Skocz do zawartości
IGNORED

Związki partnerskie

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat

Moda na nazywanie "tolerancją" klaskania idiotom mam nadzieję razem z Tobą przeminie.

szybciej przeminie niz myslicie.

Niektorzy politycy europejscy uwazaja ze sa  madrzejsi od Boga!

Bog ustanowil dwie plcie , mezczyzne i kobiete , a np. kanclerz Niemiec doktor fizyki doliczyla sie trzech plci.

Poniewaz obecnie ma przywilej rzadzic krajem wiec zrobila ustawe ze oficjalnie w Niemczech sa 3 plcie.

Ot - odwazna kobieta! - madrzejsza od Boga! czapki z glowy

Znamy to z historii - ok. 80 lat temu w Niemczech wlasciwym czlowiekiem byli tylko bladyni , niebieskie oczy , biala skora,rasa aryjska

Ta glupia niemiecka definicja istaniala wowczas ok. 6-10 ? lat. Przeminela bardzo szybko.

Obecnie Niemcy znowu na nowo zdefiniowali ludzi..... oni maja teraz - 3 plcie !

Mam nadzieje ze w Polsce nikt nie bedzie kopiowal tej glupoty z zachodu (EU).

Edytowane przez Adam Sikora
17 minut temu, Adam Sikora napisał:

Niektorzy politycy europejscy uwazaja ze sa  madrzejsi od Boga!

Większość należy do PiS lub do jego przystawek.

18 minut temu, Adam Sikora napisał:

Bog ustanowil dwie plcie

Byłeś przy tym?

Cytat

Byłeś przy tym?

jeju co za glupie pytanie. A czy ty byles przy porodzie swojego dzadka ? jezeli nie to oznacza ze go nie miales ?

1 godzinę temu, Adam Sikora napisał:

...oficjalnie w Niemczech sa 3 plcie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W pierwszym akapicie artykułu idiotyzm:

"Niemcy chcą uznać płeć niekreśloną, „inną” – to założenia przedstawionej 14 grudnia ustawy Bundestagu, wychodzącej naprzeciw osobom nieidentyfikującym się z płcią męską czy żeńską."

Co z tego, z jaką płcią ktoś się psychicznie identyfikuje, skoro w papierach jest wpisane, jakiej płci fizycznie jest jego ciało? Sam pomysł, aby zmienić płeć w papierach tylko dlatego, że ktoś się ze swoją płcią nie identyfikuje jest więc bezpodstawny.

Warto jednak przeczytać do końca:

"Ale to nie sami zainteresowani dokonają wyboru, lecz lekarze. Nowa ustawa dotyczy więc tylko osób z biologicznie uwarunkowanymi i potwierdzonymi dysfunkcjami płci, a wyklucza te, które nie odczuwają związku z przypisaną im formalnie płcią (lub żadną inną). Pomija się zatem np. transseksualistów... "

Jak widać Niemcy jednak trzeciej płci nie stworzyli - stworzyli tylko trzecią opcję w papierach dla tych biedactw, u których natura nie zdołała w prawidłowy sposób żadnej z płci wykształcić. Więc wszystko gra.

1 godzinę temu, Adam Sikora napisał:

Mam nadzieje ze w Polsce nikt nie bedzie kopiowal tej glupoty z zachodu (EU).

Odnoszę wrażenie, że niemiecka ustawa nie ma nic wspólnego z modą na turbotolerancyjny idiotyzm. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Z innego artykułu:

"...do nowego prawa wpisano konieczność przedłożenia zaświadczenia lekarskiego."

Psps. I jeszcze jeden cytacik:

"Niemcy będą pierwszym europejskim krajem, który uznaje osobną kategorię płci dla osób, które są hermafrodytami.

Trybunał Konstytucyjny uznał, że dotychczasowe przepisy dotyczące stanu cywilnego są dyskryminujące dla osób dwupłciowych. 

...już od 2018 roku hermafrodyty będą uznawane w niemieckiej przestrzeni prawnej. 

Hermafrodytyzm (obojnactwo, dwupłciowość) to wrodzone zaburzenia różnicowania narządów płciowych. Ma podłoże genetyczne lub hormonalne i jest wrodzoną wadą rozwojową okresu płodowego. Nie należy mylić tego zjawiska z transwestytyzmem (przebieranie się w stroje płci przeciwnej) i transseksualizmem(zaburzenie identyfikacji płciowej, tzw. zespół dezaprobaty płci, ma podłoże psychiczne)."

• Moderatorzy

Ciekawe, hermarodytyzm to anomalia fizyczna , niekoniecznie idąca w parze z psychicznym zaburzeniem identyfikacji płciowej idąc tym tropem powinni wprowadzić kolejne płcie dla garbatych , zezowatych czy kulawych.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Godzinę temu, toptwenty napisał:

Brawo, Niemcy!

Jeju!

W czasach mody na bezmyślną turbotolerancję uchwalenie czegoś zgodnego z wiedzą i logiką wydaje się  być godne uwagi. Ale żeby aż brawo? Chyba nie spodziewaliści się, że pod naciskiem garstki idiotów, nie odróżniających płci morfologicznej od tożsamości płciowej, państwo zacznie gromadzić dane sprzeczne z faktami?

• Moderatorzy

P.S. a nieee, tu z siurkami jest wszystko ok choć przy chorobie oczu można widzieć podwójnie , a przy defekcie kręgosłupa penetracja może być utrudniona.

Edytowane przez stench

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

3 godziny temu, toptwenty napisał:

To już jest Twoja domena.

Nie kłam! To nie ja przytakuję kuriozalnemu pomysłowi, aby w miejsce płci wpisać tożsamość płciową. 

2 godziny temu, toptwenty napisał:

Chcesz mieć monopol na kurioza?

Chcę - nie chcę. Problem ten sam, co z pomysłem wpisania tożsamości płciowej zamiast płci. Bo nawet gdybym chciał mieć monopol na kurioza, nawet jeśli Ty moje posty utożsamiłbyś z kuriozami, to pisząc jakie są fakty monopolu na kurioza nie wywalczę. Kurioza to Wasza w tym wątku działka. 

33 minuty temu, toptwenty napisał:

Wot kuriozum.

A co w tym kuriozalnego? Przecierz aby w tak skomplikowanym temacie być zwolennikiem jednej ze skrajnych i wykluczająych się opcji trzeba po prostu być nie w temacie. A znający temat wie, że prawda leży gdzieś po środku, pomiędzy dwiema bandami skaczących sobie do gardeł idiotów.

Edytowane przez szymon1977

• 2 tygodnie później...
Cytat

Jak widać Niemcy jednak trzeciej płci nie stworzyli - stworzyli tylko trzecią opcję w papierach dla tych biedactw, u których natura nie zdołała w prawidłowy sposób żadnej z płci wykształcić. Więc wszystko gra.

Niestety Niemcy ustawowo "stworzyli" trzecia plec. Niewiem dlaczego kolega zwala wine na Nature ? Natura dziala bez problemu i bez bledu.

Czlowiek jest czynnikiem ktory psuje cale funkcjonowanie natury , tego co Bog stworzyl. To co Bog stworzyl bylo BARDZO DOBRE.

Bog nie popelnil zadnych bledow. Jezeli takowe sie pojawiaja obecnie to nalezy sie zwrocic np. do dzialu rozwoju takich firm jak Bayer lub Monsanto.

To pracownicy takich firm sa odpowiedzialni za wszystkie problemy w naturze, za choroby , za trzecia plec , piata i dziesiata , ZA CALA KATASTROFE W EKOSYSTEMIE.

Zamiast tworzyc bezsensowna ustawe o trzeciej plci , powinno sie ZMUSIC te firmy do wyjasniej dlaczego ludzie obecnie sa zmienieni genetycznie , psychicznie itd. Przeciez te firmy  NAS ZATRUWAJA i rownoczesnie zarabiaja pieniadze na sprzedazy LEKARSTW na te choroby

A to ze na Ukrainie w okolicach Czarnobyla jest obecnie 5 roznych plci to kolega uwaza ze wine ponosi NATURA czy CZLOWIEK ?

Edytowane przez Adam Sikora
14 minut temu, Adam Sikora napisał:

Niestety Niemcy ustawowo "stworzyli" trzecia plec.

Nie. 

15 minut temu, Adam Sikora napisał:

Niewiem dlaczego kolega zwala wine na Nature ? Natura dziala bez problemu i bez bledu.

Nie. 

15 minut temu, Adam Sikora napisał:

Czlowiek jest czynnikiem ktory psuje cale funkcjonowanie natury , tego co Bog stworzyl. To co Bog stworzyl bylo BARDZO DOBRE.

Bog nie popelnil zadnych bledow. 

Być może, ale to nie ten wątek.

16 minut temu, Adam Sikora napisał:

Jezeli takowe sie pojawiaja obecnie to nalezy sie zwrocic np. do dzialu rozwoju takich firm jak Bayer lub Monsanto.

To pracownicy takich firm sa odpowiedzialni za wszystkie problemy w naturze, za choroby , za trzecia plec , piata i dziesiata , ZA CALA KATASTROFE W EKOSYSTEMIE.

Nie. Biedactwa, u których natura nie zdołała w prawidłowy sposób żadnej z płci wykształcić istniały, zanim firmy Bayer i Monsanto się pojawiły.

19 minut temu, Adam Sikora napisał:

Zamiast tworzyc bezsensowna ustawe o trzeciej plci... 

Na szczęście takiej nie stworzono.

20 minut temu, Adam Sikora napisał:

...powinno sie ZMUSIC te firmy do wyjasniej dlaczego ludzie obecnie sa zmienieni genetycznie , psychicznie itd. Przeciez te firmy  NAS ZATRUWAJA i rownoczesnie zarabiaja pieniadze na sprzedazy LEKARSTW na te choroby

Być może, ale to nie ten wątek.

20 minut temu, Adam Sikora napisał:

A to ze na Ukrainie w okolicach Czarnobyla jest obecnie 5 roznych plci to kolega uwaza ze wine ponosi NATURA czy CZLOWIEK ?

Wina Czarnobyla, że koledze taki idiotyczny pomysł do głowy przyszedł, jak 5 płci u gatunku ludzkiego.

• 3 tygodnie później...

""Milo Mazurkiewicz 6 maja Milo skoczyła z mostu Łazienkowskiego w Warszawie. Jej ciało znaleziono przedwczoraj. Dzisiaj przyjaciele potwierdzili jej tożsamość. Słowa nie są w stanie wyrazić tego, jak się czujemy.

Milo była osobą transpłciową. W jednym ze swoich ostatnich postów na Facebooku napisała:

“Mam dość.

Mam dość tego, że jestem traktowana jak gówno.

Mam dość ludzi (psychologów, lekarzy, terapeutów) mówiących mi, że nie mogę być tym, kim jestem, bo wyglądam w nieodpowiedni sposób.

Traktujących mnie, jakbym to wszystko wymyśliła i potrzebowała papierów, aby to udowodnić.

Przywiązujących większą wagę do tego, jak wyglądam, niż do tego, jak się czuję.

Mówiących, że to dobrze, że moje wybrane imię brzmi neutralnie, że to dobrze, że moje ciało nie jest bardzo kobiece, że to dobrze, że nie wyoutowałam się w pracy (jeszcze).

Mówiących, że może powinnam przestać być (próbować być) sobą i zaczekać, aż inni lekarze i terapeuci zdecydują, że już mogę.

Mam dość tego wszystkiego.

Czasem to daje mi więcej siły do walki. Czasem sprawia, że chcę zakończyć swoje życie tu i teraz.

Czasami sprawia, że po prostu chce mi się płakać.

Chciałabym widzieć na horyzoncie jakąś nadzieję. Chciałabym usłyszeć coś innego niż “kiedyś w końcu będzie lepiej”. Chciałabym żyć pełnią życia już dzisiaj, w tym momencie.”

W dniu swojej śmierci Milo napisała po prostu “Przepraszam.”

Powyższe słowa najlepiej oddają to, jak czuła się Milo i jak codziennie czuje się wiele osób transpłciowych w Polsce i na świecie. Nie umiemy napisać lepszego komentarza.

Napiszemy tylko jedno - nigdy, przenigdy nie jesteście sami ze swoimi problemami. Zawsze jest ktoś, kto może Wam pomóc. Znajdźcie lokalną organizację LGBT+ i zapytajcie o psychologa znającego się na rzeczy. Wiele organizacji ma w swojej ofercie darmowe konsultacje psychologiczne. Skorzystajcie z nich. Jeśli w Waszym otoczeniu jest ktoś, kto potrzebuje pomocy, reagujcie. Nie pozwólcie, aby ta osoba porzuciła nadzieję.

Jesteśmy społecznością. Wspierajmy się.""
______
Numery telefonów zaufania dla osób potrzebujących wsparcia: 
116 111 Dajemy Dzieciom Siłę
116 123 Polskie Towarzystwo Psychologiczne
800 120 002 Niebieska Linia
800 70 22 22 Itaka
22 635 93 92 PONTON (pt. 16-20)

---------------------

Źródło - Facebook

Sytuacja osób trans rzeczywiście jest niewesoła. Problem w tym, że zachodnie statystyki wcale nie pokazują zmniejszenia odsetka samobójstw wśród nich po przejściu procedury zmiany płci z lub bez interwencji chirurgicznych oraz hormonalnych.

18 minut temu, misiomor napisał:

Problem w tym, że zachodnie statystyki wcale nie pokazują zmniejszenia odsetka samobójstw wśród nich po przejściu procedury zmiany płci z lub bez interwencji chirurgicznych oraz hormonalnych.

Problem w tym, że nie o to chodzi.

14 godzin temu, toptwenty napisał:

Mam dość tego, że jestem traktowana jak gówno.

Problem w tym.

Sam się chwaliłeś, że w takiej sytuacji wyrzuciłbyś własne dziecko z domu.

To są bardzo trudne decyzje, o charakterze probabilistycznym, a co najgorsze ostatnio mamy coraz mniej rzetelnej nauki w tym temacie, skoro metodę naukową zastąpiła ideologia.

Pójście w gender to jest kanał - im bardziej społeczeństwo (czy bliższe otoczenie) nadskakuje takim osobom, tym bardziej dotkliwa robi się dla nich nieuprzejmość wyświadczona im przez naturę. Nikt jeszcze nie udowodnił w sposób rzetelny naukowo, że dawny system z silnym tabu (groźba typu wyrzucenie z domu najczęściej pozostawała w kategorii niezrealizowanych, które jak z szachów wiadomo są najlepsze) jest wyraźnie gorszy niż dzisiejsze genderyzowanie każdego kto się nawinie.

4 godziny temu, misiomor napisał:

im bardziej społeczeństwo (czy bliższe otoczenie) nadskakuje takim osobom

Kompromitacja.

21 godzin temu, toptwenty napisał:

Czasem sprawia, że chcę zakończyć swoje życie tu i teraz.

Przez takie poglądy jak misiomora.

Gość

(Konto usunięte)
20 minut temu, toptwenty napisał:

Kompromitacja.

absolutnie nie

osoby czujące swą inność płci dobrze czułyby się tylko w społeczeństwie , w którym wiekszość czułaby podobnie

kiedy normą są dwie płci psychicznie związane z biologiczną zawsze marginalny odsetek transseksualistów bedzie się czuł w takich środowiskach innym lub gorszym

gloryfikacja lub wyróżnianie w spoleczeństwie tego marginesu nigdy nie będzie pozytywnym zjawiskiem dla ogółu środowiska i kazdy trans musi się z tym liczyć

2 godziny temu, toptwenty napisał:

Kompromitacja.

Przez takie poglądy jak misiomora.

A wystarczyło by tym ludziom,  i tak już dotkniętym/pokrzywdzonym  przez los/geny okazać miłość,  szacunek oraz empatię. 

Ale katolickim chrześcijanom

Boże  Prawo  przesłania  Bożą  Miłość i na tym zasadza się ten faryzejski Zakon  !

Serdeczności 

P.S.

" I choćbym góry przenosił,  a miłości bym nie miał,  był bym jak ..........",  nawet nie warto kończyć.......

2 godziny temu, slawek.xm napisał:

absolutnie nie

osoby czujące swą inność płci dobrze czułyby się tylko w społeczeństwie , w którym wiekszość czułaby podobnie

kiedy normą są dwie płci psychicznie związane z biologiczną zawsze marginalny odsetek transseksualistów bedzie się czuł w takich środowiskach innym lub gorszym

gloryfikacja lub wyróżnianie w spoleczeństwie tego marginesu nigdy nie będzie pozytywnym zjawiskiem dla ogółu środowiska i kazdy trans musi się z tym liczyć

Trudno wymagać,  aby inni czuli podobnie,  ale wystarczyło by okazać szacunek ,  empatię oraz miłość chrześcijańską , jak na prawdziwego naśladowcę Chrystusa przystało,  w tym rzekomo , obfitujacym w wartości chrześcijańskie kraju. 

Piotr

Gość

(Konto usunięte)
8 minut temu, 23031970 napisał:

A wystarczyło by tym ludziom,  i tak już dotkniętym/pokrzywdzonym  przez los/geny okazać miłość,  szacunek oraz empatię. 

Ale katolickim chrześcijanom

Boże  Prawo  przesłania  Bożą  Miłość i na tym zasadza się ten faryzejski Zakon  !

Serdeczności 

P.S.

" I choćbym góry przenosił,  a miłości bym nie miał,  był bym jak ..........",  nawet nie warto kończyć.......

Trudno wymagać,  aby inni czuli podobnie,  ale wystarczyło by okazać szacunek ,  empatię oraz miłość chrześcijańską , jak na prawdziwego naśladowcę Chrystusa przystało,  w tym rzekomo , obfitujacym w wartości chrześcijańskie kraju. 

poczucie wyalienowania wynika bezpośrednio ze świadomości odmienności transseksualisty

empatia nic tu nie zmieni bo problem i frustracja  najczęściej nie rozwija się w środowisku tylko w samym transseksualiście

44 minuty temu, slawek.xm napisał:

poczucie wyalienowania wynika bezpośrednio ze świadomości odmienności transseksualisty

empatia nic tu nie zmieni bo problem i frustracja  najczęściej nie rozwija się w środowisku tylko w samym transseksualiście

Świadomość odmienności kształtuje się pod wpływem środowiska , natomiast poczucie wyalienowania jest spowodowane brakiem akceptacji i zrozumienia tegoż środowiska. 

Edytowane przez 23031970
Edycja

Piotr

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, 23031970 napisał:

Świadomość odmienności kształtuje się pod wpływem środowiska.

to prawda, ale nie zmienisz tego

tylko poczucie wspólnoty między osobami trans ich wzajemne wspieranie się i zrozumienie może pomóc takiej jednostce zaakceptować swa odmienność w stosunku do środowiska

7 minut temu, slawek.xm napisał:

to prawda, ale nie zmienisz tego

tylko poczucie wspólnoty między osobami trans ich wzajemne wspieranie się i zrozumienie może pomóc takiej jednostce zaakceptować swa odmienność w stosunku do środowiska

Ale środowisko odgrywa w tym niebagatelną rolę. 

Pani Milo nie targneła się na swoje życie z powodu transseksualizmu,  ale ze względu na pogardę i brak zrozumienia rzeczonego środowiska.

Edytowane przez 23031970

Piotr

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.