Skocz do zawartości
IGNORED

Inspekcja Transportu Drogowego atakuje...

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Zyzio

To nie jest wcale wesołe,jak się zastanowić,to wychodzi na to,że jesteśmy traktowani jak pariasi,a to już jest zasmucające.

Traktowanie społeczeństwa jak bydło robi się powszechnością.

Zresztą ITD jest kolejną zbyteczną przechowalnią nierobów,podobnie jak Straż Miejska.

100% popieram

Jak policzyć ile kosztowała ta cała heca ze stworzeniem straży to dupę by ci scisnęło!

Czego ty bronisz,skuteczność tej instytucji jest znikoma,prestiż żaden.

Wystarczyło przesunąć te pieniądze do policji.

Zresztą,o czym tu dyskutować.

• 2 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

warto przeczytac...jak maluczccy jestesmy dla systemu ktorego korzenie moralne chyba z glebokiego PRL sie wywodza

Ukryta Zawartość

Napisze tak. Jestem kierowca ciężarówki. Do tej pory ITD ścigało tylko nas i nieraz słyszałem na CB jak to super że w koncu pogonią ta auta z dróg. Dziś ITD gnębi Was. Co mam odpowiedzieć? To samo co słyszałem tyle razy na CB? Nie. Kajdany naszej wolnosci robią się coraz krótsze, Powoli, systematycznie w myśl niby prawa i bezpieczeństwa doi nas się z uczciwie zarobionych pieniędzy i jeszcze minister nazywa nas przestępcami. A sami robia co chcą. Mają immunitety, które ich chronią. Co dalej????

zdaje sie ze z wejherowa, cóś jakby blizej gdanska.Wychodzi na twoją.Ona tez wierzy w zamach smolenski.

Co dalej????

no co dalej.Kaza malowac samochody wszystkie na zółto!!!

Powoli, systematycznie w myśl niby prawa i bezpieczeństwa doi nas się z uczciwie zarobionych pieniędzy i jeszcze minister nazywa nas przestępcami. A sami

mozna powiedziec... powstan ludu wyklety..jak najbardziej.Albo wyjedz ludu wyklety..np do francyji.Tam nie lapia a jak zlapia to jeszcze obnizaja podatki..

.Albo wyjedz ludu wyklety..np do francyji.Tam nie lapia a jak zlapia to jeszcze obnizaja podatki..

ale kamieniczki żal

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Widać dla niektórych powyższa relacja to nie problem. Może jak Kaczor nie ma konta w banku, tak niektórzy prawa jazdy/samochodu?

Wyrok zaiste doskonały. Zamiast SM ma udowodnić, że to pan X prowadził, to obecnie mamy nowe standardy w zakresie 'domniemania niewinności': pan X może domniemywać swoją niewinność, ale musi to udowdonić. Bo każdy kto nie udowodni, jest winny i zasługuje na traktowanie jak podejrzany.

Ale niektórym to nie przeszkadza... Cóż...

Powrót po dłuższej przerwie...

• 2 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

to sie moze przydac

Ukryta Zawartość

<br /> Zamiast SM ma udowodnić, że to pan X prowadził,<br />

Po co?

Za wszystko odpowiada właściciel - prawda, że to proste? Tak jest w innych dziedzinach i nikt sie nie oburza.

Zasada domniemania jest stara jak świat i może działać w obie strony.

Po co?

Za wszystko odpowiada właściciel - prawda, że to proste? Tak jest w innych dziedzinach i nikt sie nie oburza.

Zal mi Cie...ze tak można wyprać mózg..

ktos ukradnie Ci auto i obrabuje bank...

dostaniesz wezwanie na komendę i złożysz wyjaśnienia.

Oczywiście nie podasz danych sprawcy bo nie będziesz w stanie...

rozumiem ze w mysl tego co napisałeś chętnie bys pocwelił sobie w pierdlu bo "wlasciciel odpowiada za wszystko"

Zal mi Cie...ze tak można wyprać mózg..

ktos ukradnie Ci auto i obrabuje bank...

dostaniesz wezwanie na komendę i złożysz wyjaśnienia.

Oczywiście nie podasz danych sprawcy bo nie będziesz w stanie...

rozumiem ze w mysl tego co napisałeś chętnie bys pocwelił sobie w pierdlu bo "wlasciciel odpowiada za wszystko"

Oczywiście.

Dlatego należy natychmiast zgłosić kradzież samochodu na policji, a nie szukać złodziei przy pomocy szwagra albo pana Władzia. To normalne, że policja przesłuchuje właścicieli samochodów użytych do przestępstw, nie uważasz?

Ciekawe, co byś powiedział, gdyby właśnie jego policja nie przesłuchała?

Jeśli ktoś ukradnie dubeltówkę i znajdą ją na miejscu zbrodni, to czy jej właściciel nie trafi na posterunek? Nie będzie się gęsto tłumaczył?

Top,

Co powiesz na to;

ot, taki zwykły, ale jak najbardziej prawdziwy, życiowy przypadek.

Ostatnio zgłosiłem się do neurologa, a ten niezwłocznie skierował mnie do szpitala na oddział.

Samochód pozostawiłem na ulicy własnemu losowi przez ponad tydzień.

Po prostu, nagłe pogorszenie stanu zdrowia, uniemożliwiło mi podjęcie jakichkolwiek działań, aby zabezpieczyć samochód.

Zgłoszenie na policję też nie wchodziło w rachubę, choćby z tego powodu, ze leżąc na oddziale nie byłbym świadomy, że mi zakosili auto.

Przecież >ponad tydzień, to nadto czasu, aby 100 razy zakosić samochód.

Dali kwit w szpitalu? Dali - no to śpij spokojnie - masz alibi.

PS - na drugi raz jedź do szpitala ze skierowaniem neurologicznym - taksówką. :-)

Zasada domniemania niewinności w kraju cywilizowanym działa w jedną stronę - skoro jest nierównowaga sił między państwem a obywatelem, państwowy monopol na przemoc musi być w jakichś ryzach.

Na wszystko masz odpowiedź, ale osobiście nie jestem przekonany czy w przypadku ukradzenia i posłużenia się moim autem. to byłoby takie proste.

Przecież napisałem;

Nagłego pogorszenia, to co ma do tego taksówka?!Poczułem się wyraźnie gorzej dopiero w poczekalni i nie przyszło mi do głowy, że mnie niezwłocznie zatrzyma w szpitalu.

Alibi powiadasz?

Nie zdziwiłbym się czy jaki durny prokurator nie zażądałby ode mnie miliona świadków, że leżałem bez najmniejszej możliwości opuszczenia oddziału.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ITD przy pracach polowych :D Nie wiem czy przy takim oddaleniu od drogi kąt pomiaru jest właściwy, ale kto by się tym przejmował.....

Jak widać antyradar Valentine One spokojnie radzi sobie z tym badziewiem...

Ukryta Zawartość

<br />Ostatnio zgłosiłem się do neurologa, a ten niezwłocznie skierował mnie do szpitala na oddział.<br />Samochód pozostawiłem na ulicy własnemu losowi przez ponad tydzień.<br />

<br />Poczułem się wyraźnie gorzej dopiero w poczekalni <br />

Na drugi raz pisz jaśniej.

<br />Zasada domniemania niewinności <br />

Nie o tym rozmawiamy.

<br />Nie zdziwiłbym się czy jaki durny prokurator nie zażądałby ode mnie miliona świadków, że leżałem bez najmniejszej możliwości opuszczenia oddziału.<br />

Całkiem możliwe. Zaproponuj więc całkowity immunitet właścicielom samochodów - nie wolno ich w takich sytuacjach podejrzewać ani przesłuchiwać.

To teraz wyjaśnij tutaj zgromadzonym, jak zasada domniemania niewinności może działać w obie strony i jak to w historii drzewiej bywało, że tak właśnie ta zasada działała.

Za wszystko odpowiada właściciel, no przecież to jasne...

Jak ktoś Twoim autem posłuży się do przestępstwa to możesz być przesłuchiwany jako świadek, ale wg Twojej odwróconej zasady domniemania niewinności automatycznie stajesz się podejrzanym. Nie powiem, które ugrupowanie tego typu metody próbowało wproadzić, ale wg nich też wystarczyło zasugerować, że ktoś może być w coś zamieszany, by ten bez swojej wiedzy i przyczyny stał się od razu podejrzanym.

Tyle, że zgodnie ze starją jak świat zasadą domniemania niewinności, nawet jako podejrzany jesteś niewinny do momentu zapadnięcia prawomocnego wyroku.

Oczywiście.

Dlatego należy natychmiast zgłosić kradzież samochodu na policji,

Wieczorem sie polozyles spac...

Rano auta nie ma.

Nie masz alibi bo mieszkasz sam

he??

sprawe zglosisz rano...a rabunek albo zdjecie z foto zrobione o 12 w nocy..udowodnij ze to nie TY !!!

Nie powiem, które ugrupowanie tego typu metody próbowało wproadzić, ale wg nich też wystarczyło zasugerować, że ktoś może być w coś zamieszany, by ten bez swojej wiedzy i przyczyny stał się od razu podejrzanym

Niestety ale teraz te ugrupowanie ktore tak bardzo chcialo byc liberalne wprowadza to przed czym sie ludzie bronili przy urnach...inwigilacje i domniemanie winy w wielu aspektach zycia (przepisy drogowe, skarbowe)

Nie o tym mówimy.

No próbujesz zrobić idiotę ze mnie, albo robisz z siebie. Powyżej sam pisałeś o zasadzie domniemania niewinności, że działa (niby!) w obie strony

<br />Tyle, że zgodnie ze starją jak świat zasadą domniemania niewinności, nawet jako podejrzany jesteś niewinny do momentu zapadnięcia prawomocnego wyroku.<br />

Nikt tego nie neguje.

Jeśli policja albo straż miejska mają zdjęcie na dowód wykroczenia drogowego, mandat drogą pocztową powinien dostać właściciel pojazdu - i tyle. I tak się dzieje - i to jest słuszne. Sam dostaję raz na kilka lat taki mandat i płacę, choć nie zawsze ja samochód prowadziłem. Raz nawet miałem dowody mojego przebywania za granicą - do głowy mi nie przyszło, żeby iść z nimi na policję.

Jeśli chodzi o wykorzystanie jakiegoś samochodu do popełnienia przestępstwa - właściciel pojazdu jest automatycznie podejrzany i nie powinien mieć o to pretensji. Szczególnie, jeśli "nie pamięta" komu wóz pożyczył.

No próbujesz zrobić idiotę ze mnie, albo robisz z siebie. Powyżej sam pisałeś o zasadzie domniemania niewinności, że działa (niby!) w obie strony

Jeszcze raz przeczytaj. Wyrazu "niewinności" tam nie znajdziesz. Ja wiem, co piszę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.