Skocz do zawartości
IGNORED

Naprawa JM Lab Utopia 2

zyzio

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, że Fajnymarian mnie zbanował nie wiedzieć czemu w temacie o naprawie jego głośników (człowiek ten nie potrafi dyskutować z ludźmi widocznie jak ktoś słusznie zauważył) pragnę podkreślić, iż pojawiające się w tym wątku oszczerstwa na temat nieuczciwości Pana Arkadiusza z Sosnowca są niczym innym jak pomówieniem, znam osobiście tego człowieka, nie tylko ja zresztą, wiele osób naprawiało u niego kolumny i jestem zbulwersowany tym co wypisuje się na Jego temat, jest autentycznym pasjonatem, zna się na rzeczy, a na dodatek nie zdziera za naprawy, wątek ten jest przykładem na to jak okrutna potrafi być sieć.....Nie twierdzę, że kiedyś nie mógł się pomylić, nie myli się jedynie tego kto nic nie robi, ale na pewno nie zasłużył sobie na to co wypisuje się na Jego temat w w/w temacie......Nie mam żadnego interesu w tym by Go bronić, jestem jednak przekonany o fachowości tego człowieka, nie zasłużył sobie na to, co można wyczytać w w/w temacie i tyle ......nie jest oszustem, jest słowny i podchodzi do tematu z należytą starannością, stara się szybko i sprawnie dokonać naprawy i zrobić to niedrogo.....ma mnóstwo zadowolonych klientów, ale wiadomo, że zawsze ktoś niezadowolony może się znaleźć, z tym że to nie jest powód by od razu szargać Jego dobre imię...tyle miałem do przekazania......

https://www.audiostereo.pl/topic/100302-naprawa-jm-lab-utopia-2/

Fajnymarian zbanował również i mnie ale zdążyłem sobie wyrobić 'odpowiednie zdanie ' na jego temat którego nie będę przytaczał.

Powiem krótko - fajnymarian to gość godny politowania Jeśli chodzi o umiejętności p.Arka to potwierdzę jeszcze nie raz, że jego fachowość nie ma sobie równej na polu napraw głośników.

Po prostu nie lubię jak ktoś szmaci ludzi, którzy na to nie zasłużyli....brzydzę się takimi zagrywkami....

Starasz się o honorowe obywatelstwo Sosnowca?:))

Nawiasem,

Chwalebne zachowanie, bo raz, że bronisz dobrego imienia, a dwa ..,trudno się bronić będąc zbanowanym.

Tu Fajnymarian. Nie będę tłumaczył wszystkim że nie jestem słoniem - jak ktoś ciekaw ( nie polecam jednak, sprawa ma się ku końcowi , a lektura momentami żenująca) można sobie poczytać mój post "naprawa mini utopii". Jednakże Panowie co scharakteryzowali moją osobę na tutejszym wątku , nic oprócz dziwnych wątków śledczych do dyskusji nie wnieśli . Generalnie zaskoczeni są tym że ktoś chciałby naprawić sprzęt -tanio i dobrze ( lub w ramach LW). Jedyne wnioski jakie wysnuli z moich postów to to że jestem handlarzem i najchętniej to zrobiłbym społeczną zbiórkę na naprawę moich głośników. Żadnych konkretów ani merytorycznego komentarza do zdjęć które zamieściłem ( sosnowiecka cewka )

Zyzio napisał " a co cię ta cewka obchodzi ? " tytułem komentarza i dalej " wchodzę ( przyp. na moje pytanie dlaczego odwiedza mój wątek ) by ponudzić się przy tobie" Co do p.Arka - nie znam człowieka - jedynie opowieści na forum są tak dalece rozbieżne że znajomość pozostanie w sferze wirtualnej. Dziwnym jest że Zyzio napisał :" Pan z Sosnowca nigdy ci już nic nie naprawi " Wnioski z tej wypowiedzi pozostawiam zainteresowanym - warto wiedzieć kto jest kim na tym forum .

A zbanowałem gościa żeby nie musiał się przy mnie nudzić- tak żeby czasu miał więcej na słuchanie muzy

Zyzio.... jeżeli pan Arkadiusz z Sosnowca jest tak dobry w tym co robi jak twierdzisz to nie trzeba go bronić.Poradzi sobie z fajnymarianem i innymi podobnymi marudami.Bardziej zdumiewające jest twoje podejście...,,jak okrutna potrafi być sieć,, to jest dopiero farmazon :) :)...rozbawiłeś mnie tą czułością i delikatnością na krzywdę ludzką..

Tu Fajnymarian. Nie będę tłumaczył wszystkim że nie jestem słoniem

Słoniem na pewno nie gdyż słoń nie bardzo pasuje do Ciebie,to miłe zwierze. Słoń mógł by jedynie nadepnąć ci na ucho abyś w przyszłości nie miał problemu w dylematach głośnikowych , naprawiać czy nie.

=> niefajnymarian

Z tobą normalnie rozmawiać się nie da, ty wprowadzasz jakieś zamieszanie, durnowato interpretujesz, wszystko dotyka cię osobiście, wszyscy są przeciwko tobie, jesteś jakimś dziwacznym indywiduum....dostałeś ode mnie od razu namiar na sprawdzoną osobę, przypisałeś go nie mnie tylko noahowi czy sołtysowi i zaczęło się jakieś durnowate maglowanie wkoło Macieju, przy okazji pomawianie o nieuczciwość i naciągactwo, jakaś sodoma i gomora, którą sam rozpętałeś....

Zyzio.... jeżeli pan Arkadiusz z Sosnowca jest tak dobry w tym co robi jak twierdzisz to nie trzeba go bronić.Poradzi sobie z fajnymarianem i innymi podobnymi marudami.

Oczywiście, ze sobie poradzi, ale włosy dęba stają jak się czyta takie farmazony na jego temat....

Bardziej zdumiewające jest twoje podejście...,,jak okrutna potrafi być sieć,, to jest dopiero farmazon :) :)...rozbawiłeś mnie tą czułością i delikatnością na krzywdę ludzką..

A co jest zabawnego w obronie słusznej sprawy ? To nie są zwykłe złośliwe docinki, a ostre słowa typu oszust.....+ godne politowania zachowanie niefajnego mariana....

Oczywiście, ze sobie poradzi, ale włosy dęba stają jak się czyta takie farmazony na jego temat....

To nie farmazony tylko FAKTY. Dziwnym trafem nie chcesz przyjąć do wiadomości ,że twój idol potrafi spartaczyć robotę. A kolega darko to sobie zmyślił pewnie. Sam jesteś godny politowania i wypisujesz farmazony. Zresztą to już wszyscy tutaj wiedzą :)

Aha, jakbyś nie wiedział to Utopia a Mini Utopia to dwa rożne głośniki.

Noah i inni , dajcie już sobie i temu forum spokój a zwłaszcza p.Arkowi .Sprawa przez niefajnegomariana została zamknięta -

i dobrze.Niech się dalej chłopina delektuje dobrym dżwiękiem bo o to przecież jemu i nam wszystkim chodzi.

Marian,

Przepraszam, ale na "fajny", to trzeba sobie zapracować.

Złość przesłania Ci oczy.

Jak to nie wnieśli?!

- zyzio w poście 18-tym linkował namiar na Sosnowiec.

Jeśli miałeś obiekcje, to mogłeś napisać np.

- nie, dziękuję..,ten kolo mi nie odpowiada.

Za to w dalszej części wątku, snułeś się niczym dziewica nie wiedząc którego partnera wybrać.

Nie dziw się, że niektórym nerwy i zwieracze puściły, bo wiele osób podpowiadało rozwiązania, a Ty dalej kręciłeś kiecką.

Dalej..,

Zakładasz wątek, oczekujesz pomocy, a z kim innym rozprawiasz na priva.

Wiesz..,twoja sprawa, ale w towarzystwie na ucho się nie mówi.

Opowiadasz o jakiejś wiekowej gwarancji, a glejd jaki masz?

Nawet jak się człowiek nie zna na cewkach, to trzeba mieć JAJA i napisać np.

- chłopaki, zgodzicie się czy nie, ale wybrałem takie rozwiązanie.

Wtedy każdy by wiedział, że temat zakończony, bo naprawiasz lub wymieniasz na nowe i po sprawie.

a lektura momentami żenująca)

Wiesz dlaczego?!

Bo zabrakło Ci jaj i konkretu!

Tak całkiem od siebie, to przyznam, że nie sposób ocenić człowieka po jednym wątku, ale mam mieszane odczucia do Twojej osoby.

Jak chcesz konkretów od innych, to najpierw sam bądź konkretnym, bo w przeciwnym razie co niektórzy dojdą do wniosku, że do wymiany masz nie tylko gwizdki.

Noah i inni , dajcie już sobie i temu forum spokój a zwłaszcza p.Arkowi .Sprawa przez niefajnegomariana została zamknięta -

i dobrze.Niech się dalej chłopina delektuje dobrym dżwiękiem bo o to przecież wszystkim chodzi.

Skoro została zamknieta to po co ten wątek? Widzisz ja wiem ,że gośc jest niesolidny bo znam jego robotę i dlatego pozwoliłem sobie zabrać głos w dyskusji.

I z Magnepanem ciągle tak samo - nie ma argumentu są docinki. Zyzio wszedł już na leżankę i wydał osąd znamienitego "psychoterapełty" Nie zauważyłem by ktoś p.Arka nazwał oszustem na moim wątku . Wymieniono jedynie moc pochwał i kilka uwag . Prawdziwa cnota krytyk się nie boi . Panowie mili - konkretnie - cewka jest oryginalna czy nie - pytanie do Zyzia i Magnepana . Odpuście sobie uwagi a po co ci taka wiedza albo nie nudź . Konkretnie " tak czy nie "

To nie farmazony tylko FAKTY. Dziwnym trafem nie chcesz przyjąć do wiadomości ,że twój idol potrafi spartaczyć robotę. A kolega darko to sobie zmyślił pewnie. Sam jesteś godny politowania i wypisujesz farmazony. Zresztą to już wszyscy tutaj wiedzą :)

Aha, jakbyś nie wiedział to Utopia a Mini Utopia to dwa rożne głośniki.

Noah, pisałem już, że mylić się może każdy, przy setkach, tysiącach udanych napraw może się zdarzyć wpadka, ale nikt tak nie zna się na naprawie głośników tak jak Arek, powtórzę to raz jeszcze.

Poza tym zachowujesz jak rozwydrzony bachor przyjmując taki styl wypowiedzi.....poważne to nie jest, więc zanim ocenisz mnie spojrzyj krytycznie na siebie......

Skoro została zamknieta to po co ten wątek? Widzisz ja wiem ,że gośc jest niesolidny bo znam jego robotę i dlatego pozwoliłem sobie zabrać głos w dyskusji.

Widzisz ja też znam i mam totalnie odmienne zdanie, komentarze z allegro też mówią coś innego.....a wątek jest po to by była swoboda wypowiedzi, której zabronił niefajny marian w swoim wątku banując bez powodu......

Nie zauważyłem by ktoś p.Arka nazwał oszustem na moim wątku

Ty chyba widzisz jedynie to co chcesz widzieć....

i dobrze.Niech się dalej chłopina delektuje dobrym dżwiękiem bo o to przecież jemu i nam wszystkim chodzi.

Tak to prawda, teraz można uznać temat za zamknięty, zresztą wylądował na bocznicy dzięki światłej moderacyji, a więc i tak nie ma on już wielkiego znaczenia.....

Moim zdaniem na forach internetowych 5 % to pasjonaci, 45 % to "rozglądający się" a 50 % to różnej maści "narzekacze" którzy nie potrafią niczego nikomu doradzić za to świetnie potrafią na wszystko narzekać, krytykować, komentować lub biadolić.

Fakt że narzekacze i krzykacze stanowią większość na forach sprawia że internet zaczyna być miejscem wirtualnej zbiórki komputerowych żuli. Co tego forum również dotyczy.

P.S. Jeszcze nie poznałem żadnego komputerowego żula który by miał świadomość że to określenie dotyczy właśnie jego .

Panowie mili - konkretnie - cewka jest oryginalna czy nie - pytanie do Zyzia i Magnepana .

Porównaj z oryginalną i oceń, zachowujesz się jak niezaradna baba. Czy jest oryginalna czy nie oceniłbyś też na słuch po naprawie, z której daję głowę że byłbyś zadowolony, ale zamiast naprawy wolałeś się bawić w niekonkretne nawijki....cholera wie w jakim tak naprawdę celu.....

Ten nibyfajnymaryjan to jakiś cienias szukający diabli wiedzą czego....tak po prawdzie.Do tego wszystkiego banując usera-dobrym obyczajem jest,by o nim nie pisać.Oczywiście na myśli mam banującego-mondrale nad mondralami.Zachowując się w sposób,który opisał już piano,można tylko liczyć na odpowiedź.......kanał.

Panowie zrozumiałem - przepraszam . Zrozumiałem żeby nie drążyć - nie pytać - nie wątpić , nie polemizować bo zostanie się nudziarzem - cwaniakiem i cieniasem (Cóż za określenia na forum audiofilskim , tak na marginesie) jeśli wątpi się w jedyną bo mojszą prawdę .. Ciekaw jestem tylko ilu z Was ma tylko mglisty pogłos tego co mogliby usłyszeć gdyby , nie pseudonaprawiacze- ( bez osobistych wycieczek - nie mam nikogo na myśli , bo na szczęście nie musiałem z nich korzystać, więc nie znam ) Zdenerwowała Was okrutnie moja dociekliwość i chęć egzekwowania należytego . Dla ciekawych Focal potwierdził LW dla kolumn w okresie kiedy produkowane były moje - ale póki co na terytorium Francji . Pytałem wielokrotnie na forum co to jest używanie głośników niezgodnie z przeznaczeniem - też jakoś nikt nie napisał. Co Was tak zirytowało - nie bardzo rozumiem . Może nie każdy z Was wydał na głośniki 100 k Ffr 12 lat temu i ciężko mu się z taką sytuacją zidentyfikować. Szczerze żałuję że Was poirytowałem i niechcący być może została nadszarpnięta opinia człowieka - który na to nie zasłużył. Nie mnie to przypisywać ale przypadkom w których mu się omskło.

Coś nieprawdopodobnego, a jeszcze nie tak dawno...

Co nie tak dawno ? oszukałem cię ? zeszmaciłem ? Chyba nie masz na myśli złośliwości, których wzajemnie sobie nie szczędziliśmy :) Tu jest inna inszość....

Co Modrzew ma na myśli pisząc powyższe ? Wie tylko Modrzew , i nie daj Bóg nie zgódź się z Nim;)

Zrozumienie tego wpisu w kontekście twojej wypowiedzi nie wymaga szczególnie wysokiego IQ.

A na marginesie,to całkiemfajnymaryjanek powinien być przez zyzia zbanowany(prawem rewanżu)i o nim dopiero powinniśmy rozmawiać.

Tylko zachodzi pytanie czy by to zrozumiał!Cienko mu idzie rozumienie słowa pisanego.

Modrzew - już wiem skąd się wzięła taka ilość postów którą masz - po prostu piszesz pierdoły - a ja na początku myślałem sobie - ale gość musi się znać - zabrał głos prawie 3000 razy. A tu smutna rzeczywistość - to są ciche fotelowe pierdki, taki osiedlowy magiel , bez znaczenia .Niskie IQ i temu podobne uwagi jakie serwujesz miast merytorycznych porad - znacy że w domu masz przesrane ;) Jak wspomniał justas nie należycie do tych 5% pasjonatów - do tej II grupy niestety też. Widzę Panowie że najlepiej idzie Wam takie ludzkie niczym nieskrępowane taplanie się we wlasnych odchodach. Nie boję się bana - nie boję ;) Z tego co pisze ładny Witek_Z o już standard - polecam pudelka lub pomponika . Buziaki chłopaki

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.