Skocz do zawartości
IGNORED

Karta Graficzna-do 200 PLN PROŚBA O POMOC

Gość zbyniu 360

Rekomendowane odpowiedzi

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

WITAM mam do prośbę jaką kupić karte graficzną obecnie posiadam komputer z kartą zintegrowaną mój procesor komputera to: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+ 2.60 GHz .pamięc to : 2,00 GB typ systemu : 32-bitowy. jaka karte graficzna mam kupic aby ten processor uciągnoł zależy na najlepszej grafice pozdrawiam i liczę na waszą pomoc

pytanie kompletnie bez sensu.

brzmi mniej wiecej tak: "witam, mam 2000 pln na samochod - jaki najlepiej kupic?" ;]

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

kilka podstawowych pytań:

ATI czy Nvidia?

Jakie masz sloty na płycie głównej .PCI-E czy możne jeszcze AGP ?

Jaki masz zasilacz w kompie (ile W mocy?)Dołożenie zbyt mocnej karty możne spowodować brak prądu.

jak obudowa ?

to tak z grubsza na początek .

Pozdrawiam

Prawie na pewno ma slot PCI. AGP nie stosuje się już kilka dobrych lat. Wątpię żeby autor tematy miał jakieś preferencję do nVidia/ATI ale ja mam i myślę że coś takiego się sprawdzi:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale IMO mając taką kartę to procesor i tak będzie wąskim gardłem, więc tańsza karta będzie ok. Zakładając że komputer został kupiony jako gotowy, a nie składany z głową to siedzi tam bardzo słaby zasilacz, więc pewnie tez do wymiany jest.

Ukryta Zawartość

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

zasilacz to 330 wat -troche słabawy ale pisałem karta do 200zl, ach to forum ,można chyba sie o coś zapytać ,samochodu! nie kupuję co za porównanie-to jest prożba o poradę. pozdrawiam.

no tylko dział o PC AUDIO :)

podany wyżej 9800gt to bardzo dobry wybór z tej cenie, poszukaj czegoś z chłodzeniem cichym, sam mam gigabyte z zalmanem i jest cichutko

Moim zdaniem ciezko bedzie o cos lepszego niz 9800gt ALE wydaje mi się że do Twojego komputera to będzie za mocna karta. Procesor też pełni jakąś rolę podczas wyświetlania obrazu, nie tylko GPU, wiec w Twoim przypadku będzie on w znacznym stopniu ograniczał 9800gt. Więc albo zostaje Ci kupno jakiejś słabszej i tańszej GPU, albo wymieniasz jeszcze procesor. Jak bedziesz szukał procesora to może sie okazać że twoja płyta główna ma stary socket na procesor więc trzeba bedzie wymienic płyte główną - nie ma sensu. Co do zasilacza to ja bym go jednak wymienił na coś sprawniejszego. 330w pewnie firmy "Krzak" to nie jest bezpieczne rozwiazanie. Tak jak wspomniał kolega powyżej to forum raczej nie jest do dyskusji na temat kart graficznych :) Napisz na innym forum, stricte komputerowym tam Panowie na pewno coś doradzą, ja w komputerach nie siedzę z 2-3lata.

Również polecam 9800GT, katowałem ją kilka lat z Core2Duo - bardzo dobra karta w tej cenie.

moim zdaniem najlepiej z chłodzeniem Zalmana i chyba lepiej od Geforce lub Gigabyte.

9600 sobie odpuść.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ukryta Zawartość

Taki mały podgląd :)

pozdr

Ukryta Zawartość

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.