Skocz do zawartości
IGNORED

A co powiecie na taki klocek - N I R V A N A ? :)

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

CD , SACD , DVD, DVD-A , BD, BD3D , SPDIF DAC, USB DAC, player sieciowy , odtwarzacz plików, wzmak słuchawkowy etc.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Osobny DAC dla trybu STEREO , osobny dla Multichannel .

- Referencyjny układ Sabre ES9018 dysponuje znakomnitymi parametrami, pracuje z rodzielczością 32bit/192kHz przy dynamice 129 DB.

Istny kombajn ... za 1200 $

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To co jest do wszystkiego bywa/jest do....

Taka opinia często się sprawdza, ale czy nie czas aby to się zmieniło ?

Nad DAC-iem do wersji stereo pracowały mądre głowy przez rok. Zbudowali go w około ES9018, po

wielu próbach uznając, że wdrapali się na szczyt. Ile w tym prawdy można będzie ocenić za kilka tygodni,

szkoda bez tego skazywać pracy pasjonatów na stracenie. Podobne konstrukcje na tym układzie to

wydatek ok. 6Kpln. (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) a to drożej niż cały player.

Ogromna funkcjonalność może być dla wielu decydującym argumentem - może warto popróbować ?

Ukryta Zawartość

Istny śmieć, aż za 1200$ - czerwone kondy, oddzielny DAC dla dwóch trybów i transformator toroidalny to nie wszystko. Można by powiedzieć, że wręcz za dużo. Proces technologiczny układów i ogólna miniaturyzacja nigdy nie pozwolą rozwinąć skrzydeł tym układom, a ścieżki nie tylko w układach coraz cieńsze... A transport? Hmmm......

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Proces technologiczny układów i ogólna miniaturyzacja nigdy nie pozwolą rozwinąć skrzydeł tym układom ...

Możesz rozwinąć ? - bo to wygląda na jakąś prawdę objawioną - zaciekawiłeś mnie swoją fobią. :)

... Po prostu są tacy ludzie jak neomammut, antymalkontent, stary audiofil, rochu, itp.

I niestety trzeba się z tym pogodzić...

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Ten niższy model BDP-103EU ma być u nas dostępny na przełomie października/listopada,czyli już powinien być. Ma kosztować 2999 zł. BDP-105EU zapowiadany jest u nas na koniec roku. Cena jeszcze nie jest znana. Tem BDP-105EU ma jeszcze wzmacniacz słuchawkowy podłączony bezpośrednio do sekcji DAC-a. W grudniowym wydaniu AV bedzie porównanie trzech wieloformatowych odtwarzaczy miedzy innymi tej 105-ki.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 6 Listopada 2012 - trolling
Ukryte przez Fr@ntz, 6 Listopada 2012 - trolling

Zwracam uwagę autorowi wątku, że termin Nirvana jest zarezerwowany dla pewnego użytkownika na E i tylko on ma prawo używać go w stosunku do sprzętu, który osobiście przetestował i na dodatek umieścił potem na stosownej tablicy ogłoszeń.

>>BoDeX

Poszukaj w internecie co to jest proces technologiczny, jaki był na początku lat 80`tych, a jaki jest teraz, poszukaj też na temat szerokości ścieżek i miniaturyzacji, może zrozumiesz...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Istny śmieć, aż za 1200$ - czerwone kondy, oddzielny DAC dla dwóch trybów i transformator toroidalny to nie wszystko. Można by powiedzieć, że wręcz za dużo. Proces technologiczny układów i ogólna miniaturyzacja nigdy nie pozwolą rozwinąć skrzydeł tym układom, a ścieżki nie tylko w układach coraz cieńsze... A transport? Hmmm......

co za bełkot ...nie ma to jak 30-sto letni szpulowiec, znaleziony na śmietniku ...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Wyszło nowe Oppo trzeba się popodniecać;-) Poprzednie doczekało się wielu peanów ale rzeczywistość okazała się dla niego bolesna. Z tym będzie podobnie i nie pomoże mu układ Sabre 32 bity bo tak naprawdę jest on zwyczajnie zbędny. Jego aplikacja ma przyciągnąć nieświadomych miłośników "postępu".

co za bełkot ...nie ma to jak 30-sto letni szpulowiec, znaleziony na śmietniku ...

Zabawny jesteś;-) Większość Twoich wpisów to jest dopiero bełkot. Może dojdziesz do tego za parę lat.

Możesz zaproponować w jego cenie (pewnie jakieś 5000zł.) jakiś sensowny nowy odtwarzacz CD, który będzie stanowił istotny postęp jeśli chodzi o użyte elementy, zasilanie no "aplikację" przetwornika, którą przecież widać gołym okiem ?

<p>

Zabawny jesteś;-) Większość Twoich wpisów to jest dopiero bełkot. Może dojdziesz do tego za parę lat.

A ty znowu się awanturujesz? Ty masz coś z głową jednak ...

Niby człowiek powinien się rozwijać, a tu raczej pełno schematów, ot taki stan 0 i 1 i nic poza tym....

>>mczaj

Sęk w tym, że tego postępu raczej nie ma, jest za to postęp reklamowy, tutaj nie jeden powinien dostać Nobla!

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

A ty znowu się awanturujesz? Ty masz coś z głową jednak ...

Awanturuję się? Nie schlebiaj sobie, ani mnie ziębią ani grzeją Twoje wpisy, delikatnie tylko podsumowałem to co masz zwykle do powiedzenia. Z tej perspektywy nazywanie bełkotem wpisów neo jest może zgodne z obecnym trendem na forum gdzie prym wiodą nicniewiedzący (parafrazując reklamę telefonów komórkowych sprzed kilku lat) ale raczej nie przystoi jeśli ktoś szanuje samego siebie.

Możesz zaproponować w jego cenie (pewnie jakieś 5000zł.) jakiś sensowny nowy odtwarzacz CD, który będzie stanowił istotny postęp jeśli chodzi o użyte elementy, zasilanie no "aplikację" przetwornika, którą przecież widać gołym okiem ?

Gołym okiem to można zobaczyć gołą d... ale nie aplikacje. Dlaczego? Bo trudno ocenić jak ona brzmi a przecież o to chodzi. Zastosowanie topowych elementów nie gwarantuje końcowego sukcesu. Pamiętam taką sytuację jak jeden znajomy, nieżyjący już DIYowiec uwielbiający tuningi otwarł Krella KAV 300i i stwierdził że można go przecież jeszcze poprawić bo zastosowane kondensatory są kiepskie i o małej pojemności. No to poprawił wstawiając topowe audiofilskie modele tyle że Krella już nie dało się słuchać. Oppo BDP 93 nie gra nawet na poziomie średniej klasy odtwarzacza CD. No ale... Peanów pełno. No i ta "nowoczesność".

PS O "kulturze" pracy lasera (przeskakiwanie ścieżek z dużym opóźnieniem) nawet nie wspomnę.

No fajnie, fajnie, tylko gdzie ta propozycja, o którą prosiłem?

Z tym będzie podobnie i nie pomoże mu układ Sabre 32 bity bo tak naprawdę jest on zwyczajnie zbędny. Jego aplikacja ma przyciągnąć nieświadomych miłośników "postępu".

Gołym okiem to można zobaczyć gołą d... ale nie aplikacje.

:))

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Widzę że to co napisałem jest zbyt ciężkie dla Ciebie do zrozumienia. Tak właśnie sądziłem;-) Otóż sam fakt umieszczenia układu Sabre o teoretycznej rozdzielczości 32 bitów wynika jedynie z mnogości zastosowanych formatów a ta ma przyciągnąć nieświadomego konsumenta dla którego liczą się napisy na obudowie i podana specyfikacja. Nie ma to nic wspólnego z dobrym dźwiękiem. Rozdzielczość w audio jest teoretyczna bo praktycznie ciężko jest wyjść poza prawdziwe 20 bitów. Poza tym układ zapewne jest delta-sigma czyli w rzeczywistości jednobitowy. Powtarzam więc jeszcze raz: samo jego zastosowanie nie gwarantuje dobrego dźwięku. Potrzebna jest odpowiednia implementacja. Nijak nie próbowałem ocenić naocznie aplikacji bo musiałbym ocenić dźwięk a nie słyszałem tego urządzenia.

Poszukaj w internecie co to jest proces technologiczny,

poszukaj też na temat szerokości ścieżek i miniaturyzacji, może zrozumiesz...

Tobie już podziękujemy - może zrozumiesz ...

Oppo BDP 93 nie gra nawet na poziomie średniej klasy odtwarzacza CD.

Temat jest o OPPO BDP 105 - tak dla przypomnienia.

BTW - jaki aktualnie posiadasz player ?

• 2 tygodnie później...

No i już jest - salon Q21 ma go na stanie - może pokuszą się o test i konfrontację z innymi playerami ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Widzę że to co napisałem jest zbyt ciężkie dla Ciebie do zrozumienia. Tak właśnie sądziłem;-) Otóż sam fakt umieszczenia układu Sabre o teoretycznej rozdzielczości 32 bitów wynika jedynie z mnogości zastosowanych formatów a ta ma przyciągnąć nieświadomego konsumenta dla którego liczą się napisy na obudowie i podana specyfikacja. Nie ma to nic wspólnego z dobrym dźwiękiem. Rozdzielczość w audio jest teoretyczna bo praktycznie ciężko jest wyjść poza prawdziwe 20 bitów. Poza tym układ zapewne jest delta-sigma czyli w rzeczywistości jednobitowy. Powtarzam więc jeszcze raz: samo jego zastosowanie nie gwarantuje dobrego dźwięku. Potrzebna jest odpowiednia implementacja. Nijak nie próbowałem ocenić naocznie aplikacji bo musiałbym ocenić dźwięk a nie słyszałem tego urządzenia.

jak nie słyszałeś urządzenia to co takie opowiadasz zasłyszane bzdurki o jakości dźwięku? cdek średniej kalsy nie ma do niego szans (do wersji SE oczywiście, innej nie słyszałem więc się nie wypowiadam jak niektórzy co nie słyszeli a uwierzyli)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

jak nie słyszałeś urządzenia to co takie opowiadasz zasłyszane bzdurki o jakości dźwięku? cdek średniej kalsy nie ma do niego szans (do wersji SE oczywiście, innej nie słyszałem więc się nie wypowiadam jak niektórzy co nie słyszeli a uwierzyli)

W przeciwieństwie do wielu tutaj nie powtarzam opinii innych. Wystarczy mi że słyszałem tak opiewane na forum Oppo 93 które w rzeczywistości ma hektary do średniej jakości CDeka. Wbrew temu co wyśpiewują szczęśliwi nabywcy, Do oceny trzeba mieć jednak jakieś porównanie.

btw co jest dla Ciebie CDekiem średniej klasy?

Trudno powiedzieć, może dlatego, że to jest odtwarzacz kierowany do osób, które stać na kupno płyt BR, a nie gównojadów, co to jadą na piratach z pentdrajwa albo żebrzą, żeby im koledzy parę płytek zgrali?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.