Skocz do zawartości
IGNORED

Co zrobić z awanturami o transport, highres, etc.?

dd6

Co zrobić z awanturami?  

32 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie oficjanlne środki mogą ukrócić awantury?

• Osobna zakładka: audiosceptycyzm lub coś podobnego
    • Zakaz sporów o brak wpływu na brzmienie oprócz wątków, które tylko tego dotyczą
    • Nic nie robić

Rekomendowane odpowiedzi

Gość StaryM

(Konto usunięte)

na takim np forum nikona - nie przetrwałbyś ze swoją postawą nawet 3 dni, dostałbyś bana na zawsze - W IMIĘ ZASAD

http://forum.nikoniarze.pl/faq.php

Podoba mi się jeden z punktów regulaminu:

21. Każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownię swego posta pod kątem ortografii , gramatyki i składni przed jego opublikowaniem. Błędy w tym zakresie mogą być korygowane przez moderatorów celem pielęgnowania kultury języka i utrzymania czystości wypowiedzi. W wyjątkowo rażących przypadkach, uniemożliwiających klarowną poprawę, posty obarczone takim błędami będą usuwane.

Tutaj to nie przejdzie.

A teraz proszę bardzo wskaż, który mój post lub wątek jest rażąco sprzeczny z profilem i działalnością tego forum.

To jest oczywiste kłamstwo, z owym kolegą w ogóle nie dyskutowałem, zaś moja zmanipulowana wypowiedź, dotyczyła innego wpisu i z kim innym dyskutowałem, dyskutowałem o zjawisku, nie o ludziach.

We wpisie Twojego autorstwa #5712, w Twoim autorskim wątku znalazłem to:

"E tam, ja myślę, ze to całkiem stara kompensacja małego fiuta.

Kabel długi i gruby...

To coś podobnego jak porsche, ale tańsze."

Rozumiem, że to jest ta pełna kultura StaregoM jadącego w karecie.

Ale skoro się tak troszczysz o swój wizerunek, to napiszę coś Tobie.

Zasrywasz każdy wątek, który wg Twoich szumnych, wielokrotnie powtarzanych deklaracji rzekomo w ogóle Cię nie obchodzi i nie dotyczy.

Masz swój autorski wątek, gdzie spełniasz się dowcipkując z klakierami, często ordynarnie z ludzi, dla których audio jest pasją i hobby.

Jeśli masz coś konstruktywnego do napisania w wątkach tematycznych o wpływie takiego czy innego czynnika na dźwięk, to napisz. Nie masz nic do napisania, to wal w swój srajdołek.

Albo skacz już z tego balkonu i już nie p...l.

I na koniec. Wybij sobie z głowy, że ja teraz będę przeszukiwać forum w celu znalezienia Twoich obraźliwych, ironicznych wpisów bo tak Ci się zachce, żebym je przytoczył. Jeśli ktoś zechce, to sam sobie poszuka i z pewnością znajdzie. Mnie już szkoda na to czasu.

A teraz proszę bardzo wskaż, który mój post lub wątek jest rażąco sprzeczny z profilem i działalnością tego forum.

nie chce mi się z tobą wdawać w dyskusję o samym regulaminie - ale jakbyś podważał zasady i kulturę miejsca w którym jesteś - nie przetrwałbyś po prostu. I mógłbyś najlepiej stawiać kropli i przecinki - nic by ci to nie pomogło :)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Gość StaryM

(Konto usunięte)

nie chce mi się z tobą wdawać w dyskusję

No i niech tak zostanie.

Filut zaś filuternie cytat z kontekstu całej dyskusji wyciągnął i zadowolony.

Jeśli masz coś konstruktywnego do napisania w wątkach tematycznych o wpływie takiego czy innego czynnika na dźwięk, to napisz.

Nie da się, bo zaraz przylecą frywolnym truchtem szuby i slaje, aby za***ć taki wątek. Mają kolesie determinację. ;)

Inicjator wątku jak widać nie docenił swoich "słyszących" pobratymców, bo nie ankiety im trzeba, ale po prostu wątku, w którym ordynarnie i po chamsku zgodnie z najlepszymi tradycjami peerelu, który jest ich prawdziwym heimatem, mogą obrzucać błotem swoich adwersarzy w myśl starej goebbelsowskiej zasady - jest nadzieja, że coś z tych kłamstw się przylepi.

StaryM - wszelkie obelgi dozwolone

Wypisz, wymaluj "ocena" wątku o audio voodoo.

Widzisz jak szybko sprawdza się przysłowie o "Mieciu"?

StaryM, to uproszczenie ponad miarę. Nie przypisuj na siłę złych intencji założycielowi tego wątku bo jakże podobnie lekkomyślnie można by ocenić intencje autora wątku o audio voodoo.

A jeszcze moderacja, idąc za Twoją pochopną oceną przyjrzy się tytułom i zmieni tytuł Twojego wątku na ... (tu można wpisać naprawdę bardziej fantazyjne propozycje niż Twoja tutaj).

Nie da się, bo zaraz przylecą frywolnym truchtem szuby i slaje, aby za***ć taki wątek. Mają kolesie determinację. ;)

Tak, a od czego się to zaczyna? W każdym wątku jest taki sam schemat, np: kabli, wpada osobnik negując wszystko i wysyłając ludzi na drzewo nawet, gdy tam piszą wyłącznie osoby zainteresowane! Kolejne wpisy osób z których robi się idiotów to oczywiście zasrywanie, kolega "starter tej burzy" czysty! Po co zabierać głoś w takich wątkach, skoro ma się na celu robienie zamieszania?

Jakich zasad? Takich wg których nie wolno pisać na tzw. kontrowersyjne tematy? Nie wolno pisać o tym, że opowieści o wpływie kabelków na brzmienie to zwykłe kłamstwo i wykorzystywanie naiwności ludzkiej przez oszustów? Bo to psuje komuś wątpliwej jakości interes?

Bum pozwól, że ja będę decydować o tym, czy ktoś robi ze mnie wała, nie potrzebuje adwokata i opiekuna, jestem już dużym chłopcem i sam dokonuje świadomych wyborów. Co do pierwszej części twojej wypowiedzi wolno, nikt nie zakazuje tu tego, ale musisz mieć świadomość, że takie działanie robi burdel na forum! Prowadzisz boje z ludźmi, którzy mają inne zdanie, naiwności w tym wypadku nie chronisz.

Może po prostu dodać do regulaminu parę punktów w stylu:

1. Kable słychać.

2. Jak kabli nie słychać, to patrz punkt pierwszy.

brawa.gif

Gość rochu

(Konto usunięte)

A sam ile wątków zapaskudziłeś na tym forum?

Bum pozwól, że ja będę decydować o tym, czy ktoś robi ze mnie wała, nie potrzebuje adwokata i opiekuna, jestem już dużym chłopcem i sam dokonuje świadomych wyborów. Prowadzisz boje z ludźmi, którzy mają inne zdanie, naiwności w tym wypadku nie chronisz.

Bum nie rozumie - że nie ma racji - ani merytorycznie, ani społecznie.

Jest impregnowany w imię swoich zasad. On nie musi sprawdzać czy "kable grają" - bo przecież nie mogą, z założenia!

Nie rozumie - że taka postawa to przecież idiotyzm poznawczy i czysty błąd metodologiczny.

ale tego już nie zauważa :)

pozornie broniąc idei naukowego podejścia - ośmiesza ją i jej samej szkodzi :)

ale jaka nauka :) - tacy jej piewcy :)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Malikali:

Widać nie jesteś jeszcze dostatecznie duży jeśli dajesz wiarę np. takiemu Elberothowi albo Pacule.

To w gruncie rzeczy bez znaczenia, możesz robić co chcesz, ale nie namawiaj innych, nawet w pośredni sposób do tego aby byli tacy sami jak ty, albo zachowywali się podobnie. Przeczyta te wasze bajki ktoś początkujący i jeszcze w nie uwierzy.

Tak jak pisałem komu daje moja sprawa, forum jest od tego żeby radzić wyciągać wnioski itd. Nikt nikomu nic nie wciska na siłę! Każdy ma swój rozumek i decyzja należy do niego. Bum reklamy w tv! zobacz tyle bzdur niosą czemu z tym nie walczysz :)

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

내 엉덩이는 신의 바람을 보냅니다 . 당신을위한

Czy ja napisałem, że nie słuchałem? Zapytałem tylko co to ma do meritum więc zamiast mi tu imputować, ustosunkuj się.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Nic nie sugerujesz tylko próbujesz mnie nie wiedząc czemu zdyskredytować. Czy to jakieś szczeniackie podchody?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

A w czymże sobie pochlebiam? Próbuje tylko zrozumieć czemuś się mnie uczepił jak rzep... Swoją drogą to "pochlebiasz sobie ponad miarę" to jakiej miary dotyczy?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.