Skocz do zawartości
IGNORED

Różnica pomiędzy odtwarzaczem CD i DVD

krzychgr

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Wiesz kolego , od brzmienia do muzyki to szmat drogi.

Jest cala masa muzykow co swietnie brzmia ale niczego ciekawego w zyciu nie skomponowali i nigdy im sie to nie uda.

Gość rochu

(Konto usunięte)

to ja też się piszę na ten odsłuch i Czasem się dziwię, jak można takie pierdoły wypisywać JAK SIĘ SAMEMU NIE SŁUCHAŁO. :)

- Rafale kilka razy proponowałem Ci odsłuch mojego przerobionego DVD i nie pisz/nie sugeruj proszę wątków pieniężnych - troszkę to małomiasteczkowe

Jeżeli to ten sam egzemplarz który był u mnie w ramach spotkań krakowskich to raczej chyba nie ma sensu powtarzać odsłuchu bo szkoda czasu.

Jeżeli to ten sam egzemplarz który był u mnie w ramach spotkań krakowskich to raczej chyba nie ma sensu powtarzać odsłuchu bo szkoda czasu.

Nie Rochu,

nie ten sam egzemplarz i nie ten sam model.

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Wiesz kolego , od brzmienia do muzyki to szmat drogi.

Jest cala masa muzykow co swietnie brzmia ale niczego ciekawego w zyciu nie skomponowali i nigdy im sie to nie uda.

No ale co chciałeś tym durnym wpisem przekazać?

Że The Wall brzmi dobrze ale muzyki w tej płycie nie ma?

Jeszcze jacyś durni klakierzy plusiki dają pod tym idiotycznym tekstem.

Za dużo alkoholu w te święta chyba... kolego.

Rozumiem. I tak nie jestem zainteresowany poznaniem.

Ależ nikt Ci tego nie proponował .

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Gość rochu

(Konto usunięte)

Ależ nikt Ci tego nie proponował ;)

I niech tak pozostanie.

No ale co chciałeś tym durnym wpisem przekazać?

Że The Wall brzmi dobrze ale muzyki w tej płycie nie ma?

Jeszcze jacyś durni klakierzy plusiki dają pod tym idiotycznym tekstem.

Za dużo alkoholu w te święta chyba... kolego.

Czytanie i rozumienie pisanego tekstu to jednak wielkie wyzwanie dla niektórych....

Czytanie i rozumienie pisanego tekstu to jednak wielkie wyzwanie dla niektórych....

A jeszcze większe to pisanie tekstu z sensem, tak aby nie wyjść na idiotę...

Cytrus nie rozśmieszaj mnie proszę. Żenujące jest oferowanie swoich usług w co drugim wątku dotyczącym dvd niezależnie od efektów sonicznych. A co do tego czy słuchałem czy nie to akurat Ty nie masz o tym zielonego pojęcia. EOT.

A gdzie tu jest napisane: Ślijcie do mnie swoje DVD a za XXX zł zrobię wam upgradę? ? ?

Nie widzę...

Puszczali akurat The Wall (DVD) i zaskoczony byłem tak dobrym brzmieniem.

Miałeś kiedyś w ręku płytę DVD "The Wall " ?

Wiesz jak badziewna jest ścieżka wielokanałowa ?

A wiesz może i o tym, że zapis na DVD w PAL-u MUSI (!!!) być przyspieszany o 4% ?

Jeśli masz gramofon, to przyspiesz sobię jakąś płytę o 4% ! ! !

Dobrego brzmienia to Ty z tej płyty nie osiągniesz nigdy . . .

w tym roku wyszło DVD z dźwiękiem LPCM 2.0 48 kHz 1536 kbps a wideo NTSC Video 720x480 (4:3) 29.97fps 6800kbps

w tym roku wyszło DVD z dźwiękiem LPCM 2.0 48 kHz 1536 kbps a wideo NTSC Video 720x480 (4:3) 29.97fps 6800kbps

Na innym wydaniu sprawdziłem tak samo był dźwiek stereo pcm 16/48 i ntsc. Nie mam tych wersji bo The Wall mam lepszą wersję w 720p

W trakcie usuwania konta.

Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 27 Grudnia 2012 - trolling
Ukryte przez misiomor, 27 Grudnia 2012 - trolling

Mam kumpla, co oszacował takiego na dźwięk używanego CD za 6kzł.

Ta, juz o tym slyszelismy. To ino jakis guru od playerow musi byc ze tak WYCENIA.

?👈

Ja kupiłem tydzień temu Philipsa cd204 i pomimo iż mam Pioniera s-702 oraz kenwooda 5020 to oba poszły do lamusa,dvd nie umywa się do cd bo po to eliminuje się filtry cyfrowe aby dzwięk był jaknajbardziej naturalny pomimo iż jest obcinany około 20000hz.Polemika kieszeni nadal przemawia to co droższe to lepsze nic mylniejszego nie może być.Nasza fonika też gra dobrze w porównaniu do dużo droższego gówna z zachodu.Pozdrawiam muzyka to nie tylko cd ale kolumny wzmacniacz oraz kable,na końcu jest tępe ucho słuchacza

BoDeX,

czemu przekręciłeś mój wpis?

Napisałem dokładnie tak (proszę jeszcze raz sprawdzić):

Tak może być. Kilka lat temu przypadkowo słyszałem w Mediamarkt jak grał jakiś model DVD harmana w zestawie kina domowego za 8k (to była wyprzedaż). Puszczali akurat The Wall i zaskoczony byłem tak dobrym brzmieniem.

A Ty wkleiłeś mój tekst, z którego wynika że ja słyszałem jak w Mediamarkt grają płytę DVD The Wall,

podczas gdy to była płyta CD grana na playerze DVD. To była odpowiedź do wpisu michelangelo o tym, że niektóre odtwarzacze DVD potrafią brzmieć bardzo dobrze jako playery CD.

Czytaj uważnie i nie przekręcaj cytatów !!!

Czasem gram na DVD-s2700 i nie jeden cd-ek wymięka.

Miałem słuchałem nic ciekawego:( jeśli porównać do CD w tym samym przedziale cenowym

Proponuję więc porównać starutkiego Rotela i nowoczesną Mantę

to tak jakbym miał porównywać Mercedesa z Fiatem 126

Pozdrawiam

Tomasz

Proponuję więc porównać starutkiego Rotela i nowoczesną Mantę

Jakiś czas temu, nakręcony przez Wasze pozytywne opinie, odżałowałem kilka stów i nabyłem rzeczoną & osławioną DVD Mantę. Wpiąłem ją w miejsce CD Marantza I co?

I Manta jest SUPER ! Mogę ją polecić każdemu kto ma w systemie za dużo basu, sopranu, przestrzeni, sceny oraz subtelnego brzmienia. Manta wycina to w pień. Równiuteńko.

Wydatku nie żałuję, bo przez kolejne lata Manta świetnie służyła mi jako podstawka pod WIFI. To jedyne sensowne zastosowanie tego playera. MOJA REKOMENDACJA !

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jakiś czas temu, nakręcony przez Wasze pozytywne opinie, odżałowałem kilka stów i nabyłem rzeczoną & osławioną DVD Mantę. Wpiąłem ją w miejsce CD Marantza I co?

I Manta jest SUPER ! Mogę ją polecić każdemu kto ma w systemie za dużo basu, sopranu, przestrzeni, sceny oraz subtelnego brzmienia. Manta wycina to w pień. Równiuteńko.

Wydatku nie żałuję, bo przez kolejne lata Manta świetnie służyła mi jako podstawka pod WIFI. To jedyne sensowne zastosowanie tego playera. MOJA REKOMENDACJA !

No popatrz a jeszcze jakiś czas temu Manta to był high-end. Oczywiście po modyfikacji które zupełnie przypadkiem przeprowadzał głosiciel tychże teorii.

Odpowiadaj więc precyzyjnie, bez marginesu na domysły - wystarczyło dopisać dwie litery (CD)

OK, nic się nie stało.

Tyle że jakbyś przeczytał tekst michelangelo, na który odpowiadałem, to nie miał byś wątpliwości o co chodzi,

a tak to Ty dopisałeś trzy litery (DVD) do mojego tekstu. ;-)

Pozdrawiam.

DVD-Audio czy Blu-ray to to samo czyli maks 24/192 dla nagrań stereo i tak nie jest możliwe osiągnięcie pełnych możliwości standardu . Zaletą BR jest, że wiecej materiału można zapisac na jednej płytce ale na DVD-Audio i tak zmieści się sporo więcej niż jedna płyta. BR może kiedyś, na razie mam 2 odtwarzacze DVD-Audio i zamówione 2 lasery na zapas- powinno starczyc na 20lat :)

Makgajwer - a jaki laser siedzi w DVD Denon 3910 i ile kosztuje?

Może sobie też kupię ze 2 na zapas i będę miał spokój na 20 lat. :)

Są odtwarzacze i odtwarzacze, zarówno CD jak i DVD. Czasem gram na DVD-s2700 i nie jeden cd-ek wymięka.

Witam! Tak się składa że do Yamahy AX-2000 mam podpięty DVD-S 2700, CDX-1060 i CDX-2000 i ten pierwszy na CD jest cieniutki, zdecydowanie dużo lepiej gra CDX-1060, a najlepiej wypada najstarszy model CDX-2000, a wszystkie jakby nie patrzyć to już wysoka półka. Pozdrawiam.

Opublikowano · Ukryte przez mlb, 27 Grudnia 2012 - trolling
Ukryte przez mlb, 27 Grudnia 2012 - trolling

Hahaha. Czytac sie tego normalnie nie chce. Zapasy, Jakbyscie Boga za nogli zlapali. I to jest dowod na to jak jestescie ograniczeni. Czegos tam posluchaliscie i wpadliscie w samo uwielbienie. Typowe dla ludzi nie slyszacych w zyciu nic konkretnego.

?👈

No popatrz a jeszcze jakiś czas temu Manta to był high-end. Oczywiście po modyfikacji które zupełnie przypadkiem przeprowadzał głosiciel tychże teorii.

Jak wiele odkryć typu HI END ZA GROSZE na tym forum.

Kabelki po 5 zyla za metr, słuchawki po 150zł miażdżące te po 1,5 tysia, kolumny za 1500zł wymiatające wszystko poniżej 5 tysi...

DVD zabijające śmiechem dobre odtwarzacze CD także przeżyjemy.

jak mawiał mój kolega "wszystko się kiedyś wytrze".

że rezerwy tuningowe DVD są znacznie większe niż dowolnego CD

a jakie są możliwości tuningu w tym DVD:)

czy po zabiegu będzie to rasowe CD?

Pozdrawiam

Tomasz

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.