Skocz do zawartości
IGNORED

Różnica pomiędzy odtwarzaczem CD i DVD

krzychgr

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem kiedyś przez parę tygodni DVD Denona 3910, ale żeby od razu się nim onanizować?

Ma wygląd jak czołg, to prawda, ale gdy postawiłem go obok płaskiego nowego budżetowego Rotela RCD-06SE to od razu dvd wylądował na aukcji. Do filmów był super, ale w muzyce to już kradł sporo informacji.

Człowieku - ale poczytaj sobie wstecz. O czym Ty piszesz?

O używaniu Denona 3910 jako playera CD?

Jednak jak ktoś jak szkapa z klapkami na oczach (a raczej uszach)

Kolego Gęstouszy zastanawia mnie fakt dlaczego jesteś przeciwny wszystkim odpowiedziom

Pozdrawiam

Tomasz

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Nie otrzymałem żadnego takiego zlecenia. Dane kontaktowe na mojej www. Może być też PW na forum. Tu i tu nic nie przyszło.

michałku pisałem tutaj o tym już ze sto razy - nie wycieraj się formalnym zleceniem- proste pytanie - dasz radę i będzie działało czy jesteś za cienki?

A skoro już robimy taki tuning - to po cóż w tym ten nieszczęsny HK - weźmy od razu CD. Efekt będzie lepszy !

Ale ja wiem, że jest odwrotnie. Chcesz namiary na PW do gościa, któremu tuningowałem CD za 12kzł i nie tylko to? Do diabła posłał tego CDka grzebany Samsung DVD z nowej serii, taki za 220zł. Owszem, można kupić zacne CD, ale trzeba wyskoczyć z 7kzł myślę - przykładowo Naim CDX2. Tymczasem ja tu gadam o klockach, co kupisz nowy i stuningujesz poniżej 3kzł, a jak kupisz używkę to jeszcze kilka stówek taniej. I zapewniam Cię, że CD S/H za 400zł to będzie nędza sama z siebie i średniak po tuningu. Takie są moje doświadczenia. Kto ma inne, niech postawi obok DVD takie CD cudo. Na razie to nikt ani jednego takiego nie wymienił z nazwy, a ja czekam na konkrety. Swoje już podałem. H/K miał też słabe modele, wiem to choćby z lektury serwisówek, nie wiem jakie Ty masz? Przykładowo DVD 21 to nędza w sensie toru audio.

12 Volt pod DC.

Pytałem poważnie, ale widocznie na trolla trafiłem, który nie zrozumiał że chodziło o gęste formaty, a nie CD i teraz próbuje wszystko w głupie żarty obracać. :)

michałku pisałem tutaj o tym już ze sto razy - nie wycieraj się formalnym zleceniem- proste pytanie - dasz radę i będzie działało czy jesteś za cienki?

Nie chodzi o formalność zlecenia tylko kulturę komunikacji. Chyba nie sądzisz, że hasło rzucone gdzieś w wątku publicznym będę traktował jak propozycję biznesową?

Polecam dać ogłoszenie na tablicy w akademiku Olimp miasteczka studenckiego AGH. To jest ten od wydziału elektrycznego. Niech sobie jakiś młody człowiek dorobi.

Ta dyskusja rozmija sie merytorycznie.

Chetnie jak zwykle wcisne porownanie motoryzacyjne.

Z calym szacunkiem, ale probujecie porownywac wyscigowe motocykle do wyscigowych samochodow.

Tak naprawde rozmijacie sie u zrodla.

Trzeba sobie na poczatku odpowiedziec jakiej muzyki bedzie sie sluchac, a pozniej w jakim jest dostepna formacie.

Dopiero wtedy mozna dyskutowac o urzadzeniach.

Odtwarzanie plyt DVD-Audio moze polec juz u zrodel muzycznych.

Tak samo w druga strone.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

jednych stać na Audi Q7

Ale Ci jak widac tu nie dyskutuja, bo i po co ?

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

ciąg dalszy

jednych stać na Audi Q7

a drugiego na Corsę .....

i to samo jest w audi ,jeśli ktoś wciska że z DVD czy CD z masowej produkcji po tuningu gra jak sprzęt za tysiące ,to tylko naiwni to kupią i wywalą pieniądze na tuning , wszyscy co już doświadczyli i przetarli wiedzę AUDIO wiedzą ze to lipa i aby osiągnąć rasowe brzmienie nie wystarczy tylko jedno dobre żródło CD lub DVD ,ale pozostałość sprzętu jest kluczem ...

Pozdrawiam

Tomasz

Tak naprawde rozmijacie sie u zrodla.

Trzeba sobie na poczatku odpowiedziec jakiej muzyki bedzie sie sluchac, a pozniej w jakim jest dostepna formacie.

Dopiero wtedy mozna dyskutowac o urzadzeniach.

Odtwarzanie plyt DVD-Audio moze polec juz u zrodel muzycznych.

Tak samo w druga strone.

Krzysiu - nie ma go znaczenia. Naprawdę.

Wyjasnij, nie rozumiem.

ciąg dalszy a drugiego na Corsę .....

i to samo jest w audi ,jeśli ktoś wciska że z DVD czy CD z masowej produkcji po tuningu gra jak sprzęt za tysiące ,to tylko naiwni to kupią i wywalą pieniądze na tuning , wszyscy co już doświadczyli i przetarli wiedzę AUDIO wiedzą ze to lipa i aby osiągnąć rasowe brzmienie nie wystarczy tylko jedno dobre żródło CD lub DVD ,ale pozostałość sprzętu jest kluczem ...

Nie naiwni tylko liczący się z pieniędzmi, a za wszystkich się nie wypowiadaj, bo Ci wszyscy, których ja znam, mają zupełnie inne zdanie.
Gość tomasz dudzinski

(Konto usunięte)

Byłem , widziałem , słyszałem .Zacne przeróbki robi michelangelo w tych DVD Harman Kardon.Nie jeden cd-ek z przedziału 6-7 tysięcy może się zawstydzić .

Ci wszyscy, których ja znam, mają zupełnie inne zdanie.

I niech tak zostanie

Nie naiwni tylko liczący się z pieniędzmi

Pozwól; ze ja też mam swoje doświadczenie, nie znaczy że mam coś przeciwko tuningu (wolność tomku w swoim domku) ,ale nie wyobrażam sobie mojej żony z silikonami

Pozdrawiam

Tomasz

Gość rochu

(Konto usunięte)

Byłem , widziałem , słyszałem .Zacne przeróbki robi michelangelo w tych DVD Harman Kardon.Nie jeden cd-ek z przedziału 6-7 tysięcy może się zawstydzić .

I interes się kręci...

Pozwól; ze ja też mam swoje doświadczenie, nie znaczy że mam coś przeciwko tuningu (wolność tomku w swoim domku) ,ale nie wyobrażam sobie mojej żony z silikonami

Nie zajmuję się tuningiem optycznym.

I interes się kręci...

Każdy orze jak może.

ja takze slyszalem HK od Michelangelo.poziom Accu 65 z jego zaletami i wadami.Po mnie player odsluchiwal Violet,

Pytanie do 'gesciarzy':dlaczego Waszym zdaniem Meridian-adwokat gestych(MLP),zarzucil temat? Pytam powaznie.

Zamiast szczekać na Michelangelo sami spróbujcie własnych sił,wkładając w to swoją niewątpliwą "wiedzę". !

Płacąc podatki,czynsze ,media i co dzień kupując chleb - cwaniaki.

Merytorycznie proszę ; DVD lepsze od CD czy nie?

Dodatkowo dodam że korzystałem z usług Ear Stream-u i jestem w pełni zadowolony.

I będę polecał innym bo moim zdaniem warto.

Napisano dziś, 00:20

Wyświetl postUżytkownik soundchaser dnia 28.12.2012 - 23:51 napisał

Wyjasnij, nie rozumiem.

Miało być: nie ma to znaczenia.

Chodzi mi o to, że wg. mnie wybór muzyki do słuchania nie ma żadnego wpływu na jakość brzmienia DVD-A czy CD.

Oczywiście pewnych płyt nie ma w formatach gęstych, więc pozostaje słuchać ich na CD.

Pytałem poważnie, ale widocznie na trolla trafiłem, który nie zrozumiał że chodziło o gęste formaty, a nie CD i teraz próbuje wszystko w głupie żarty obracać. :)

Oj tam, od razu troll, mały żart nie zaszkodzi, po prostu wszystko już napisałem i nie chciało mi się pisać jeszcze raz. Miałem nadzieję, że zrozumiałeś o co mi chodziło.

DVD lepsze od CD czy nie?

A kochałeś bardziej mamusię czy tatusia? :)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.