Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz słuchawkowy ze sprzężeniem prądowym Knutt H. Nygaard - HDP01

Rekomendowane odpowiedzi

Też śpiewał. :).

Rzeczywiście. Że też tego nie zauważyłem.

Wracając do wzmacniaczy słuchawkowych.

W końcu wziąłem się za pomiary BSS123/BSS84 i będę montował jeszcze jeden wzmak. Zobaczymy który z nich bardziej będzie mi odpowiadał i zostanie na dłużej w mojej kolekcji. A może należy mieć dwa różne i w zależności od nastroju, słuchanej muzyki, wybierać między nimi? Nie wiem, okaże się.

• 2 tygodnie później...

W końcu mam i JA. I całkiem dobrze mi GRA.

Jakie jest max zasilanie wzmacniacza?

Jaka jest max. temp. tranzystorów?

Co ma wspólnego Hendrix z Grechutą ? Obaj tworzyli muzyke która jest i będzie pamiętana i słuchana . Myśle że to wyjaśnienie powinno wystarczyć .

Można powiedzieć o tym wzmacniaczu że ma bardzo dobry balans tonalny ale również należy wspomnieć iż tak zwane "brzmienie naturalne " nie jest jego dobrą stroną .Pod tym względem wypada dość pospolicie . Co jest największymi atutami tego wzmacniacza ? Są takie i to bardzo cenione .

...

To tylko moje zdanie :).

Edytowane przez atmeg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

poskładaj razem z nami i ciesz sie doskonałą muzyką .

Twu ... doskonałym brzmieniem muzyki :).

Ukryta Zawartość

W końcu mam i JA. I całkiem dobrze mi GRA.

Jakie jest max zasilanie wzmacniacza?

Jaka jest max. temp. tranzystorów?

Cieszę się, że kolejny wzmacniacz odpalony. :)

Max. napięcie zasilania, to pytanie raczej do Twórcy układu, powiedz jakim napięciem chcesz go zasilać? Myślę, że powyżej +/-24V już może być problematyczne. Więcej ciepła - może być mniej stabilny temperaturowo.

Tranzystory wytrzymają dużo, ale raczej nie nagrzewałbym JFETów. Sama końcówka może pracować i na 100 stopniach, ale nagrzewanie tranzystorów wyjściowych może powodować powstawanie offsetu.

Synthpop a dokładniej synthspace .

Vanello(Ns2) - Planet Synth

i sorki koledzy ...chociaż 20lat temu słuchałem Henriksa i Bacha nie wstyd mi dawać takie linki :) .

Muzg , ty jak zawsze skromny , prawdziwy gość od Diy .

oczekuje że mistrz Henryk napisze jak to sie myle określając dwie cechy wzmacniacza z tematu .

Fajnie było czytać uwagi oco chodziło z tym, polskim Hendrixem ...

Ps to że 30 da więcej naturalności od 10 .... brawa , wielkie brawa :).Ale takie z szacunkiem !

Bo k.... trzeba umieć ! :).

ciekawe kiedy zacznie sie jasno pisać który z wzmacniaczy słuchawkowych opisywanych na bieżąco na forum jest lepszy lub lepszy w w jakiejś dziedzinie odtwarzania muzyki !!??? /

....

jak dla mnie Knut jest super ......i niema takich problemów jak inne wzmacniacze lansowane na siłe na forum ... :)

Ps Chciałbym wysłuchać porównanie Knuta z Bardzo drogim wzmacniaczem kolegi z forum pod nazw Black Perl czy cuś tam ? !!!

Nie rozumiem tego zawieszenia w temacie , ten wzmacniacz to absolutne Top w kategoriach wzmacniacza tranzystorowego .

A na czym Ty sluchasz, ze tak zabawnie to stwierdzasz?

The Protagonist DAC by McGyver, Dynaco ST35, Hifiman HE5LE:)

Dystans ..............................................:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Nie dokazuj

A na czym Ty sluchasz, ze tak zabawnie to stwierdzasz?

Na pudełkach po paście do czyszczenia butów !!

na pieprzonych stachsax !!! :) żartuje :) słucham na uszach !

stopami wyczuwam wibracje !!!

A czemu zadałeś takie pytanie?

Ukryta Zawartość

Chcialbym poznac reszte toru, ktory gwarantuje taka niesamowita synergie oraz jakich jeszcze tranzystorowcow sluchales, ze to jest top?

oczekuje że mistrz Henryk napisze jak to sie myle określając dwie cechy wzmacniacza z tematu .

Nie mylisz się!!!

Jedyny problem w tym, że nie wiem jak gra wzmak, którego słuchasz. Już to pisałem gdzieś wcześniej, nie uczestniczyłem w zbiorowym zamówieniu, więc nie będę dyskutował na temat czegoś czego nie słyszałem.

I proszę, nie używaj bzdurnych tytułów jak "mistrz". Please.

Nie mylisz się!!!

Jedyny problem w tym, że nie wiem jak gra wzmak, którego słuchasz. Już to pisałem gdzieś wcześniej, nie uczestniczyłem w zbiorowym zamówieniu, więc nie będę dyskutował na temat czegoś czego nie słyszałem.

I proszę, nie używaj bzdurnych tytułów jak "mistrz". Please.

oki mistrzu.

Chcialbym poznac reszte toru, ktory gwarantuje taka niesamowita synergie oraz jakich jeszcze tranzystorowcow sluchales, ze to jest top?

Ja bym chciał aby obiektywnie zaczeto rozmawiać na temat tego wzmacniacza . Aby jasno powiedziano co jest jego dobrą a co gorszą stroną . I tylko w tym kontekscie wypowiadam sie , więc jeśli masz coś do powiedzenia w temacie ponieważ masz taki wzmacniacz to mów , inaczej milcz .

niestety co do prośby o nie używanie określenie "mistrz" nie gwarantuje tego .

Sorry mistrzu, ale chyba znow dzis nie wziales tabletek.

Mistrzu Kwinto - w żadnym wypadku nie myśl że chodzi o deprawacje pozycji mistrza .

Chodzi o rozmowe , dialog . Trudny ale jednak o dialog ..

Kwito Mistrzu fajnie że jesteś .Ba każdy wartościowy człowiek wnosi wartość dodatnią ! :)

Kwinto to dla ciebie , pewnie znasz bo to nasz polski standard .

Dżem - List do M - Bydgoszcz '93

Ukryta Zawartość

sorki , oglądam to wideo i normalnie zaczynam płakać , pier**lona historia

Sorry mistrzu, ale chyba znow dzis nie wziales tabletek.

Słuchaj kolego , jeśli chcesz pogadać z kimś musisz trzymać jakiś poziom .

Ukryta Zawartość

nie myśl że po tym co napisałeś dostaniesz zaproszenie do tańca .

Tak powiem do tego zibra , napisz cokolwiek o tym wzmacniaczu z tematu ale tak aby było wiadomo że wiesz o czym piszesz ! ? .

Ukryta Zawartość

no czekam ....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po takim belkocie to nie ma o czym pisac.

kwinto . myślisz że mi chodzi o deprywacje twojej osoby ? Może tobie chodzi o deprymacje mojej osoby ? :) raczej zapraszam do rozmów na rózne tematy bez nacisku że - to Ja mam mieć racje .

Po takim belkocie to nie ma o czym pisac.

to nie pisz .

Ukryta Zawartość

nie próbuj cokolwiek manipulować , myślisz że to czytają jacyś głupcy :?

masz coś do powiedzenia w temacie ? Nie masz nic , jesteś zwykłą świnią i tyle !!!

Moge ci nawciskać osobowo ile bym chciał !!! .

Więc ktoś wie jak wypada porównanie knuta z mega drogi Black Pirl ?

Bo coś tak mi chodzi po kościach że ten Black pirl to ściema wielka za kupe kasy .

Ukryta Zawartość

Więc ktoś wie jak wypada porównanie knuta z mega drogi Black Pirl ?

Bo coś tak mi chodzi po kościach że ten Black pirl to ściema wielka za kupe kasy .

Nie obrażaj twórcę Black Pearl, czyli Michelangelo skoro tego wzmaka nie słuchałeś!

Od Zibry wymagasz potwierdzenia odsłuchu Knutt'a abyś jego wpisy traktował poważnie, więc od siebie wymagaj tego samego.

Nie obrażaj twórcę Black Pearl, czyli Michelangelo skoro tego wzmaka nie słuchałeś!

Od Zibry wymagasz potwierdzenia odsłuchu Knutt'a abyś jego wpisy traktował poważnie, więc od siebie wymagaj tego samego.

całkiem sensownie . Zgadza sie nie slyszalem nigdy konstrukcji kol Michelangelo .

Zresztą dlatego właśnie poruszyłem ten temat . Nie zdziwiłbym sie jesli by wzmacniacz Knutt pozabijał wiele konkurencji . Problem oczywiście jest w testach .

Kwinto - stawiam na to że wzmacniacz z wątku jest lepszym wzmacniaczem niż wspomniana mega droga konstrukcja Black Perła .

Generalnie już kiedyś to pisałem . ten wzmacniacz jest jedną z najlepszych konstrukcji tranzy6storowych jaka pojawiła sie na tym forum . .

Kwinto - stawiam na to że wzmacniacz z wątku jest lepszym wzmacniaczem niż wspomniana mega droga konstrukcja Black Perła .

Ja nie słuchałem Black Pearl, więc się nie wypowiem ale znam opinie znajomych, którzy słuchali i posiadają ten wzmak i twierdzą, że wart jest wydanej kasy, więc daleki jestem od stwierdzeń jakie szerzysz. Praktycznie przy każdej okazji podkreślasz, że wzmak Knutt'a jest rewelacyjny i domagasz się potwierdzenia swoich wywodów ale sam nie piszesz na jakiej podstawie tak twierdzisz, jakie masz źródło i z jakimi wzmakami go porównywałeś, więc do puki sam się nie określisz raczej nikt nie będzie z Tobą dyskutował, a raczej brał na poważnie tego co wypisujesz. Styl w jakim piszesz też nie przysparza Ci dyskutantów.

Reasumując.

Sam siebie zawdzięczasz to, że nikt nie chce pisać w temacie o tym czego się tak domagasz. Zresztą już raz o tym pisałem ale jak zwykle olałeś czyjeś sugestie i przypuszczam, że te powyższe też olejesz, no ale to już nie mój problem.

Ja osobiście mam kilka wersji tego wzmaka i jakoś nie potrzebuję potwierdzenia od innych na jakim poziomie on gra i sam nie mam zamiaru tego poziomu określać. I to by było na tyle.

Henryk napisal w sumie wszystko co wazne - niestety, sadzilem, ze koledze Atmeg nie trzeba bedzie tego wyluszczyc jak dziesieciolatkowi.

Edytowane przez zibra

Mistrzowie więc jak to jest ? To jest bardzo dobry wzmacniacz czy też ściema .

Sorki Kwinto ale znowu sie odwołam do ciebie , czy to jest bardzo dobry wzmacniacz czy też nie ?

Nie myśl że tu chodzi o twoją osobe :). nie .Nie chodzi o ciebie.

Ćwoka libre znowu zapytam jeśli wypowiada sie w temacie aby napisał cokolwiek o tym wzmacniaczu ale nie powielając tego co ja już napisałem ! :)

Zmieńcie rezystory z 10 na 30 !!!! :) .

Oczywiście z tymi rezystorami to żarcik :).

Wiec czy jest to jeden z najlepszych tranzystorowych wzmacniaczy kiedykolwiek opisanych na tym forum??

Wiec czy jest to jeden z najlepszych tranzystorowych wzmacniaczy kiedykolwiek opisanych na tym forum??

Bez względu na koszty, utratę dobrego imienia (w sumie, to dawno je straciłeś) chcesz wydusić potwierdzenie, że ten wzmak jest super, hiper, the best, itd, a tu nic z tego.

Chcesz potwierdzenia aby wykazać, że wzmak Twojego pomysłu jest lepszy? Nie tędy droga.

Bez względu na koszty, utratę dobrego imienia (w sumie, to dawno je straciłeś) chcesz wydusić potwierdzenie, że ten wzmak jest super, hiper, the best, itd, a tu nic z tego.

Chcesz potwierdzenia aby wykazać, że wzmak Twojego pomysłu jest lepszy? Nie tędy droga.

Przegiołeś wspominając o moim wzmacniaczu , wiesz o tym . Nigdy moim celem uczestniczenia w tym temacie nie był lans mojej konstrukcji . I na dowód podaje wszelkie moje wpisy na temat tego wzmacniacza !! .A ty ciągle nie napiszesz jasno że ten wzmacniacz jest bardzo dobry i jest jednym z najlepszych kiedykolwiek opisywanych na forum .

Rozumiem że twoim argumentem jest to że wspomniałem że słucham na innej konstrukcji !!! Brawa za interpretacje !!!

zmień rezystory !:). i tak to nic nie da !!! :)

Może tak wydusisz z siebie że ten wzmacniacz jest bardzo dobry ?!!! I jest jednym z najlepszych ?

Ps i to bez wzgledu jakie rezystory zaproponujesz mistrzu bo poprostu niemasz pojęcia dlaczedgo ?

Sorki Kwinto ale zmusiłeś mnie . Jesteś jedynie takim który umie zmontować to co inny wymyślił , nie umiesz tego zinterpretować , i tak w tym opisie bardzo delikatnie potraktowałem twoją osobe .Ale pamietaj , nie będzie zmiłuj sie a że sie nieznasz na tematach o których piszesz to jest jasne więc zdołowanie ciebie nie będzie trudne !!!

Edytowane przez atmeg

zmień rezystory !:). i tak to nic nie da !!! :)

Skąd wiesz? Przecież nie sprawdzałeś.

Może tak wydusisz z siebie że ten wzmacniacz jest bardzo dobry ?!!! I jeden z najlepszych ?

Hehehehe. Jak katarynka.

Skopiuj to zdanie i wklejaj kilka razy w każdy dzień!

Mistrzu chce ci powiedzieć że Ja wiem że ty nie masz pojęcia w temacie pod względem elektroniki !!Pod tym względem jesteś raczkującym amatorem.

Już nie podajesz jako argumentu tego że ja tu chcialem uprawiać lans dla mojej konstrukcji ? jesteś kretynem pod tym względem !!!!

Myślisz że sie już wystrzelałem ? :)

Edytowane przez atmeg

Już nie podajesz jako argumentu tego że ja tu chcialem uprawiać lans dla mojej konstrukcji ? jesteś kretynem pod tym względem !!!!

Ja tego nie muszę udowadniać bo sam to napisałeś w pierwszym swoim wpisie w tym temacie.

Cześc Chłopaki . Układ bardzo fajny , rozważam możliwość jego wykonania , głównie aby Go skonfrontować z moim układem . Po prostu potrzebuje czegoś .... punktu odniesienia .

Skoro cześć można uznać że osłuchanych forumowiczów chce robić ten układ lub zrobiła Go domniemam że warto aby wykonać ten układ i mieć jakiś punkt odniesienia w kategoriach jakości wzmacniaczy słuchawkowych .

Mistrzu chce ci powiedzieć że Ja wiem że ty nie masz pojęcia w temacie pod względem elektroniki !!Pod tym względem jesteś raczkującym amatorem.

Sam napisałem w kilku tematach, że jestem początkującym amatorem, hobbystą i wcale się tego nie wstydzę, więc nic nowego nie odkryłeś.

Pisz sobie już dalej sam bo mnie się znudziło.

Bez odbioru.

> Atmeg

Może to Ci pomoże:

Lobotomia przedczołowa, inaczej leukotomia, zwana popularnie lobotomią lub lobotomią czołową – zabieg neurochirurgiczny polegający na przecięciu włókien nerwowych łączących czołowe płaty mózgowe ze strukturami międzymózgowia (najczęściej podwzgórzem lub wzgórzem). Dawniej jedna z metod leczenia chorych na schizofrenię lub inne poważne zaburzenia psychiczne. Celem była redukcja procesów emocjonalnych, które zwykle towarzyszą procesom poznawczym – myślom i wspomnieniom (a więc i myślom natrętnym lub halucynacjom).

Widzę, że na szczęście moderacja usunęła chamskie wpisy atmega.

Atmeg pisze o sobie: "Usposobienie lagodne ,ugodowe,potrafi sie posmiac z samego siebie".

Tym czasem znajomy psycholog stwierdził, że z Atmega byłby niezły osobnik do badań. (prawdopodobnie cierpi na jakieś zaburzenia maniakalne). Poproszę go o dokładniejszą diagnozę. Może zgodzi się napisać coś na podstawie wpisów z forum. Jeżeli Atmeg to prawda i o tym wiesz, to powinieneś nie pisać podczas napadu.

Myślisz że sie już wystrzelałem ? :)

Myślę, że jak się wystrzelasz w kiblu to będzie Ci lepiej. Albo za dużo strzelasz, wtedy ogranicz.

Edytowane przez barmanekm

System gra dobrze, albo nie....

Ale wy się żrecie .... nie wiem jaki w tym sens... i nie dziwie się że nikt nie pisze w tym temacie na temat tego układu ...

Może, ale tutaj jeden użytkownik wcześniej przegiął więc zabrałem głos. Na szczęście moderacja usunęła te wpisy.

System gra dobrze, albo nie....

• Pokaż nowe odpowiedzi