Skocz do zawartości
IGNORED

ZABAWA Z BELKINEM.

Gość rydz

Rekomendowane odpowiedzi

Ja za to właśnie jadę odwiedzić rodziców, jak to czasem robią studenci. Będę ponad 300 km od mojego systemu. Planuję wrócić w sobotę do Krakowa, więc może StaryM wejdzie za mnie do kolejki?

To raczej bez znaczenia ponieważ na pewno każdy z nas ma inny sprzęt i inne preferencje do dam muzyczne

Do dam :-) Jedni wolą blondynki inni brunetki :-)

Sprzęt jest dla muzyki. Nie odwrotnie.

Do dam :-) Jedni wolą blondynki inni brunetki :-)

Tak przytrafiła mi się literówka riposta była celna proponuje spróbować swoich sił w nowo otwartym poście loży szyderców .

Dostałem dzisiaj informacje o wysyłce do mnie. Może lepiej od razu ustalimy do kogo wysyłam ja. Jeśli kable dotrą w piątek, wysyłka będzie w poniedziałek. Pingwing jeśli Rydz nie ma nic przeciwko to mogę wysłać do kolegi StaryM. Mnie to nie robi różnicy.

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Spokojnie ;) Jak dostanę paczkę w piątek to będę miał weekend na testy. Jak się wyrobie to może uda mi się zrobić porównanie Belkin vs no name przy zamontowanych panelach z wełny PT-80.

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Tak przytrafiła mi się literówka riposta była celna proponuje spróbować swoich sił w nowo otwartym poście loży szyderców .

Dziękuję za uznanie :-)

Sprzęt jest dla muzyki. Nie odwrotnie.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Spokojnie ;) Jak dostanę paczkę w piątek to będę miał weekend na testy. Jak się wyrobie to może uda mi się zrobić porównanie Belkin vs no name przy zamontowanych panelach z wełny PT-80.

Dobra. To przyjmijmy, że wysyłasz do mnie. Ja akurat prócz swojego wzmacniacza mam do testowania jeszcze Yaqina, więc będzie w miarę pełna relacja.

Na PW rzucam ci adres.

Informuję, że kable już dotarły do mnie, po weekendzie wysyłam do użytkownika StaryM.

Chyba nie ma tu dzieci,proszę przecież o szczerość.

Tu właśnie nie ma co liczyć na 100% szczerość, jak ktoś się okopał w swoich przekonaniach nie zmieni ich od tak, ale wtedy będzie okłamywał sam siebie.

Mimo to fajny pomysł daje plusa:)

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Tu właśnie nie ma co liczyć na 100% szczerość, jak ktoś się okopał w swoich przekonaniach nie zmieni ich od tak, ale wtedy będzie okłamywał sam siebie.

A skąd to przekonanie? Ja od początku twierdzę, że gdy dostanę dowody, to zmienię opinię z dnia na dzień. Od razu i bezwarunkowo. Dziesiątki ujadających słyszących zapraszałem do ślepego testu, żaden się nie odważył.

A skąd to przekonanie? Ja od początku twierdzę, że gdy dostanę dowody, to zmienię opinię z dnia na dzień. Od razu i bezwarunkowo. Dziesiątki ujadających słyszących zapraszałem do ślepego testu, żaden się nie odważył.

To tylko moje zdanie, ale w takim układzie trzymam za słowo i dobrej zabawy życzę:)

Na temat testów jest trochę od 20 strony "wojny kablowej" ja też się wypowiadałem tam co do ich miarodajności. Niczego się nie boję dla mnie nie ma to sensu i tyle. I milknę już bo śmietnik rydzowi robię:)

Kable zostały wysłane do kolegi StaryM. Jeśli chodzi o opis wrażeń słuchowych to oczywiście z mojej strony nie ma co liczyć na taką kwiecistą recenzje jak choćby pisze pan Pacuła. Nie chciałbym zdradzać wyników moich porównań zanim nie przetestują kabli wszyscy chętni.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Beka śmiechu. Ja dziś mogę odpowiedzieć za StaregoM:

"Choć tak się skupiłem, że brązowa kredka zaznaczyła się na majtach, nic nie usłyszałem. Jakieś wróble za oknem, ale to takie nienatarczywe, jak za mgłą, na granicy autosugestii...

Ups, zapomniałem zapłacić za prąd. Stąd braki różnic".

A jak się odgryzę, to oczywiście ja będę chamem. Macie układ z moderacją na tolerancję debilnych personalnych zaczepek?

To nie zaczepki, to kpiny. StaryM, w twoim ku-klux-klanowym wątku wyśmiewacie się z audiofilów, i to z nazwiska wymienianych, więc nie bądź taki świętoszek i daj się ponieść dystansowi do samego siebie. No, chyba że węszysz układ. Ale to już raczej pytaj Prezesa, swojego mentora.

To spisek kablarzy glaszcze.gif

Spiskujemy za brzozą.

Beka śmiechu. Ja dziś mogę odpowiedzieć za StaregoM:

"Choć tak się skupiłem, że brązowa kredka zaznaczyła się na majtach, nic nie usłyszałem. Jakieś wróble za oknem, ale to takie nienatarczywe, jak za mgłą, na granicy autosugestii...

Ups, zapomniałem zapłacić za prąd. Stąd braki różnic".

Sory, nie wytrzymałem.Łzy mi same ze śmiechu poleciały.Pozdr.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Taaa, kolega StaryM nie usłyszał, bo nie zapłacił za prąd. I jeszcze się do tego się przyznał, że będzie słuchał dopiero w weekend. Logiczne - dopiero za dwa, może trzy dni mu podłączą.

Może energetyka zafunduje mu tez nowy licznik.

I jak posłucha przez cały weekend to wyśle kable do mnie. Też będę słuchał.

A przez miniony weekend cały czas słuchałem i słuchałem. Takich fajnych, ciężkich, czarnych monobloków. I wielkie kolumny Infinity na wstęgach. I CD też był. I była muzyka.

I wciąż dumam co zrobić aby kable też zagrały???

Ale się czepiacie. Ja mimo wszystko o wrażeniach z odsłuchu kabli u kolegi StaryM wolałbym przeczytać w jego własnym wpisie. Kilka osób ewidentnie szuka dziury w całym ale Ty StaryM widzę że nie dajesz się sprowokować i dobrze.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Ale się czepiacie. Ja mimo wszystko o wrażeniach z odsłuchu kabli u kolegi StaryM wolałbym przeczytać w jego własnym wpisie. Kilka osób ewidentnie szuka dziury w całym ale Ty StaryM widzę że nie dajesz się sprowokować i dobrze.

Opis oczywiście będzie. Tak się złożyło, że dziś nawet miałem czas podłączyć. Sprowokować się raczej nie daję, bo niektórzy wręcz marzą, by był pretekst do zbanowania. ;)

Dałby się sprowokować to by był cham i prostak, nie daje się to jest zakłamany i nieszczery? Nie rozumiem tej nagonki. Po co niepotrzebne przepychanki słowne w wątku typowo praktycznym? Jest masa tematów "kablarskich" ale w tym akurat głownym założeniem miała być "zabawa z belkinem" w postaci prawdziwych odsłuchów, a nie kącik wzajemnej adoracji kilku osób próbujących zrobić oczywisty offtop.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.