Skocz do zawartości
IGNORED

Wyroby Pana Kuleszy

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rochu

(Konto usunięte)

W mojej sytuacji dochodzi jeszcze jedna sprawa - nie mam gdzie odsłuchać ciekawych wzmacniaczy, w Olsztynie nie ma sklepu audio z prawdziwego zdarzenia niestety, (...)

A Darkula odsłuchiwałeś przed zakupem?

Zagra pogrywa na ludzkiej naiwności oraz łatwowierności i ciosa kasiorę szyderczo się śmiejąc, aż trudno uwierzyć, że tyle osób daje się tak na łyso golić....

Ale wstrzymajmy oddech, dziś siódmy :D

Ja też nie rozumiem tej tajemnicy o cenach. Przecież każdy wyłożył swoje zarobione pieniądze i ma prawo otwarcie napisać za co i ile zapłacił.

Chyba, że to działa na zasadzie manipulacji, każdy dostaje sugestię, że z jakichś powodów kupuje po promocyjnej cenie czy z upustem, ewentualnie dostaje więcej w tej samej cenie co inni tylko ma się nie chwalić.

W ten sposób cena jest tematem tabu i producent może dowolnie ją ustalać dla każdego klienta. Przez tą tajemnicę później cierpią sami nabywcy bo np. taki Damjan dowiaduje się przypadkiem, że ta jego cena wcale nie była taka atrakcyjna, że inni być może kupili to samo taniej.

Panowie piszcie otwarcie o cenach, przecież to żadna ujma, chyba nikt nie podpisywał klauzuli tajności. Wiedza o cenach chroni przed manipulcjami, nie twierdzę, że takie były, bo wiedzy nie mam, ale Wy sami moglibyście się tego dowiedzieć.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Bo bobonerek to prawdopodobnie sam konstruktore jest w kolejnej odslonie. Taki tam klon :)

I mbl tez i mbl tez przyjacielem darkula jezd!

Nie, rozmawiałem z nim nie raz. Nawet na piątek jesteśmy na spotkanie umówieni. Mieszka blisko mnie.

Nie raz prosiłem Cię żebyś nie obrażał klientów Pana Darka nazywając ich całkowicie bezpodstawnie klonami. Niestety do Ciebie to nie dociera.

Przykro mi, do widzenia.

Edytowane przez HQ150
Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

A Darkula odsłuchiwałeś przed zakupem?

Z tego, co tu czytam, to można odsłuchać "coś" i się napalić, zamówić to "coś", wpłacić zaliczkę, czekać a na koniec dostać "coś" brzmiącego inaczej, półroczna obsuwa w "bonusie".

Także odsłuchy tych sprzętów mają sens tylko wtedy, gdy można kupić od ręki odsłuchiwany egzemplarz.

Tylko nie daj Bóg, żeby coś wysiadło w trakcie użytkowania.

Edytowane przez Tubatoon
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Tubatoon.

Ja kupiłem już dwa wzmaki. Za każdym razem odsłuchiwałem kupowany egzemplarz. Pierwszy dostałem do odsłuchów, po wpłacie tylko zaliczki. Więc to Darkul ryzykował. Bo był wykonany na moje zamówienie i miałem prawo go oddać albo zatrzymać i za nie go zapłacić. Więc jak widzisz tak źle nie jest.

Jak nie daj Boże coś wysiądzie, to też chyba nie ma tragedii. U mnie wysiadło pre. Odesłałem i po 10 dniach miałem w domu z powrotem. Działający i odesłany na koszt producenta. Byłoby szybciej ale nawaliło mi w pierwszy dzień świąt.

A wracając do mojego systemu.

Niestety nie jest jeszcze zakończony. Prawie gotowa jest elektronika do pre ze zwrotnicą. Sprawdzona i działa.

Dzisiaj Darkul ma zabudowywać druk końcówek. Później obudowy. Przynajmniej teraz są postępy w pracach i coś już widać.

Spodziewam się , że niestety jeszcze do przyszłego tygodnia poczekam.

Jakoś mnie to szczególnie w obecnej sytuacji nie boli, bo i tak czekam na skrzynki u stolarza. A tam niestety też nie idzie to ekspresowo. Ale umowa jest umowa. Zgodnie z nią mam prawo nie dopłacać Panu Darkowi 2tzł.

Tak się umówiliśmy. A czy mimo to dopłacę to się okaże. W zależności na kiedy sie w końcu wyrobi i przede wszystkim co usłyszę.

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

No widzisz, Tobie się udało z naprawą, a Damjan się już handryczy prawie rok.

To jaki jest kolejny, nieodwołalny, ostateczny termin dostawy Twojego zestawu?

I zadam jeszcze jedno pytanie: masz paragon/fakturę na poprzednie sprzety? Jakąś umowę na wykonanie obecnego zestawu?

Edytowane przez Tubatoon

Jak nie daj Boże coś wysiądzie, to też chyba nie ma tragedii. U mnie wysiadło pre.

HQ czy naprawdę nie czytasz co pisze np. Damjan? U niego też "wysiadło" pre i czeka od marca 2012 na jego naprawę. To nie jest tragedia? Swoją ścieżką coś usterkowe te sprzęty darkula, ale tak to już jest z prototypami.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

mczaj

Ja piszę jak jest u mnie. Wypowiadam się tylko na podstawie własnego doświadczenia. Damjan pisze jak jest u niego.

Ja tego nie wiem. I nie zamierzam komentować czegoś o czym nie mam zielonego pojęcia. Niech zrobią to osoby które mają wiedzę w tym temacie.

Po raz kolejny napiszę. Po to założyłem ten temat żeby każdy mógł swoje doświadczenia z wyrobami Pana Darka opisać.

Edytowane przez HQ150

=> HQ150

Walnij w końcu w stół, a nie wierz w te bajki o przyszłym tygodniu.....bo chodzi o przyszły tydzień, ale w przyszłym roku jak dobrze pójdzie.....

HQ z czystej ciekawości zapytam, Ty masz okazję widzieć te postępy w pracach? Masz podgląd na te obudowy, końcówki, czy tam płytki montażowe i na bieżąco masz okazję śledzić postęp w pracach?

ok, rozumiem po wpisie wyżej ;)

Zdjęcia możesz dostawać jeszcze bardzo długo...cholera wie czy to foty tego co masz dostać....może to być podpucha by zyskać na czasie i po to byś się odczepił i zatkał.....siedź pan cicho, będzie pan zadowolony....

mczaj

Ja piszę jak jest u mnie. Wypowiadam się tylko na podstawie własnego doświadczenia. Damjan pisze jak jest u niego.

Ja tego nie wiem. I nie zamierzam komentować czegoś o czym nie mam zielonego pojęcia.

Jak jest u Damjana to już wiesz, bo o tym napisał, więc nie za bardzo rozumiem tonu Twojej wypowiedzi. Czego tu nie rozumieć? Wymyślił sobie to wszystko? U Ciebie też jest słabo, bo kulesza nie dotrzymał kolejnego "ostatecznego terminu" a z tego co piszesz, to jest totalnie w lesie z robotą. Myślisz, że skończy w przyszłym tygodniu?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

HQ z czystej ciekawości zapytam, Ty masz okazję widzieć te postępy w pracach? Masz podgląd na te obudowy, końcówki, czy tam płytki montażowe i na bieżąco masz okazję śledzić postęp w pracach?

ok, rozumiem po wpisie wyżej ;)

Tak. Nawet dzisiaj do południa mam nowe dostać.

Zdjęcia możesz dostawać jeszcze bardzo długo...cholera wie czy to foty tego co masz dostać....może to być podpucha by zyskać na czasie i po to byś się odczepił i zatkał.....siedź pan cicho, będzie pan zadowolony....

No to chyba byłoby za grubymi nićmi szyte.

Do tej pory jak otrzymywałem zdjęcia z postępu prac to te postępy faktycznie były i dostawałem sprzęty dokładnie takie jak na zdjęciach. Zresztą mam raczej nie typowe zamówienie. Ciężko byłoby Panu Darkowi inne niż moje ośmiokanałowe pre ze zwrotnicą aktywną i DAC-iem pokazać. A widziałem go na etapie projektu, później wytrawionej płytki a nastepnie w miarę postępów zabudowy.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

=>HQ150

Rozumiem, że darkul jak do tej pory nie szył wcale, a wcale grubymi nićmi ? :D

Już Ci napisałem dlaczego uważam, że teraz jest inaczej.

Mam drugi raz napisać to samo?

HQ, wrzuć jakieś fotki na forum, ci co się znają powiedzą Ci co on tam dłubie

Głośniki kupił?

To nie jest efekt mojej pracy i wiedzy więc nie będę na forum prywatnych zdjęć jego pracy wrzucał.

Ale Pan Darek sam mówił że to zrobi.

Już Ci napisałem dlaczego uważam, że teraz jest inaczej.

Mam drugi raz napisać to samo?

To nie jest efekt mojej pracy i wiedzy więc nie będę na forum prywatnych zdjęć jego pracy wrzucał.

Ale Pan Darek sam mówił że to zrobi.

Nie wiem czy udajesz czy naprawdę aż tak naiwny jesteś :( Dalej ufaj panu darkowi, bądź bardzo cierpliwy i nie martw się - za rok może sprawa się wyjasni,albo skończy w sądzie....chociaż darek wybiera na swoje ofiary istoty wyjątkowo słabe, więc wymiaru sprawiedliwości się nie obawia...w końcu wystarczy, że poda kolejny termin skończenia prac, taki klient łyknie wszystko....

Absolutnie nie chcę trollować w wątku. Sam projekt pre z aktywną zwrotnicą i DAC na pokładzie brzmi b. interesująco.

Natomiast szczerze to zastanawia mnie info o budowie kolumn w porządnych obudowach na bazie głośników samochodowych. Wielu ludzi demaskuje tu na forum hi-endowych producentów za stosowanie podłej jakości najtańszych elementów i przykłądanie na to potem hi-endowej ceny. Być może przetworniki hi-fi nie różnią się tak bardzo od samochodowych (?) ale jednak się chyba różnią, bo inne warunki aplikacji sie do obu typów stosują.

Być może konstruktor zechciałby po prostu wyjaśnić dlaczego zdecydował sie sięgnąć po takie rpzetworniki? Nie wykluczam, że moglibyśmy się czegoś dowiedzieć nowego (bez złośliwości).

Być może ryzyko zakupu prototypowej kolumny jest warte świeczki w kontekście przysżłej jakości, ale na ile będzie ona wyższa niż np. w przypadku sprawdzonych konstrukcji istniejących manufaktur typu Studio 16hz, AA, Akkus..? Odpowiedź poznamy pewnie po recenzji HQ. Osobiście trzymam kciuki, by był zadowolony, bo naprawdę nie kręci mnie czekanie na porażkę i info o wtopie kogokolwiek tutaj.

Powrót po dłuższej przerwie...

Spodziewasz się czegoś innego niż ochy i achy? Przecież te sprzęty rozjeżdzają wszystko do 30 tysięcy PLN.

Znam HQ z forum. Gość jest obiektywny. Nie mam podstaw uważać, że nie napisze prawdy, choć wiem, że to nie będzie łatwe ze względu na zainwestowaną kasę. Ma zresztą dobry punkt odniesienia (Infinity Kappa 8.2i które znam, a co do których Darkul ma wyrobione zdanie, więc powinno to wiele wyjaśnić).

Powrót po dłuższej przerwie...

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Znam HQ z forum. Gość jest obiektywny. Nie mam podstaw uważać, że nie napisze prawdy, choć wiem, że to nie będzie łatwe ze względu na zainwestowaną kasę. Ma zresztą dobry punkt odniesienia (Infinity Kappa 8.2i które znam, a co do których Darkul ma wyrobione zdanie, więc powinno to wiele wyjaśnić).

Kappy chyba już poszły do nabywcy, także nie będzie to miarodajne porównanie, tym bardziej, że termin dostawy Zagry się wydłuża.

Czyli będzie to porównanie dźwięku Zagry do wspomnień o dźwięku Kapp. Ciekawa metodolgia.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Spodziewasz się czegoś innego niż ochy i achy? Przecież te sprzęty rozjeżdzają wszystko do 30 tysięcy PLN.

Znasz, słuchałeś?

Jak nie to proszę się nie wypowiadać ironicznie na tematy o których nie masz pojęcia.

Jakbyś sobie chciał pojęcie wyrobić to już nie raz zapraszałem w moje skromne progi na odsłuch i nawet dowolne porównanie.

Kappy chyba już poszły do nabywcy, także nie będzie to miarodajne porównanie, tym bardziej, że termin dostawy Zagry się wydłuża.

Czyli będzie to porównanie dźwięku Zagry do wspomnień o dźwięku Kapp. Ciekawa metodolgia.

Ostatni raz proszę żebyś nie gdybał skoro nie wiesz.

Kappy jeszcze u mnie stoją i cieszą mnie dźwiękiem.

Edytowane przez HQ150

HQ, poczekaj z tymi kappami póki co, warto żebyś miał coś w odwodzie. No i co z tymi głośnikami do woich kolumn - kupił? pokazał fotkę? Ile tych basowców w sumie miało być, 8 sztuk?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Kappy obiecałem koledze. A u mnie słowo rzecz święta.

Więc jeszcze u mnie są ale tak jakby już ich nie było:-) Głośników jeszcze Pan Darek nie ma. Ale już są kupione. Już wklejałem zdjęcia kolumn na których się wzoruję.

Po dwa basy 30cm na bokach w O.Z. i 25cm na froncie w open baffle, na stronę.

Edytowane przez HQ150
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.