Skocz do zawartości
IGNORED

Sony str va 555 es jakie kolumny do 2500

Robert Mikołap

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj,

Podaj wielkość pomieszczenia odsłuchowego, najczęściej odsłuchiwane gatunki muzyczne, preferencje brzmieniowe.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam . Pokoj bedzuie mial okolo16 m2 . Muzyka klubowa techno chouse .... chillout i wszystkie pochodne gdzie jesty duzo basu . Nie wiem czy do tego sprzetu kupic lepiej super fronty za ta cene a pozniej kompletowac reszte kina . Wiem ze klasa tego sprzetu jest dosc dobra i dzwiek ma swietny .

Witaj,

jeśli w dużym stopniu zależy Ci na możliwie dobrej jakości dźwięku, zdecydowanie polecam zakup najpierw kolumn przednich, a następnie w przyszłości kompletowanie pozostałych elementów systemu.

Biorąc pod uwagę Twoje preferencje oraz pomieszczenie odsłuchowe, zwróć uwagę na kolumny Dali Zensor 5, Monitor Audio Bx5, Tannoy Mercury V4 oraz Audio Academy Phoebe III. Ostatnia pozycja to konstrukcja najbardziej audiofilsko brzmiąca, najbardziej wyrównana.

Wybór zależy od Twoich preferencji, dlatego serdecznie zapraszam na odsłuchy, porównanie poszczególnych konstrukcji kolumn.

W przypadku pytań służę pomocą.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dziękuję za kilka propozycji . Ta ostatnia propozycja na pewno wygląda świetnie ... jeszcze mnie interesuje czy trzeba patrzeć na pasmo przenoszenia kolumn tak wybitnie dokładnie . Te Audio Academy Phoebe III maja pasmo przenoszenia od 37 Hz reszta propozycji powyżej 40 . Sadziłem do tej pory że im niższa trym bardziej będzie odczuwany bas . Zapewne ma się to tez odzwierciedlenie w cenie zestawu . Tak myślałem że będzie lepiej rozglądać się za frontami . Resztę sprzętu czyli kolumn zakupie w innym czasie . Oczywiście że zależy mi na jakości dżwięku bo wiem co ten sprzęt potrafi i że jego twórcy przyłożyli wiele starań co do jakości dzwięku . Jeśli się myle proszę mnie poprawić . Jakość stawiam na pierwszym miejscu .Szkoda że Pana sklep jest daleko ode mnie... czy sądzi pan że odsłuch w innym salonie ma sens przed samym zakupem . O ile dany soprzedawca sie zgodzi . Pozdrawiam

Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 4 Grudnia 2012 - sam cytat
Ukryte przez misiomor, 4 Grudnia 2012 - sam cytat

Witaj,

jeśli w dużym stopniu zależy Ci na możliwie dobrej jakości dźwięku, zdecydowanie polecam zakup najpierw kolumn przednich, a następnie w przyszłości kompletowanie pozostałych elementów systemu.

Biorąc pod uwagę Twoje preferencje oraz pomieszczenie odsłuchowe, zwróć uwagę na kolumny Dali Zensor 5, Monitor Audio Bx5, Tannoy Mercury V4 oraz Audio Academy Phoebe III. Ostatnia pozycja to konstrukcja najbardziej audiofilsko brzmiąca, najbardziej wyrównana.

Wybór zależy od Twoich preferencji, dlatego serdecznie zapraszam na odsłuchy, porównanie poszczególnych konstrukcji kolumn.

W przypadku pytań służę pomocą.

Witaj,

oczywiście namawiam na odsłuchy, proponuję tylko odsłuchy porównawcze dokonać w jednej sali odsłuchowej, na jednym systemie.

A w jakim regionie Polski Pan mieszka ?

Ostróda ....

Fajnie wygladaja..... Academy Phoebe III... podobno KEF nie nadaje sie do mojego rodzaju sluchanej muzyki . Dali z mila checia tez odslucham jesli tylko bede mial okazje .

Mam pytanie z innej beczki ...co Pan sadzi i czy kiedys odsluchiwal moze Tonsilowskie kolumny bolero 200 ?

Witam . Czy warto kupic kolumny Audio Academy Phoebe III ? . Znalazlem po okazyjnej cenie ..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Do tego pana do Olsztyna możesz się wybrać, skoro ma to wszystko na stanie, tak jak proponuje, to odsłuchasz sobie w pokoju odsłuchowym na spokojnie. Wrażeniami podziel się na forum :)

A gdzie mieszkasz dokładnie?

Odsłuch na salonie - to odsłuch na salonie.

Też bym zaczął od Dali Zensor 5, Monitor Audio Bx5,JBL Studio 190, Kefy C7, Klipsch 42II

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.