Skocz do zawartości
IGNORED

Inspekcja Transportu Drogowego atakuje...

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Toptwenty,

Chłopie! Coś Ty taki kąśliwy?!

Mrozy Ci doskwierają czy Ci nie staje o poranku, bo czepiasz się prawie każdego.

Ustawiłbyś wszystkich pod murem i w obliczu kamery, kazał stać bez ruchu.A spróbowałby kto się ruszyć, to zaraz wymachujesz bloczkiem z mandatami.

Przemyśl sobie na spokojnie czy nie lepiej najpierw edukować kierowców, a dopiero po pewnym czasie karać?

Najpierw karać, a potem edukować - w tym wypadku. Kierowca otrzymuje prawo jazdy po zdaniu egzaminu, więc jest już wyedukowany.

Fakt, że ktoś ma szósty bieg w samochodzie, nie daje mu bezwzględnego prawa do jego korzystania. Niech zapyta w salonie, po co mu taki wóz sprzedali, skoro nie mozna z szóstki korzystać.

Według mnie przestępstwa i wykroczenia drogowe powinny mieć charakter ogólny - tzn być w zawarte w KK i KW, a nie w kodekesi drogowym. Jeśli ktos jedzie 120 km/godz przez osiedle mieszkanowie, powinien ponieśc taka karę, jak osoba wrzucająca granat do przedszkola.

W Niemczech, jeśli jedziesz za kimś i popędzasz go błyskami długich świateł, jesteś karany za bandycki napad , a nie za "niewłaściwie użycie świateł".

Kuśwa czytając wtopa można dostać kaszlu.Wczoraj w telewizji wypowiadała się kobieta-kierowca zagadnięta przez dziennikarza o poślizgi kontrolowane w trudnych warunkach(młoda dość) i odpowiedziała:A gdzie i na jakich kursach uczą tego?Na tym co uczęszczałam nie uczyli tylko w lewo i prawo i na wprost aaaacha jeszce do tyłu miendzy słupki.........uczyli.Co do jeżdżących 120/h po osiedlach,to i owszem jeżdżą ale naćpani lub pijani a oni z reguły znaków nie widzom a więc ich nie dotyczy.Edukacja,poprawa stanu dróg i umieszczanie fotoradarów nie na prostych a w miejscach szczególnie niebezpiecznych.Logiki próżno szukać wśród posełków.

<br />Co do jeżdżących 120/h po osiedlach,to i owszem jeżdżą ale naćpani lub pijani a oni z reguły znaków nie widzom a więc ich nie dotyczy<br />

Po moim jeżdżą trzeźwi na szóstym biegu. Jakby który posiedział ze dwa lata i stracił samochód - nawet nie potrąciwszy nikogo - to by pijani natychmiast wytrzeźwieli.

Kiedyś pstryknąłem zza drzewa fotkę takiemu cwaniaczkowi - błagał mnie na kolanach, żebym ją usunął. Teraz żałuję, że się zgodziłem.

W tychże Niemczech nie ma ogólnego ograniczenia prędkości na autostradach i, o dziwo, Niemców ginie w wypadkach drogowych relatywnie mniej niż Polaków.

Polska 2012 - 3 520 - ludność 81,923 mln.

Niemcy 2012 - 3.760 - 38,5 mln.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

W tychże Niemczech nie ma ogólnego ograniczenia prędkości na autostradach i, o dziwo, Niemców ginie w wypadkach drogowych relatywnie mniej niż Polaków.

Polska 2012 - 3 520 - ludność 81,923 mln. (??)

Niemcy 2012 - 3.760 - 38,5 mln. (??)

Ale powyżej 130 km na godzinę prawo Cię nie chroni, tak jakbyś jechał po polu. Poza tym prawie wszędzie stoją znaki ograniczajace, więc brak OGÓLNEGO ograniczenia nie ma znaczenia.

Z nasłuchu: ""Zgadzam sie z Krysią, po powrcie z USA jadąc polskimi drogami miałem uczucie, że wszyscy polują na mnie, jak było 70, jechałem max 80 a tuż za mną burak w BMW (zapewne ze szrotu od niemca) miga, trąbi, bo chce do przodu. No cóż! A jedź. To z naprzeciwka po dwa jadą na trzeciego wyprzedzają, na podówjnej ciągłej, na przejściu dla pieszych.A nie powiem, zjeździłem cały świat, Zauważam jedno kierowcom polskim bliżej do Rosji, niz zachodu. Bo tylko w Rosji można gorzej. Na innych forach płaczą, że Rostowski im fotoradary stawia, że mandaty rosną. A pytam się-czyja to wina? Gdzie indziej piszą wypłakując się, że Słowacy, czy Czesi na nich się uwzieli i wysokie mandaty musza płacić. A czyja to wina? Nie można zwalać wszystkiego na drogi, bo sa kraje o gorszym sanie dróg, a nie ma tyle wypadków co w Polsce. Ale czemu sie dziwić, jak koło mnie mieszka burak, który jeżdził maluchem, a teraz przywióżł z niemiec BMW, robił koło niej pół roku, teraz bez pisku nie ruszy, teraz ma to coś pod nogą....zobaczymy na jak długo! I tacy ludzie giną, młodzi, którzy przesiadłwszy się z malucha do załomu ale BMW czują wiatr w lusterkach. "" - Dobrze, kiedy dadza chociaż nereczkę albo i płucko. ;-)

Bywam, jeżdżę, widzę.

Se poczytaj: ""

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Bywam, jeżdżę, widzę.

A może bywasz i jeździsz i widzisz co chcesz.............widzieć.Mieszkam blisko granicy z Niemiaszkami i pewnie jestem częściej od ciebie a tego o czym tak zaręczasz,ze jest.....nie widze.

kierowcom polskim bliżej do Rosji, niz zachodu ... Na innych forach płaczą, że Rostowski im fotoradary stawia, że mandaty ... koło mnie mieszka burak, który jeżdził maluchem, a teraz przywióżł z niemiec BMW ...

... i burak ten cytowany tekst pisał

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Najpierw karać, a potem edukować - w tym wypadku. Kierowca otrzymuje prawo jazdy po zdaniu egzaminu, więc jest już wyedukowany.

Top,

Ile Ty zrobiłeś km w swoim życiu, ale tak szczerze i podaj proszę jaką/ie masz kategorie prawa jazdy i od ilu lat?

Top,

Ile Ty zrobiłeś km w swoim życiu, ale tak szczerze i podaj proszę jaką/ie masz kategorie prawa jazdy i od ilu lat?

Tylko człowiek bez prawa jazdy może taki tekst pocisnąć :

"Fakt, że ktoś ma szósty bieg w samochodzie, nie daje mu bezwzględnego prawa do jego korzystania. Niech zapyta w salonie, po co mu taki wóz sprzedali, skoro nie można z szóstki korzystać" :-)

O kazusie z Montany zapewne powie, że przypadkowy....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - a był to paradoks, który wykazał, że limity prędkości są dla ratowania budżetu......i tylko dlatego....., a nie bzdur o bezpieczeństwie.....

Powyższy przypadek podaje często JKM jako przykład absurdu z dwóch powodów:

- brak ograniczeń spowodował spadek ilości wypadków zarówno tych poważnych jak i

lekkich;

- wynik nie dał nic do myślenia - ograniczenia przywrócono - liczba wypadków

wzrosła.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tylko człowiek bez prawa jazdy może taki tekst pocisnąć :

"Fakt, że ktoś ma szósty bieg w samochodzie, nie daje mu bezwzględnego prawa do jego korzystania. Niech zapyta w salonie, po co mu taki wóz sprzedali, skoro nie można z szóstki korzystać" :-)

O kazusie z Montany zapewne powie, że przypadkowy....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - a był to paradoks, który wykazał, że limity prędkości są dla ratowania budżetu......i tylko dlatego....., a nie bzdur o bezpieczeństwie.....

Powyższy przypadek podaje często JKM jako przykład absurdu z dwóch powodów:

- brak ograniczeń spowodował spadek ilości wypadków zarówno tych poważnych jak i

lekkich;

- wynik nie dał nic do myślenia - ograniczenia przywrócono - liczba wypadków

wzrosła.

JKM jako autorytet w czymkolwiek poza brydżem to jakaś parodia.

Top,

A co Ciebie to nic nie obchodzi?

... i burak ten cytowany tekst pisał

Skąd wiesz? Szwagier? Opinia tak samo subiektywna jak wszystkich tutaj, a na pewno mądrzejsza od średniej Twojej.

toptwenty = Żal.pl

Nie rozśmieszaj nas bo nam się zajady robią. Jesteś tutejszym błaznem - przecież wiesz. Ale nam nie żal. Nie wiesz przypadkiem, kto to napisał: - Podobno błyska nawet przy przekroczeniach ponizej 15km/h roznicy wiec zamiast patrzec na droge trzeba bedzie patrzec na licznik i dawkowac pedal gazu lub hamulec (z gorki) .... zajebiscie BEZPIECZNE ! - No, kto? - Jakiś mędrek od siedmiu boleści?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie rozśmieszaj nas bo nam się zajady robią. Jesteś tutejszym błazen, przecież wiesz. Ale nam nie żal.

Zajady masz od dawna...wkurwiasz sie bo Twoj sasiad ma BMW a Ciebie nawet na calibre z wielkim spojlerem nie stac..

W niemczech bywasz jako pasazer autobusu to i co do predkosci sie nie wypowiadaj bo jak to sie mowi...w d...byles i g.. widziales.

P.S takich smiesznych madrali uwielbiajacych jak im wladza jaja w imadle trzyma to pelno bylo kiedys. Myslalem ze to martwy gatunek ale widac przeczysz moim wyobrazeniom o wspoczesnym swiecie.

<br />Twoj sasiad ma BMW<br />

Który? Obaj nie mają, pudło. Co to jest calibre choćby i z małym spoilerem, miszczu? Tobie łeb w imadle trzyma polactwo razem z mocherem, czego dowód dajesz na Bocznicy od dawna. Robimy w firmie zakłady, jaką głupote znowu napiszesz. Tak trzymaj.

Top,

Popisałeś się wyżej i to mi wystarczy.Zatem dziękuję już za odpowiedź.

Mógłbym długo pisać o wyższości edukacji nad karaniem, ale już mnie się nie chce, ponieważ obawiam się, ze tylko zmarnuje czas, a Ty niczym beton, niewzruszenie obstawać będziesz na bezwzględnym karaniu bez nawet śladu edukacji.

Podsumuje krótko.Jako kierowca PRZERAŻONY JESTEM TYM, ZE WŚRÓD NAS SĄ OSOBY O TAK PŁYTKIM, POZBAWIONYM NAJMNIEJSZYCH CECH DOJRZAŁOŚCI, SPOJRZENIU!!!

Przerażony jestem tym więcej, że patrzysz li tylko przez pryzmat oka kamery i wpływów do budżetu, celem rzekomego podniesienia bezpieczeństwa.

Co więcej, pokusiłbym się o stwierdzenie, ze jesteś gorszy od tzw.pirata, bo ten ost. nie zawsze siedzi za kółkiem, a Ty przesiąknięty jesteś swoją krótkowzrocznością 24h.

Nie wspominasz o innych czynnikach, które mogą przełożyć się na poprawę bezpieczeństwa, a wynika to prawdopodobnie z twojej niewiedzy i prawdziwych przyczyn zdarzeń na drodze.Zaślepiony jesteś w swoim bardzo płytkim spojrzeniu, a do tego przez pryzmat taryfikatora, a to bardzo niebezpieczna kompilacja.

piano.

Edukacja ma oczywiście wyższośc nad karaniem - dlatego istnieje - dla dzieci i młodzieży. Ale jakos nie słyszałem,żeby pedofilów, morderców i gwałcicieli traktować edukacją. Dla nich są więzienia. Nie jestem gorszy od tzw. pirata, bo ja nie zagrażam nikomu na drodze - nawet jeśli Twoim zdaniem nie mam racji. Pirat jest przestępcą i powinien być traktowany jako przestępca. My w tym wątku mówimy o ograniczaniu prędkości i o fotoradarach, a nie o złym wyprofilowaniu zakrętów ani o głupich SM.

W Hiszpanii - na przykład - jedziesz przez miasto 40 km/godz i masz cały czas zielone, przyspieszasz do 50 - i masz stale czerwone. A naokoło ani żywej duszy. Wszędzie widać fotoradary.

JKM jako autorytet w czymkolwiek poza brydżem to jakaś parodia.

Gdybyś miał jego rozum...........ach szkoda słow.On powinien być autorytetem nie tylko w brydżu,realizm i jego poczucie to wartość sama w sobie.

Jak widać to zamiast top jest............ wielka wtopa.

<br />.On powinien być autorytetem nie tylko w brydżu,realizm i jego poczucie to wartość sama w sobie.<br />

Powinien, a nie jest. Głupi naród nie chce go słuchać. A szczególnie nie widzi w nim za grosz realizmu. Widze, że lubujesz się w grze słów... Może i ja coś zaproponuję: ' Na pochyłego modrzewia żaden burek nie nasika".

Zagadka nr 2. Kto to napisał: "Ja moge jechac przepisowo w kraju gdzie w trasie srednia z 400km bedzie powiedzmy 100-120km/h." Czy autor tych słów a) będzie jechał nieprzepisowo w tym kraju; b) nie wjedzie do tego kraju? Odpowiedzi należy wysłać do Gdańska.

top > rob zaklady moze starczy na leki na depresje

uwielbiasz lizac po jajkach Tuska...Twoj wybor. Ja tam nie musze na to patrzec....

Co do zagadki proponuje odpowiedz "a"

jak wygrasz na tyle by dostac bilet na syberie daj znac...zaplace na namiot i karimate.

Skąd wiesz? Szwagier? Opinia tak samo subiektywna jak wszystkich tutaj, a na pewno mądrzejsza od średniej Twojej.

czy ja cię ćwoku próbowałem wcześniej obrażać?

Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 19 Stycznia 2013 - pyskówka
Ukryte przez misiomor, 19 Stycznia 2013 - pyskówka

Ja Ciebie nie obraziłem, miszczu, ja tylko oceniłem Twoją średnią opinię tutaj. Odróżniam człowieka od jego zachowania, ćwoku.

top > rob zaklady moze starczy na leki na depresje

uwielbiasz lizac po jajkach Tuska...Twoj wybor. Ja tam nie musze na to patrzec....

Co do zagadki proponuje odpowiedz "a"

jak wygrasz na tyle by dostac bilet na syberie daj znac...zaplace na namiot i karimate.

???

Ja Ciebie nie obraziłem, miszczu, ja tylko oceniłem Twoją średnią opinię tutaj. Odróżniam człowieka od jego zachowania, ćwoku.

ja możesz cokolwiek ocenić skoro łykasz wszystko jak pelikan a ch^j z tego rozumiesz

ja możesz cokolwiek ocenić skoro łykasz wszystko jak pelikan a ch^j z tego rozumiesz

No widzisz, Twój język jest prosto z mamla, jak Cię nie obrażać, skoro aż się prosisz? Ale i tak Cię wtedy nie obraziłem, bo ludzki ze mnie człowiek. Na sprawach ruchu drogowego znasz się tak samo źle jak na technice lampowej w audio i na dyskusjach internetowaych. Na tamtych forach Cię wyśmiewają, to wkraczasz na Bocznicę. Wszędzie Cię pełno, boję się otworzyć wychodek. Wracaj do przedszkola z leżakowaniem.

A propos tych Niemiec to my z Modrzewiem do Polski (na narty w Sudety) to przez Niemcy jeździmy...

I nawet moją półciężarówką jedzie się ponad 170...

W Polsce w miastach przypada podobno ponad 50 znaków na 1 km. Tak usłyszałem w jakimś reportażu...

Znaki, oprócz ustąp, won z ulic ! ;)

W Niemczech to tych znaków prawie nie ma. A zjazd z autostrady jest widoczny przez kilkaset metrów.

Jak wracamy do Szczecina, zjeżdżając z autostrady można się roztrzaskać o stację benzynową...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.