Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie słuchawki do Forum IV 608?

Zadora972

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zainteresowałem się ostatnio możliwościami słuchawek i coś mi się wydaje , że to jest właściwe dla mnie rozwiązanie - zestaw stereo stoi i straszy - jak już mam czas na słuchanie muzyki to jest zbyt późno by tenże odpalić i się nim nacieszyć (dzieciaki). Ale przecież są słuchawki :)

Wpadł mi w ręce ostatnio wzmacniacz słuchawkowy FORUM IV 608. Podpięty on na razie jest pod zintegrowaną kartę dźwiękową (do czasu) - muzyka więc z komputera - format flac. Jakie polecilibyście słuchawki do tego wzmacniacza , muzyka jakiej słucham to rock progresywny i muzyka klasyczna, zależy mi na szczegółowości brzmienia i "szerokim" dość graniu tych słuchawek - żeby nie grały wprost do głowy, a bardziej przestrzennie.

Kwota wyjściowa to było 300 zł, potem 500, a teraz górny pułap to Sennheiser HD 600 (ale to tylko w ostateczności). Czytałem jeszcze o Beyerdynamic DT880 (i tu nie wiem czy Edition czy Pro) oraz o cenowo lepszym dla mnie rozwiązaniu z Sennheiserem - HD598 (żona jeszcze to jakoś zniesie :) . Nie znam się na słuchawkach, nie traktowałem ich do tej pory poważniej - co było błędem - i nie wiem jakie zakupić. Niespecjalnie mam możliwości odsłuchania tych wybrańców.

Okazjonalnie te słuchawki będę podpinał także pod odtwarzacz CD - DENON DCD-700 AE.

Co moglibyście mi polecić ?

Pozdrawiam,

Zadora

https://www.audiostereo.pl/topic/98812-jakie-s%C5%82uchawki-do-forum-iv-608/

Witaj,

Posłuchaj koniecznie Beyerdynamic DT880 w wersji 250 omowej oraz jeden z modeli Audio-Technica np. ATH-AD900. Są to trochę inne słuchawki pod względem brzmienia, jednak idealnie współpracujące z Forum 608.

Zapraszam na odsłuchy, jest także możliwość wypożyczenia nauszników do przetestowania we własnym systemie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

mialem 880Pro z Forumem, zle nie bylo ale raczej srednio.

Mógłbyś się w takim razie podzielić z jakimi to słuchawkami było lepiej niż ze średnio grającymi Beyerami 880, z góry dziękuję.

Witam,

Zainteresowałem się ostatnio możliwościami słuchawek i coś mi się wydaje , że to jest właściwe dla mnie rozwiązanie - zestaw stereo stoi i straszy - jak już mam czas na słuchanie muzyki to jest zbyt późno by tenże odpalić i się nim nacieszyć (dzieciaki). Ale przecież są słuchawki :)

Wpadł mi w ręce ostatnio wzmacniacz słuchawkowy FORUM IV 608. Podpięty on na razie jest pod zintegrowaną kartę dźwiękową (do czasu) - muzyka więc z komputera - format flac. Jakie polecilibyście słuchawki do tego wzmacniacza , muzyka jakiej słucham to rock progresywny i muzyka klasyczna, zależy mi na szczegółowości brzmienia i "szerokim" dość graniu tych słuchawek - żeby nie grały wprost do głowy, a bardziej przestrzennie.

Kwota wyjściowa to było 300 zł, potem 500, a teraz górny pułap to Sennheiser HD 600 (ale to tylko w ostateczności). Czytałem jeszcze o Beyerdynamic DT880 (i tu nie wiem czy Edition czy Pro) oraz o cenowo lepszym dla mnie rozwiązaniu z Sennheiserem - HD598 (żona jeszcze to jakoś zniesie :) . Nie znam się na słuchawkach, nie traktowałem ich do tej pory poważniej - co było błędem - i nie wiem jakie zakupić. Niespecjalnie mam możliwości odsłuchania tych wybrańców.

Okazjonalnie te słuchawki będę podpinał także pod odtwarzacz CD - DENON DCD-700 AE.

Co moglibyście mi polecić ?

Pozdrawiam,

Zadora

Najlepiej napisz do Piotrka608 on coś do swojego wzmaka poleci.

• 1 miesiąc później...

Witam,

Ostatecznie kupiłem Sennheiser HD 598 i jestem bardzo zadowolony. Ale to dopiero początek przygody z bardziej wyrafinowanym audio więc możliwe, że bardziej zaawansowani miłośnicy audio mieliby inne odczucia.

Pozdrawiam,

Zadora

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.