Skocz do zawartości
IGNORED

Denon ah-d 5000 jak grają

tomek40

Rekomendowane odpowiedzi

Co prawda mam AH-D7000, ale te podobno grają niewiele gorzej od AH-D5000. Te ostatnie zresztą pewnie kupię jako drugi zestaw do pracy, bo mi odpowiada taki rodzaj prezentacji dźwięku. Jeśli chodzi o cenę, to za niewiele ponad 1500 PLN można kupić nowe 5000 (max. 2000 PLN). Jeśli jednak 5000 są w idealnym stanie i na gwarancji, to warto się nimi zainteresować. Kwestia tylko czy przypadnie Ci do gustu taki sposób grania. Dla mnie są idealne, chociaż jak to wielu określa misiowate, ale potężne, mięsiste brzmienie, z świetnym basem. Do mocniejszej muzyki w sam raz.

Proponuję zapoznanie się z tym artykułem.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Dziękuję bardzo za ciekawą recke,pomału dojrzewam do zakupu ale ja to często bywa nie chce zrobić błędu i wybrać to co najlepsze.

Jak masz poltoraka to wez na sprobunek DT880,T70 Lub T70P.770 pro sa dobre bo tanie :)

Sory T70P sa 32ohm,odpada.

Dobry pomysł,tylko że nie wiem za bardzo gdzie można wziąć na próbę by moc porównać.Niestety w mojej okolicy nie ma sklepu który by miał taki wybór by mieć taki komfort porównać.

Proponuję zapoznanie się z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) artykułem.

Szkoda, że artykuły nie grają. Byłoby łatwiej coś wybrać :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bardzo proszę zapisać się na nasz newsletter, wówczas informujemy wszystkich o planowanych odsłuchach i terminie.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

To kiedy można spodziewać się, że zaczną Państwo wypożyczać słuchawki do odsłuchu? ;)

Dziękuję bardzo za ciekawą recke,pomału dojrzewam do zakupu ale ja to często bywa nie chce zrobić błędu i wybrać to co najlepsze.

Bez odsłuchu się niestety nie da.

zapewne od razu, gdy tylko klienci zechcą płacić pełną cenę za używane słuchawki ;)

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Ja narazie zdecydowałem się na tanie DT990pro, choć mógłbym dziś bez problemu wydać pieniądze na np. ah-d5000 (brak możliwości odsłuchu). Jak się sprawdzą to zostaną. Wydaje mi się że lepiej sprawdzić na począktu tańsze, trochę szybciej się je odsprzeda jakby co..

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

"I to jest patowa sytuacja. Nie udostępniacie do odsłuchu, a my nie kupimy bez. I koło się zamyka :)"

Nie jest. Tak jak resztę sprzętu: kolumny wzmacniacze, można dać taniej jako powystawowe. W sieci "Mp3 store" można sobie słuchać słuchawek do woli.

Myślałem, że ceny RMS z kosmosu to wynik odbijania sobie na darmowych odsłuchach( joke). Bo gdy normalnie taką np wkładkę gramofonową Ortofon 2M Black można kupić poniżej 2000zł http://allegro.pl/nowa-oryginalna-wkladka-ortofon-2m-black-gratis-i2754284440.html to w RMS kosztuje 2550zł. Spora różnica.

Ja narazie zdecydowałem się na tanie DT990pro, choć mógłbym dziś bez problemu wydać pieniądze na np. ah-d5000 (brak możliwości odsłuchu). Jak się sprawdzą to zostaną. Wydaje mi się że lepiej sprawdzić na począktu tańsze, trochę szybciej się je odsprzeda jakby co..

Za 169zł możesz mieć ich tajwańskiego brata Superlux HD330. Grają świetnie. Mam.

I to jest patowa sytuacja. Nie udostępniacie do odsłuchu, a my nie kupimy bez. I koło się zamyka :)

wcale im się nie dziwię, że nie udostępnią, gość od razu zapowiedział, że kupi używki za 1500.

też bym nie udostępnił anonimowemu człowiekowi z drugiego końca kraju słuchawek za 3.500 zł.

wcale im się nie dziwię, że nie udostępnią, gość od razu zapowiedział, że kupi używki za 1500.

też bym nie udostępnił anonimowemu człowiekowi z drugiego końca kraju słuchawek za 3.500 zł.

Ale przecież zostawiasz kaucję.

A mnie np nie interesują używane słuchawki, chcę kupić nowe. Ale przed zakupem chciałbym mieć możliwość odsłuchu.

no to trzeba wsadzić tyłek w auto i podjechać do salonu audio ze słuchawkami, nie mam zamiaru tu bronić polityki cenowej RMSu czy reklamować firmy ale oni to akurat znani są z tego, że słuchawek nikomu nie żałują

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -2012

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak wybierałem swoje pierwsze słuchawki (990 PRO). Teraz chciałbym wybrać lepiej, a nie będę siedział kilkanaście godzin w salonie.

Skoro można odsłuchać w salonie, to dlaczego nie można wypożyczyć?

Może i nie żałują, ale nie pożyczają.

I dlatego napisałem "że sytuacja jest patowa". Zdaję sobie sprawę, że klienci są różni. I taki a nie inny wybór danego sklepu (bo jednak niektórzy wypożyczają).

Z kupnem słuchawek myślę, że nie byłoby problemu, bo wybór jest spory. Ale już z odsłuchem przed zakupem... bardzo słabo. A tu jednak nie chodzi o słuchawki za 100 zł, tylko np za 2-3 tysiące.

bo prawda jest taka, że to dystrybutorzy powinni się tym zająć. To oni spijają śmietanę kilkudziesięcioprocentowych marż bardziej dbając o recenzje w prasie, niż o to, aby mieć do wysyłkowego odsłuchu po jednym modelu słuchawek

Dobry pomysł,tylko że nie wiem za bardzo gdzie można wziąć na próbę by moc porównać.Niestety w mojej okolicy nie ma sklepu który by miał taki wybór by mieć taki komfort porównać.

Kup przez internet, posłuchaj do 10 dni masz chyba prawo zwrócić? Jedynie poniesiesz koszty przesyłki. Ja nie lubię słuchawek ale po krótkim odsłuchu w Warszawie w Audiopunkt (wielki wybór słuchawek!) zdecydowałem się na 770 pro 250 OHM. Za 600 PLN świetny sprzęt. Wersja 80 OHM moim zdaniem dużo gorsza!!!

A czy któryś z kolegów miał okazję bezpośrednio porównać D5000 z D7000?

(w tym samym torze)

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.