Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz słuchawkowy HA-2013. Poskładaj razem z nami.

Rekomendowane odpowiedzi

Paczka dotarła,nie miałem możliwości jej otworzyć,ale z zewnątrz wygląda bardzo apetycznie.

Wielkie dzięki

o, są już pierwsze wysyłki, super!!!

o, są już pierwsze wysyłki, super!!!

Tak!

Wczoraj po 18:00 wysłałem 44 paczki i listy polecone, dziś o podobnej porze wysyłam kolejne.

Wieczorem umieszczę też listę osób, do których przesyłek jeszcze nie wysłałem - są w mniejszości, wiec będzie łatwiej.

Panowie dostałem właśnie przesyłkę. Poważnie się zastanawiam nad nakręceniem filmu w stylu "unboxing...." i wrzuceniu na forum. Można stawiać za wzór zapakowania przesyłki forumowej. Robertinus - SZACUN!!!

Paczka dziś doszła, jestem zachwycony. Teraz tylko lutownice w dłoń, cyna w pogotowiu i do dzieła :)

Właśnie odebrałem :) Robertinus wielkie dzięki! Zapakowane -pełna profeska. Mój kolega z pracy zobaczył zawartość i mówi "ooo... puzle dla dorosłych"

Witajcie! W tej chwili otrzymałem paczkę i po otwarciu zastałem to czego się spodziewałem, czyli profesjonalizm. Jest to nie pierwsza paczka od Roberta:) Jeszcze nie sprawdziłem szczegółowo zawartości, jednak znając podejście Roberta do tematu spodziewam się pełnego zestawu. Robercie! Że też Tobie się chciało:)) Wielkie dzięki!

Powiedzcie mi koledzy, do czego służy X1? Przeglądam schemat, ale nic nie przychodzi mi do głowy. W BOM-ie dla R35 jest wartość 100Ohm, na schemacie 470, która jest poprawna?

Powiedzcie mi koledzy, do czego służy X1? Przeglądam schemat, ale nic nie przychodzi mi do głowy. W BOM-ie dla R35 jest wartość 100Ohm, na schemacie 470, która jest poprawna?

X1 to złącze dla diody LED dwukolorowej. Co do rezystora R35, to sprawdzę to później.

W imieniu swoim i Jeremego dziękuję wszystkim za słowa uznania. Mam nadzieję, że nie zawiedziemy niczyich oczekiwań i będziemy mogli spokojnie "postawić kropkę" na końcu całej realizacji.

Bardzo proszę by wszyscy, którzy otrzymali i sprawdzili swoje przesyłki potwierdzali mi to na PW, ewentualnie w tym wątku.

X1 to złącze dla diody LED dwukolorowej. Co do rezystora R35, to sprawdzę to później.

Jak tylko się dowiem co z tym nieszczęsnym R35 odpalam, właśnie dziury wiercę w radiatorze :) Czy Jeżeli chodzi o odpalanie, to tak samo jak HA-2012?

Jak tylko się dowiem co z tym nieszczęsnym R35 odpalam, właśnie dziury wiercę w radiatorze :) Czy Jeżeli chodzi o odpalanie, to tak samo jak HA-2012?

R35 wstaw 100R. Odpalaenie i regulacja identycznie jak HA-2012, tylko nazwy punktów pomiarowych się zmieniły.

Odpalaj - masz szansę być pierwszy.

Odpalaenie i regulacja identycznie jak HA-2012, tylko nazwy punktów pomiarowych się zmieniły.

po takim ogromie pracy ( słowa uznania dla organizatorów ! ) mam nadzieję , że cały temat skończy się tak jak poprzednie zamówienie

czyli pełną dokumentacją uruchomienia . Piszę to w imieniu swoim ale i chyba osób , które przystąpiły do tego projektu

z nadzieją , że na koniec nie zostaną zostawione bez pomocy . Niestety parę zbiorowych zamówień tak się kończyło !

paczka dotarła

jeszcze raz szacunek dla organizatorów

pozdrawiam

Edytowane przez witek64

Trafo 2x22V będzie dobre, prawda?

Jak nie masz napięciowo mniejszego, to próbuj na tym.

Dobierz rezystor R30tak, by na cewce przekaźnika było właściwe napięcie.

Dotarło, fajne logo na paczce w tej edycji :) Czy teraz co roku będziemy mieli wzmacniacz? :)

Ech, chyba już się nie porwę na takie wielkie zamówienie. Sam się nie spodziewałem takiego nakładu pracy do wykonania.

Jednak - kurde - później fajnie się czyta jak ludzie się cieszą, że dobrze im gra. Oby tak było i tym razem!

Puściłem na 2x15V. Dobrze żarło, ale zdechło. Ustawiłem prąd na LSK, zabrałem się za Spoczynkowy pary końcowej i jak powiedział Siara "i w piz**!". Padły bezpieczniki w HA, nawet nie dotknąłem potencjometru, skoczyło napięcie i cześć. One po jakimś czasie znowu są do użytku, czy wymienić? Na kondensatorach głównych mam teraz po 3V

Moja też dotarła, aż się zdziwiłem że tak szybko.

Wielkie dzięki za organizacje projektu i doprowadzenie wszystkiego do końca.

Pytanko o elementy spiete razem jak A970 - rozumiem, ze sa sparowane? Czy spiete 2 sztuki wsadzam na Q1, Q4 jednej plytki czy np w miejsce Q1 na obu plytkach?

Podobnie uPC1237 - kierunek wskazuje wytloczone kolko na obudowie (oddzielny kwadracik na PCB)?

Edytowane przez zibra

The Protagonist DAC by McGyver, Dynaco ST35, Hifiman HE5LE:)

Bez tranzystorów mocy i biasu napięcia są normalne. Czy ktoś wie, gdzie można dokupić trany mocy do tego, i co je mogła zniszczyć?

Spadek napięcia na R5 bez zmian, czyli LSK chyba bez strat

Do mnie także dotarła, i tutaj wielkie podziękowanie dla organizatorów, przedsiewzięcie na najwyższym poziomie ;)

Puściłem na 2x15V. Dobrze żarło, ale zdechło. Ustawiłem prąd na LSK, zabrałem się za Spoczynkowy pary końcowej i jak powiedział Siara "i w piz**!". Padły bezpieczniki w HA, nawet nie dotknąłem potencjometru, skoczyło napięcie i cześć. One po jakimś czasie znowu są do użytku, czy wymienić? Na kondensatorach głównych mam teraz po 3V

Bezpieczników nie wymieniaj, one są wielokrotnego użytku.

Czy przypadkiem nie przeregulowałeś prądu spoczynkowego zbyt wysoko dla mocy trafa?, jaką moc ma Twoje trafo?

Czy rezystor R17 masz 2Kohm?, bo widzę, ze tranzystory mocy masz firmy Toshiba.

Do jakiego prądu spoczynkowego dokręciłeś regulując go? - zanim zadziałały bezpieczniki polimerowe.

Pytanko o elementy spiete razem jak A970 - rozumiem, ze sa sparowane? Czy spiete 2 sztuki wsadzam na Q1, Q4 jednej plytki czy np w miejsce Q1 na obu plytkach?

Podobnie uPC1237 - kierunek wskazuje wytloczone kolko na obudowie (oddzielny kwadracik na PCB)?

Kóeczko na obudowie uPC1237 ma się znaleźć od strony kwadracika na grafice na pcb.

Tranzystory 2SA970 spięte razem są parowane i wchodzą w miejsce Q1 i Q4 na jednej płytce. Podobnie parowane 2SC2240 wchodzą parami w miejsce Q2 i Q3.

Bez tranzystorów mocy i biasu napięcia są normalne. Czy ktoś wie, gdzie można dokupić trany mocy do tego, i co je mogła zniszczyć?

Spadek napięcia na R5 bez zmian, czyli LSK chyba bez strat

To niemożliwe, byś uwalił te tranzystory.

One mają po kilkadziesiąt amper źódło - dren.

Poskładaj wszystko do kupy i przereguluj VR1, następnie włącz i zobacz co się dzieje.

Masz problem w regulacji.

Jeszcze prosilbym o okreslenie kierunkowosci wlozenia To126V - napisy na obudowie maja byc od strony grubszych krotkich przerywnikow czy cienszych podluznych...:) Dziekuje.

The Protagonist DAC by McGyver, Dynaco ST35, Hifiman HE5LE:)

Jeszcze prosilbym o okreslenie kierunkowosci wlozenia To126V - napisy na obudowie maja byc od strony grubszych krotkich przerywnikow czy cienszych podluznych...:) Dziekuje.

Co to jest To126V?

Jeśli chodzi o tranzystory sterujące, to ich napisy powinny być z tej samej strony, co cieńsze, przerywane kreski na symbolu na pcb.

Edytowane przez Robertinus
  • Pokaż nowe odpowiedzi