Skocz do zawartości
IGNORED

Klub "grających kabli", albo: o radościach audiofila

SzuB

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym złagodził twój przekaz i "trzeba" zamienił na - "warto" mieć jaja. Dajmy szansę dotychczasowym wydmuszkom, a jest ich - nie tylko przy świętach - sporo w tym hobby ;-)

Po świętach zagościł nowy kabelek głośnikowy. Ortofon Reference SPK 200. "Reference" żadnego w nim nie odnajduję ale w jego cenie, nie spasował się w moim systemie żaden inny tak jak ten.

Wtyki Chord uznałem za wystarczające.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17911-0-52458200-1364937319_thumb.jpg

post-17911-0-74595300-1364937338_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

StaryM skarży się że mu "rozpieprzam wątek" szkoda bo chciałem pomóc w stworzeniu najtańszych kabli leżących wręcz na ulicy.

Widocznie nie chce mu się schylać-leniuszek z niego ale bana mi dał :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość

(Konto usunięte)

StaryM skarży się że mu "rozpieprzam wątek" szkoda bo chciałem pomóc w stworzeniu najtańszych kabli leżących wręcz na ulicy.

Biedactwo... I tutaj przyszedłeś się w kąciku wypłakać?...

Niestety, tak to bywa, kiedy wypisuje się takie pierdoły: ktoś (a konkretnie StaryM) parę razy zwracał Ci uwagę, że temat zaczerpnął z Allegro, że jest to przykład totalnego "wałka" kolejnego pseudokonstruktora, a Ty z uporem maniaka dalej dopytujesz się, "dlaczego StaryM ma taką koncepcję na budowę tego kabelka, dlaczego nie inaczej?", jak gdyby to on był sprzedawcą tego badziewia.

Śmieszne więc jest, że teraz tutaj próbujesz "zabłysnąć" - wpis tutaj, jak i w tamtym wątku, to tylko kolejne Twoje bezproduktywne trollowanie, które dostrzega już bardzo dużo Użytkowników, praktycznie wszędzie tam, gdzie się pojawisz.

Tyle to jest warte, co Twoje "rewelacyjne" motto - kwintesencja audio-voodoo ;)

"Dobry kabel to taki który nie przeszkadza sygnałowi, bardzo dobry to taki który z sygnału potrafi wycisnąć wszystkie informacje a nawet to co realizator miał na myśli ;)"

Gdzie w tym sens i logika? Skoro "dobry" nie przeszkadza, czyli "przepuszcza" wszystkie informacje, to co jeszcze może "wycisnąć bardzo dobry", jeśli już nic więc nie ma... Paranoja!

PS Tak, doraźnie bywam adwokatem StaregoM - na umowie "śmieciowej" ;)

Gość

(Konto usunięte)

Proponuję byś zrobił sobie taki transparent i wyszedł na ulicę w obronie tysięcy ludzi zatrudnionych na takich umowach, tylko nie wiem, czy właśnie oni nie zlinczowaliby Ciebie, bo właśnie ich obraziłeś...

PS

(..) Tak, doraźnie (...)

I chyba znowu masz jakieś problemy z załapaniem i zrozumieniem - tym razem chodzi o słowo doraźnie...

W którym miejscu ich obraziłem? W tym, że uważam iż jeśli są dobrymi pracownikami to zasługują na lepszą umowę niż śmieciową?

Puknij się w głowę!!

Gość

(Konto usunięte)

Nawet nie rozumiesz tego, co sam napisałeś:

Jaki adwokat taka umowa... :-)

Umowa adekwatna do ważkości sprawy... :-)

Dobrego pracownika ceni się bez względu na wagę pojedynczej sprawy.

Widać ...nie warto

Z powyższego jasno wynika, że umowę "śmieciową" dostaje się dlatego, że jest się złym pracownikiem, niewartym "normalnej", etatowej umowy.

Już się nie motaj w zeznaniach, zalecam sen - dobranoc! :)

Gość rochu

(Konto usunięte)

Widać Lato Miłości się skończyło i wraca stare.

Recykling odpadów jest konieczny. Segregowanie śmieci przynosi same korzyści. To co nie nadaje się do odzysku powinno ostatecznie trafić na śmieciowe składowisko :)

Po świętach zagościł nowy kabelek głośnikowy. Ortofon Reference SPK 200. "Reference" żadnego w nim nie odnajduję ale w jego cenie, nie spasował się w moim systemie żaden inny tak jak ten.

Wtyki Chord uznałem za wystarczające.

ostatnio proponowano mi jakiegos Ortofona glosnikowca w Audiopunkcie, ze podobno bardzo fajny, mozliwe, ze to ten sam, patrzac po budowie kabla. Moglbys cos wiecej napisac, jak 'gra' i na jakim zestawie?

Nie ma to tamto, bo to musi chyba zagrać ...

Ukryta Zawartość

Jeden metr jedynie 3600 zł ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wit64

niestety cena nie zawsze gra....

triode

a co to za urządzenia? bo nie znam...

ja ostatnio zmieniłem coaxa z Apogee Wyde Eye (b. dobry w tzw. kategorii "do pięćset" ) jest do wzięcia!!!!! na Transparenta Premium i jest lepiej, a podobno to niemożliwe:-)

to sieciówka Copper Colour Memento-Be i rogałężnik tej firmy.w zasadzie te zakupy mają dać odpowiedż na pytanie:czy warto zainwestować w zasilanie z elementami z berylowanej miedzi.dokładnie chodzi o:

ostatnio proponowano mi jakiegos Ortofona glosnikowca w Audiopunkcie, ze podobno bardzo fajny, mozliwe, ze to ten sam, patrzac po budowie kabla. Moglbys cos wiecej napisac, jak 'gra' i na jakim zestawie?

Z Brystonem i kolumnami PMC Twenty 22 - wybitnie szybki. Twardy, kontrolowany bas, wyraziste tony wysokie (dla mnie za nadto). Średnica fantastyczna, tak otwarta i detaliczna bez przerysowań, że śmiało może stawać w szranki ze znacznie droższymi kabelkami. W sumie neutralny ale nie nijaki. To, że w Brystonie nie ma czego poprawiać, wiadomo. Pozostaję jednak przy starym Cardas Clear Light.

Z AN P1 oraz Lebenem 300XS i kolumnami AN K/LX strzał w dziesiątkę. Tu pole do zabawy ogromne. Pierwsze wrażenie to - pojawienie się takiej rytmiczności przekazu jak w NAIMach. Wybitnie piękne i urzekające wręcz wysokie tony. Ich dźwięczność i zarazem subtelność najwyższej próby. Bas pod kontrolą i z głębią. Nie ubyło go a dodało faktury. Lepiej różnicuje i prowadzi kontrabas i gitarę basową. Średnica wybitnie otwarta, oddech i swoboda. Żadnego osuszenia.

W obu przypadkach stereofonia bardzo wysokiej próby. Stabilny i wyrazisty obraz rozmieszczenia muzyków na scenie jak i wierne oddanie zamysłu realizatora w studio.

To było napisane z lekkim przekąsem ;)

no myślę, zwłaszcza w tym przypadku...

to sieciówka Copper Colour Memento-Be i rogałężnik tej firmy.w zasadzie te zakupy mają dać odpowiedż na pytanie:czy warto zainwestować w zasilanie z elementami z berylowanej miedzi.dokładnie chodzi o:

dzięki za info!

a jakie wrażenia z odsłuchu?

rozgałężnik wpiąłem tylko na chwilę,żeby sprawdzić czy nie ma przeplotu albo cudów z odwracaniem polaryzacji.gniazdka i obudowa-waży ponad kilogram.sieciówkę wpiąłem do pre,czyli w newralgiczne miejsce zamiast SR-nie muli,nie wyostrza,nie podbija sybilantów.bardzo ładnie wyciąga detale u góry,dość szczupły bas.raczej kabel z takich neutralnych.sugerowany jest ok120h ``run``.czyli tak ze dwa tygodnie.jak na tak tanie rzeczy jakość wykonania jest b.dobra-pomyślano o oplocie kabla z naturalnych włókien zamiast syntetyków.W zasadzie chodzi o to czy warto wydać kolejne 200usd na kompletne zasilanie z pinami z berylowanej miedzi.Początki są obiecujące bo zmiany idą w kierunku ożywienia i detaliczności,czyli zgodnie z oczekiwaniami.

to zamowienie robiles z A&B Systems z HongKongu?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.