tego wmieszano

Niby o jakie miało być przesłanie tego plakatu?

Że wszystkie oszołomy mają miejsce w UE ???

Akurat dla mnie sierp z młotem jest bardziej obojętny niż krzyż którym mnie straszą na każdym kroku choć pod jego znakiem mordowano ludzi znacznie dłużej i więcej niż pod sierpem i młotem.

Arku weź tabletkę. Wymyśl własny i wklej zamiast tych wszystkich. Będzie jak znalazł na dzisiejsze czasy i niczym nie wyróżniał od unijnej głupoty.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Cały ten plakat jest porąbany i zupełnie bez sensu.Coś komuś się zupełnie popieprzyło i poumieszczał symbole zupełnie przypadkowo, bo jaka jest tego wymowa całości i kto takie coś w ogóle zatwierdził?

Jest na poziomie tandetnych reklamówek TV, albo jeszcze gorzej. Autor wziął pewno niemałe pieniądze za coś, na czym się w ogóle nie zna. Na zasadzie 'śpiewać każdy może".... Świadczy to o patologicznym stanie urzędników EU i zarządzaniu jej pieniędzmi.

Jeśli chodzi o twój brak poszanowania cudzych poglądów wynikający z wiejskiej mentalności i braków w edukacji, to tez niczego nie zmieni.

Ale na jakiś czas się uspokoisz i przestaniesz robić te swoje głupawe wpisy roztrzęsinego oszołoma.

Myślę, że może już całkiem niedługo i dla swastyki znajdzie się miejsce pośród symboli stanowiących wspólne wiano UE. Niemiecka propaganda pracuje nad tym nieustannie i dzięki temu już dzisiaj wiadomo, że wysiedlanie Niemców po II wojnie światowej było czystką etniczną na pograniczu ludobójstwa, a odpowiedzialność za nią spada wyłącznie na Czechów i Polaków. Ani się obejrzymy jak się okaże, że to jednak faktycznie Polacy napadli na pokojowo nastawionych Niemców we wrześniu 1939, a Hitler nie miał innego wyjścia jak zaanektować Czechosłowację, w obliczu straszliwych prześladowań Niemców sudeckich przez barbarzyńskich Czechów. No i te polskie obozy zagłady. Pamiętacie może kto je wyzwalał? Niemcy, czy Rosjanie? Bo już się pogubiłem. A może wspólnie? Tak, to by było chyba najlepsze: "Armie radziecka i niemiecka ramię przy ramieniu wyzwalają polskie obozy zagłady." Brzmi naprawdę pierwsza klasa.

Póki co musimy się jednak cieszyć tym co już mamy. Ale to naprawdę cudowny widok, ten sierp i młot na samym szczycie unijnej gwiazdy wspólnotowej. Ofiary Workuty, Kołymy, Biełomorkanału czy Dżezkazganu byłyby tym obrazem bez wątpienia niezwykle zbudowane. A tych, którym się nie podoba – jak zwykł mawiać dobry wujaszek Lenin – rastrieljat i wsio!

poszanowania cudzych poglądów

Jakie poszanowanie jeśli ktoś pisze o inkwizycji i Stalinowskich zbrodniach w jednym wymiarze prawie umiejszając tym drugim.

Na szacunek trzeba zapracować (mówimy o tej sprawie)

Faktycznie stalinowskie zbrodnie to pikus przy zbrodniach chrześcijańskich.

Tytułowe pytanie Ryki jest na miejscu. Tyle zbrodniczych symboli na tym plakacie zamieszcono a o swastyce zapomnieli. To musi być na pewno szpryca niemiecka, skrzętnie ukryli swój symbol jako niezbrodniczy :-)

I czy to w ogóle wypada, żeby ojcami założycielami i patronami czegoś tak wspaniałego jak Unia Europejska byli ludzie zupełnie nieznani, nikomu się z niczym nie kojarzący? Jakiś Schuman (nie ten Schumann) i jakiś Monnet (nie ten Monet). Ilość n się w obu przypadkach nie zgadza - i w ogóle to jest do bani. A przecież mamy sympatycznego pana z wąsikiem i sympatycznego pana z bródką. Obaj byli jak najbardziej za zjednoczeniem Europy, aczkolwiek każdy na trochę innych zasadach. Ale to przecież nieistotny drobiazg. Grunt, że byli za całkowitym zjednoczeniem i wspólną walutą. Jeden miał przedziałek, a drugi łysinkę, obaj są doskonale rozpoznawalni i każdy z nich miał także doskonale rozpoznawalny symbolik, które to symboliki możemy ułożyć w śliczną mozaikę o kształcie pięcioramiennej gwiazdy. Pana z wąsikiem mogłoby to wprawdzie nieco zdenerwować, bo taka gwiazda była własnością pana z bródką, ale z uwagi na odmienną kolorystykę może by to jakoś przebolał. Ewentualnie jakieś SS można by tu i tam do tej mozaiki dorzucić, tak dla uspokojenia pana z wąsikiem, bo on był dosyć nerwowy.

We wszystkim tym najważniejsze jest w każdym razie to, że obaj ci panowie byli prawdziwymi ludźmi czynu, że mieli wizję i że byli za całkowitym zjednoczeniem, w imię którego gotowi byli naprawdę na wiele. I to się przede wszystkim liczy. A że obaj są bardzo sławni i natychmiast rozpoznawalni, przeto ojcowie jak ulał. I ten sierpik z młocikiem jest, mam nadzieję, tego zapowiedzią.

Proponuję aby ci wszyscy, którzy uważają, że krzyż jest symbolem zbrodniczym, zgłosili sprawę do prokuratury i zażądali jego natychmiastowego usunięcia z przestrzeni publicznej. Powinniście też zorganizować co prędzej jakieś muzeum ofiar chrześcijaństwa. najlepiej w okolicach Oświęcimia, żeby wycieczki blisko miały. No i ten pomnik Popiełuszki proponuję usunąć, bo nie pasuje do ogólnej koncepcji światopoglądowej.

Arku

Wymyśliłeś już symbol dla siebie dla graficznego podkreślenia swoich paranoicznych zapędów w wyrównywaniu rachunków z chrześcijaństwem?

A popiełuszke przenieść nad zalew, też żeby miał blisko.

A co to tak małostkowo, po kunktatorsku? To nie po bolszewicku jest, towarzyszu Arku. Popiełuszki pomnik trzeba otwarcie, na państwowej uroczystości zburzyć, bo to był katolicki oprawca i wstrętny złodziej dusz. A na jego miejscu postawić monument upamiętniający ludzi światłych, usiłujących wyrwać Polskę ze szponów oszołomstwa. Towarzyszy Jaruzelskiego, Kiszczaka, Płatka, Pietruszki, Piotrowskiego, Urbana.

Wymyśliłem dla ciebie.

Czopek na uspokojenie, z nadrukiem sierpa i młota.

A ty Ryka na wczasy wyjedź, bo w krakówku macie powietrze niezdrowe prawicowo zatęchłe katolicyzmem, towarzyszu księże.

od wyziewów kościelnych (d. nowa chuta) się w łepetynach wam pieprzy i już ten symbol sierpa i młota byście nad bramą w Oświęcimiu wieszali.

Wymyśliłem dla ciebie.

Czopek na uspokojenie, z nadrukiem sierpa i młota.

A ty Ryka na wczasy wyjedź, bo w krakówku macie powietrze niezdrowe prawicowo zatęchłe katolicyzmem, towarzyszu księże.

od wyziewów kościelnych (d. nowa chuta) się w łepetynach wam pieprzy i już ten symbol sierpa i młota byście nad bramą w Oświęcimiu wieszali.

Ależ towarzyszu, co też towarzysz pier**li. Toć to nasi ludzie Nową Hutę stawiali, żeby małomieszczański Kraków jedynie słusznym smrodem klasy robotniczej osmrodziła. Towarzysz już zapomniał? Ta denaturka to się towarzyszowi nie przysłużyła - oj, nie przysłużyła. I w efekcie pisownia huty z pisownią ch*ja też się towarzyszowi pojebała.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Napisano wczoraj, 22:23

Reklama Unii Europejskiej dla wszystkich. Jest miejsce dla sierpa i młota oraz 100 milionów jego ofiar, ale dla ofiar zbrodni faszystowskich miejsce się nie znalazło.

Popatrzcie:

http://reason.com/blog/2012/10/19/promotional-poster-in-european-commissio

Matthew Feeney|Oct. 19, 2012 2:15 pm

Promotional Poster in European Commission Leaves Out Swastikas

Coś Piotr był mało oryginalny... ;)

Opublikowano · Ukryte przez jozwa maryn, 21 Października 2012 - Brak powodu
Ukryte przez jozwa maryn, 21 Października 2012 - Brak powodu

Zabawnie jest czytać jak się głupki parafialne nakręcają.

Gorzej jak lewak z sierpem i młotem zamiast łba wchodzi w temat przyszłości Unii Europejskiej...

Opublikowano · Ukryte przez jozwa maryn, 21 Października 2012 - Brak powodu
Ukryte przez jozwa maryn, 21 Października 2012 - Brak powodu

śmieszniej jak prawiczek w sutannie z krzyżem zamiast łba się o tę przyszłość tak bardzo martwi.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.