Skocz do zawartości
IGNORED

Wyroby Pana Kuleszy

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Wspaniałe są takie ogłoszenia niesprzedawalnych sprzętów.

Różnie bywa.

Moje klocki które miałem oddać Darkulowi, wzięły osoby które je u mnie słyszały. Żaden nie wrócił do Darkula.

Ale z ogłoszenia łatwo nie będzie. Wygląd nie zachęca. Jak w przypadku każdego zakupu audio warto zawsze posłuchać.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Szczególnie, że odsłuchy w każdą środę... BTW, sprzęt wyregulowany ostatecznie? Żadnych szumów?

SzuB koniecznie musisz te poniżej jakiegokolwiek poziomu wtrącenia dokładać?

Może Ty jakies odsłuchy w każdą środę robisz, ja nie. Więc proszę Cię nie pisz kretyńskich wpisów z moim udziałem. Pisz o sobie.

BTW.

Sprzet na razie szumi. Nie było mnie w domu, wczasy. Podobno w ten weekend mogę się Darkula u mnie spodziewać. Oby. Końcówki do kina też na razie nie mam. Ale wczoraj dostałem zdjęcia z postępów prac nad nią. Niestety sprawa jeszcze w powijakach.

Słuchaj: sprzęt szumi, Darkul może przyjedzie, końcówki w powijakach... No i jak tu się z ciebie lekko nie ponabijać, chłopie? Bez urazy, ale to jest po prostu bardzo śmieszne. Szczególnie że trwa to już i trwa!

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ale to śmiej się do woli. Kto Ci broni. Ale pisz na temat. Możesz bardzo krytycznie ale proszę po raz kolejny o dyskusję na poziomie.

<br />Szczególnie że trwa to już i trwa! <br />

No rocznica minęła.

Ok. No więc bardzo krytycznie oceniam Darkula w pryzmacie opisywanych przez ciebie perypetii. Uważam, że zachowuje się ten facet skandalicznie. I dziwi mnie to, jak możesz to tolerować.

"Sprzedam rewelacyjny zestaw Pana Kuleszy. Znawcy tematu wiedzą o co chodzi.... Wzmacniacz napędzi wszystkie kolumny. Ostatnio odsłuchiwałem z kolumnami ATC SCM 40 i to był pogrom!. Caspian, nad, naim, to w porównaniu z Zagrą tylko zabawki.(...)"

Radzę kupować sprzęt póki jest taka możliwość bo ponoć wymienione firmy podjęły próbę zakupu firmy Zagra celem przejęcia portfolio jej produktów i patentów i wyeliminowania groźnego konkurenta.

Jestem Europejczykiem.

Gość Gosc

(Konto usunięte)
<br />Radzę kupować sprzęt póki jest taka możliwość bo ponoć wymienione firmy podjęły próbę zakupu firmy Zagra celem przejęcia portfolio jej produktów i patentów i wyeliminowania groźnego konkurenta.<br /><br />

Podaj, proszę źródło tych informacji.

No to już niedługo główny oddział będzie na Kremlu! A głównym zamawiającym sam Putin:D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

No rocznica minęła.

Bez jaj. To juz przestalo byc smieszne dawno temu. Sporadycznie dogladam watek, ktory przycichl na jakis czas i pomyslalem, ze Twoje PROBLEMY (nazywajac wprost sprawe po imieniu) sa skonczone. Jak widac teatrzyk trwa dalej. Zastanawiam sie czy ta cala sprawa ma wogole miejsce, a moze jest to jakiegos rodzaju prowokacja? Nikt normalny by nie pozwolil na cos takiego. Jak mozna sie dawac tak robic w balona, masz Ty czlowieku jakis honor? Skoro minal rok, to i nic nie stoi na przeszkodzie pociagnac Cie zwodzeniem jeszcze z dekade.. W mysl Sienkiewicza ''Koncz wasc!, wstydu oszczedz!''

Edytowane przez robsonic
Gość Gosc

(Konto usunięte)

mir29

O.K.

Do widzenia klonie który przez 8 lat ,, istnienia '' na tym forum dorobił się 65 wypowiedzi dokładnie takich jak powyższe. Zero, kompletne zero wypowiedzi o tematyce audio.

Edytowane przez HQ150
Gość Gosc

(Konto usunięte)

robsonic

Jeśli się zastanawiasz czy to nie prowokacja to skorzystaj z zaproszenia które już nie raz zamieszczałem w tym temacie. Ja jestem gościnny i chętnie spotkam się z osobami które zechcą samemu się przekonać jak moje stereo gra. Tym bardziej że najczęściej są to osoby dużo bardziej ode mnie osłuchane w muzyce i sprzęcie więc też się od nich wiele dowiaduję.

Natomiast wybacz ale nazywanie kogoś osobą bez honoru, tylko dlatego, że przy zakupie radyjka do sypialni jest nadzwyczajnie pobłażliwy i nienormalnie wręcz tolerancyjny dla niedotrzymującego jakichkolwiek umów i terminów wykonawcy, jest obraźliwe i jest moim zdaniem nadużyciem.

Wybacz ale tego rodzaju zakup nie jest dla mnie czymś super istotnym. Wydaje mi się swoją postawę życiową buduje się na czymś zgoła odmiennym niż zakup Hi-Fi.

Ale oczywiście masz prawo do innego światopoglądu.

Natomiast temat będę ciągnął, bo jak napisałem chcę, żeby każdy mógł sobie swoje własne wnioski na mojej przygodzie wyciągnąć. Nie pisze teoretycznie jak większość krzykaczy w tym temacie tylko konkretnie zdaję relację z postępów lub ich braku.

Edytowane przez HQ150

HQ. Swoja postawa przejawiasz skrajnosci, ktore wywoluja oburzenie forumowiczow. Niby jestes fanem audio lecz jednoczesnie ''olewasz'' swoja ''pasje'' i tym samym forumowiczow wciagajac ich w swoje prywatne perypetie. Po co wogole ciagniesz ten watek? A co jesli bedziesz czekal kolejny rok , 2 , 5 , czy 10 lat? Uwazasz ze warto? Tymczasem inni forumowicze juz 10 razy zmienia i umowoczesnia swoje audio, a Ty wciaz bedziesz stal w miejscu zarowno z wiedza jak i z praktyka.

Tolerancja ma pewne granice, powyzej ktorych tolerancyjny czlowiek zaczyna byc postrzegany inaczej. Nie mozna dawac sie tak robic w balona. Gdybys juz za pierwszym czy nawet drugim razem kiedy termin nie zostal dotrzymany zerwal umowe, gwarantuje, ze dzis mialbys inne wypasione audio kladace ''Zagre '' na kolana i przede wszystkim bylbys duuuuzo madrzejszy w temacie. Wzmacniacze staly sie tanie. Mozna zakupic kilka sztuk do aktywnego dzielonego audio. Jedynym niestandardowym elementem jest przedwzmacniacz dzielacy sygnal audio, ktory takze jest dostepny niemal w zasiegu reki. Nawet sa kity do samodzielnego montarzu, gdzie nawet malo wprawny elektronik nie mialby problemu z uruchomieniem. Poprostu nie wiem jaki jest Twoj cel pojawiania sie tutaj co jakis czas z ciagle z ta sama informacja.. Oprocz prowokacji nie widze innego wyjasnienia na chwile obecna. Przykro mi..

Edytowane przez robsonic
Gość Gosc

(Konto usunięte)
<br />HQ. Swoja postawa przejawiasz skrajnosci, ktore wywoluja oburzenie forumowiczow. Niby jestes fanem audio lecz jednoczesnie ''olewasz'' swoja ''pasje'' i tym samym forumowiczow wciagajac ich w swoje prywatne perypetie. Po co wogole ciagniesz ten watek? A co jesli bedziesz czekal kolejny rok , 2 , 5 , czy 10 lat? Uwazasz ze warto? Tymczasem inni forumowicze juz 10 razy zmienia i umowoczesnia swoje audio, a Ty wciaz bedziesz stal w miejscu zarowno z wiedza jak i z praktyka.<br />

Nie masz racji. Niestety dźwięk z wyrobów Darkula jak dla mnie jest na tyle dobry, że niestety znoszę jakoś z trudem jego kompletną niesłowność.

Już Ci napisałem po co ciągnę i będę ciągnął ten wątek.

<br />Gdybys juz za pierwszym czy nawet drugim razem kiedy termin nie zostal dotrzymany zerwal umowe, gwarantuje, ze dzis mialbys inne wypasione audio kladace ''Zagre '' na kolana i przede wszystkim bylbys duuuuzo madrzejszy w temacie.<br />

Mam drugi system gdzie mam ASR Emittera. I niestety jest gorzej. A nie mam zamiaru ładować w zabawki kilkudziesięciu tysięcy złotych. Mówię o stereo bo w kino to chyba trochę już mi weszło.

ludzie są różne - jak to mówią. ale można zauważyć jedną prawidłowość - klienci Kuleszy - są trochę... inni.... ? i nie chcę tu nikogo urazić, oni są w jakimś sensie do siebie podobni. i naprawdę są... inni.....

Tak, są inni bo w przeciwieństwie do reszty dyskutantów słyszeli sprzęty Darkula.

Każdego zachęcam niech sam u kogoś posłucha i później szczerze na podstawie własnych odsłuchów krytykuje. Natomiast nie popieram pisania o czymś czego się nie słyszało.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No lulu też w takim razie jesteś inny.

U mnie na razie nic się temat do przodu nie posuwa. Dosatłem zdjęcie z postępów prac nad końcówką ale to na razie początek.

Co do strojenia końcowego stereo jestem umówiony na 28 września. Oby to był koniec zmagań:-)

Mam drugi system gdzie mam ASR Emittera. I niestety jest gorzej. A nie mam zamiaru ładować w zabawki kilkudziesięciu tysięcy złotych. Mówię o stereo bo w kino to chyba trochę już mi weszło.

Ale to tylko jeden system. Który mógł Ci nie podejść z wielu przyczyn. I ciężko odnosić to do całości. A przez rok czasu można się było wybrać do np. Krakowa na odsłuchy/wypożyczenie różnych sprzętów. Jakoś nie wierzę, że wszystkie były by gorsze od Darkulowego. I nie wierzę, że nigdy nie masz czasu. Rozumiem, że Ci się podoba brzmienie Darkulowego sprzętu. Ale czekać w nieskończoność? Uwzględnij jeszcze jedną rzecz. Zdarzy się awaria. Niekoniecznie z winy sprzętu - może np. strzelić piorun. Znajomy w ten sposób pozbył się plazmy. I zostajesz bez sprzętu bo nikt tego nie naprawi a Darkulowi się nie spieszy. Przemyśl to bo ja Cię w gruncie rzeczy rozumiem. Ale w przeciwieństwie do Ciebie jednak uczę się na swoich błędach.

Jak zrobi coś co wygląda choćby jak najprostsza integra w porządnej obudowie, ładnym wnętrzem to się skuszę. Ma to być gotowy, komercyjny produkt a nie coś na co się czeka. Kot w worku.

I tego nie mogę zrozumieć. Integra Damiana wygląda w środku bardzo dobrze. Dać do tego ładną obudowę, pilota i mógłby być hit sprzedaży. Czemu on tego nie robi? Tylko do wszystkiego pakuje gałki rodem z ZPT z podstawówki?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.