Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 2500 - 3000 zł

misiekxxx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Proszę Was o to byście doradzili mi który wzmacniacz w cenie harmana kardona hk980 byłby od niego lepszy ?

Aktualnie nie mam szans na odsłuch dlatego radzę się Was, osób doświadczonych, obytych z tym i z owym.

Mogę wziąć pod uwagę używkę.

Chciałbym wziąć coś, co będzie ładnie współgrało moimi RX2.

Ogólnie stawiam na ciepłe brzmienie, nie męczące.

Na Harmana nie mogę złego słowa powiedzieć ale nie mam porównania z niczym innym wiec nie wiem czy w cenie Hk nie będzie czasem czegoś, co lepiej od niego zagra oczywiście w jego przedziale cenowym.

Muzyka różna, głównie, elektroniczna, chillout, muza w stylu Dire Straits oraz dance, rap, pop.

Będę wdzięczny za pomoc.

witam ponownie, po wielu godzinach czytania i konsultacji, zakupiłem kolumny Epos Epic 5(bez odsłuchu).teraz chcę do nich kupić nowy wzmacniacz w cenie 1500-2000zł.bardzo proszę o poradę: który z poniższych warto dokupić do tych kolumn???? Warunki odsłuchu:pokój 25m2, słucham pop'u, lekkiego rocka i czasem muzyki klasycznej.jeszcze raz proszę o poradę

1.Cambridge Audio Azur 550A

2.Rotel RA-1062

3.Nad c326 bee

4.Advance Acoustic MPP206

5.Cambridge Audio Topaz SR 10

6.Advance Acoustic MAX 150

7.YAQIN VK 2100-hybryda

Nr4 z pewnością nie wydobędzie z nich żadnego dźwięku.

a pozostałe? słyszałem że NAD ładnie z nimi zagra, ale sam nigdy nie słuchałem tych kolumn

witam ponownie, po wielu godzinach czytania i konsultacji, zakupiłem kolumny Epos Epic 5(bez odsłuchu).teraz chcę do nich kupić nowy wzmacniacz w cenie 1500-2000zł.bardzo proszę o poradę: który z poniższych warto dokupić do tych kolumn???? Warunki odsłuchu:pokój 25m2, słucham pop'u, lekkiego rocka i czasem muzyki klasycznej.jeszcze raz proszę o poradę

1.Cambridge Audio Azur 550A

2.Rotel RA-1062

3.Nad c326 bee

4.Advance Acoustic MPP206

5.Cambridge Audio Topaz SR 10

6.Advance Acoustic MAX 150

7.YAQIN VK 2100-hybryda

8.Pioneer A-A6MK2, który jest podobno lepszy od NAD C326bee

9.EXPOSURE 1010 AMP

10.ARCAM ALPHA 8R . prosze o pomoc

Witaj,

w Twojej konfiguracji zdecydowanie polecam wzmacniacz NAD C326 BEE, najlepiej sprawdzi się w swojej roli.

Zapraszam jednak na odsłuchy

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Numer 4 to przedwzmacniacz, potrzebuje końcówki mocy.

Jak już to to:

http://sklep.bestaudio.pl/audio-kino-domowe-hi-fi-high-end-multiroom-sklep-internetowy-best-audio/detail/18-wzmacniacze-stereo/flypage/78-advance-acoustic-map-105-wzmacniacz-hi-fi-stereo/2-advance-acoustic.html?sef=hcfpm

tyle, że towar już niedostępny, może gdzieś na półce w Polsce się uchował.

tutaj test: http://audio.com.pl/testy/advance-acoustic-map-105:2

Advance Acoustic grają po chińsku. ciepło, przyjemnie, dużym basem, ale nieprzesadnie analitycznie. co ciekawe łączenie ich z cieplymi kolumnami nie oznacza totalnej zamuły. AA jest wrażliwy na kable.

Witaj,

w Twojej konfiguracji zdecydowanie polecam wzmacniacz NAD C326 BEE, najlepiej sprawdzi się w swojej roli.

Zapraszam jednak na odsłuchy

Witaj,

potwierdzam połączenie wzmacniaczy Creek i Exposure z kolumnami Epos. Warto jeszcze posłuchać wzmacniacz Roksan Kandy K2 oraz Audiolab 8200A, także bardzo dobrze współpracują z Eposem.

Pewnie chwilowy brak Exposure.

Zwroć uwagę na przedział cenowy jaki kolega bierze pod uwagę przy wyborze wzmacniacza. Oczywiście do Eposa proponuję Creek, Exposure, jednak są to wzmacniacze znacznie droższe niż 2 tys. zł. (nie wspomniałem nawet o Roksanie). Z podanych moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem będzie NAD.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

zwiększyłem budżet na ten wzmacniacz do około 2700zł, który z poniższych Państwo polecacie do tych kolumn? słucham pop's i lekkiego rocka oraz czasem muzyki klasycznej na 25m2.

1.Cambridge Audio 650A

2.Xindak XA-6800R

3.Rotel RC-1550

4.NAD C356BEE

5.ARCAM Diva A80

6.VINCENT SV 400

7.Exposure 1010 AMP

bardzo proszę o pomoc

zwiększyłem budżet na ten wzmacniacz do około 2700zł, który z poniższych Państwo polecacie do tych kolumn? słucham pop's i lekkiego rocka oraz czasem muzyki klasycznej na 25m2.

1.Cambridge Audio 650A

2.Xindak XA-6800R

3.Rotel RC-1550

4.NAD C356BEE

5.ARCAM Diva A80

6.VINCENT SV 400

7.Exposure 1010 AMP

bardzo proszę o pomoc

dodam,że wzmacniacz chce kupić bez odsłuchu polegając tylko na Państwa opinii.

Jeśli mieszkasz w Polsce, to dogadaj się z nami lub z innym sklepem i wypożycz sobie do domu urządzenia które wchodzą w rachubę. Tylko wtedy będziesz miał pewność, że dokonany zakup będzie optymalnie dobrany pod Twoje preferencje, pomieszczenie.

Jeśli mieszkasz w Polsce, to dogadaj się z nami lub z innym sklepem i wypożycz sobie do domu urządzenia które wchodzą w rachubę. Tylko wtedy będziesz miał pewność, że dokonany zakup będzie optymalnie dobrany pod Twoje preferencje, pomieszczenie.

dobry pomysł, jakie są warunki takiego wypożyczenia od Państwa sprzętu do odsłuchów?

Witam serdecznie. Obecnie posiadam zestaw Xindak A06/C06. Niedawno nabyłem używane Kefy Q5 ale oczywiście taki zestaw gra bardzo przeciętnie.

W sklepie słuchałem również wzmacniaczy: Cambridge Audio Azur 651A, Creek Evo 2 Integra, Nad C356bee i do muzyki jakiej słucham czyli głównie rock i pop (chodź lubię czasem posłuchać innych gatunków) najlepiej spisał się Nad właśnie w połączeniu z Kef Q5. Była i przestrzeń i dynamika, wszystko grało ze sobą bardzo przyjemnie i spójnie jednak czy da się wykrzesać z tych kolumn lepszą kontrolę na basie?

Z racji, że niewiele wzmacniaczy przesłuchałem to chciałbym poznać waszą opinię o wzmakach do około 2,5kzł.

Zależy mi najbardziej na jak najlepszej kontroli basu, uniwersalności brzmienia i głębi przestrzeni.

Chciałbym by wzmacniacz uzupełniał się pod tym kątem z Kefami, które mają bas miękki z ciepłym brzmieniem.

Nad C356bee stoi aktualnie po 2600zł, a z rabatem z pewnością mógłbym go nabyć za 2000zł z hakiem - sądzę, że to atrakcyjna cena na taki wzmacniacz. Jeśli się mylę i jest w tej cenie coś lepszego to mnie oświećcie :)

Dobrze gdyby wzmak był nowy jednak jeśli będzie ciężko z nabyciem czegoś godnego zainteresowania w tej cenie to wezmę pod uwagę również używki.

Dodam, że póki co ma to grać w 14m2, a w niedalekiej przyszłości będzie to już 18m2.

Ten nad c356 to przeciętny wzmacniacz poza mocą nie oferuje nic więcej od modelu c316 w dodatku ma przeładowany bas z kiepską kontrolą, wiem bo słuchałem w salonie audio.Uzbrój się w cierpliwość i czekaj na okazje z rynku używanych, nie samym Nadem audiofil żyje :)

Yaqin MC-100B

A brzmienie dopasujesz sobie lampami sterujacymi.

Xindak A06 to bardzo przeciętny i przereklamowany wzmacniacz.

NADy opłaca się kupować używane i je modyfikować uzyskując do 1000zł ( z modyfikacją lub za połowę tej kwoty jak ktoś potrafi to samemu zrobić ) wzmacniacz grający na poziomie dzisiejszych nowych wzmacniaczy za 4-5kzł

MC-100B to jeszcze wyższy poziom ale trzeba liczyć się z kosztami lamp .

Słuchałem Nada C356bee i zagrał bardzo fajnie ale w porównaniu z Creek Evo 2 Integra zabrakło mu "szlachetności" dźwięku. Wydawał się po prostu jakiś sztuczny ...

Idealnie byłoby z Nadem gdyby miał lepszą kontrolę basu i "szlachetność" dźwięku prosto z Creeka ;D

Wtedy to już byłby dla mnie strzał w 10tkę ! :D

Jednak za Nadem przemawia też ta uniwersalność ...

W lampy wolę się nie bawić:)

To może podajcie też z własnego doświadczenia na jakie tranzystorowce (pomijając spasowanie z moimi kolumnami) warto zwrócić uwagę w tej cenie z nowych jak i używek oczywiście pierwszorzędnie pod względem kontroli basu ...

Dodam jeszcze, że na tym forum znalazłem wypowiedź, że Nad C326 jest lepszy w kontroli basu niż droższy Nad C356.

Wierzyć takim pogłoskom ?

Macie własne porównanie z tymi wzmacniaczami ?

Kolega z Q21 pisał że między tymi dwoma Nadami różnica w brzmieniu jest słyszalna, a inni użytkownicy piszą, że od C316 aż do C356 dostajemy ten sam "zamulony" dźwięk. Kto ma rację?

I czy w ogóle opłaca się przesiadka z Xindaka A06 na Nada C326?

Pytam o tyle rzeczy bo najbliższy salon mam 100km od miejsca zamieszkania i wybranie się na n-te już odsłuchy jest dla mnie utrudnieniem.

Z racji, że niewiele wzmacniaczy przesłuchałem to chciałbym poznać waszą opinię o wzmakach do około 2,5kzł.

A próbowałeś kiedykolwiek Rotela? Z drugiej ręki w tej cenie można trafić naprawdę coś fajnego.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zapomnij o tych suchych angolach.

Ukryta Zawartość

zapomnij o tych suchych angolach.

4

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A co powiecie na temat Krell KAV-300i.

Jest szansa na taki za 3kzł.

Jak u niego z kontrolą basu no i całą resztą? Słuchał ktoś?

Firma porządna więc podejrzewam, że tu pewnie warto lekko przekroczyć planowany budżet :)

Co o tym myślicie?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.